- 25 Mart 2008
- 1.782
- 23
- 358
- Konu Sahibi kokohantes
-
konunun başını okumadım arkadaşlar sadece bildiğim kadarını yazmak istedim
akrepler ateşten korkar ve intihar eder en garanti öldürme şeklidir hemen kaçmazsa etrafına biraz kolonya dök ve yak onu ya da kibrit çakmak falan işte. çok büyük olmayanlar ölümcül değildir ve terlikle ezsen gene ölür o kadar korkma soğuk kanluı hayvanlardır kış uykusuna yatarlar ve çok sıcak zamanlarda görünecek şekilde gezerler. bildiğin böcek ilaçlarıyla küçüklerden rahatça kurtulabilirsiniz.
aa çılgın nasıl çıkmış 5. Kata yavalla 2 tane çaresi var 1.si Kedi 2.si pencerelere sineklik başka çaren yok ilaçlama evde başka varsa öldürür dışarıdan gelmesini engellemez. canım akarlardan çıkmaz korkma ızgaraları var sonuçta banyolar nemli diye banyoda buluyorsunuz birde banyonun penceresini açık bırakma. Canım bütün akrepler karanlıkta morötesi ışıkta parlıyor tamamen karanlıktan bahsediyorum. Buz olayı ilginçmiş milletin işi gücü yok buzluğa akrep koyuyor açık bırakma. bütün akrepler karanlıkta morötesi ışıkta parlıyor tamamen karanlıktan bahsediyorum. Buz olayı ilginçmiş milletin işi gücü yok buzluğa akrep koyuyor bu arada yuvalarını su basınca evlere tırmanırlarmış garibanlar evini su basmış gelmiş sana sığınmış sende yavaş yavaş öldürmüşsün hayvancığı misafire öyle mi davranılır hiç sana yakıştıramadım cıx cıx cıx
benmde evımde hamam böcegı vardı allahım butun mutfagı sarmıştı hiç bi çare bulamadık sonra bi ilaçlama şirketi geldı heryere sıktı fayda etmedı sonra apartman ilaçlandı ve sonunda hepsinden kurtuldum çok şükür...ama şimdi yaz ayından dolayı bi baktım yıne bi kaç tane var ne yapıyım bılmıorum onları gorunce mıgdem bulanıo....nefret ediyorum....((((
Benim evimdeki bütün hayvanlarım çok çılgın, şimdiye kadar gördüklerim kırkayak,kulakböceği mi ne öyle bir şey, akrep, simsiyah zıplayan bi örümcek ve çekirge...Son çekirgeyi de dün son anda farkettim balkon kapısından içeri giriyordu.Benim akrep banyodan çıkmadı kapı pervazından çıktı kapıları silerken.Evet dediğin gibi ilaçlama sadece olanı öldürür gelmesini engellemez bakalım bakıcaz bi çaresine. Hiç misafirperver değilimdir ben hele davetsiz misafiri hiç sevmem haberli olması lazım e bu da haber vermediğine göre muamelesi bu ama alıştıracaklar sanırım beni bi oda yapıcam onlara hepsi kardeş kardeş yaşasınlar, bana bulaşmasınlar
tamam hatırladım kapıları silerken çıkmıştısenin evide iyi bellemiş yani balkon kapısını açık bırakma canım camlara dediğim gibi sineklik ger o kadar böceğin arasında iyi uyuyabiliyorsun oda iyi fikir arada akreplerine fırında böcek yapıp ikram edersin yanındada böcek suyu
Yandık desene, bende bu şans varken mor ışıkta gözükeni de gelir benim eveTavuk olayını biliyorum hatta eşime dedim o zaman hemen bi tane alalım evin içinde gezsin dursun diyor Malesef evim 5. kat bahçe var aşağıda ama ekili yer orası.
Canlanır mı diye ben de ilk attığımda tırstım ama yok canlanmadı hala.Ama biliyor musun nette okumuştum ne kadar doğru bilemem ama o kadar değişik yaratıklarmış ki mesela suyun içine koyup, buzlukta dondurduğunda, ne kadar donuk kalırsa kalsın buz çözülünce akrep de çözülmeye kıpırdamaya başlıyormuşMübarek kolay kolay ölmüyor yani.
14-15 yaşındayken birgün gözlüklerimi çıkarmışım oturuyorum, bir baktım siyah bir karartı salonun ortasında duruyor, "aaa siyah ip, gidip alayım" diyorum ve sonrası çığlık kıyamet.Meğer kocaman siyah bir akrepmiş.Kardeşim bebek daha.Onun battaniyesini üstüne atıp, annem babam akrebin üzerinde zıplamaya başlıyorlar.Zor ölüyor.Sonraki hafta yatağıma yatacakken, benden önce yatmış olduğunu görüyorum bir başkasının.
