• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimde akrep var:(

kokohantes

Bir bedende 3 kalp :)
Kayıtlı Üye
25 Mart 2008
1.782
23
358
Arkadaşlar merhaba.
Şu an koltuğa çakılı kalmış durumdayım. Az önce oda kapılarını silerken kapı pervazının oradan 2-3 cm boylarında koyu renk bir akrep çıktı.Allahtan farkettim, elime çok yakındı sokabilirdi de.
Hemen böcek ilacı sıktım ama ölmedi sonra terlikle ezdim çöpe attım.Hemen netin başına geçtim neler yapılabilir diye, sinirlerim bozuldu.
Bu uyuz hayvanlar yalnız dolaşmazmış,illa ki eşleri olurmuş ya da yavruları.
Evim çatı katı, evde çıkmayan haşere kalmadı.Resmen kırkayaklarla yaşıyorum evde, şimdi bir de akrep çıktı.
Eşimi aradım, ilaç, tablet vs alırım dedi ama rahat edemiyorum.İlaçlatsak her yer ahşap, tavanlar da dahil etkili olur mu ki?
Offf uyku bana haram. Evinde akrep çıkan, kurtulan var mı? Rahatlamam lazım, yerimden kalkamıyorum.:43::43::43:

büyük geçmiş olsun RABBİM korumuş evde küçük bebek varmı canım.emekleyen vs. bence ilaçlatsanız hem diğer haşarelerde giderdi.varmı gidecek yeriniz 1/2 günlüğüne.

geçen bizim işyerinede girmiş akrep, ilaçlama şirketi çağırdık ilaçlattılar sorun halloldu

Allahtan çocuğum yok.
Ama ben varım ya:((( ilaçlatmayı düşündüm ama bi yerde de okudum ahşap içlerinde olabilirmiş onlara etki etmezmiş diye:(
Siz hiç duydunuz mu bunların eşi olur muymuş?

o kadarını bilmiyorum ama benim bildiğim kadarıyla burdaki akrepler zehirli değil, o kadar korkmana gerek yok

bizim işyerine giren açık renkliydi, kuyruğunuda kaldırmıştı ama hiç korkmadım
ama tabi allahtan o gün spor giyinmiştim ve pantolonlarımın paçalarını çoraplarıma soktum akşama kadar :37:

bu arada bizim burası hep mermer, nasıl girdi, nerden girdi anlamadık

Son düzenleme:
Benimki de çok direndi ölmemek için bayağı bir cebelleştim. Öldürürken korkmadım da şimdi çok tırsıyorum. Sen önlem olarak paçalarını içine sokmuşsun çorabın ben de önlem aldım yerimden kalkmıyorum:37:

yaklaşık 15 gun önce banyomda küçük sarı gördm akrep aslında farkettm ama akrep olduğunu bilmiyordum pislik sandım dokunmadım :D duş alırkn dikkatli baktm akreppppppp :36: bastım öldürdüm vee dun gece tuvalete giriyordm kapıya kapadım kapı arkasında siyah diğerinden buyuk bi akrep onunda pestilini çıkardım sbha kdr almadım kaldı yrde az önce yıkadım ve gitti anladımki banyomdan çıkyr.evimizi ilaçlatma karar aldık. zehirsiz olduğunu biliyorum ama yinede korkuyor insan.evim bahçeli bu arada geçen senede görmüştüm ilaçlattık bittiler bu sene yine oldu.ilaçlanana kdr görürsem resmini çekeceğim

ay ben de bi acaip oldum yaa :18:
arkadaşımın evine girmişti akrep 2. katta bir ay önce tam onu unuttum derken bunu okudum şimdi..
kapı pencere açık uyuyoruz birde yaa :((

yaklaşık 15 gun önce banyomda küçük sarı gördm akrep aslında farkettm ama akrep olduğunu bilmiyordum pislik sandım dokunmadım :D duş alırkn dikkatli baktm akreppppppp :36: bastım öldürdüm vee dun gece tuvalete giriyordm kapıya kapadım kapı arkasında siyah diğerinden buyuk bi akrep onunda pestilini çıkardım sbha kdr almadım kaldı yrde az önce yıkadım ve gitti anladımki banyomdan çıkyr.evimizi ilaçlatma karar aldık. zehirsiz olduğunu biliyorum ama yinede korkuyor insan.evim bahçeli bu arada geçen senede görmüştüm ilaçlattık bittiler bu sene yine oldu.ilaçlanana kdr görürsem resmini çekeceğim

Demek ki bir tane çıkarsa başka bir tane daha çıkması olası.Muhtemelen sen önce yavrusunu öldürdün.Bizim de bahçe var ama 5.katta oturuyorum ben ama çatı katı işte. O zaman sürekli ilaçlatmak lazım, baksana her yıl çıkıyor bunlar.

