- 11 Mart 2016
- 11.339
- 49.002
- 598
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eşim okadar ailesine düşkünki burda bikaç konu paylasmistim esimin ailesinin yaptıklarından düğünümde ve sonrasında en sonunda da büyük kaynima kredi çekmişti araba degistirecek diye onunla ilgili konu acmıştım kısacası ben mesafe koymak istesemde eşim koymuyo gecen sene ailesi yüzünden boşanmak istedim eşimden duzelecem dedi yok ailesini görünce yine şaşırıyorEşinizin tavrı önemli burda. Size davranışları nasıl. Bu kadar kaba ve düşüncesizse sorun çok büyük demektir. Yok normal davraniyorsa eşinin ailesini idare edeceksin başka çaren yok. Onlar onun ailesi onlara bir şey diyemez. Senin rahatsızlık duyduğun davranışlar belki onun gözüne batmıyor. Birde onlar sana bağırırken birşey dememesi insanı üzer tabiki ama o onun ailesi. Orada sen haklı olsanda bundan sonraki davranışlarına bak ve eşinin ailesi ile arana mesafe koy
Saydığın diğer sebeplerde evet sen haklısın da, şu cümlelerinde haklılık göremedim maalesef.midem bulandı havlumdan ...insan lifini banyo havlusunu getirmezmi kızlar ....
Burnundan getirmek bağırmak çağırmak kavga etmek kırgınlığınızı geçirecek mi?Sakin sakin konuşayım diyorum hayatım evet hata yaptım bi yerde ama tatlıya da bağladım ama şu şu noktada da sen farketmedin ama beni çok kırdılar diyeyim
Ben bunu yemem şuna bak içinde peyniri az yada kv yemegime burun kivirip kuru ekmek yediginde hepsine sustu bisey demedi gördü herseyi ama bi hatamda kv bir olup beni kendi memleketimde kendi evimde rezil ettiler kisiligime kadar laf söyledilerHavlu ve lif haric haklisin. O ergen kayninin yaptigi terbiyesizlik beni buradan gerdi ay hic gelemem boyle seylere babamin oglu dahi olsa. Begenmiyorsa zikkim yesin. Esin de adam olsaydi agzini acsaydi bu ne bicim yemek derken.
Ben bunu yemem şuna bak içinde peyniri az yada kv yemegime burun kivirip kuru ekmek yediginde hepsine sustu bisey demedi gördü herseyi ama bi hatamda kv bir olup beni kendi memleketimde kendi evimde rezil ettiler kisiligime kadar laf söylediler
İnsan sadece bir kişiyle evlenmiyormus onu anladım aileylede evleniliyormus....benim ailemde öyle yatılı misafirlige gidilecekse ki yakin uzak tanıdık yabanci farketmez ...şampuan lif havlu diş macunu fırçası tarak tırnak makası ....kişisel ürünlerimizi mutlaka götürür ev sahibini rahatsız etmemeye çalışırız ....önümüze ne konsa yer yalan bile olsa çok güzel olmuş deriz gittiğimiz yere asla eli boş gitmeyiz .... ev halkının dolabina yada odalarina izinsiz girmez. .eşyaları izinsiz kullanmayiz ...ama eşimin ailesi çok farklı ki kardeşleri okumuş insanlar ama demek okumakla olmuyo medeniyet farklı bişey aslında onlada degil anlayış önemliBu yasadiklarinizin çok benzerini annem yıllardır yaşıyor. Annemin ailesi daha görgülü,nerde ne yapacağını,misafirlik adabini bilen insanlar. Babaminkilerse medeniyeti lüks gören,sömürmeye meyilli tipler. Annem artık onlar gelmeden kişisel eşyalarını kaldırıyor,lifler,banyo havluları mutlaka kalkıyor. Evde yalnız bırakmıyoruz. Misafirlikte klozet kullanılması iğrenç. Büyükler lafını etmiyor ama kucuk çocuklar kullanmak istiyor. Ben izin vermiyorum , nasılsa bir kulp bulacaklar. En azından tiksinmemis olurum. Sifon çalışsa bile basmiyorlar zaten,arkalarından çamaşır suyuyla geziyorum. Evlenirken aileler de denk olmalı kesinlikle.
Bu lafına sen kendi aklına bak dedim bu lafıda kv içinde tutmuş ...Siz çıldırdınız mı? bu adamdan özür mü dilediniz. sonuna kadar haklıyken hemde. Adamın donuna varana kadar toplamak yerine ya git eşyalarını topla deseydiniz ya da ailesine toz kondurmayan eşiniz toplasaydı. Sadece kv davet etmişsiniz sülalece gelmişler. size de hizmetçi muamelesi yapmışlar. Hele kaynınız olacak herifin kadın aklı abi ne bakıyosun yengemin lafına demesi gerçekten yorumsuz. Kabahat sizde. ağzıma geleni söyler bir daha da evime kabul etmezdim. Terbiyesiz herif çok sinirlendim
Merhaba kızlar on gündür katılamiyorum yoğunluktan ..başlıktanda anlaşılacağı gibi evim misafir doluydu...gel gelelim yaşadıklarıma...çok ama çok sinirli ve Üzgünüm kızlar. ...
