- 17 Haziran 2010
- 3.264
- 21
-
- Konu Sahibi mylittlesunshine
ikea'nın internet sitesine bakıyodum da bi kaç bi şe beğendim bakın bakalım nası
mutfak masa ve sandalyesi
Eki Görüntüle 358649
ayakkabılık
Eki Görüntüle 358650
duşakabin içine raf
Eki Görüntüle 358651
bu tepsi herkeste var biliyorum ama ben de çok beğendim napsam :/
Eki Görüntüle 358652
canım bu masa+sandalye takımından bende de var,çok ama çok memnunum!hatta bir de aynı renkte bank aldım,yazları da balkona çıkarıyorum.Şu an mutfakta kullanıyorum,yeni evimde mutfağım o kadar büyük değil,o yüzden balkonda kullanacağım,bu masadan vazgeçmem çünkü..
Ayakkabılık çok güzellll!ben çok beğendim!illa beyaz olsun diyorsan ilerde boyatırsın istersen ama bence bu renk kalmalı..herşey beyaz iyice baymasın..
bu tepsi bende yok:)))ama ben de çok beğenirim.Ayrıca herkeste olması önemli değil,önemli olan senin sevip sevmediğin..
not:İkea'yı çok severim!:)
selamlar
symrne nasıl gidiyor tadilatlar? ben bugün bi şey düşündüm senle ve diğer arkadaşlarla paylaşmak istedim. bizim şuna benzer bir orta sehpamız var
Eki Görüntüle 359842 Eki Görüntüle 359843
sandık şeklinde ve böyle koyu renk. ben onu hep napsam diye düşünüyordum. nişanlımın annesi almış yıllar önce iyi bir mobilya cidden ahşabı falan çok kaliteli pek de kullanmamışlar. benim de orta sehpalarım var 3lü takım daha önce göstermiştim bir de zaten rengi koyu diye düşünüyodum ki bugün ustayla konuşurken usta onun rengini bizim mobilyalara uydurabileceğini söylemiş. ben de çok sevindim tv ünitesi mi yapsam diye düşünüyorum. ne dersiniz nasıl olur?
canım bu fotoğraftaki sehpa çok güzel,kesinlikle bundan harika bir TV ünitesi olur!ben çok beğendim!
eğer beyaza boyatmak istersen,üst kısım kahve kalabilir bence,sadece aşağı kısım -çekmecelerin olduğu bölüm- beyaz olabilir..böyle bile kalabilir,çok güzel çünkü..
bizim işlere gelince,
tadilatlara nihayet start verdik;evde mutfak,vestiyer,kapılar söküldü.
mobilyacı da mutfak,vestiyer,gömme dolap ve banyo dolabına başladı,30 Nisan tarihinde teslim almak üzere anlaştık.
seramiklere karar verildi,haftaiçi gidilip pazarlık yapılacak,seramikler alınacak.
Antalya'da badana,elektrik,su tesisat,seramik ve sistre/cila işlerini genelde bir kişinin elinden çıkıyor;bir adam tüm işçileri ayarlıyor,10 usta yerine bir ustayla muhattap oluyorsun.Biri sistre/cila hariç (çünkü parkelerim neredeyse yeni gibiymiş,bakıma gerek yokmuş)diğer yukarıdaki tüm işlere 7 bin lira,bir diğer usta ise 5 bin 400 lira para istedi.Son bir usta ile daha görüştük,o da fiyat çalışması yapıyor,hafta içi kararımızı verip,pis işe başlayacağız.
zaten pis iş bittikten sonra gerisi kolay diye düşünüyorum..
siz eve taşındınız mı peki? tadilatı yaptırdığını ev boş mu yani? eğer boşsa rahat edesin merak etme ustalar temizleyip gidiyorlar öyle kağıttır ne bileyim kumdur bi şeydir bırakmıyorlar evde. normal temizliğini yaparsın sadece girmeden önce. harç sıva pisliği bile bırakmıyorlar. annemler bu sonbaharda yeni eve taşındılar onların evi de temizdi nişanlımın deidğine göre bizim evi de temiz bırakıyolarmış işleri bittikçe.
kolay gelsin hepimize inşaat işi çok zor cidden. sehpa çok güzel değil mi ben de çok bğeniyordum napsam diye kara kara düşünüyordum. bizim yemek odası meşe rengi bu sehpayı da meşe yapıcakmış usta nasıl yapacaksa artık açarız demiş rengini. çok sevindim kullanmak isteidğim bir parçaydı.
