• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimden bir kv bir görümce bir kayın geçti

O zaman ne yapiyorsun bir daha bu kadar simartmiyorsun. 5 cesit degil 3 cesit yaparsin zikkimlanmiyolarsa birak kuru ekmek yesinler bizde nimete burun kivirilmaz dersin. Yiyen yer yemeyen yemez bu kadar basit.
Kesinlikle ben de bu konuya sinir oldum. Nimet e burun kıvırıp,kusur takmak ne demek. Biz de de nimet çok kutsaldır. Günah bi kere verdikleri tepkiler. Üstelik 3-5 çeşit böylesi insanları bırak normal insanlar için de müsriflik,lüks. Bi börek,kahvaltılık ya da menemen kahvaltılıl yeter. Ne demeye haketmeyene o kadar nimeti yığıp bi de burun kıvırtıyorsunuz. Fazlasıyla lütfetmişsiniz tepenize çıkmışlar. Ayrıca kaynınızdan özür dilemeniz de gerekmezdi,bence onlar fırsat kollayıp açık yakalamışlar. Ordan tutup bi de ordan saldırmışlar. Geçmişler olaun, inşallah bi daha tekrarı olmaz

havlu konusunda çok yanlışşsın, insan oğlunun evvine giderken havlu götürür mü ya? insanın evinde hic mısafır için banyo havlusu olmaz mı?

Bende eşimin yeğenine "yüzünü yıkamadan çocuğu öpme "diye uyarmıştım.Allah tan kimse bana ses çıkarmadı.Eşinizin suçu yokki boşuna huzurunuzu kaçırmayın.Oda üzülmüştür herhalde.
Esime kizdigim nokta kv bir olup apartmanın içinde başlayıp sokağa kadar bağırıp hakaret etmesi oldu insanlar balkona çıktılar bizi izlediler oyle bagirdilar yani ...eşimin yapmasi gereken kv ağzını açtığında anne sus kayra hatasını biliyor gider ozrunu diler yapması gerekeni yapar deyip konuyu kapatmaliydi o zaman kv deye laf düşmez bizde rezil olmaz bende bu kadar kirilmazdim ...ama eşim kv dende beterdi

havlu konusunda çok yanlışşsın, insan oğlunun evvine giderken havlu götürür mü ya? insanın evinde hic mısafır için banyo havlusu olmaz mı?
Biz yatılı gittigimiz yere banyo havlusunu macunu lifi pijamamizi gotururuz pijama bile getirmemislerdi bir valizle gelmişlerdi gorumce kayin benim ve eşimin kıyafetlerini giydiler ...bilmiyorum ben ailemden böyle gördüm hani ani yola çıkılır havlu getiremezsin ayrı ama burdaki sorun bitek havlu degilki

Gelen ne kadar değiştirse de kendini huyuyla suyuyla gelir.Anlattiklarinin çoğu bir çok insanın sinirini bozacak konular olsada bir sekillde idare edilebilir konularmiş bana göre.Sonuçta idare edebilirdin ama olmamiş.Daha da uzatma derim ben.

Ben en çok şuraya takıldım; diğer gelinler kadar olamıyorsun!

Bak bak hanım efendiye, hem beğenmiyor hemde gelmiş senden hizmet bekliyor.
Madem öbür gelinleri on numara, o zaman gitsin onlarda kalsın. On numara, beş yıldız bakılsın.

Kısacası nankörler. Eşin de hatalı. Her ne olursa olsun sokak ortasında bağırmak nedir, ben bunu anlamıyorum.

Boşuna tartışma, yine suçlu sen olursun.

