• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimde akrep var:(

dedemlerin evi avlulu eski tip evlerden bolcana vardı bu hayvancıklardan hatta bir gün üzerlerine çıplak ayakla basmışlığım bile var farketmeden tabiii:40:
babaannem okunmuş şeker yedirirdi her yıl bizlere yaklaşmasınlar diye :1:

canım allah yardımcın olsun çok da tedirgin olma kafayı yersin düşünmemeye çalış anlıyorum huylanıyosun ama işte..fiyatlar konusunda hiçbir bilgim yok o zaman köy yerinde görevliydik ve köylülerden yardım istedik köy muhtarı da beyaz renkli bir ilaç getirmiş onu yaptı bizim ev eskiydi ve kenarlardaki deliklerden çıkıyorlardı ve ben tek tek o dedikleri kapamıştım alçı toprak ne bulduysam ama fayda etmedi en güzeli ilaçlama.dediğim gibi bir defayla kalma tekrarla ilaç işini.o kullandığımız ilaç artmıştı ve ben belli aralıklarla kendim o deliklere döküyordum beyaz renkliydi ismini bilemiyorum malesef sen bi araştır istersen.birde gece gelmesinden korkuyorsun sen o zaman yatarken iyi aydınlatan bir gece lambası kullanın arkadaşımızın da vardı ozamanlar bizden berbattı durumları büyük büyük akrepler çıkardı onlarda ve de ufacık çocukları vardı bü yüzden onlar her gece tv yi açık bırakırlardı çünkü akrep ışığa gelmez derlerdi şükür onlara da bişey olmadan tayinleri çıktı ve gittiler. bende ise hala o takıntılar devam etmekte her adımda duvarlara bakıyorum o derece :))
Işığa gelmediklerini ben de duymuştum ama gece lambası ya da tv etkili olur mu bilemem.En iyisi ışık açık uyumak
Hemen o evi satılığa çıkarıp başka yerden ev alın ya, akrepli evde yaşanır mı? yarın bir gün uykuda ısırırsa ne yapacaksınız?

Valla öyle bir ihtimal yok.Yaşadığım yer göl kenarı diye sanırım birçok kişinin evinden çıkıyormuş.Yani herkes aa bende de çıkıyor bi şey olmaz diyor.Anlamadım gitti ne kadar alışmışlar.

dedemlerin evi avlulu eski tip evlerden bolcana vardı bu hayvancıklardan hatta bir gün üzerlerine çıplak ayakla basmışlığım bile var farketmeden tabiii:40:
babaannem okunmuş şeker yedirirdi her yıl bizlere yaklaşmasınlar diye :1:
O şekerlerden ben de istiyorummm:84:

kaşınmaktan ,etrafa bakınıp durmaktan yoruldum yaaa oooofff
okuduğum andan itibaren ayaklarımı topladım laptopu aldım kucağıma büzüştüm korkudan
Allahım inşallah ben böyle bişey yaşamam yaa inşallah sizde hemen kurtulursunuz
Aynen ben de böyleyim.Saçım gelse gözümün önüne huylanıyorum.Yatakta sürekli ayağımda bir şeyler geziniyormuş gibi geliyordu.Neyse ki bu gece karşılaşmadan bitti.

Kızlar zehirsiz akrep olmaz öldürecek kadar olmasada mutlaka zehiri vardır. Akreplerin eşli olduğunuda ilk defa duyuyorum :D. En iyi çözüm yolu kedi çok güzel avlıyorlar ilaç falan sökmez onlara yine girerler eve. Ya benim anlamadığım terlikle nasıl öldürdünüz hayvanı kolay kolay ezilip ölmez ki akrepler :S
Ben de ilk duymuştum ama nette bir çok forumda eşli olduğu yazıyor.:26:Terlikle öldürmeye gelince zaten epey uğraştırdı. İlk gördüğümde hemen böcek ilacı sıktım.Büzüldü falan ama ilaç etki etsin de ölsün diye bekleyemedim hemen aldım elime terliği 3-4 vuruşta gitti.:47:

Son düzenleme:

O şekerlerden ben de istiyorummm:84:

Aynen ben de böyleyim.Saçım gelse gözümün önüne huylanıyorum.Yatakta sürekli ayağımda bir şeyler geziniyormuş gibi geliyordu.Neyse ki bu gece karşılaşmadan bitti.