Bunlar Zonguldak'ta yaşandı.5.katlı bir evin en üst katında.
Korkutmak istemem ama eşini, yavrusunu işte her neyse devamını arayın lütfen.
Özellikle ayakkabı içlerini giymeden kontrol edin, tencere, tas gibi şeylerin dibine bakın, yatak yorgan altları aklınızda olsun.
Ve akrepler su sevmez, yatak ayaklarına içi su dolu taslar koyunki size ulaşamasın.
Arkadaşlar da belirtmiş, zordur evet belki ama bence taşınmayı bir düşünün.
Ev eskiyse, duvarlarda oyuklar varsa, ya da bahçeliyse ya da çok rutubetliyse kurtuluş zor oluyor.4 sene içinde o kadar maceramız olduki bu nalet hayvanla, birisi adını ansa ürperirim.Umarım en kısa sürede kurtulursunuz.
bunu okuyunca çok ggüldüm ya çünkü tam tersi de bizim evde yaşandı. biz de beşinci katta oturuyoruz ve evimizin karşısı ormanlık bi kaç kez akrep görmüştük evde. bir gün komşu teyze ben ve kardeşlerim evde oturuyor sohbet ediyoruz. halının ortasında bi karartı var dikkatlice bakınca akrep sandık. komşu teyze eline terliği aldığı gibi öldüresiye vurmaya başladı sonunda bi durdu yaklaştık ve akrep sandığımız şeyin iplik olduğunu gördük. ama o kadar komikti ki teyze ipliğe bi on defa terlikle vurmuştur sanırım:)))
Çok güldüm gece geceTeyze de ben gibi miyop diyeceğim ama 10 kere vurduğuna göre yakını da göremiyor aynı zamanda da hipermetrop
Neyse arkadaş umarım sorunundan kurtulmuştur, uğradığında da bu iki körün hikayesiyle biraz neşelenir.
Böcüksüz günler dilerim hepimize...
gugil amca ne diyo
Akrep yalnız yaşamayı sever. Kesinlikle toplu halde bulunmazlar.
Akrepler, yağmurlar yağdığı zaman yuvaları su altında kalır. Bu sıralar yuvasından çıkıp evlere ve yüksek yerlere çıkarlar.
Evde akrep ve haşereler ilk önce evlerin bodrumuna ve çatı aralarına yerleşirler. Akrepler buradan evlerin iç kısımlarına doğru girerler. Akrep aynı zamanda evlerin içlerine ve hatta yatak odalarına kadar girer.
Akrep sokması sonrası insanda görülen bazı belirtiler
Yanma, ağrı, iğne izi, karın krampları, el, ayak, yüz ve baş derisinde görülen iğnelenme, ısırılan yerde karıncalanma, aşırı duyarlılık ve üşüme hissetmesi, titreme ve halsizlik, nabız yükselmesi, Yeme ve yutma sorunları, Konuşma zorluğu, İdrar güçlüğü gibi belirtiler görülür.
:18::18:enem
14-15 yaşındayken birgün gözlüklerimi çıkarmışım oturuyorum, bir baktım siyah bir karartı salonun ortasında duruyor, "aaa siyah ip, gidip alayım" diyorum ve sonrası çığlık kıyamet.Meğer kocaman siyah bir akrepmiş.Kardeşim bebek daha.Onun battaniyesini üstüne atıp, annem babam akrebin üzerinde zıplamaya başlıyorlar.Zor ölüyor.Sonraki hafta yatağıma yatacakken, benden önce yatmış olduğunu görüyorum bir başkasının.
Bunlar Zonguldak'ta yaşandı.5.katlı bir evin en üst katında.
Korkutmak istemem ama eşini, yavrusunu işte her neyse devamını arayın lütfen.
Özellikle ayakkabı içlerini giymeden kontrol edin, tencere, tas gibi şeylerin dibine bakın, yatak yorgan altları aklınızda olsun.
Ve akrepler su sevmez, yatak ayaklarına içi su dolu taslar koyunki size ulaşamasın.
Arkadaşlar da belirtmiş, zordur evet belki ama bence taşınmayı bir düşünün.
Ev eskiyse, duvarlarda oyuklar varsa, ya da bahçeliyse ya da çok rutubetliyse kurtuluş zor oluyor.4 sene içinde o kadar maceramız olduki bu nalet hayvanla, birisi adını ansa ürperirim.Umarım en kısa sürede kurtulursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?