• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evimde ki kokular :(

ben ayakkabılığa limona karanfil batırıp koymuştum internette kötü kokuları giderdiği yazıyordu gerçektende yok etti güzel kokoyur ama bu tür kokulara iyi gelirmi bilmiyorum :)

Brnim aspiratör olmasina ragmen , asla mutfagin penceresini kapatmiyorum.
Hep usten acik ..

Cunku ne olursa olsun , yemek kokusu iceri siniyor , yemek yaparken mutfagin kapisini kapat pencereyi tamamen ac bitincede yarin acik birak kapi hep kapali kalsin ..

Benim de lavabolardan cok afedersiniz b.k gibi koku geliyor. Lavabo açıcı döktüm işe yarar diye. Bir kaç gün yaradi sonra yine ayni. Ne yapacagim bilmiyorim. Evimi de yaz kış demem sürekli havalandiririm, su an da temizlik var zaten evde. Ne yapmami önerirsiniz?

Benim de lavabolardan cok afedersiniz b.k gibi koku geliyor. Lavabo açıcı döktüm işe yarar diye. Bir kaç gün yaradi sonra yine ayni. Ne yapacagim bilmiyorim. Evimi de yaz kış demem sürekli havalandiririm, su an da temizlik var zaten evde. Ne yapmami önerirsiniz?

Giderden geliyordur koku. Benim eski evde de vardı. Benim evim kokmuyordu ama komşuların evi çok kötü kokuyordu. Bina logarınıza baktırmanız lazım. Ayrıca ben banyo ve mutfağa muhakkak koku koyarım. Hani şu ernetler var ya naftalin, yuvarlak. Banyo dolabının üstüne ve lavabonun olduğu dolaba koy. Çok işe yarıyor.

Benim de lavabolardan cok afedersiniz b.k gibi koku geliyor. Lavabo açıcı döktüm işe yarar diye. Bir kaç gün yaradi sonra yineayni. Ne yapacagim bilmiyorim. Evimi de yaz kış demem sürekli havalandiririm, su an da temizlik var zaten evde. Ne yapmami önerirsiniz?
Hangi lavabodan mutfak mı banyo tuvaletmi..
Mutfaksa belkı alttakı hortumda bırıkme olmuştur..
Banyo ise komsulara soylıcen dakka başı mıçmıcak..

Bende de ayni problem banyoda olmustu... sonra anlasildi ki bizim banyo giderinde ''es'' denen bişey yokmus... simdi uzerini kaplayacak sekilde plastik bir kapak uzerine agirlik koyuyorum ... cok zor... ama insaat isine hiç giremem ....

havasız evin kokusunu spreyle geçirmeye çalışmak pis vücuda temiz kıyafet giyip deodorant sıkmak gibi bir şey. Mutlaka havalandırın evi. Ondan sonra sprey vs sıkın.

soğuk falan dinlemedim bi güzel havalandırdım her yeri bu arada da temizlik yaptım şimdi sprey sıktım ev mis gibi oldu bakalım ne kadar sürecek birazdan yemek yapacağım hemde nohut :)

Güzel hafta sonları Arkadaşlar :*
bu aralar evimde ki kokularla başım dertte :KK43: evimiz yeni olduğu için bir çok sıkıntı da beraberinde geldi nasıl bi mantıkla yapmışlarsa aspiratör yeri koymamışlar bu yüzden tüm yemeklerin kokusu evime yayılıyor kış ayları çok fazla pencere de açılmıyor :KK43: ne spreyler ne koku gidericiler kullandım nafile iş dönüşü eve girince aldığım koku hep aynı :KK43: bir önerisi olan varsa ne olur söylesin çünkü herkes gibi evim tertemiz koksun istiyorum :)
Kolay gelsin. Kokuyla uğraşmak dert.
Benim aklıma 2 yol geldi. 1'i ucuz diğeri pahalı.
Pahalı olan yol,
kağıt filtreli aspratörler.
Filtreler duruma göre 3ayda bir değiştiriliyor. Fiyatı da malum aspretörün markasına, kalitesine ve modeline göre değişir.

Ucuz olan yol ise , mutfak camına delik açtırıp, oraya havalandırma motoru koymanız.
Elektrikçilerde bile satılıyor. 30-40 TL bişey.
Camcıya gidiyorsun, şu doğal gaz için olan deliklerden açtırıyorsun sonra ondan monte ettiriyorsun...
Baya da işe yarıyor, sigara dumanını bile çekiyor.
Umarım işine yarar...

İşte bu yuzden eve hic balik alasim gelmiyor..kizartinca inanilmaz koku siniyor her zaman da bugulama izgara vs olmuyor ki..

