• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimde akrep var:(

konunun başını okumadım arkadaşlar sadece bildiğim kadarını yazmak istedim

akrepler ateşten korkar ve intihar eder en garanti öldürme şeklidir hemen kaçmazsa etrafına biraz kolonya dök ve yak onu ya da kibrit çakmak falan işte. çok büyük olmayanlar ölümcül değildir ve terlikle ezsen gene ölür o kadar korkma soğuk kanluı hayvanlardır kış uykusuna yatarlar ve çok sıcak zamanlarda görünecek şekilde gezerler. bildiğin böcek ilaçlarıyla küçüklerden rahatça kurtulabilirsiniz.

Ya çok büyük değildi benimki önce böcek ilacı sıktım sonra da 3-4 kere terlikle vurup ezdim.Ölümcül olmasa sa insan ister istemez korkuyor
aa çılgın nasıl çıkmış 5. Kata ya :D valla 2 tane çaresi var 1.si Kedi 2.si pencerelere sineklik başka çaren yok ilaçlama evde başka varsa öldürür dışarıdan gelmesini engellemez. canım akarlardan çıkmaz korkma ızgaraları var sonuçta banyolar nemli diye banyoda buluyorsunuz birde banyonun penceresini açık bırakma. Canım bütün akrepler karanlıkta morötesi ışıkta parlıyor tamamen karanlıktan bahsediyorum. Buz olayı ilginçmiş milletin işi gücü yok buzluğa akrep koyuyor :D açık bırakma. bütün akrepler karanlıkta morötesi ışıkta parlıyor tamamen karanlıktan bahsediyorum. Buz olayı ilginçmiş milletin işi gücü yok buzluğa akrep koyuyor :D bu arada yuvalarını su basınca evlere tırmanırlarmış garibanlar evini su basmış gelmiş sana sığınmış sende yavaş yavaş öldürmüşsün hayvancığı misafire öyle mi davranılır hiç sana yakıştıramadım cıx cıx cıx :P
:27::27:Benim evimdeki bütün hayvanlarım çok çılgın, şimdiye kadar gördüklerim kırkayak,kulakböceği mi ne öyle bir şey, akrep, simsiyah zıplayan bi örümcek ve çekirge...Son çekirgeyi de dün son anda farkettim balkon kapısından içeri giriyordu.Benim akrep banyodan çıkmadı kapı pervazından çıktı kapıları silerken.Evet dediğin gibi ilaçlama sadece olanı öldürür gelmesini engellemez bakalım bakıcaz bi çaresine. Hiç misafirperver değilimdir ben hele davetsiz misafiri hiç sevmem haberli olması lazım e bu da haber vermediğine göre muamelesi bu ama alıştıracaklar sanırım beni bi oda yapıcam onlara hepsi kardeş kardeş yaşasınlar, bana bulaşmasınlar:37:
benmde evımde hamam böcegı vardı allahım butun mutfagı sarmıştı hiç bi çare bulamadık sonra bi ilaçlama şirketi geldı heryere sıktı fayda etmedı sonra apartman ilaçlandı ve sonunda hepsinden kurtuldum çok şükür...ama şimdi yaz ayından dolayı bi baktım yıne bi kaç tane var ne yapıyım bılmıorum onları gorunce mıgdem bulanıo....nefret ediyorum....:(((((

O zaman ilaçlamayı yeniden yapmanız lazım canım başka kurtuluşu yok

:27::27:Benim evimdeki bütün hayvanlarım çok çılgın, şimdiye kadar gördüklerim kırkayak,kulakböceği mi ne öyle bir şey, akrep, simsiyah zıplayan bi örümcek ve çekirge...Son çekirgeyi de dün son anda farkettim balkon kapısından içeri giriyordu.Benim akrep banyodan çıkmadı kapı pervazından çıktı kapıları silerken.Evet dediğin gibi ilaçlama sadece olanı öldürür gelmesini engellemez bakalım bakıcaz bi çaresine. Hiç misafirperver değilimdir ben hele davetsiz misafiri hiç sevmem haberli olması lazım e bu da haber vermediğine göre muamelesi bu ama alıştıracaklar sanırım beni bi oda yapıcam onlara hepsi kardeş kardeş yaşasınlar, bana bulaşmasınlar:37:

tamam hatırladım kapıları silerken çıkmıştı :D senin evide iyi bellemiş yani :D balkon kapısını açık bırakma canım camlara dediğim gibi sineklik ger o kadar böceğin arasında iyi uyuyabiliyorsun :D oda iyi fikir arada akreplerine fırında böcek yapıp ikram edersin yanındada böcek suyu :D

tamam hatırladım kapıları silerken çıkmıştı :D senin evide iyi bellemiş yani :D balkon kapısını açık bırakma canım camlara dediğim gibi sineklik ger o kadar böceğin arasında iyi uyuyabiliyorsun :D oda iyi fikir arada akreplerine fırında böcek yapıp ikram edersin yanındada böcek suyu :D