Yine 15 tatil ve sorunları. ...eşim tatil olmadan memlekete gidelim diye tutturdu bende kv evi sobali doğal olarak tek odada uyuyup oturuyorlar bide evde 18 yaşında kaynim var unv sınavına hazırlanıyor ...üstüne bebeğim 7 aylık emzikli ...sıkıntıları düşünün kızlar. ...bende eşime biz gidecegimize kv gelsin tatilde torununu görsün dedim ...ki mantıklı olan bu...esimde tamam dedi...buraya kadar sorun yok ....gelelim sorunlara....
Kv aradi gelmeden bir gün önce gorumcemin ,kaynimin ve büyük kaynimin beş yaşında ki kizininda geleceğini. Söyledi. ....son günmu haber verilir çok sinirlendim. ...yinede tamam dedim. ..geldiler....ve sorunlar başladı...
Sorun 1- ilk sabah eşimle ile diş Fakültesine gittik disim için bi döndük banyo yapmışlar, benle eşimin banyo havlulari kullanılmış , liflerimiz ...kendilerine Özel hiçbirşey getirmemisler ...çok sinirlendim ....midem bulandı havlumdan ...insan lifini banyo havlusunu getirmezmi kızlar ....
Sorun 2- bizim banyonun iki kapısı var biri koridora biride yatak odamiza açılıyor sorun şu ki klozetin sifonu bozuk kullanmiyoruz koku olduğu gibi yatak odama siniyo herkesi uyardik kullanmayın diye klasik wc yi kullanin diye , kv sürekli klozeti kullandı kızlar kokuyu tahmin edin ...bebeği emzirmeye gidiyorum odaya kokudan duramıyorum kış günü pencereyi açmak zorunda kaldım sürekli...yine ben sinir küpü
Sorun 3- her sabah kahvaltida değişiklik olsun diye farklı şeyler hazırladım ıspanaklı börek menemen soğanlı yumurta hepsine biri laf söylendi. ..surekli açız deyip dolandilar...her yemegime laf edildi yok tuzu az yok yanmış yok bz bunu yemeyiz ...
Sorun 4- görümce izinsiz makyaj malzemelerimu kullanması annesinin saçını taragimla taramasi 37 numara peluslarimi 40 numara ayağına giymesi ....
Sorun 5- gorumcemin geldiginden beri hep hastayım deyip yatmasi elini bişeye surmemesi
Sorun 6- kv sürekli eşimi alıştırmasi
Sorun 7- kisacasi bir türlü onları memnun edememem ve benim bedenende ruhende yipranmam
Hep yılda bir iki kez geliyorlar sus Kayra diye diye en sonunda yanlış yerde patladim kızlar. ...tam misafirlige giderken kapıda kaynima kızımı öpme dişlerini fircalamiyon dedim oooffff Allah im ben ne yaptım ....kv eşim nasıl bağırıp kizdilar bana apartman toplandı başımıza. ..sürekli susturmaya çalışıyorum yok öyle bağırıyorlarki kizlar anlatamam ne edepsizligim kaldı ne kadinligim ...kv o kadar ağır sözler soylediki ...ben yüksekten ucuyormusum onları begenmiyormusun eşime seni bile begenmiyo oğlum diyo yolun ortasında bağıra bağıra gelen geçen bize bakıyor
..hiç bu kadar utandigimi hatırlamıyorum. ..neymiş geldigi günden beri her şeyin farkındaymis diger Gelinleri kadar olamiyormusum neler neler. ..baktım susmuyo ikiside bende bi yanda kv biyandan eşime açtım ağzımi .yumdum gözümü....
Sonra ne oldu kaynimdan Özür diledim gönlünü aldım çünkü orda hataliydim ...baristik ama içim çok dolu kızlar eşime karşı o tartışmada beni kotuleyip bagirmasindan ....Bugün gittiler ki gitmek istemiyorlardi bir ay daha kalmayi düşünüyorlarmis....gelelim soruma şimdi eşim çarşıya çıktı beni eve bırakıp döndüğünde burnundan getireyimmi ki onun gözünde ben kötüyüm kavga etsemde faydası olmayacak sadece içimi bosaltmis olacagim...yada hiçbir şey olmamış gibi davranıp huzurumuzu bozmayayimmi ne yapayım kizlar
Biraz uzun oldu kızlar ama çok doluyum
Saydığın diğer sebeplerde evet sen haklısın da, şu cümlelerinde haklılık göremedim maalesef
Misafirliğe gelen insan yanında havlusunu mu getirecek?
Daha neler...
Sadece kv yi cagirmistim kaynim guya sinava hazırlanıyor dersaneye gidiyordu gorumcede unv deydi toplu geleceklerini dusunemedim tamam geldiler....ama bunlarda yapilmazki kv benim oğlumun evi istediğim kadar kalıp istediğimi yaparım demeye hakki yokki dediği gibi oğlunun ve gelinin evi onun değil .....dersimi aldim bidaha cagirmam...ama eşim onlar giderken yazada gelirsiniz demezmiSiz bu insanları biliyorsunuz ama degil mi? Çocuğunuz var kısa süre de evli değilsiniz. Eve çağırırsanız Ordu şeklinde gelip, tuhaf laflar söyleyeceklerini, özelinizi karıştırıp, temizlik kurallarına uymayacaklarını bilmeliydiniz.
Bundan sonra ona göre davranın. Zaten bildiginiz şeyler bunlar.
Bu lafına sen kendi aklına bak dedim bu lafıda kv içinde tutmuş ...