Ben de ilk duymuştum ama nette bir çok forumda eşli olduğu yazıyor.:26:Terlikle öldürmeye gelince zaten epey uğraştırdı. İlk gördüğümde hemen böcek ilacı sıktım.Büzüldü falan ama ilaç etki etsin de ölsün diye bekleyemedim hemen aldım elime terliği 3-4 vuruşta gitti.:47:

ıyy aklıma geldi ben bekarken bizim balkonda bulmuştuk balkonda tavşanım vardı baktık koşuşturuyor sağa sola meğerse akrepten korkmuş anneannem çekiçle zor öldürdü ama kimisi kolay ölüyor seninki küçüktü heralde 3-4 tanede kedi öldürüp getirmişti eve :D baktım yere bir düğüm iplik düşmüş almak için bir eğildim ki ters dönmüş akreeep ciyaaak :D bir kerede küçüktüm o zaman kömürün içinden çıkmıştı baktık kedi birşeyle oynuyor cici pisimin karşısında kuyruğunu dikmiş koca bir akrep hemen kediyi uzaklaştırdık babam kürekle vurarak öldürmeye çalıştı öldüremeyince etrafında ateş yakmıştı. Ateş yakınca kendini sokup intihar ediyor :(

Kızlar vikiden baktım şimdi akreplerde yamyamlık varmış. Yani koloni halinde dolaşmıyorlar korkmayın birde gece aktiflermiş açın ışıkları bakıyım :D

Arkadaşlar merhaba.
Şu an koltuğa çakılı kalmış durumdayım. Az önce oda kapılarını silerken kapı pervazının oradan 2-3 cm boylarında koyu renk bir akrep çıktı.Allahtan farkettim, elime çok yakındı sokabilirdi de.
Hemen böcek ilacı sıktım ama ölmedi sonra terlikle ezdim çöpe attım.Hemen netin başına geçtim neler yapılabilir diye, sinirlerim bozuldu.
Bu uyuz hayvanlar yalnız dolaşmazmış,illa ki eşleri olurmuş ya da yavruları.
Evim çatı katı, evde çıkmayan haşere kalmadı.Resmen kırkayaklarla yaşıyorum evde, şimdi bir de akrep çıktı.
Eşimi aradım, ilaç, tablet vs alırım dedi ama rahat edemiyorum.İlaçlatsak her yer ahşap, tavanlar da dahil etkili olur mu ki?
Offf uyku bana haram. Evinde akrep çıkan, kurtulan var mı? Rahatlamam lazım, yerimden kalkamıyorum.:43::43::43:

cnm benim evimdede çıktı ...kuru ahşap kokusuna çok gelirmiş diyorlar burdakiller...
biz av bayiisnden bombo diye bi ilaç aldık...tüm her yeri saran bi ilaç en küçük haşereler bile ölüyor bi araştır derim....

ayy kokohantes sakaryada mısın ben de sakaryadayım ya bize de gelirse heçen hafta zaten 2 tane yılan çıktı bahçelerde hem de her yer kedi köpek kaynıyor ay çıldıriciiim nasıl uyucam ben unutana kadar uyuyamam

Geçmiş olsun canımya şimdi okuyunca bende tırstım valla, Benim evde 4.kat inaşallah çatıdan falan gelmez. Daha önce kendi evimde kırkayak görmüştüm ama şimdi nemli yerleri sever diye okuyunca korktum.

ıyy aklıma geldi ben bekarken bizim balkonda bulmuştuk balkonda tavşanım vardı baktık koşuşturuyor sağa sola meğerse akrepten korkmuş anneannem çekiçle zor öldürdü ama kimisi kolay ölüyor seninki küçüktü heralde 3-4 tanede kedi öldürüp getirmişti eve :D baktım yere bir düğüm iplik düşmüş almak için bir eğildim ki ters dönmüş akreeep ciyaaak :D bir kerede küçüktüm o zaman kömürün içinden çıkmıştı baktık kedi birşeyle oynuyor cici pisimin karşısında kuyruğunu dikmiş koca bir akrep hemen kediyi uzaklaştırdık babam kürekle vurarak öldürmeye çalıştı öldüremeyince etrafında ateş yakmıştı. Ateş yakınca kendini sokup intihar ediyor :(
Ya benimki de çok kolay ölmedi ama sonunda öldü.Çok büyük değildi galiba ne bileyim büyük küçük akrep işte:))
ayy kokohantes sakaryada mısın ben de sakaryadayım ya bize de gelirse heçen hafta zaten 2 tane yılan çıktı bahçelerde hem de her yer kedi köpek kaynıyor ay çıldıriciiim nasıl uyucam ben unutana kadar uyuyamam
Valla tatlım nemli bölge olduğu için olabilir ama sen önlemini al, rahat et.Bak ışık açık olunca gelmiyormuş.Biz de haftasonu kayınvalidemlerin bahçesinde 2m boyunda yılan bulduk.Ama onlar Allah'tan eve girmiyorlar yani umarım öyledir.:52:
Geçmiş olsun canımya şimdi okuyunca bende tırstım valla, Benim evde 4.kat inaşallah çatıdan falan gelmez. Daha önce kendi evimde kırkayak görmüştüm ama şimdi nemli yerleri sever diye okuyunca korktum.