Benimki de çok direndi ölmemek için bayağı bir cebelleştim. Öldürürken korkmadım da şimdi çok tırsıyorum. Sen önlem olarak paçalarını içine sokmuşsun çorabın ben de önlem aldım yerimden kalkmıyorum:37:

:60::60::60:nezamana kadar oturucan öyle bakalim:58:

saka bi yana :18::18: :5: hemen ilaclattir bari:25:

canım geçmiş olsun ya çok şaşırdım yazılanları okuyunca:53: ben akrep tarlalarda köy yerlerinde falan olur sanıyordum banyodan bile çıkıyormuş ıyyy tüylerim diken diken oldu konu sahibi arkadaşım sende benim gibi pinpiriklisin anladığım kadarıyla haşereler konusunda birde ben öldürememde öyle bişey olsa böcek bile öldüremiyorum çünkü umarım een kısa zamanda kurtulursun

gugil amca ne diyo :28:

Akrep yalnız yaşamayı sever. Kesinlikle toplu halde bulunmazlar.
Akrepler, yağmurlar yağdığı zaman yuvaları su altında kalır. Bu sıralar yuvasından çıkıp evlere ve yüksek yerlere çıkarlar.

Evde akrep ve haşereler ilk önce evlerin bodrumuna ve çatı aralarına yerleşirler. Akrepler buradan evlerin iç kısımlarına doğru girerler. Akrep aynı zamanda evlerin içlerine ve hatta yatak odalarına kadar girer.
Akrep sokması sonrası insanda görülen bazı belirtiler
Yanma, ağrı, iğne izi, karın krampları, el, ayak, yüz ve baş derisinde görülen iğnelenme, ısırılan yerde karıncalanma, aşırı duyarlılık ve üşüme hissetmesi, titreme ve halsizlik, nabız yükselmesi, Yeme ve yutma sorunları, Konuşma zorluğu, İdrar güçlüğü gibi belirtiler görülür.
:18::18:enem:58::58:

canım geçmiş olsun ya çok şaşırdım yazılanları okuyunca:53: ben akrep tarlalarda köy yerlerinde falan olur sanıyordum banyodan bile çıkıyormuş ıyyy tüylerim diken diken oldu konu sahibi arkadaşım sende benim gibi pinpiriklisin anladığım kadarıyla haşereler konusunda birde ben öldürememde öyle bişey olsa böcek bile öldüremiyorum çünkü umarım een kısa zamanda kurtulursun

Valla artık her yerde çıkıyormuş annemi aradım ne var onda benim evde de hep çıkıyor dedi, çok normal bir şey sanki:47:
Ya aslında çok pipirikli değilim kırkayaklara falan alıştım ama ne bileyim akrep çok fena ya.
Daha dün andım kırkayak var akrep falan olmasın da razıyım diye

gugil amca ne diyo :28:

Akrep yalnız yaşamayı sever. Kesinlikle toplu halde bulunmazlar.
Akrepler, yağmurlar yağdığı zaman yuvaları su altında kalır. Bu sıralar yuvasından çıkıp evlere ve yüksek yerlere çıkarlar.

Evde akrep ve haşereler ilk önce evlerin bodrumuna ve çatı aralarına yerleşirler. Akrepler buradan evlerin iç kısımlarına doğru girerler. Akrep aynı zamanda evlerin içlerine ve hatta yatak odalarına kadar girer.Akrep sokması sonrası insanda görülen bazı belirtiler
Yanma, ağrı, iğne izi, karın krampları, el, ayak, yüz ve baş derisinde görülen iğnelenme, ısırılan yerde karıncalanma, aşırı duyarlılık ve üşüme hissetmesi, titreme ve halsizlik, nabız yükselmesi, Yeme ve yutma sorunları, Konuşma zorluğu, İdrar güçlüğü gibi belirtiler görülür.
:18::18:enem:58::58:

