Evimden bir kv bir görümce bir kayın geçti

diğer gelişmeleri okuyunca konu sahibi size hak verdim kusura bakmayın, detayları bilmeyince biildiğimiz kadarına yorum yapıyoruz.

ben ilk defa havluyla, lifle misafirliğe gidilmesi gerektiğini duydum. kendime çeyiz yaparken ilk aldığım misafir havlusuydu. en fakir evde vardır yedek havlu yani. burda saçmalamışsınız. misafire gerekirse kendi kullandıklarınızı verip siz kullanmamalısınız.

onların nasıl bir aile olduğunu az çok öğrenmişsinizdir evliliğinizde. evinize çağırırken her şeye razıyım demiş oluyorsunuz. bu da sizin kendi suçunuz.
yemek beğenmiyorsa beğenmiyor yap, çekil boşver ya da biraz şirinlik yapıp anneciğim sizin yemekleriniz başka güzel ve bereketli oluyor. mutfağı size bırakıyorum gibi cümlelerle bu işten sıyırabilirdiniz.
ortadaki donu toplamasaydınız. elbette birinin dikkatini çekerdi.
kullanılmayan banyo ya da tuvaleti kilitleseydiniz.
yani bu insanlar zaten böyle. tartışmaktansa çözüm üretmeyi tercih etmek en güzeli.
ve ne yazık ki saçma sapan yerde patlamışsınız.
ben gelen misafire değil de eşinize çok sinir oldum. onların yanında sizi yerle bir etmiş çok ayıp. kibarca sizi uyarsa neyse de böyle hiç iyi olmamış .

Bir yere 15_20 günlüğüne misafirlige gidiyorsan havlunu taragini lifini her bir b.kunu yanında goturmelisin. Keza 15 gün artık misafirlikten çıkıyor 3_5 parça kiyafet az koyarım ama yine de havlumu yanıma alirdim. Kaldı ki 5 kişi gelmisler bir insanın evinde kaç tane misafir havlusu olabilir ki yani. Siz eğer anlattiginiz gibi hareket ettiyseniz 10 numara bi ev sahipliği yapmissiniz ama esiniz ve ailesi nankörlük yapmışlar. Ayrıca o kayniniz ne pis bir ergenmis ya donunu ortaya atıyor. Onlar da size toplatiyor elin namahrem adamının donunu ne münasebetle tuttun be gülüm .. böyle şeyler okudukça çok etkileniyorum ya .. şu durumda bile size hak vermeyen bu esiniz ve onun türevleri benim midemi bulandiriyor ya .. ne aileciymissiniz be kardeşim ne anaci ne kardesciymissiniz evlenmeyin allah kahretsin. .. Ayrıca şu yok odani kilitleseydin yok wc yi bilmem ne yapsaydin yok kV yemegi yapsaydi tatlı dilli olsaydin diyenlere de çok gülüyorum. Pardon da konu sahibinin karşısında oglumun evi benim çocuğum benim torunum diyerek her haltin sahiplenen gorgusuzlük abidesi bi kadın var nasıl kapı kilitlesin asıl o zaman olay çıkardı. Kadın resmen yatmaya gelmiş oraya yemek yapacak bir tipe hiç benzemiyor begenmemesi felan Faso fiso keşke bu kadar yormasaydin kendini hani demişsin ya sadece tavuk yiyolardi die 15 gün boyunca tavuk koysaydin da önlerine hem yorulmazdin hem zehirlenip kalirlardi iyi olurdu ay dunden beri kendimi paraladim senin bu konuna. Şu akıl verenlerin de yaşantısı merak ediyorum yanii Gerçekten bu kadar herseye mükemmel bir çözüm uretebiliyorlar mi

iyi de kaç yıllık evli! bu insanları tanımıştır biliyordur. çağırmasaydı o zaman. ben böyle hazzetmediğimi çağırmam biter konu. ya kocayı boşayacak ki koca da onu haksız buluyor bu zihniyeti değişmez ya oldukları gibi kabul edecek. havlu da şöyle ki, gelinin havlusunu kullanana 2 havlu verse 5 de kullanır

heee 1 havlu verseydi onlara hepsi aynı havluya kurulansaydi bence de tam böyle bir muameleye layiklar çünkü. Ama yine de bir yere 3 günden fazla kalmak için gidiyorsaniz havlu almalısınız yaniniza fikrim bu yönde sonuçta o misafir havlusu yıkansa da benden once birinin özellikle de erkekse silinmiş olma ihtimalini düşünemiyorum bu arada benim evimde de misafir havlusu var kullanılmamış lif felan konu sahibi de artık edinir

Tek taraflı degil gibi geldi bana bu gerginlik.. Sizde de var yani..
Hem misafir havlusu olmasi lazim evinizde, havlu getirmeyebilirler..
Kayniniza "dislerini fircalamiyosun, cocugu opme" demeniz tam bir facia.. Bu yuzden sizin de az olmadiginizi düşündüm..

Ilk yazdigindan beri takip ediyorum, dayanamicam yazicam ama artik:

Ennn bastan ennn sona kadar sen haklisin!

