• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimden bir kv bir görümce bir kayın geçti

Merhaba kızlar on gündür katılamiyorum yoğunluktan ..başlıktanda anlaşılacağı gibi evim misafir doluydu...gel gelelim yaşadıklarıma...çok ama çok sinirli ve Üzgünüm kızlar. ...
Yine 15 tatil ve sorunları. ...eşim tatil olmadan memlekete gidelim diye tutturdu bende kv evi sobali doğal olarak tek odada uyuyup oturuyorlar bide evde 18 yaşında kaynim var unv sınavına hazırlanıyor ...üstüne bebeğim 7 aylık emzikli ...sıkıntıları düşünün kızlar. ...bende eşime biz gidecegimize kv gelsin tatilde torununu görsün dedim ...ki mantıklı olan bu...esimde tamam dedi...buraya kadar sorun yok ....gelelim sorunlara....
Kv aradi gelmeden bir gün önce gorumcemin ,kaynimin ve büyük kaynimin beş yaşında ki kizininda geleceğini. Söyledi. ....son günmu haber verilir çok sinirlendim. ...yinede tamam dedim. ..geldiler....ve sorunlar başladı...
Sorun 1- ilk sabah eşimle ile diş Fakültesine gittik disim için bi döndük banyo yapmışlar, benle eşimin banyo havlulari kullanılmış , liflerimiz ...kendilerine Özel hiçbirşey getirmemisler ...çok sinirlendim ....midem bulandı havlumdan ...insan lifini banyo havlusunu getirmezmi kızlar ....
Sorun 2- bizim banyonun iki kapısı var biri koridora biride yatak odamiza açılıyor sorun şu ki klozetin sifonu bozuk kullanmiyoruz koku olduğu gibi yatak odama siniyo herkesi uyardik kullanmayın diye klasik wc yi kullanin diye , kv sürekli klozeti kullandı kızlar kokuyu tahmin edin ...bebeği emzirmeye gidiyorum odaya kokudan duramıyorum kış günü pencereyi açmak zorunda kaldım sürekli...yine ben sinir küpü
Sorun 3- her sabah kahvaltida değişiklik olsun diye farklı şeyler hazırladım ıspanaklı börek menemen soğanlı yumurta hepsine biri laf söylendi. ..surekli açız deyip dolandilar...her yemegime laf edildi yok tuzu az yok yanmış yok bz bunu yemeyiz ...
Sorun 4- görümce izinsiz makyaj malzemelerimu kullanması annesinin saçını taragimla taramasi 37 numara peluslarimi 40 numara ayağına giymesi ....
Sorun 5- gorumcemin geldiginden beri hep hastayım deyip yatmasi elini bişeye surmemesi
Sorun 6- kv sürekli eşimi alıştırmasi
Sorun 7- kisacasi bir türlü onları memnun edememem ve benim bedenende ruhende yipranmam
Hep yılda bir iki kez geliyorlar sus Kayra diye diye en sonunda yanlış yerde patladim kızlar. ...tam misafirlige giderken kapıda kaynima kızımı öpme dişlerini fircalamiyon dedim oooffff Allah im ben ne yaptım ....kv eşim nasıl bağırıp kizdilar bana apartman toplandı başımıza. ..sürekli susturmaya çalışıyorum yok öyle bağırıyorlarki kizlar anlatamam ne edepsizligim kaldı ne kadinligim ...kv o kadar ağır sözler soylediki ...ben yüksekten ucuyormusum onları begenmiyormusun eşime seni bile begenmiyo oğlum diyo yolun ortasında bağıra bağıra gelen geçen bize bakıyor
..hiç bu kadar utandigimi hatırlamıyorum. ..neymiş geldigi günden beri her şeyin farkındaymis diger Gelinleri kadar olamiyormusum neler neler. ..baktım susmuyo ikiside bende bi yanda kv biyandan eşime açtım ağzımi .yumdum gözümü....
Sonra ne oldu kaynimdan Özür diledim gönlünü aldım çünkü orda hataliydim ...baristik ama içim çok dolu kızlar eşime karşı o tartışmada beni kotuleyip bagirmasindan ....Bugün gittiler ki gitmek istemiyorlardi bir ay daha kalmayi düşünüyorlarmis....gelelim soruma şimdi eşim çarşıya çıktı beni eve bırakıp döndüğünde burnundan getireyimmi ki onun gözünde ben kötüyüm kavga etsemde faydası olmayacak sadece içimi bosaltmis olacagim...yada hiçbir şey olmamış gibi davranıp huzurumuzu bozmayayimmi ne yapayım kizlar
Biraz uzun oldu kızlar ama çok doluyum
En azından senede iki kere geliyorlar şanslısın belki görmezden gelip yutabilirdin Çoğu seyi birde beni düşün her gün tepemdeler kv çivi çaktı resmen evime sabır taşı olsa çatlar buna rağmen iki çocuğumun hatrına susuyorum