Aynen çok yanlış yerde yanlış şekilde patladim ....burda yazmadigim daha çok şey var kaynimin donuna kadar ben topluyordum ortalığı banyo yapıyo odanin ortasına eşyalarını atmlarinimi dersin arabami satışa cikatmistim dediğim fiyattan düşük teklif geldi eşim satsaydik dedi ben yok deyince kaynimin abi ne bakiyon yengeme kadın aklı anlamaz sat demesi yaptigim borege yumurtaya laf soylemesi bu ne biçim börek demesi surekli acim diye ortalikta dolasmasi kaynima ayrı gıcık olmuştum orda patladim ve kötü ben oldum
Yanlis yerde patlamis olman seni haksiz gostermez gostermemeli bence. Yilda 2 kere geliyorlar diye birsey dememissin ama benim kaynim donunu ortada biraksa herkesin icinde onune atar senin hizmetcin yok burda kaldir donunu derdim.
Hadi sen dusunememis havlu ve lif birakmamissin da onlar nasil baskasinin lifini kullanirken tiksinmemisler.
Bir de mantikrn isterse banyo evin disinda olsun sifonu bozuk tuvalete girilir mi ya.
Ben hijyene cok takildim bir de kalabalik misafiri hic sevmem o yuzden seni sonuna kadar hakli buldum.
Kocanin burnundan getirmektense normal ses tonuyla rahatsiz oldugun seyleri tek tek soyle, bunlar senin ailen icin gecerli degil kendi annem olsa ona da kizardim falan de, esinle kavga edersen esinin gozunde kv hakli cikmis olacak, resmen aranizi bozmaya calismis cunku.

İnsan sadece bir kişiyle evlenmiyormus onu anladım aileylede evleniliyormus....benim ailemde öyle yatılı misafirlige gidilecekse ki yakin uzak tanıdık yabanci farketmez ...şampuan lif havlu diş macunu fırçası tarak tırnak makası ....kişisel ürünlerimizi mutlaka götürür ev sahibini rahatsız etmemeye çalışırız ....önümüze ne konsa yer yalan bile olsa çok güzel olmuş deriz gittiğimiz yere asla eli boş gitmeyiz .... ev halkının dolabina yada odalarina izinsiz girmez. .eşyaları izinsiz kullanmayiz ...ama eşimin ailesi çok farklı ki kardeşleri okumuş insanlar ama demek okumakla olmuyo medeniyet farklı bişey aslında onlada degil anlayış önemli
Biz de gittiğimiz yerlere havlu ,lif,dış ficasi götürürüz. Hatta babamın tarafa giderken babam kendisi çarşaf,yastık kılıfı vs götürmemizi ister. Sizinkiler yine önceden haber ediyormuş. Bize emrivaki şeklinde gelecekleri gün söylüyorlar . Çok uzak değil bir buçuk saat mesafedeler bize. Biz de bazen pide vs söylüyoruz aynı gün için. Kendi işlerimiz oluyor,yemeğe vakit kalmıyor o surede. Hazır söylediğimiz şeye dahi çok abartı bir şeymiş gibi biz dışardan yemek pek yiyemiyoruz diyorlar. Yani paramız yetmiyor anlamında. Tabii yalan,nelere nelere yetiyor paraları da neyse. İnsan utanıyor ,bir de yemeksiz karsilayinca. Zor iş gerçekten evlilik,hele tarafların aileleri de işin içine girince. Misafirlik günlerce surmemeli ya uç gunu geçmemeli bence. Hele misafirlikte afedersiniz yayılıp yatmak çok ayıp. Kimse kimsenin hizmetçisi değil neticede. Annem sağlıyor artık o dengeyi. Mutlaka birini çağırıyor mutfağa,hadi gelin hemen yapiverelim diyor. Siz de deyin, yazık değil mi size.

O kadar yazdiklarimdan bitek burayami takıldı herkes anlamadım tama kv getirmesin ya gorumce ya kayın hepsi aynı havluyumu kullanacak ki mufazakar insanlar kardeşide olsa ogluda olsa evlilik yaşında insanlar ayni havlu kulkanmak hiç uygun olmaz ....ben ailemden böyle görmedim gittiğimiz yatılı yere özel eşyalarımizi gotururuz havlu yuz banyo macun firca tarak tirnak makası. ...yazin kv gidiyoruz ben herseyimi esimle gotururuz onların hicbirseyini kullanmayiz

Sadece k

Sadece kv yi cagirmistim diğerleri totodan çıktı olsun geldiler...ama gelinim diye bu kadar da eziyet edilmezki yataklarini ser çamaşırlarıni topla makinaya at yemek yap ortalığı topla kahvaltı hazirla borekler kekler tatlılar yap çeşit çeşit yemekler yap bulasik yika bulasik diz sofra kur kaldır gezmeye götür hediyeler al ortalığı topla ...vs yinede gelin kötü
yapmasaydin...

