Yurtdışına master a gelmiştim ve birkaç aydırda bir şirkette staj yapıyorum. Staja başladığımda gelirim olacağı için; ve paylaşımlı evlerde kalmaktan çok bunaldığım için kendim yaşayacağım studio bir daire kiraladım. Hoş bu seferde yalnızlıkla ilgili sorunlar yaşadım yaşıyorum bu şekilde de ama en azından hijyen ve ev kuralları açısından yaşadığım bir gerginlik yok.
Çalıştığım şirket bana normal bir pozisyon için teklif gönderdi geçen hafta, çünkü haziran ayında staj kontratım bitiyor, ve benimle çalışmaya devam etmek istediklerini söylediler. Bu harika haber. Ama sorun şu ki benim ülkede henüz çalışma iznim yok, bunu onlarada söyledim sonunda. Eylülde bunun için başvuru hakkı kazanacağım. Ve çalışma iznimin çıkması nerden baksanız 2-3 ay sürer. Ve direktörümle ve insan kaynakları ile konuştuğumda, vize sponsorluğu yapamayacaklarını, o zaman çalışma iznim çıkınca onlarla tekrar kontak kurabileceğimi söylediler. Yani en iyi ihtimalle Haziran - Ekim arası işsiz olacağım. Garsonluk, otel resepsiyon falan idareten çalış demeyin çünkü burada çalışma izni olmayana o işleride asla vermiyorlar, zamanında çok denedim
Bende 2 ay falan Tr ye gitsem diye düşünüyorum, evimdende çıkıp. Ama evimi çok seviyorum miniş ama temiz, bakımlı, güvenli iyi bir mahallede, ve bu tip bir ev için uygun bir kira ile kiraladım, ve sahibindendi, emlakçı parasıda ödemedim. Ve bu standardlarda burada ev bulmak öyle öyle zor kiiiii. Sadece şansım yaver gitti ben ev bakarken. Normalde döküntü evlere bile +200-300 euro daha fazla kira istiyorlar ve sahibinden ev bulmak dipsiz kuyuda iğne aramak gibi birşey. Hatta ev bulmak direk çok zor, çünkü talep çok. Ama işsizkende buranın kirasını doğal olarak ödeyemeyeceğim. Şimdiden depresyona girmeye başladım üzüntüden
Haziranda çıkacaksam 2-3 gün içinde ev sahibi ile konuşmam gerek. Çare düşünüyorum ama bulamadım. Bide geri döndüğümde evimin hazır olması bi konfor. Şimdi tüm son yıllarda yaşadıklarım gibi, gelip hostellerde orda burda kalıp sürüne sürüne ev aramam gerekecek.
Uf napsam ya, çare düşünüyorum düşünüyorum
+
Ha bide ben Ocak ayında şöyle bişey yaptım
; 1 aylığına tr ye gidecektim ve evi 1 aylığına başkasına kiraladım. Tam dönmeme 2 gün kala benim evde kalan kişi anahtarı kaybedip kapıda kaldı. Sonra beni aradı, ev sahibine yedek anahtar var mı diye sormamı istedi. Bende saçmalama ev sahibi bilmiyor, 2 gün hostelde kal yada çilingir çağır açtır yapcak bişey yok dedim. Ama çocuk bi işler çevirip ya komşulara ya ev sahibine ulaştı herhalde çilingire para ödememek için emin değilim. En sonunda yine çilingirle açtı ama..Çünkü ertesi gün ev sahibi beni aradı 'evi başkasına kiraladığını tespit ettim' ve evden acilen çıkmanı istiyorum falan dedi, neyse bi şekilde yalvar yakar ikna edip bir şans daha istedim. Ama ikinciyi yaparsam depozitomu vermeden bana tekmeyi basabilir.
Burada insanların tatile giderken evlerini kiralamaları çok yaygın, internette gırla böyle ilan var. Hemen herkes yapıyor. O yüzden sorun olmaz diye düşünmüştüm. Sonuçta ticari kiralamadım
. .acaba ev sahibime 'sen bu evi 2 aylığına başkasına kiralar mısın ama kontratta sorumlulukta bende olsun, biraz zor durumdayım' desem napar. Demeli miyim? Aklına bir fikir gelen var mı? Yada hiç yoksada biraz teselli