Sineklik mecburiyet artık.Uyumasam napıcam ki, el mahkum uyuyorsun. Bu sıcakta fırında böcek olmaz,ağır gelir en iyisi salatası:37: Öfff içim kalktı be:27:

Yandık desene, bende bu şans varken mor ışıkta gözükeni de gelir benim eve:37: Tavuk olayını biliyorum hatta eşime dedim o zaman hemen bi tane alalım evin içinde gezsin dursun diyor:27: Malesef evim 5. kat bahçe var aşağıda ama ekili yer orası.

Canlanır mı diye ben de ilk attığımda tırstım ama yok canlanmadı hala.Ama biliyor musun nette okumuştum ne kadar doğru bilemem ama o kadar değişik yaratıklarmış ki mesela suyun içine koyup, buzlukta dondurduğunda, ne kadar donuk kalırsa kalsın buz çözülünce akrep de çözülmeye kıpırdamaya başlıyormuş:30: Mübarek kolay kolay ölmüyor yani.

ya canlanmaz tabi ölmüş ama benim yine içim rahat olmazdı ben o yüzden öyle söyledim :1:
bi de evimin önünde bahçe var demişsin böcekler ordan da gelir tırmanıp çünkü akrebin evde işi ne yani o bahçeyi ilaçlatsınlar bence en temizi o :60:

Ev hayvanat bahçesi gibi oldu hoş birkaç gündür hiçbir şey görmüyorum ama bu seferde rüyalarımda rahat brakmıyorlar.En son rüyamda çekirgeyle savaşıyordum:27:

annemlerin evindede taşındıkları sene her yerde akrep çıkıyordu.ev bahçeliydi ve yeni yerleşim alanıydı,binalar yeni yeni yapılyordu,babam bahçeye tavuk aldı sağolsun,tavuklar bahçede ne kadar haşerat varsa temizlemişlerdi..

arkadaşlar akrep kavun kokusuna çok gelirmiş. kavun yediğiniz zaman çöpünü evde bulundurmayın. Mardin'de görev yapan bir arkadaş anlatmıştı bana da.evin her yerini akrepler sarmış, sonra yöre halkına sormuş ne yapıyorsunuz diye. mutfakta,banyoda ve tuvalette akrep yakmış arkadaşım bir daha da evde görmedim diyordu. öldürdüğünüz akrebin üzerine kolonya döküp lavaboda yakın. denemekte fayda var.

Bende bu konuyu görunce gecmısımı hatırladm.. bir yaz memleketime gittim giresuna sahilde evimiz var 1 ay kaldıkk hergun akrep göruyorduk cok irileri bile vardı. komsulara sordukk 5. kattakilerde bile cıkmıs herkeste var.Öğrendikki nemli yerlerde oluyormus. babamlar o akrepli evde buyumus ne kdr iğrenc ben 1 ay dayanamadım..

14-15 yaşındayken birgün gözlüklerimi çıkarmışım oturuyorum, bir baktım siyah bir karartı salonun ortasında duruyor, "aaa siyah ip, gidip alayım" diyorum ve sonrası çığlık kıyamet.Meğer kocaman siyah bir akrepmiş.Kardeşim bebek daha.Onun battaniyesini üstüne atıp, annem babam akrebin üzerinde zıplamaya başlıyorlar.Zor ölüyor.Sonraki hafta yatağıma yatacakken, benden önce yatmış olduğunu görüyorum bir başkasının.
Bunlar Zonguldak'ta yaşandı.5.katlı bir evin en üst katında.
Korkutmak istemem ama eşini, yavrusunu işte her neyse devamını arayın lütfen.
Özellikle ayakkabı içlerini giymeden kontrol edin, tencere, tas gibi şeylerin dibine bakın, yatak yorgan altları aklınızda olsun.
Ve akrepler su sevmez, yatak ayaklarına içi su dolu taslar koyunki size ulaşamasın.
Arkadaşlar da belirtmiş, zordur evet belki ama bence taşınmayı bir düşünün.
Ev eskiyse, duvarlarda oyuklar varsa, ya da bahçeliyse ya da çok rutubetliyse kurtuluş zor oluyor.4 sene içinde o kadar maceramız olduki bu nalet hayvanla, birisi adını ansa ürperirim.Umarım en kısa sürede kurtulursunuz.