Onun da yolunu bulduk. Balik lokantasindan aliyoruz baligi. 5 tl farkla kizarttirip eve getiriyoruz hemen. Yemekten sonra copler direkt disari:) biraz rahat ettim.

Kolay gelsin. Kokuyla uğraşmak dert.
Benim aklıma 2 yol geldi. 1'i ucuz diğeri pahalı.
Pahalı olan yol,
kağıt filtreli aspratörler.
Filtreler duruma göre 3ayda bir değiştiriliyor. Fiyatı da malum aspretörün markasına, kalitesine ve modeline göre değişir.

Ucuz olan yol ise , mutfak camına delik açtırıp, oraya havalandırma motoru koymanız.
Elektrikçilerde bile satılıyor. 30-40 TL bişey.
Camcıya gidiyorsun, şu doğal gaz için olan deliklerden açtırıyorsun sonra ondan monte ettiriyorsun...
Baya da işe yarıyor, sigara dumanını bile çekiyor.
Umarım işine yarar...

çok teşekkür ederim arkadaşım iki yolda gayet mantıklı eşimle paylaşayım da artık hangisi hesabımıza uyarsa :)

aklıma gelmişken yazayım annem et kavururken filan hep mum yakar mutfakta.
kötü kokuyu alırmış.

İşte bu yuzden eve hic balik alasim gelmiyor..kizartinca inanilmaz koku siniyor her zaman da bugulama izgara vs olmuyor ki..

Onun da yolunu bulduk. Balik lokantasindan aliyoruz baligi. 5 tl farkla kizarttirip eve getiriyoruz hemen. Yemekten sonra copler direkt disari:) biraz rahat ettim.

benim eşim hiç balık yemez oysa ki ben bayılırım :) evde de hiç yapmadık zaten eşim izin vermez bi de balık yapmadan böyleyse balık yapınca bir ay havalandırsam öyle çıkar her halde :) balık için bizde şöyle çözüm bulduk ayda bir iki kez lokanta da ben balık yiycem o başka bişey :) düşün evde pişmişinin yenmesine bile izin vermez o derece sevmiyor :)

Giderden geliyordur koku. Benim eski evde de vardı. Benim evim kokmuyordu ama komşuların evi çok kötü kokuyordu. Bina logarınıza baktırmanız lazım. Ayrıca ben banyo ve mutfağa muhakkak koku koyarım. Hani şu ernetler var ya naftalin, yuvarlak. Banyo dolabının üstüne ve lavabonun olduğu dolaba koy. Çok işe yarıyor.

Hangi lavabodan mutfak mı banyo tuvaletmi..
Mutfaksa belkı alttakı hortumda bırıkme olmuştur..
Banyo ise komsulara soylıcen dakka başı mıçmıcak..
:KK70::KK70::KK70:

Bende de ayni problem banyoda olmustu... sonra anlasildi ki bizim banyo giderinde ''es'' denen bişey yokmus... simdi uzerini kaplayacak sekilde plastik bir kapak uzerine agirlik koyuyorum ... cok zor... ama insaat isine hiç giremem ....
valla arkadaslar kokuyu gidermek için yapmadigimiz kalmadi. Bütün lavabolardan geliyor. Yardimci kadin da kokuyu aldi eşi elektrikciymis aradi sordu adam dedi ki boruyu "s" sekline getireceksiniz. Tuvaletle banyoyu yaptik ama mutfaginki kisa geldi, onu da degistirecegiz inşallah. Böylece koku yapmazmis. Hadi bakalim inşallah işe yarar..

S boru taktirin. Diğer türlü geçmez o koku. Naftalin koyün o da ise yarar.

QUOTE="Bilgece, post: 38041922, member: 377773"]Benim de lavabolardan cok afedersiniz b.k gibi koku geliyor. Lavabo açıcı döktüm işe yarar diye. Bir kaç gün yaradi sonra yine ayni. Ne yapacagim bilmiyorim. Evimi de yaz kış demem sürekli havalandiririm, su an da temizlik var zaten evde. Ne yapmami önerirsiniz?[/QUOTE]

çok teşekkür ederim arkadaşım iki yolda gayet mantıklı eşimle paylaşayım da artık hangisi hesabımıza uyarsa :)
Rica ederim. Umarım çözüme ulaşırsınız. Şu ucuz olanı kuzenimde gördüm, çok işe yarıyor. Bende evimde kullanmayı düşünüyordum, sen sordun. Eğer doğal gaz için mutfakta delik açılmışsa oraya Monte ediliyor. Google'a aspiratör fan yaz bir dolu çeşit ve fiyat var.
Kolay gelsin şimdiden. Koku derdi çok fena.

Back