Ama kusura bakma hatalisinda. Diger konularindan biliyorum. Bu insanlari ne evine alacaktin, nede sen gideceksin. Hele ki bu saatten sonra.

Resmen seni cildirtmaya gelmisler. Benim kayinbabam yeni esiyle annesiyle bize gelmis bir hafta kalmislardi. Ne koyduysam masaya onu yediler ictiler. Tek bir laf etmediler. Günde iki ögün yemek yiyorduk, bi kahvalti bi de aksam yemegi. Aralarda tatli pasta meyve yeniliyordu, cay kahve bu kadar.

Herkes tek sorun oymus gibi havluya takmis. Ben bi tek annemin evine giderken havlu götürmem yanimda. Baska yere gideceksem, ki hic sevmem baskasinda kalmayi, bir geceligine de olsa yüz havlumu banyo havlumu lifimi götürürüm. Kullanamam kimsenin hic birseyini tiksinirim herseyden önce.

Ellerini yikamadan, agzini yikamadan tabi ki kimse öpmeyecek cocugumu. Ben kiyamazdim kücükken ellerini bile öpmezdim. Kiyafetin üzerinden kollarini bacaklarini öper koklardim. Evime gelene cocugu kucagina vermeden desenfekte eden ilac sikardim kolonya gibi. Ben cocugumu gözümden sakinim, hasta görümcem, agzi pis kaynim gelsin sapur supur öpsün. Hele ki benim cocuguma o bizim desin. Yikarim be dünyayi!

Herkes misafir havlusu vermemene takilmis kimse de dememis ki; kaynin igrenc donunu ortada birakirken utanmamis da sen disini fircalamiyorsun cocugu opme dediginde niye utanasin ki??

Gorumcen battaniyenin altinda keyif catmaya utanmiyorken sen kendini paralamissin bir de burun kivirmislar demiyor kimse.

Kv resmen senle esinin arasini bozmaya cekinmiyorken sen niye yasli kadina sifonu calismayan tuvalete girme derken cekinesin ki demiyor kimse.

Sayfalardir anlatiyorsun taktiklari tek sey havlu vermemissin haksizsin, kadin yasliymis haksizsin, makyaj malzemesi bu ne ki yani haksizsin, niye kaynina oyle demissin haksizsin.. Bazen empatiyi yanlis kuruyoruz, bazen ilk yorumu ilk dusunceyi okuyup ona odaklanip kendimizi dolduruyoruz.

Herkes misafir havlusu vermemene takilmis kimse de dememis ki; kaynin igrenc donunu ortada birakirken utanmamis da sen disini fircalamiyorsun cocugu opme dediginde niye utanasin ki??

Gorumcen battaniyenin altinda keyif catmaya utanmiyorken sen kendini paralamissin bir de burun kivirmislar demiyor kimse.

Kv resmen senle esinin arasini bozmaya cekinmiyorken sen niye yasli kadina sifonu calismayan tuvalete girme derken cekinesin ki demiyor kimse.

Sayfalardir anlatiyorsun taktiklari tek sey havlu vermemissin haksizsin, kadin yasliymis haksizsin, makyaj malzemesi bu ne ki yani haksizsin, niye kaynina oyle demissin haksizsin.. Bazen empatiyi yanlis kuruyoruz, bazen ilk yorumu ilk dusunceyi okuyup ona odaklanip kendimizi dolduruyoruz.

Sonuna kadar haklisiniz.. Bir havlu yahu 4 5 günlük gittigim yere bile banyo havlumu tasirim.. Ama şu olurdu mesela madem surekli geliyorlar standart misafir banyo havlusu olabilirdi.. Neyse uzun kalacaklari yere taşımaları gerek.. Onlar misafirden cok evsahibi modundalar baksana misafirperverlikle ilgisi yok.. Evet kayninizlaki durum patlama olmus ama son nokta işte.. Eşinizle tartisarak degilde damardan girerek konusabilirsiniz.. Senden hic beklemezdim beni kotuledin vs cok kirildim vs gibi..

Sonuna kadar haklisiniz.. Bir havlu yahu 4 5 günlük gittigim yere bile banyo havlumu tasirim.. Ama şu olurdu mesela madem surekli geliyorlar standart misafir banyo havlusu olabilirdi.. Neyse uzun kalacaklari yere taşımaları gerek.. Onlar misafirden cok evsahibi modundalar baksana misafirperverlikle ilgisi yok.. Evet kayninizlaki durum patlama olmus ama son nokta işte.. Eşinizle tartisarak degilde damardan girerek konusabilirsiniz.. Senden hic beklemezdim beni kotuledin vs cok kirildim vs gibi..

Evine yatili misafir aliyorsan herseyden ikiser tane almalisin malesef dusunemiyebiliyorlar .Yemek elestirisi dogal bende tuzu eksik olmus diye biliyorum begenmeye bilirler herkesin agiz zevki baska .Tuvalet konusun da hatali uyardiginiz halde bunu yapmis .Uzun sure kalmalari da hic hos degil .