Ben bir yere misafirliğe giderken lifimi havlumu almam misafirliğe gidilen yerde misafir için ayrı lif havlu ayrılır yani bizde öyledir. Misafire gösterilir bunları ayırdım diye konulur. Misafir için ayrı lifim, banyo havlularım, ayrı nevresim takımlarım vardır onları sadece misafir kullanır gittiklerinde yıkanır ütülenir kaldırılır çünkü niye yük etsinler ki. Hadi siz yokken sizinkileri kullandılar vebalı mı bu insanlar atar makineye yıkarsın. Ayrıca kullanmayın dediğin halde niye kullansınlar onu anlamadım madem koklu geliyor neden kilitlemiyorsunuz misafir gelince? çocukta bilmeyip girebilir ben olsam kilitlerdim

Ayrıca kahvaltıya o kadar şey yaptıysanız nesini beğenmiyorlar da aç kaldık diyorlar. Tamam görümcenin yatması hoş değil ancak bir sömestr gelmişler yani sürekli gelmiyorlar ki. Hele kapıda kaynınıza dişlerini fırçalamıyorsun öpme demek gerçekten büyük saygısızlık başarmışsınız istediğinizi artık adım atmazlar evine rahat edersiniz.

Biz de gittiğimiz yerlere havlu ,lif,dış ficasi götürürüz. Hatta babamın tarafa giderken babam kendisi çarşaf,yastık kılıfı vs götürmemizi ister. Sizinkiler yine önceden haber ediyormuş. Bize emrivaki şeklinde gelecekleri gün söylüyorlar . Çok uzak değil bir buçuk saat mesafedeler bize. Biz de bazen pide vs söylüyoruz aynı gün için. Kendi işlerimiz oluyor,yemeğe vakit kalmıyor o surede. Hazır söylediğimiz şeye dahi çok abartı bir şeymiş gibi biz dışardan yemek pek yiyemiyoruz diyorlar. Yani paramız yetmiyor anlamında. Tabii yalan,nelere nelere yetiyor paraları da neyse. İnsan utanıyor ,bir de yemeksiz karsilayinca. Zor iş gerçekten evlilik,hele tarafların aileleri de işin içine girince. Misafirlik günlerce surmemeli ya uç gunu geçmemeli bence. Hele misafirlikte afedersiniz yayılıp yatmak çok ayıp. Kimse kimsenin hizmetçisi değil neticede. Annem sağlıyor artık o dengeyi. Mutlaka birini çağırıyor mutfağa,hadi gelin hemen yapiverelim diyor. Siz de deyin, yazık değil mi size.
Yuvarlama yapmayı bilmem cagirdim betaber yapalım diye ki kolay bir yemek degil baya mesakatli salondan boyle yap dedi kötü gelsinde laf edelim derdindeydi herhalde en son gorumcemi cagirdim karistirmasi için çünkü kızım ağlıyordu emzirmem lazımdı da öyle geldi sonra biz yaptık dediler eşime yemeği

Ben bir yere misafirliğe giderken lifimi havlumu almam misafirliğe gidilen yerde misafir için ayrı lif havlu ayrılır yani bizde öyledir. Misafire gösterilir bunları ayırdım diye konulur. Misafir için ayrı lifim, banyo havlularım, ayrı nevresim takımlarım vardır onları sadece misafir kullanır gittiklerinde yıkanır ütülenir kaldırılır çünkü niye yük etsinler ki. Hadi siz yokken sizinkileri kullandılar vebalı mı bu insanlar atar makineye yıkarsın. Ayrıca kullanmayın dediğin halde niye kullansınlar onu anlamadım madem koklu geliyor neden kilitlemiyorsunuz misafir gelince? çocukta bilmeyip girebilir ben olsam kilitlerdim