bizim ev nerdeyse yeniden yapılıyor, tavanlara alçıpanlar takıldı önce. hatta ilk çatı onarıldı. sonra tavanlar halledildi. duvarlar yamukmuş sıva mı ne bi şey yaptılar düzleştirdiler. pencereler takıldı. bazı pencereler örüldü bazı yerlere pencere açıldı. kapılar tkaıldı. banyo bitti. duvarlar boyandı. şimdi laminantlar döşeniyor. sonra giriş ve mutfağın yer fayansları döşenecek. mutfağımızı daha almadık o takılacak. geriye de dış boya ve ferforjeler kalacak. sanırım bizim işler de 10 gün içinde biter. banyo dışında her şey çok içime sindi. evin bize ait ve müstakil olması zaten büyük bir avantaj. içini dışını istediğimiz gibi boyayabileceğiz. beyaz eşya bakıyorum şu sıra senin de fikrini almak isterim:
http://www.kadinlarkulubu.com/ceyiz...re-oldugum-ceyizciklerim-32.html#post23413077
Canım tv sehpası olarak düşündüğün mobilya gerçekten çok güzel antika havası var meşe rengide olursa tmm evinizin kendinize ait ve müstakil olması çok güzel sana birinin evini göstereyim belki aklına yeni fikirler gelir (gizli teras ev postu) diye yazarsan çıkar gerçi baya lüks bir yerde oturuyor ama dekarasyon güzel yapılmış ürünlerin nerden aldığıda yazıyor senin beğendiklerin ve aldıklarında çok güzel canım bende almaya başladığımda senin tecrübelerinden yararlanıcam
ne kadar ünlüymüş şu gizli teras blogu yahuben görmüşüm onu canım biri daha yazmıştı sonra yukarıda. şurda bile bilen 3 kişiyiz baksana
onun evi çok güzel özellikle mutfağına bayıldım ama ataşehirde sanırım o ev. çok masraf yapmış. mutfak dolapları özel yapım mesela. bizim o kadar imkanımız yok şu süreçte. teşekkürler yine de :)) bir de o ev çok soluk geldi bana. bej tonlarında bir ev. ben daha canlı renkli bir ev istiyorum ve biraz daha eski dokulu olsun istiyorum. mesela koyu kırmızı dizisinde kızı kaçırdıkları ev gibi. canım ailem'de melihaların evi gibi ne bileyim bir çocuk sevdim'de kızın ailesinin evi gibidaha ahşap daha eski yani lüks ve yeni değil eski ve yaşanmış dursun istiyorum. bakalım nasıl olacak
sen de bi çeyiz topiği açsana merak ediyorum neler alıyosun :))
hadi bakalım kolay gelsin o zamanben henüz bir şeyler almaya başlamadım kiii başlasam açarım hemen mutfak eşyası olarak bir kaç bir şeyler var bide bornoz takımı bizimki toptan alışveriş olacak sanırım nisan ayındandan sonra maddi olarak biraz rahatlıcz ondan sonra başlıcam almaya . ama eski ahşap ve 2-3 katlı evlere bayılırım bende hep hayalimdir ben eskişehirliyim orda odunpazarı diye bir semt var evler hep böyle Eki Görüntüle 361492 çok güzeller
senin evinin son halinide çok merak ediyorum canım
cauntry banyolarda kullanılan bu ayaklı küvetlere bayılıyorummmmmmmm...
temam bekliyorum yorumlarını. bu arada country mutfak yaptırabilme gibi bi durumumuz olursa diye sakladığım fırın ve ocak vardı şu an pek ufukta görünmüyor ama senle de paylaşayım belki işine yarar
Eki Görüntüle 360237 Eki Görüntüle 360238
arçelikte var canım bunlardan hatta icf de bile görmüştüm beyazları da var..Arçelik - İnox Fırın - Tek Bölmeli
canım bunların markası ne?
gerçekten harika görünüyorlar..
canım görüntüleri çok güzel ama süper kullanışsızlar..
arkadaşım kullanıyor,her banyo sonrası yarım saat banyo kuruluyor
en güzeli duş yaptırmak..küvete bile karşıyım ben..
ya arçelikte aynı set üstü ocaktan yok
siyah fırın alıyorsun,ocak gri olacak..
country homes diye bir dergi aldım,şimdi oradaki mutfaklara göz atıyorum,country tarzla moderni çok güzel birleştirenler var..mesela dolaplar country tarzda beyaz,kulplar eskitme porselen,ama ankastre ve batarya modern..
gerçi ben eskitme tarz batarya istiyorum,İstanbul'da nerede uygun fiyata bulabileceğim konusunda fikri olan var mı??
işte bu tarzda birşey arıyorum..
Franke'de tam istediğim gibi -hem de aç-kapa modeli- var ama fiyat 450 civarında..fazla geldi..
banyoya da uzun gövdeli birşey bulmam lazım,aslında fotoğraftaki olur ama gönlüme göre birşey bulamazsam uzun gövdeli kuğu model birşey alacağım..