Sana net bir şekilde şunu söyleyebilirim ki senin eşinde iş YOK! Seni ailesine karşı el üstünde tutmuyo ki ailesi seni saysın.Kibilir arkandan neler konuşuyodur annesine!Baksana diyosun ki aralarında fısır fısır konuşuyolardı eşimle ben gelince susuyolardı,eşin abisine sen istemediğin halde kredi bile çekmiş.Hatta son yaşadığın olayda annesini sakinleştirmek yerine o da bağırmış sana.Halbuki olayları yatıştırabilirdi işte yanlış anlamayın falan filan diyerek ya da kızarak susturabilirdi onları.O yüzden eşine çok dikkat et senin arkanda olan birisi değil.O yüzden kv ve ailesi hakkında ona çok eleştiri yapma gidip senin dediklerini onlara anlatmadığı ne malum.

size haksızsın diyenlerde tam da bahsettiğin kişiler gibi olduğu için böyle konusuyorlar
her yaptıgın olayda cok cok haklısın
ben kucuk bebegımle yemek yapıcam onlarda begenmeyecekler, yok öyle bi dünya
benım de esımın aılesi gelir kucucuk evde kalırz bırlıktre 1*2 hafta zaman zaman ben de rahatsız olurum ama ne yaparsam yapayım okadr tesekkur edıyolar kı...
havlu konusunda da wc konusunda da cok ama cok haklısın. havlu koysaydın sende hata var diyenlere gülüyorum sadece.
bu kişilerde demekki misafirliğe gittiklerinde ev sahıbı kendılerıne havlu koymamsssa ev sahıbının havlusunu lifini kullanıyolar. sorsan hepsi dünya temizi en titiz

sonuçta oğlunun evine gidiyor niye havlu lif getirsinler 40 kat yabancı değillerki.k.valdenşzin bacakları rahatsızsa oturamamış olabilir klasik tuvalete onlar gelmeden önce yaptırabilirdiniz.yemeklerinizin beğilmemesi ayıp olmuş evet ama çoğunlukta hata sizde.sonuçta sürekli sizde değiller ve siz davet etmişsiniz.tam tersi sizin aileniz olsa ve eşiniz byle davransa sizinde hoşunuza gitmez.

Konu sahibinin tek derdi havlusunu kullanmış olmaları değil ki
Şahsa özel eşyalarının izinsizce kullanılmasına kızıyor ki haklı
Kendi evleri gibi benimsemeleri rahatlıkları aile oldukları için normal karşılanabilir bir nebze ama benimde bornozumu birisi kullansa kızarım net
Yoldan geldi terlidir girmiş vs bunlar bahane olamaz adam dişini fırçalamıyor kv bozuk wc ye girmekte ısrar ediyor

K
1) Kv nin evindeki wc alaturkaymış.
2) ben havlu vermedim diye benim havlumu kullanma hakkı mı doğuyorMuş karşı tarafa
3) yemek beğenmeme konusunda ayıp etmiş değil tamamen saygısızlık etmiş. Ne demek yemek beğenmemek! Benim kendimin severek yediğim bi yemeği eleştirmeye katlanamam.benim evimde Damak zevkimi eleştirmek kimsenin haddine değil .
4) havlu getirmeyi unutmuşuz havlu verebilir misin diye sorsun bi zahmet ki çözüm üretmezse geline eğilinsin eleştiride.
5) wc yi öyle kötü halde bırakıp başkasına temizletmek de nedir yahu. İnsan bunu umumi wcleree bile yapmıyor. Utanır insan o görüntüyü millete izlettiğinden.

havlu kısmında bende takılmıştım. benim evimde beyaz renkte 5 6 havlu bulunur gelen misafir olunca veririm kullanır sonra yuksek ısıda yıkar kaldırırım. kardeşime babama giderken bende havlu götürmem örneğin. ancak diğer konularda konu sahibi haklı.

Haklı olduğu kısımlar da var muhakkak ama misafir ağırlamak aslında belirsizliğin son derece açık olduğu bir kavram.herkesin aileden aldığı terbiye ve misafir ağırlama ve misafirlik etme anlayışı çok farklı.bu nedenle ne ile karşılaşacağın belli değildir.sonsuz bir sabır,hoşgörü ve güler yüz gerekir,bunları karşımızdakine sunamayacaksak böyle bir işin altına girmemek lazım.herkes az çok kendini tanır,bir de söz konusu kayınvalide ve onun tarafı olunca daha bir Fazla anlayış ve esneklik gerekiyor.davet eden konu sahibi (eşi)olunca, o yüzden ılımlı olmak en çok ondan beklenir.

Yemek konusunda kesinlikle haklı,beğenmeyen dışarda yiyebilir ki zaten küçük bir evladı var,zoru başararak yine de önlerine yemek servis etmiş.ama hoşuna gitmeyen bazı şeyleri o esnada söylemeyip sonra çok daha küçük meselelerde tartışma yaratmış.

yaptığı ikram ve misafirperverlikten geriye küçük tartışmalar ve münakaşalar damga vurmuş ve akılda kalmış olacak.zorda olsa yemek yapması,onlara katlanması ve masraf etmesi bu tartışmadan dolayı hiç minnet uyandırmayacaktır karşı tarafta.o yüzden misafir ağırlayan alttan alan taraf olmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…