evimi güveler bastı a dostlar!

ay hayatta yiyemem mümkün değil, eşim şimdi evde ben işteyim eczaneden bişi almış bakalım, herşeyi atayım dolaplarıda onla sileyim, inşallah kurtulurum
Valla yiyorlar canım kaç kere söyledim anne yapma diye bak ben evinde yemek yemiyorum diye tmm diyor yine yapıyor
Geçen çörek otu güvelenmiş ayıkladı yanımda bende anlaşıldı artık börekte Yemicez dedim umrunda değil

canım bakliyat dolabındaki herşeyi at benimde dün gece uykusuzluktan başım çatlıo güve olarak göremesende unun içinde küçük küçük şeyler oluo çok zor görünüo benimde tuzumun ve irmiğimin içinde vardı
hepsini at çöpe güzelce sil dolabını ilaçlatmana gerek yok dün gece bende çıldırdım valla hala kaşanıorum kımıl kımıl öğğğğ

ayyynen bizim evide bastı bi ara. bayılacaktım artık heryerde kelebek görmekten öldürmekten. bide üstü tozlu gibi oluyor bunların öldürünce tozu kalıyor olduğu yerde.

taaaaki annem gelip kaynağını bulana kadar. kabuklu ceviz vardı poşette. biz ne bilelim kabuk cevizin güveleneceğini. ordan oluyormuş. onu attık şimdi azaldı. sanırım biyerlere yumurtladı bu namertler hala ara ara görüyorum gördükçe öldürüyorum. böyle böyle bitecek.

demekki bu sorunu yaşayan tek ben değilim, bende kaynağını bulurum umarım, kökünü kazırım

Bende de oluyor bu sene canım.sıcaktan olur bütün bakliyatlarına bak un bulgur pirinç hatta baharatlar falan ama dışardaysa çoğu olmuştur güve.Bundan sonra buzdolabında sakla başka çare yok.

Bende de oluyor bu sene canım.sıcaktan olur bütün bakliyatlarına bak un bulgur pirinç hatta baharatlar falan ama dışardaysa çoğu olmuştur güve.Bundan sonra buzdolabında sakla başka çare yok.

kız kelebekler var işte dolapta mutfakta heryerde cirit atıyolar, kelebek dediğim güve işte
Guve ilk önce yumurtlar sonra kurtlanır o kurtlarda sonra kelebeğe döner benim unum pul biberim ve mısır unum falan hep olmuştu.hepsini attım.sende at yumurtaları anlayamazsın anca kurt ve kelebeği görüyorsun birde deli gibi uçuşuyorlar ya

Neden ki çamaşır suyu nu ben kullanıyorum

Neden ki çamaşır suyu nu ben kullanıyorum
Zararlı olduğunu bilmiyor musunuz? Günümüzdeki kısırlığın, üreme ve boşaltım sisteminde görülen sorunların en büyük sebeplerinden biri de tuvalete dökülen çamaşır suyudur. Boğaz enfeksiyonlarının en büyük nedeni bulaşık deterjanlarıdır. Bir yıldır kimyasal bulaşık deterjanı kullanmıyorum ve bir yıldır bademcik şişmesi farenjit olmadım

demekki bu sorunu yaşayan tek ben değilim, bende kaynağını bulurum umarım, kökünü kazırım
Canım ilk yıllar bende çok şeyi çöpe atmak zorunda kalmıştım sonra tüketeceğim kadar almaya karar verdim .
Birde elin ıslakken kavanoza elinden su damlamasın ayrıca yemeğe şişeden boşaltma buhar içine girip nem yapacaktır buda bozulmasına neden olacaktır.
Almış olduğun ürünlerin içerisine 4 5 yaprak defne yaprağı koy oldukça işe yarıyor ben 2 senedir bu şekilde saklıyorum.

Ee ne kullanmalıyız, yalayarak mı temizleyeceğiz

Ağzı kapalı kavanozları tabiki atmayın.
Hatta ağ tutmamış hiçbirşeyinizi atmayın.
Bulaşmışsa zaten belli oluyor .

Erzak dolabında her zaman ağzı kapalı , cam kavanozda olmalı gıdalar.
Dolap içine / altına düşen ufak bir nohut , ceviz, fındık bir sürü guve yapabiliyor

. Birde lavanta kesesi koyun , işe yarıyor.
Evde yün ve ipek varsa onlarda güve yapabiliyormuş.
Bu arada çamaşır suyu hiçbir işe yaramaz.
Havalandırın. Suç unsurunu bulup atın. Zamanla hepsi kayboluyor.

Sirke , karbonat,limon bunlar dezenfekte ediyor oldukça.
Birde cif. Oda kimyasal ama çamaşır suyu kadar değil.

Bulaşıklara bile çamaşır suyu kullananlar var. Hiç acımıyorlar kendilerine
Sirke karbonat ve limon yağları da çıkartıyor mu?
Ben pek çamaşır suyu kullanmam boğazım şişer hemen ama bulaşık deterjanı da kullanıyorum yani.

Sirke karbonat ve limon yağları da çıkartıyor mu?
Ben pek çamaşır suyu kullanmam boğazım şişer hemen ama bulaşık deterjanı da kullanıyorum yani.

Eveet. Hemde çok guzel çıkarıyor.
Limonu bir yağın üzerine sıkın bakın nasıl dağılıyor yağ.
Bu üçü benim en büyük yardımcım..

Ek olarak cif kullanıyorum ve tabisi pril :)
Mutfakta bir tek mutfak bezine çamaşır suyu kullanıyorum.
Kokusu beni çook rahatsız ediyor. Ertesi gün hemen gözlerimin altı morarıyor.
Bu yüzden kullanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…