- 2 Şubat 2015
- 5.988
- 9.571
-
- Konu Sahibi Sare Lavinya
Unu kullan demiyorum zaten bence iyi deterjanla guzelce sil sen simdi nerden guve oldugu kanaatine vardinunda görünür bişi yok samire, ama atıcam tabi hayatta kullanamam da böle kımıl kımıl kelebekler bayılcam valla. yumurtaları heryerdeyse deterjanla kurtulurmuyum ki?
kız kelebekler var işte dolapta mutfakta heryerde cirit atıyolar, kelebek dediğim güve işteUnu kullan demiyorum zaten bence iyi deterjanla guzelce sil sen simdi nerden guve oldugu kanaatine vardin
ay bayılıcaktım kanikey, ayak parmaklarıma kramp girdi okadar tiksinirim yani. çamaşır suyu çözermi? yoksa mutfağı komple ilaçlatsammı?çamaşır suyuyla sil sarem inş. kurtulursun
yok kuzum güzelce boşalt dolabını erzaklarını gözden geçir,ummadığın bişeyede düşmüş olabilir.Çamaşır sulu suyla silersen hiç bişeycik kalmazay bayılıcaktım kanikey, ayak parmaklarıma kramp girdi okadar tiksinirim yani. çamaşır suyu çözermi? yoksa mutfağı komple ilaçlatsammı?
ay demeee, kavanozdakilere bişi olmuşmudur? ot ıhlamur falan yok şükür. yani o dolpata yok ama güveler o dolapta. poşetteki tüm unları attım, dolabıda silerimde, makinaları çekememki. ayyy ya heryeri sarmışlarsa. öğğMaalesef erzaklarınızı atmanız gerekiyor. Öyle de illet bişey bu, git deyince gitmiyorlar.
Evinizde otlar var mı? Ihlamur, hatmi çiçeği, nane vs. gibi.
Poşette iseler onlar da böceklenme yapabiliyor.
Ramazanlıkta eşimin bitkisel otları böceklenmişti, bağrış çağrış attım, iki gün aç tuttum orucumu mide bulantısından.
Ben temizledikçe onlar geldi..
Bütün evi dip köşe temizleyin, özellikle mutfağı. Buzdolabı, bulaşık makinesi çekin hepsini.
Birde böcek öldüren ilaç almıştım, dolap altlarına falan sıktım.
akşama hemen heryeri sileyim bariii, ayy içim bi hoş olduuuyok kuzum güzelce boşalt dolabını erzaklarını gözden geçir,ummadığın bişeyede düşmüş olabilir.Çamaşır sulu suyla silersen hiç bişeycik kalmaz
Hmm o zaman deterjanla gider guve olsa baska birşeydir ilac gerekebilirdikız kelebekler var işte dolapta mutfakta heryerde cirit atıyolar, kelebek dediğim güve işte
yahu 2 kişiyiz ama 3 kg un almışım, ne yapacaksam? attım onu pirinç falan kavanozda onlara gelmemiştir heralde dimi? onlarıda mı atayım?Bizimde olmuştu biara bakliyat dolabındaki herşeyi attık
Birdaha görmedim
Ondan sonra bakliyatları artık az az alıyorum kısa sürede tüketince birşey olmuyor
Uzun süre kalınca bir tanesi olunca diğerlerinede geçiyor hemen malesef
attım attım hepsini, korkum şu baktım una falan görünmüyor bişi görünmezmi? yoksa farketmediğim başka bişimi güvelendi?Bakliyatlarda ya da unda vardır çok fazla değilse atın. Tekrar aldığınız un du bakliyattı cam kavanozlara bir diş kabuğunu soymadan sarımsak koyun içine işe yarıyormuş. Birde Erkan Şamçı yaz güvelere karşı koruma Gülben Ergenin programıymış belki işine yarar.
Siz riske almayın atın hepsini :)ay demeee, kavanozdakilere bişi olmuşmudur? ot ıhlamur falan yok şükür. yani o dolpata yok ama güveler o dolapta. poşetteki tüm unları attım, dolabıda silerimde, makinaları çekememki. ayyy ya heryeri sarmışlarsa. öğğ
hiii gitmiyormu bunlar yaa.. peki eczanede ilaç falan varmıdır komple kurtulsam?Nefretlik birşey sırf kelebek yoktur büyük ihtimalle kurtta vardır dikkatli bakın :/
bende hala tam anlamıyla kurtulamadım
tüm erzak dolabımı attım çöpe çamaşır suyuyla da sildim ama
arada bi tane bi tane görüyorum baygınlık geçircem iyice
haklısın, atayım orda ne var ne yoksa, hatta ben elimi süremem eşime attırayım, valla bayılasım geldiSiz riske almayın atın hepsini :)
Sarıveriyorlar her yeri.