-
- Konu Sahibi Sare Lavinya
Benim de bakliyatlarım kavanozlarda ama guveleniyor azar azar aldığım halde.Ağzı kapalı kavanozları tabiki atmayın.
Hatta ağ tutmamış hiçbirşeyinizi atmayın.
Bulaşmışsa zaten belli oluyor .
Erzak dolabında her zaman ağzı kapalı , cam kavanozda olmalı gıdalar.
Dolap içine / altına düşen ufak bir nohut , ceviz, fındık bir sürü guve yapabiliyor
. Birde lavanta kesesi koyun , işe yarıyor.
Evde yün ve ipek varsa onlarda güve yapabiliyormuş.
Bu arada çamaşır suyu hiçbir işe yaramaz.
Havalandırın. Suç unsurunu bulup atın. Zamanla hepsi kayboluyor.
Bu yaratıcı fikir senden çıktı işe yararsa bize de haber ver bitkisel ürünlere para dökmeyimAy yok sen devam et ben beğenmedim senin yöntemlerini.
Benim de bakliyatlarım kavanozlarda ama guveleniyor azar azar aldığım halde.
ıyyyyyyyyy göremeyipde ya yediysek baharatların içinde ??????????Guve ilk önce yumurtlar sonra kurtlanır o kurtlarda sonra kelebeğe döner benim unum pul biberim ve mısır unum falan hep olmuştu.hepsini attım.sende at yumurtaları anlayamazsın anca kurt ve kelebeği görüyorsun birde deli gibi uçuşuyorlar ya
Ya çok geçmiş olsun istanbul damısınızevet kızlar başlıkta belirttiğim gibi bi kaç gündür evde uçuşan kelebekler görüyorum, tabi bilmediğimden normal kelebek sanıyordum cam kapı açık malum. ta ki bakliyat dolabımı açana kadar. dolapta un (ağzı açık kalmış), pirinç, bulgur vs var. un poşeti açık kalmış, diğerleri cam kavanozda zaten. hepsini balkona çıkardım, unun içine baktım görünür bişi yok un güvelense görünür mü dışardan bakınca? internette yumurtayı nereye bırakmışsa orda çoğalır dezenfekte edin diyor, ama bu güveler mutfakta heryerde. ben şimdi dolapları deterjanlı suyla silsem kurtulurmuyum? ilaçlatmama gerek varmı?
öğğğğ sus sus midem alt üst kaç gündürıyyyyyyyyy göremeyipde ya yediysek baharatların içinde ??????????
teşekkür ederim istanbulda değilimYa çok geçmiş olsun istanbul damısınız
öğğğğ sus sus midem alt üst kaç gündür
at bence hepsini, en temizikalanların hepsini balkona çıkartcam dökcem poşete git ya benimde midem bulanıo napim bidakine hep buzdolabına koycam
şüpheli şüpheli iğrenerek yemektense aklıma gelip durur aynenat bence hepsini, en temizi
Bende hep ağzı kapalı tutuyorum ıslak elle yada buharda tutmuyorum ama diğerlerini bilmiyordum teşekkür ederim canım.Nemleniyordur. Kapağını açtığınızda tüpün, buharın yanında açmayın. Elleriniz ıslakken de keza öyle.
Ne kadar doğru bilmiyorum ama birer tutam tuz dökün , 20 günde bir değiştirmek üzere defne yaprağı koyun kavanozların içine diyorlar. Deneyebilirsiniz.
Benim ağzı kapalı kavanozlarda tutma sebebim birşey gevelenirse diğerine geçmesin diye.
Özellikle son zamanın pirinçleri hep güve tutuyormuş.
Konu ile farklı ama benim evimde birde güvelerden başka mutfağa özellikle patates soğan sepetinin olduğu yere gelen küçük sert siyah böcekler var bite benziyor biraz daha büyüğü ve kendi kendine ölüyorlar bazen ben bu böceklerden de bıktım internette çok araştırdım ama bulamadım ne böceği.bilen var mı yada aynı sorunu yaşayan?öğğğğ sus sus midem alt üst kaç gündür
kızlar, geçen gün bulgur kavanozumun kapağında 1 tane kurt vardı ve örümcek ağı gibi olmuştu, onu öylece attım oh dedim kurtuldum ama kelebek öldürmekten içim çıktı. akşam mutfağımı dip köşe temizliyim dedim, baharatlığıma bi baktım ki çörek otu ve köri nin içi kurt doluuuhepsini döktüm attım baharatlıklarıma yağ çöz sıkıp çamaşır sulu suda beklettim, sıcak suda bi güzel yıkadım. sanırım artık kurtuldum bu illetten.
Konu ile farklı ama benim evimde birde güvelerden başka mutfağa özellikle patates soğan sepetinin olduğu yere gelen küçük sert siyah böcekler var bite benziyor biraz daha büyüğü ve kendi kendine ölüyorlar bazen ben bu böceklerden de bıktım internette çok araştırdım ama bulamadım ne böceği.bilen var mı yada aynı sorunu yaşayan?
Bende bu konuyu ariyordum sare benimde basima geldi nasil kurtuldun sensare ne durumda kelebekler çözüm bulabildin mi ? Bende şu günlerde aynı durumdayım.Arka kapalı balkonu kiler olarak kullanıyorum,evde fazlasıyla kelebek görünce bir bakayım dedim,mısır unu güvelenmişarka balkonu komple boşaltıp temizlememe rağmen şu an yine kurtçuklar kelebekler görüyorum orda yumurtaları iyice temizleyememişim demekki.
Benimkiler bite çok benziyor top gibi değil ama bitten biraz daha buyuk ve sert simsiyah birşey kendi kendine oluyor.baharatlarda değilde hep patates soğanın çevresinde.ay evet bende o siyah minik top top olanlardan görüyorum mutfakta.sanırım bir güve çeşidi,baharatlardan şüpheleniyorum ben.