14-15 yaşındayken birgün gözlüklerimi çıkarmışım oturuyorum, bir baktım siyah bir karartı salonun ortasında duruyor, "aaa siyah ip, gidip alayım" diyorum ve sonrası çığlık kıyamet.Meğer kocaman siyah bir akrepmiş.Kardeşim bebek daha.Onun battaniyesini üstüne atıp, annem babam akrebin üzerinde zıplamaya başlıyorlar.Zor ölüyor.Sonraki hafta yatağıma yatacakken, benden önce yatmış olduğunu görüyorum bir başkasının.
Özellikle ayakkabı içlerini giymeden kontrol edin, tencere, tas gibi şeylerin dibine bakın, yatak yorgan altları aklınızda olsun.
Ve akrepler su sevmez, yatak ayaklarına içi su dolu taslar koyunki size ulaşamasın.
Ev eskiyse, duvarlarda oyuklar varsa, ya da bahçeliyse ya da çok rutubetliyse kurtuluş zor oluyor.4 sene içinde o kadar maceramız olduki bu nalet hayvanla, birisi adını ansa ürperirim.Umarım en kısa sürede kurtulursunuz.

bunu okuyunca çok ggüldüm ya çünkü tam tersi de bizim evde yaşandı. biz de beşinci katta oturuyoruz ve evimizin karşısı ormanlık bi kaç kez akrep görmüştük evde. bir gün komşu teyze ben ve kardeşlerim evde oturuyor sohbet ediyoruz. halının ortasında bi karartı var dikkatlice bakınca akrep sandık. komşu teyze eline terliği aldığı gibi öldüresiye vurmaya başladı sonunda bi durdu yaklaştık ve akrep sandığımız şeyin iplik olduğunu gördük. ama o kadar komikti ki teyze ipliğe bi on defa terlikle vurmuştur sanırım:)))

bunu okuyunca çok ggüldüm ya çünkü tam tersi de bizim evde yaşandı. biz de beşinci katta oturuyoruz ve evimizin karşısı ormanlık bi kaç kez akrep görmüştük evde. bir gün komşu teyze ben ve kardeşlerim evde oturuyor sohbet ediyoruz. halının ortasında bi karartı var dikkatlice bakınca akrep sandık. komşu teyze eline terliği aldığı gibi öldüresiye vurmaya başladı sonunda bi durdu yaklaştık ve akrep sandığımız şeyin iplik olduğunu gördük. ama o kadar komikti ki teyze ipliğe bi on defa terlikle vurmuştur sanırım:)))

Çok güldüm gece gece :1: Teyze de ben gibi miyop diyeceğim ama 10 kere vurduğuna göre yakını da göremiyor aynı zamanda da hipermetrop :1:
Neyse arkadaş umarım sorunundan kurtulmuştur, uğradığında da bu iki körün hikayesiyle biraz neşelenir. :1:
Böcüksüz günler dilerim hepimize...

Önerilerinizi ve bildiklerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim kızlar. 1 haftadır evde yoktum eşim kükürt falan serpmiş şimdilik görünürde bir şey yok. Bir de duydum ki karınca tozu da gelmemeleri için etkiliymiş kırkayak için özellikle. Terlik içlerini yatağı sürekli kontrol ediyorum ama öldürdüğümü yakmak hiç aklıma gelmemişti.Allah yanisiyle karşılaşmaktan korusun inşallah.

Çok güldüm gece gece :1: Teyze de ben gibi miyop diyeceğim ama 10 kere vurduğuna göre yakını da göremiyor aynı zamanda da hipermetrop :1:
Neyse arkadaş umarım sorunundan kurtulmuştur, uğradığında da bu iki körün hikayesiyle biraz neşelenir. :1:
Böcüksüz günler dilerim hepimize...

Şimdilik kurtuldum mu bilmiyorum ama eskisi kadar huylanmadığım ve korkmadığım bir gerçek. Hakikaten yazdıklarınızı okuyunca da keyfim yerine geldi sağolun.

gugil amca ne diyo :28:

Akrep yalnız yaşamayı sever. Kesinlikle toplu halde bulunmazlar.
Akrepler, yağmurlar yağdığı zaman yuvaları su altında kalır. Bu sıralar yuvasından çıkıp evlere ve yüksek yerlere çıkarlar.