Havlu konusunda; misafir havlulariniz olmalı

Wc konusunda da yasliyla klozet kullanması mantıklı olan.

Kahvaltılık konusunda yaptığınız çoğu şeyi bende yiyemezdim. Seslenmezdim o ayrı.

Çocuğu öpme konusunda birşey demiyorum. Bende El yıkama konusunda hassasım. Evime gelenleri sürekli uyarıyorum.

Gitmişler artık kocana birşey demene gerek yok.
Klozet bozuk olduğu için kullanmayin dedik ki kv evinde klozet yok normal wc kullaniyo ....kahvaltiya gelince çok çeşit yapıyordum dolaba domates biber koymustum kozlenmisi kizartmasi haslamasi boregi tatlısı keki hiç eksik etmedim ve soruyordum ne seviyonuz diye ki üç yıllık evliyim ne yediklerini biliyorum benim evimde mi damak tatları değişti ..yuvarlamaya kadar yaptım artık ...havlu konusu evet evde misafir havlum yoktu

Ya siz bastan şartlanmissiniz,bu yuzden her yaptiklari batmis. Nasilsa sık görusmuyorsunuz,alttan almaya calisin. Bunlar basit sebepler. Kayniniza da cok ayip olmus neyseki tatliya baglanmis. Bence esiniz konuyu acmadikca sizde susun. Acarsa tatlilikla anlatin aksi halde siz kotü olursunuz.

Burnundan getirmek yerine karşına alıp da rahatsızlıklarını dile getirsen olmaz mı?
Ha eğer ki güzellikten anlamaz diyorsanız hiç kavgaya girişmeyin de huzurunuz kaçmasın daha fazla
Sakin sakin konuşayım diyorum hayatım evet hata yaptım bi yerde ama tatlıya da bağladım ama şu şu noktada da sen farketmedin ama beni çok kırdılar diyeyim

Yanlis yerde patlayarak hakliyken haksiz olmussunuz.. Esinize rahatsiz oldugunuz yönleri söylemelisiniz kavga cözüm degil..

Ben sizi haksiz bulmadim.

Sadece dolup dolup birden patlamissiniz.

Kayniniza kizimi opme demissiniz tamam nahos olmus ama kayinvalideyle esinizin bir olup komsular duyacak kadar laf saymasi neyin nesi.

Orada kayinvalide sessiz kalsaydi ozur dilemen yerinde olurmus ama kayinvalide agzina geleni sayarak zaten hicte asagi kalmamis.

O sizden soyledigi laflarsan oturu ozur diledi mi?

En azından senede iki kere geliyorlar şanslısın belki görmezden gelip yutabilirdin Çoğu seyi birde beni düşün her gün tepemdeler kv çivi çaktı resmen evime sabır taşı olsa çatlar buna rağmen iki çocuğumun hatrına susuyorum
Allah yardımcin olsun

Ben sizi haksiz bulmadim.

Sadece dolup dolup birden patlamissiniz.

Kayniniza kizimi opme demissiniz tamam nahos olmus ama kayinvalideyle esinizin bir olup komsular duyacak kadar laf saymasi neyin nesi.

Orada kayinvalide sessiz kalsaydi ozur dilemen yerinde olurmus ama kayinvalide agzina geleni sayarak zaten hicte asagi kalmamis.

O sizden soyledigi laflarsan oturu ozur diledi mi?
Tabiki de Özür dilemedi kızım onlarinmis ben kimmisim ..hem kocam onun çocuğu hem kızım eee ben neyim

Herkesin misafirlik anlayışı da görgü anlayışı da birbirinden farklı malesef..Ama senede 1 veya 2 kez gelen insanlara bu şekilde bir patlama hoş olmamış sizin misafiriniz ve sevdiğiniz adamın ailesi ne olursa olsun..Evime gelcek misafire havlu lif gelmeden hazır ederim zaten bunu sizin düşünmeniz lazımdı..herkesin yemek sevdiği şey farklıdır madem evinizde ağırlamayi siz teklif ettiniz ve sofraniza densizlik edildi ne sevdiklerini sorup o şekilde hareket edebilir ya da mutfağa kayinvalidenizi nazikçe gecirebilirdiniz diye düşünüyorum..eşinize tabi ki patlamayin karşılıklı çatışma yaşama ihtimaliniz çok yüksek olur gibi geliyor..