Ayrıca kahvaltıya o kadar şey yaptıysanız nesini beğenmiyorlar da aç kaldık diyorlar. Tamam görümcenin yatması hoş değil ancak bir sömestr gelmişler yani sürekli gelmiyorlar ki. Hele kapıda kaynınıza dişlerini fırçalamıyorsun öpme demek gerçekten büyük saygısızlık başarmışsınız istediğinizi artık adım atmazlar evine rahat edersiniz.
Ama onlarda yüz yok yine gelirler bu sabah gitmek istemiyoruz bir ay kalalim dediler ne yazikki inşallah bidaha gelmezler ...darısı inşallah başına diycem ama ben senin gibi biri degilim

Kv denizin memleketine gitseydiniz onları davet edeceğinize. Çünkü onları istemediğinizi çok belli etmişsiniz.Misal eve gelen misafire havlu lif vermemeniz çok ayıp bir davranış yıkanmasın mı insanlar yani!

Havlu konusunda; misafir havlulariniz olmalı

Wc konusunda da yasliyla klozet kullanması mantıklı olan.

Kahvaltılık konusunda yaptığınız çoğu şeyi bende yiyemezdim. Seslenmezdim o ayrı.

Çocuğu öpme konusunda birşey demiyorum. Bende El yıkama konusunda hassasım. Evime gelenleri sürekli uyarıyorum.

Gitmişler artık kocana birşey demene gerek yok.
Konuyla alakasız olacak
Nickinizi yanlış algıladım :skandal:
Döndüm bidaha baktım ki :olamaz:
Ohh, değilmiş.:confused:

birdahakine siz gidin, onlarda misafir olan siz olun.
ayrıca havlu meselesinde eve misafir gelince biz misafir için özel havlu çıkartıyoruz
ve ben olsam kafayı yerdim
aman sen iyi katlanmışsın

Esime kizdigim nokta kv bir olup apartmanın içinde başlayıp sokağa kadar bağırıp hakaret etmesi oldu insanlar balkona çıktılar bizi izlediler oyle bagirdilar yani ...eşimin yapmasi gereken kv ağzını açtığında anne sus kayra hatasını biliyor gider ozrunu diler yapması gerekeni yapar deyip konuyu kapatmaliydi o zaman kv deye laf düşmez bizde rezil olmaz bende bu kadar kirilmazdim ...ama eşim kv dende beterdi
Ben ayrıntıları bilmiyorum canım eğer ailesiyle birlik olduysa çok ayıp etmiş eşiniz.

birdahakine siz gidin, onlarda misafir olan siz olun.
ayrıca havlu meselesinde eve misafir gelince biz misafir için özel havlu çıkartıyoruz
ve ben olsam kafayı yerdim
aman sen iyi katlanmışsın
Tövbe tövbe ettim ne ben gideyim ne onlar gelsin ....her sene aynı olay daha öncede geldiklerinde kaynimi yatagimda bulmuştum yatağıma uzanmış ti ki onlarin ayri odası yatağı vardı herseylerini hazirlamistim... kv sürekli yatak odamda namaz kilmis orda oturmayi istemisti salon varken hiç birşeye elini surmemis ki biz orucluyduk ramazan ayıydi kendi tutmuyordu yemege yardım bile etmez yaptığım yemekleri yemezdi ....her gelisleri sıkıntı

Yuvarlama yapmayı bilmem cagirdim betaber yapalım diye ki kolay bir yemek degil baya mesakatli salondan boyle yap dedi kötü gelsinde laf edelim derdindeydi herhalde en son gorumcemi cagirdim karistirmasi için çünkü kızım ağlıyordu emzirmem lazımdı da öyle geldi sonra biz yaptık dediler eşime yemeği
:oha: çok ayıp etmişler

Back