Evde akrep ve haşereler ilk önce evlerin bodrumuna ve çatı aralarına yerleşirler. Akrepler buradan evlerin iç kısımlarına doğru girerler. Akrep aynı zamanda evlerin içlerine ve hatta yatak odalarına kadar girer.
Akrep sokması sonrası insanda görülen bazı belirtiler
Yanma, ağrı, iğne izi, karın krampları, el, ayak, yüz ve baş derisinde görülen iğnelenme, ısırılan yerde karıncalanma, aşırı duyarlılık ve üşüme hissetmesi, titreme ve halsizlik, nabız yükselmesi, Yeme ve yutma sorunları, Konuşma zorluğu, İdrar güçlüğü gibi belirtiler görülür.
:18::18:enem:58::58:

Annem hep derdi yağmurlu havalarda giriyolar evlere diye doğru demekki..eski evimizde defalarca gördüm hatta bigün çıplak ayağımın altında bişey kımıldıyo kaldırdım baktım bildgin akrep :) o derece samimiydik yani...ama korkmayın şehirde yaşayan akreplerin zararsìz olduğu söyleniyo...

Ayakkabıların içini giymeden önce kontrol etmek peygamber efendimizin sünnetidir aynı zamanda paylaşmak istedim...

bigün şahit olduğum bi konudan sonra bu tür şeylere dikkat ederdim ...bi gün misafirlikteyim ev sahibi su içmek için bardağı aldı suyu doldurdu kocamn bi kırkayak suyun üzerinde :50::50:bardakların tesr çevrilmesinden yanayım herzaman
yine üst komşumun ayakkabısının içinden yavru fare çıkmıştı:1:

bende dün akşam perdeye gelip yapışan koca böceği görüp bi de bu yazılanları okuyunca iyice huylanmaya başladm.sanki masanın altından ayağıma yapışıp çıkcak gibi hissediyorum.terliksiz gezmiyom zaten,artk terlikle kanka olurum bundan sonra :60:

mrb arkadaşlar bizim evde yavaş yavaş hayvanat bahçesine dönmeye başladı bahçeli bi apartmanda oturuyorum ilk evlendiğim aylarda balkon giderinden kertenkele girmişti eve 3 gün de zor bulmuştum kendisini yine geldiği yere göndermiştim aradan 3-4 ay geçti bu sefer de evi kanatlı karıncalar basmıştı uçan cinsinden bir de karasinek büyüklüğünde neyse çığlık kıyamet bi şekilde kayboldular her yaz tatarcık denilen hayvandan çektiğimi bir ben bilirim her gece kanımı emiyorlar neyse kanatlı karıncalara 1 yıl ara verdik hiç ortalarda görünmediler taaa kiiii temmuz ayının ilk haftasına kadar bir önceki istila mutfakta yaşanmıştı ikinci istila isee banyodaaa :59::59:
neyse eczaneden alınan karınca tebeşiri sayesinde kanatlı karıncalarıma veda ettim
dün gece ise tuvalet ve banyoyu temizlemeye girdim girişte de paspas kaldırdım oluğu yere de silkeledim neyse tuvalet ve banyo bitti sıra geldi paspası silkelediğim yeri süpürüp silmeye yerde bişey dikkatimi çektii uzaktan da diyorum ki bu dal parçası nerden geldi buraya diye yaklaştığım anda ne göreyim 4-5 cm boyundaa açık kahve sarıya dönük bir AKREP :84::84: tabi benim el ayak kaşınmaya başladı görünce eşime seslendim geldi süpürge ve kürekle tutup tuvalete attı kapı açık ama tabi ben gönül rahatlığıyla işimi bitirdim kapıyı kapatayım dedim bir de baktım kii delikten çıkmışş beyaz taşın üstündeee ( umuyorum ki eşimin tuvalete attığı yavrudur çünkü olaydan 10 dakika önce tuvaleti temizleyip ben çıkmıştım olan bişeyi görmemem imkansızz ) tabi ben bir çığlık eşim geldi yine ikimizde birbirimize bakıyoruz ben aldım bir kutu domestosu boşalttım akrebin üstüne sonra sifonu çektik ama yatana kadar da belki 30 kez sifonu çekmişimdir çok pis huy kaptım gecede 3 kez kalkıp tuvaleti kontrol ettim tabii sabahı da zor ettim neyse az önce bir ilaçlama firmasını aradım ön görüşme yaptım hiç bir şekilde ön hazırlık yapmıyorsunuz eşyalarınız olduğu yerde kalıyor kıllandığım ilaç kokusuz bakanlıktan onaylı allerji ve zehirlenme söz konusu deil evi havalandırmanıza da gerek yok dediler baktım referansları da güzel bir çok iş yeri ve evlerde çalışmışlar ücreti de bana makul geldi 80 tl istediler 120 metre kare ev için bence değer yemem içmemo parayı veririm ve de bir dahaa onları inşallah görmem bir gün işten izin alıp ilaçlatıcam evi inşallah kesin çözüm olur okuduğunuz için çok tşk

Back