Tabiki de Özür dilemedi kızım onlarinmis ben kimmisim ..hem kocam onun çocuğu hem kızım eee ben neyim

Cok ezdirmissiniz kendinizi.

Oglan bizim torun bizim sen sadece bize hizmet edersin mantigindalar.

Mesafeli olun ve bundan sonra cevabinizi verin kiz benim kizim koca benim kocam bu evin hanimi benim sizde misafirsiniz.

Kocanin karsisinda da hata yaptim diye ezilip buzulme sende az laf duymamissin onlar uzuluyorlar mi?

Kızdığına kızdığın an demezsen patlarsın yanlış yerde

Kv belki klasik tuvalet kullanamıyor bir kova bir tas koyarsın sifon bozuk doldur dök dersin yani

Makyaj malzemelerinin kullanılmasını istemiyorsan kaldırabilirsiniz

Kaynının donunu vs neden topladın kalsa idi attığı yerde annesi toplasın

İlk yemeği beğenmediğinde Kv ye ben bu oğlunu doyuramıyorum sen yap ben Bebek'le yapamıyorum deseydin sevimli sevimli

İş işten geçmiş ama bir dahakinde biriktirmeyin

Bir de havlu lif tarak vs yıkanabilir şeyler değil mi yıkarsın geçer

Tamam havlu lif kişiye özeldir başkasının kullandığı havlu yıkanmadan kullanılmaz vs de sonuçta misafir havlularını x kullanıyor yıkıyoruz y gelip o da kullanıyor
Kv nin evinde klozet yok hiç kullanmamis daha önce ki bozuktu iki kere taşmisti bebekten dolayi çamaşır suyuda kulkanamiyorum bide banyonun kapısı yatak odama aciliyo bitanesi koku olduğu gibi odaya siniyo ve kızım yatak odamda uyuyo sürekli pencere açmak zorunda kaldım kızım uyurken hasta olsa ne olacaktı. ..makyaj malzemelerim yatak odamda ve benim alerjik cildim var biri eşyami kulkanirsa vende yara çıkıyo bunu bildigi halde rujumu farimi rimel göz kalemimi kullandı taragimi ...ben böyle yetiştirilmedim..o yüzden bana garip geldi ....kızım konusunda yedi aylık küçük daha o kadar çok optulerki yüzünde sivilce çıktı bende egzema olacak diye korktum çünkü kuz arkadaşımın bebeği öyle oldu

Herkesin misafirlik anlayışı da görgü anlayışı da birbirinden farklı malesef..Ama senede 1 veya 2 kez gelen insanlara bu şekilde bir patlama hoş olmamış sizin misafiriniz ve sevdiğiniz adamın ailesi ne olursa olsun..Evime gelcek misafire havlu lif gelmeden hazır ederim zaten bunu sizin düşünmeniz lazımdı..herkesin yemek sevdiği şey farklıdır madem evinizde ağırlamayi siz teklif ettiniz ve sofraniza densizlik edildi ne sevdiklerini sorup o şekilde hareket edebilir ya da mutfağa kayinvalidenizi nazikçe gecirebilirdiniz diye düşünüyorum..eşinize tabi ki patlamayin karşılıklı çatışma yaşama ihtimaliniz çok yüksek olur gibi geliyor..
Ne sevdiklerini sordum hepsi birinin sevdiğini diğeri sevmiyo ...kv gorumce yerinden kalkmadilar dışarı çıktım kuru yapmıştım pilavı yapin ben donene kadar dedim döndüm saat beş olmuş yatiyorlar biz aciktik dediler mutfaga gittim pilav yapmamislar ona bile beni beklemisler artık ne yapabilirimki camasir bulasik bebek ortalık temizliği supurme hep bende inanmiycan ama yuruyese çıkalım dedigim de bile yaticaz dediler hep yattilar kızıma mama hazırlayacak zaman bulamiyordum

Cok ezdirmissiniz kendinizi.

