evimdeki kelebeklerden kurtulamıyorum yardım edinnnnn

papatyaa01

Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2014
82
26
23
1 hafta önce mutfağımda tavanda gezen tırtıllar ve kelebekler gördüm sonra onların güve olduğunu öğrendim tüm mutfağı boşalttım bakliyatların hepsini çöpe attım ne var ne yok yıkadım heryeri çamaşır suyuyla sildim kaynağınıda buldum orayıda defalarca temizledim.malesef hala varlar(sadece kelebekler tırtılları görmüyorum artık) hemde diğer odalarada yayılmaya başladılar dünde elbise dolabımda gördüm aynı kelebekleri.çok huylanıyorum öldüremiyorumda.lütfen yardım edin nasıl gider bunlar ne yapmam lazım???

Bende de aynı sorun var. Kayınvalidemin stokladığı bakliyattan olmuş.
Yeni alınan bakliyatlara defne yaprağı ve iri tuz koyulması gerektiği söylendi.

Bende de aynı sorun var. Kayınvalidemin stokladığı bakliyattan olmuş.
Yeni alınan bakliyatlara defne yaprağı ve iri tuz koyulması gerektiği söylendi.
bakliyatların hepsi çöpe gitti aynı şekilde bendede stok halindeydi yeni aldıklarımı buzdolabında saklıyorum artık dışarda hiç yiyecek yok ama hala gitmediler bide diğer odalara yayılmaya başladılar kafayı yemek üzereyim gözüm sürekli tavanda duvarda.

neden attın ki. hepsini içine bakıp hangisi güvelendiye onu güneşlendir güneşi görünce gidiyorlar zaten. birde dolaba koymana gerek yok. ben bir diş sarmısak atıyorum içine. hiç bir şey olmuyor. annemde böyle yapar hiç bir şey olmadı. dolabında yer kaplamasın.

kaynağının pirinç olduğunu bulduk çöpe attık ama yinede bitmediler bu sabah mutfak dolabından bir kelebek daha çıktı akşamda yatak odamda vardı
yinede azaltmışsınız ama bir yerlerde devamı vardır mutlaka benim çamaşır suyuyla yaptığım temizlikten sonra 2 gün hiç görünmediler sonra toplu halde bir sürü kelebek gördüm

çok huylandım onları tekrar kullanamazdım zaten attım hepsini israf oldu hepsi.sarımsağı deneyecem ama önce kurtulmam lazımki sonra önlemini alayım ama kurtulamıyorum

Ben de bakliyattan oldu sanmıştım bir türlü kelebeklerin nereden geldiğini bulamamıştım en sonunda gördüm ki cevizdeymiş yeni almıştım üstelik cevizleri çok üzüldüm atarken :) ceviz fındık falan varsa onlara da bak derim...

ceviz vardı bakliyatlarla aynı yerdeydi onda varmıydı bilmiyorum ama onuda attım mutfakta hiç bişey bırakmadım

o kurtlar kaldıysa onların kelebek olmasını çekeceksiniz maalesef. önceki evimde istila halindeydiler, şimdi bakliyat olarak mini mini paketler alıyorum çünkü evlerde böceklenip kelebekleniyorlar. başka kurtulma yolu bilmiyorum ne yazık ki, berbat bişi ama o olay.

evet gerçekten çok sinir bozucu.haklısınız ahh o kurtları bi bulabilsem ama kurtlar kayboldu sadece kelebek görüyorum

eve yeni taşındıgımdada bizim evde de vardı
tavanda kurtlar falan varmış ama kp ve eşim toplamış
öncekilerden kalmış
ve benim bakliyat dolabı güneş gördügünden kelebekler fırlamaya başladı
bu arada bu kelebekler alerjide yapıyor evde çocuk varsa
dikkat et çocuk kabarıp kızarıyor kaşınıyor
çocuktan ziyade bana bile alerji yaptı
bende ne var ne yoksa attım
bakliyatları güneş görmeyen yerlere koydum
hep küçük paketlerde aldım

bide allerjimi yapıyor bunlar yaaa evet evde bebek var bişey olmaz inşallah

Bendede buna benzer sorun var..Benimkiler kelebek olmuyor ama minik minik bi şeyler.. Tüm yastık yorgan ne varsa attım havalandırdım naftalinledim. sonuç yok. Hafta sonu yiyeceklerde sıra bakalım hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…