Ya canım her yerde olacak diye bir şey yok evham yapma kendine.ÇAtıda delik falan varsa tıka.Allah'a emanet

cnm benim evimdede çıktı ...kuru ahşap kokusuna çok gelirmiş diyorlar burdakiller...
biz av bayiisnden bombo diye bi ilaç aldık...tüm her yeri saran bi ilaç en küçük haşereler bile ölüyor bi araştır derim....

Benim ev komple ahşap ve binanın en alt katında marangoz var belki de bu yüzden geliyor:47:
Mutlaka bakıcam o ilaca canım çok sağol

dünyada en çok korktugum tiskindigim mikrobik yaratıklar akrepler ve örümcekler söyler ken bile çıkarasım geliyor bahçeli ve eski olan evlerin hepsinde çıkar özelikle bahar ve sonbahar aylarında yumurtlama mevsimleridir rütubetli ve karanlık nemli yerleri severler aman dikat sokarsalar ölüm kesin panzehiri verilmese dikat edin özelikle eski evde oturanlar:58:

dünyada en çok korktugum tiskindigim mikrobik yaratıklar akrepler ve örümcekler söyler ken bile çıkarasım geliyor bahçeli ve eski olan evlerin hepsinde çıkar özelikle bahar ve sonbahar aylarında yumurtlama mevsimleridir rütubetli ve karanlık nemli yerleri severler aman dikat sokarsalar ölüm kesin panzehiri verilmese dikat edin özelikle eski evde oturanlar:58:

Ya sokarsa tamam tehlikeli de hepsi de ölümcül zehir taşımıyor ki.Korkutma şimdi bizi:18::37:

Ya sokarsa tamam tehlikeli de hepsi de ölümcül zehir taşımıyor ki.Korkutma şimdi bizi:18::37:

akrebin 1750 çeşiti varmış canım ve sadece 20-25 tanesi ölümcül zehir taşıyormuş ve türkiyede zehirli akrep türü 8 tane varmış 2 türüde çok zehirliymiş acı ama gerçek :D Birde işin ilginç tarafı morötesi ışıkta parlıyorlarmış gece sadece bu ışıkla görülebilirlermiş birde eviniz bahçeliyse tavuk alın bol bol :D tavuk en büyük düşmanıymış ham yapıyorlarmış akrepleri :D tavuk alın bol bol :D tavuk en büyük düşmanıymış ham yapıyorlarmış akrepleri :D

ayy çok kötü bişey yaa ben olsam öldürünce çöpe değil dışarı atardım yine canlanır falan diye:52:
ya bi de ben şey duymuştum yani seni de korkutmak gibi olmasın ama akrebi öldürdüğünde beraber yaşadığı varsa onlar da öldüğü yere geri geliyormuş aman dikkatli ol ilaçlattır en azından vardır ahşap evler için bi çözüm ilaçlayanlar daha iyi bilir eğer durumu anlatırsan :44:

akrebin 1750 çeşiti varmış canım ve sadece 20-25 tanesi ölümcül zehir taşıyormuş ve türkiyede zehirli akrep türü 8 tane varmış 2 türüde çok zehirliymiş acı ama gerçek :D Birde işin ilginç tarafı morötesi ışıkta parlıyorlarmış gece sadece bu ışıkla görülebilirlermiş birde eviniz bahçeliyse tavuk alın bol bol :D tavuk en büyük düşmanıymış ham yapıyorlarmış akrepleri :D tavuk alın bol bol :D tavuk en büyük düşmanıymış ham yapıyorlarmış akrepleri :D
Yandık desene, bende bu şans varken mor ışıkta gözükeni de gelir benim eve:37: Tavuk olayını biliyorum hatta eşime dedim o zaman hemen bi tane alalım evin içinde gezsin dursun diyor:27: Malesef evim 5. kat bahçe var aşağıda ama ekili yer orası.
ayy çok kötü bişey yaa ben olsam öldürünce çöpe değil dışarı atardım yine canlanır falan diye:52:
ya bi de ben şey duymuştum yani seni de korkutmak gibi olmasın ama akrebi öldürdüğünde beraber yaşadığı varsa onlar da öldüğü yere geri geliyormuş aman dikkatli ol ilaçlattır en azından vardır ahşap evler için bi çözüm ilaçlayanlar daha iyi bilir eğer durumu anlatırsan :44:

Canlanır mı diye ben de ilk attığımda tırstım ama yok canlanmadı hala.Ama biliyor musun nette okumuştum ne kadar doğru bilemem ama o kadar değişik yaratıklarmış ki mesela suyun içine koyup, buzlukta dondurduğunda, ne kadar donuk kalırsa kalsın buz çözülünce akrep de çözülmeye kıpırdamaya başlıyormuş:30: Mübarek kolay kolay ölmüyor yani.

konunun başını okumadım arkadaşlar sadece bildiğim kadarını yazmak istedim

akrepler ateşten korkar ve intihar eder en garanti öldürme şeklidir hemen kaçmazsa etrafına biraz kolonya dök ve yak onu ya da kibrit çakmak falan işte. çok büyük olmayanlar ölümcül değildir ve terlikle ezsen gene ölür o kadar korkma soğuk kanluı hayvanlardır kış uykusuna yatarlar ve çok sıcak zamanlarda görünecek şekilde gezerler. bildiğin böcek ilaçlarıyla küçüklerden rahatça kurtulabilirsiniz.

Yandık desene, bende bu şans varken mor ışıkta gözükeni de gelir benim eve:37: Tavuk olayını biliyorum hatta eşime dedim o zaman hemen bi tane alalım evin içinde gezsin dursun diyor:27: Malesef evim 5. kat bahçe var aşağıda ama ekili yer orası.

Canlanır mı diye ben de ilk attığımda tırstım ama yok canlanmadı hala.Ama biliyor musun nette okumuştum ne kadar doğru bilemem ama o kadar değişik yaratıklarmış ki mesela suyun içine koyup, buzlukta dondurduğunda, ne kadar donuk kalırsa kalsın buz çözülünce akrep de çözülmeye kıpırdamaya başlıyormuş:30: Mübarek kolay kolay ölmüyor yani.

aa çılgın nasıl çıkmış 5. Kata ya :D valla 2 tane çaresi var 1.si Kedi 2.si pencerelere sineklik başka çaren yok ilaçlama evde başka varsa öldürür dışarıdan gelmesini engellemez. canım akarlardan çıkmaz korkma ızgaraları var sonuçta banyolar nemli diye banyoda buluyorsunuz birde banyonun penceresini açık bırakma. Canım bütün akrepler karanlıkta morötesi ışıkta parlıyor tamamen karanlıktan bahsediyorum. Buz olayı ilginçmiş milletin işi gücü yok buzluğa akrep koyuyor :D açık bırakma. bütün akrepler karanlıkta morötesi ışıkta parlıyor tamamen karanlıktan bahsediyorum. Buz olayı ilginçmiş milletin işi gücü yok buzluğa akrep koyuyor :D bu arada yuvalarını su basınca evlere tırmanırlarmış garibanlar evini su basmış gelmiş sana sığınmış sende yavaş yavaş öldürmüşsün hayvancığı misafire öyle mi davranılır hiç sana yakıştıramadım cıx cıx cıx :P

benmde evımde hamam böcegı vardı allahım butun mutfagı sarmıştı hiç bi çare bulamadık sonra bi ilaçlama şirketi geldı heryere sıktı fayda etmedı sonra apartman ilaçlandı ve sonunda hepsinden kurtuldum çok şükür...ama şimdi yaz ayından dolayı bi baktım yıne bi kaç tane var ne yapıyım bılmıorum onları gorunce mıgdem bulanıo....nefret ediyorum....:(((((

Back