Oglan bizim torun bizim sen sadece bize hizmet edersin mantigindalar.

Mesafeli olun ve bundan sonra cevabinizi verin kiz benim kizim koca benim kocam bu evin hanimi benim sizde misafirsiniz.

Kocanin karsisinda da hata yaptim diye ezilip buzulme sende az laf duymamissin onlar uzuluyorlar mi?
Zaten bize hizmet etmek zorundasın dedi bağıra bağıra sen gelinsin biz ne yaparsak çekmek zorundasın dedi

1 -misafir,misafir havlusu,banyo malzemelerini verseydiniz.,siznkileri kullanmazlardı.ya da kullandılarsa,eşinize yenisini alabilirdiniz.
2-kadın yaşlıdır,alaturkaya oturamıyordur.kullanması normal ama,pis bırakmamalıydı.bir an önce,sifonu yaptırın.
3-burda siz haklısınız,beğenmeyen,dışarıdan yesin.
4.burada da haklısınız ama çok da abartmamak lazım,nihayetinde genç bir kız,özenmiştir.tarak da çok pahalı birşey değil.
5.yine siz haklısınız.
6 bu maddeyi anlayamadım.
7 sene de bir ya da iki kez,çok sık olmasa gerek.

kaynınız konusunda,çok büyük ayıp etmişsiniz.ama özür dileyip,kapatmışsınız konuyu.eşinizin burnundan getirecek bir olay yaşanmamış.sizin haksız olduğunuz bir konuda,adam da dayanamamış size kızmış.bu yüzden uzatmayın.
1 de hata bende ama diğerlerinde hakliyim kv evinde klozet yok klasik wc kullaniyo ki 60 yaşında öyle yaşlı degil ve klozet bozuk giderdede sıkıntı var ikikez taşmisti ve sürekli kirli birakip kapağı açık bırakıyordu en onemlisi banyo nun bir kapısı yatak odamda gece namaza kalktığında ışık ses koku olduğu gibi odamizdaydi midem bulandi ya

Zaten bize hizmet etmek zorundasın dedi bağıra bağıra sen gelinsin biz ne yaparsak çekmek zorundasın dedi

Bu ne biçim bir söylem ? Kaynananın geline üstünlüğümü varmış. Saygı göstermek dısında sevmek zorunda bile değilsiniz bence ki böyle biri ( Anlattıklarınız kadarıyla ) sevilecek biri değil . Rabbim sabır versin. Yine de iş eşinizde bitiyor . Dengeyi iyi kurmalı. Kaynınız konusunda bencede hata yapmıssınz ama zaten farkındasınız .

Sadece k
En büyük hatayı onlar gelsin demekle yapmışsın. Bundan sonra gitme. Geleceklerse de az kişi gelsinler. Eşinle kavga etme ama zamanı gelince ben bir daha böyle rezillik istemiyorum de çağırma kimseyi.
Sadece kv yi cagirmistim diğerleri totodan çıktı olsun geldiler...ama gelinim diye bu kadar da eziyet edilmezki yataklarini ser çamaşırlarıni topla makinaya at yemek yap ortalığı topla kahvaltı hazirla borekler kekler tatlılar yap çeşit çeşit yemekler yap bulasik yika bulasik diz sofra kur kaldır gezmeye götür hediyeler al ortalığı topla ...vs yinede gelin kötü

Yoldan gelen insanların duş alacağı belli.
Temiz havlu çıkarıp koyabilirdiniz mesela.
Genel olarak haklısınız ama malesef kendinizi haksız duruma düşürmüşsünüz.

Bu ne biçim bir söylem ? Kaynananın geline üstünlüğümü varmış. Saygı göstermek dısında sevmek zorunda bile değilsiniz bence ki böyle biri ( Anlattıklarınız kadarıyla ) sevilecek biri değil . Rabbim sabır versin. Yine de iş eşinizde bitiyor . Dengeyi iyi kurmalı. Kaynınız konusunda bencede hata yapmıssınz ama zaten farkındasınız .
Bunu söylerken esiminde kv desteklemesi avrat gibi yolda bagirmasi anlatamam ya nasıl bagiriyorlardi yolda apartmanda komşular çıktı dışarı düşünün yani eşime sus diyorum bak kavgayı korukluyon diyorum kv bilerek bağırdı beni rezil etmek istedi komşularıma ama ya eşim

Back