evimi güveler bastı a dostlar!

o tableti dolap içlerine koyucan sare yiyecek yakınlarına konmayacak

yada yiyicek dolabının en köşesine yarım kırıp koyucaksın yiyeceklere koku sinmesin diye öyle biliyorum ben

Ya benim de evimde var bu son zamanlarda. Ne yaparsam gitmiyor. Mutfakta iste 3 4 tane. Ama kelebek gibi degil kucuk ucan seyler.
Baharatlarim orta yerde falan degil ki. Bakliyatlarimin da agzi kapali.
Nerden gelmis olabilir killandim simdi ben de ya..

fındık fıstık ceviz vs kabuklu ya da kabuksuz onları da çok seviyor

buğday yarma vs severler

onları kontrol edin

bir de varsa yün yatak yorgana dikkat

sarılı halı vs varsa

Ya benim de evimde var bu son zamanlarda. Ne yaparsam gitmiyor. Mutfakta iste 3 4 tane. Ama kelebek gibi degil kucuk ucan seyler.
bilgece tam olarak bendeki böyle bişi uçuşuyor

Eklentiler

• images.jpg
    images.jpg
    6,8 KB · Görüntüleme: 67
fındık fıstık ceviz vs kabuklu ya da kabuksuz onları da çok seviyor

buğday yarma vs severler

onları kontrol edin

bir de varsa yün yatak yorgana dikkat

sarılı halı vs varsa
ay kız deme yün yatağım var ama mutfağa en uzak odada, onuda sarmışlarmıdır?

ya bir kere benim eve aldığım ama uzun zamandır bekleyen paketteki eriştem böyle olmuştu.
Hiç açılmamış paket bile olabiliyor yani. Havalandırmak gerekiyor bolca.

Mutfağınızda çamaşır suyu kullanmayın lütfen güveden kurtulacam derken kanser olursunuz. Hatta tuvalette de kullanmayın. Her şeyi çıkarıp güvelenenleri atın dolapları silip havalandırın. Kurularınızın dolaplarınızın içinde üç dört tane at kestanesi saklayın güvelenmez

Nemli yerde yaşıyorsan çok olur. Komşumuzun muğlada kızı vardı kilolarca at kestanesi toplayıp götürürdü. Kıyafet dolapları çekmeceler, mutfakta yiyecekler her şeyin içine üç beş tane atınca böceklenmiyor dediler. Gercekten denedim kuru fasülyem nohutum bir yıldır sağlam. Tabi ki her sene o kestaneyi değiştirmek lazım

Nemli yerde yaşıyorsan çok olur. Komşumuzun muğlada kızı vardı kilolarca at kestanesi toplayıp götürürdü. Kıyafet dolapları çekmeceler, mutfakta yiyecekler her şeyin içine üç beş tane atınca böceklenmiyor dediler. Gercekten denedim kuru fasülyem nohutum bir yıldır sağlam. Tabi ki her sene o kestaneyi değiştirmek lazım
kestaneyi hiç duymadım, aslında denize çok yakın evim, nemli sayılır ama 2 yıldır hiç olmamıştı.

Canım bakliyatlarını sırayla tepsiye dök incele top top bi araya büzüşük kozaları bulmaya bak,başka yerde olmaz o makine çekmene gerek yok öle yerlerde yaşamazlar, unda hiç görmedim ben çörek otu vs pirinç,bulgur iyi bak yada herşeyi at komple :KK43:

Canım bakliyatlarını sırayla tepsiye dök incele top top bi araya büzüşük kozaları bulmaya bak,başka yerde olmaz o makine çekmene gerek yok öle yerlerde yaşamazlar, unda hiç görmedim ben çörek otu vs pirinç,bulgur iyi bak yada herşeyi at komple :KK43:
atıcam mcbur yaa :KK43: of kökten kurtulmam lazım

atıcam mcbur yaa :KK43: of kökten kurtulmam lazım
Atarsan bişey kalmaz güve denen şey kendiliğinden oluyor Allah'ın hikmeti işde. Uzun süre kalan bakliyatlar vs de,Yün yatağına naftalin koy kokusuna gelmez derler yünün güvesi ayrı o dışardan geliyor bildiğim kadarıyla:KK64:
Korkma evi sarmaz kız öle olsa kaynanamı güve sarar her gidiyorum güve ayıklıyır:KK57:alıyor yığıyor evi sonra güveleniyor senin gibi çöpede atmaz aylıklar yer ve yedirir:KK57: o yüzden ben kuru yemem onun evinde varsa sebze:KK42:

Atarsan bişey kalmaz güve denen şey kendiliğinden oluyor Allah'ın hikmeti işde. Uzun süre kalan bakliyatlar vs de,Yün yatağına naftalin koy kokusuna gelmez derler yünün güvesi ayrı o dışardan geliyor bildiğim kadarıyla:KK64:
Korkma evi sarmaz kız öle olsa kaynanamı güve sarar her gidiyorum güve ayıklıyır:KK57:alıyor yığıyor evi sonra güveleniyor senin gibi çöpede atmaz aylıklar yer ve yedirir:KK57: o yüzden ben kuru yemem onun evinde varsa sebze:KK42:
ay hayatta yiyemem mümkün değil, eşim şimdi evde ben işteyim eczaneden bişi almış bakalım, herşeyi atayım dolaplarıda onla sileyim, inşallah kurtulurum

X