İçimi ferahlattın sağol:37:
Ama yukarıda yazdığın iyiymiş yalnız yaşamayı severler diye.
Ama ben nette forumlara baktım mutlaka eşleri olur diyorlar.
Ay inşallah yalnız gezeler yoksa uyku yok bana

canım merhaba başlığı okuyunca geçmişim aklıma geldi ve hemen bildiklerimi yazmak istedim.biz bir dönem işimiz gereği doğuda br köyde eski bir evde yaşamıştık.evlenince gittik eşim daha bekardı gittiğinde hiç farketmemiş ben gittiğimde hayatımda ilk defa akrep gördüm ve çok korkmuştum.ondan sonra da sayısı belirsiz gördüklerim.sarı renkliydi hep gördüklerim ve zehirsizdiler.ama soğuk görünüyor çirkin şeyler.akrep duası yazıp asmıştım evin heryerine allahtan hiç sokmadı.belki duanın faydası.yani gördüğğne şükrediyor insan yoksa görmesen daha kötü ben iyice paranoyak olmuştum attığım he adımda etrafa bakıyordum tuvalete girmeden önce mutlaka terlikleri ve duvarları kontrol ederdim banyoda mutlaka havlularımı kontrol ederdim çünkü bir arkadaşımızın havlusunun arasına gelmiş.hep tek gördüm ben çift görmezdim.ve sana çok önemli birşey söyleyeyim bu yaratıklar kışın ortalarda asla görünmez çünkü yazın sıcaklarda çıkarlar ve yazın özellikle akşamları görürsün ben hiç gündüz vakti görmemiştim mesela.bunu unutma.kışın rahat ol.yazın da bence en az 2 kez evini ilaçlattır.faydası oluyor gerçekten biz yapmıştık geçici ama bir dönem hiç çkmıyor ialaç sayesinde.bir keresinde akşam yemeğine komşumuza gitmiştik gitmeden evi ilaçladık biz gelene kadar ilacın etkisi geçsin diye geldiğimizde 4-5 tane minik akrep sarhoş gibi ortalarda dolanıyordu ilacın etkisiyle bir müddet sonra geberdiler.daha sonra görmedik ama ilaç yapmayınca yine çıkıyorlar.ve çok hızlılar kolaylıkla da ölmüyorlar ben asla kendim öldüremezdim içimi titremek alırdı öylece kalırdım birgün eşim yoktu akşam yer minderinin arasına girmiş kontrol ettiğimde gördüm çünkü alışmıştım hep biyerleri kontrol ederdim eşim hiç görmezdi ama hep ben görürdüm hep ona öldürtürdüm terlikle ezerdi.o gece de o gelene kadar koltuğun tepesinde ağlayarak beklemiştim geldi ve iki şap şap edip öldürdü bişzimki ve hiç tınlamadan hayatına devam etti:1:anılarım tazelendi sayende şimdi şükür batıdayız rahatım ama bir şey daha söyleyeyim bu veletler nemli ortamlarda bulunuyorlar genellikle denize yakın yerlerde göl kenarlarında vb. sana tavsiyem biran önce evini ilaçlattır ve bunu belli aralıklarla tekrarla canım bu şeklide rahatlarsın.sevgiler

geçen gün bizim evde de vardı küçüktü ama sonra aynısından dün bi tane daha yakaladım ve ikiside aynı yerde gibiydi nerde çıkıp geliyorlar anlamıyorum :20:

canım merhaba başlığı okuyunca geçmişim aklıma geldi ve hemen bildiklerimi yazmak istedim.biz bir dönem işimiz gereği doğuda br köyde eski bir evde yaşamıştık.evlenince gittik eşim daha bekardı gittiğinde hiç farketmemiş ben gittiğimde hayatımda ilk defa akrep gördüm ve çok korkmuştum.ondan sonra da sayısı belirsiz gördüklerim.sarı renkliydi hep gördüklerim ve zehirsizdiler.ama soğuk görünüyor çirkin şeyler.akrep duası yazıp asmıştım evin heryerine allahtan hiç sokmadı.belki duanın faydası.yani gördüğğne şükrediyor insan yoksa görmesen daha kötü ben iyice paranoyak olmuştum attığım he adımda etrafa bakıyordum tuvalete girmeden önce mutlaka terlikleri ve duvarları kontrol ederdim banyoda mutlaka havlularımı kontrol ederdim çünkü bir arkadaşımızın havlusunun arasına gelmiş.hep tek gördüm ben çift görmezdim.ve sana çok önemli birşey söyleyeyim bu yaratıklar kışın ortalarda asla görünmez çünkü yazın sıcaklarda çıkarlar ve yazın özellikle akşamları görürsün ben hiç gündüz vakti görmemiştim mesela.bunu unutma.kışın rahat ol.yazın da bence en az 2 kez evini ilaçlattır.faydası oluyor gerçekten biz yapmıştık geçici ama bir dönem hiç çkmıyor ialaç sayesinde.bir keresinde akşam yemeğine komşumuza gitmiştik gitmeden evi ilaçladık biz gelene kadar ilacın etkisi geçsin diye geldiğimizde 4-5 tane minik akrep sarhoş gibi ortalarda dolanıyordu ilacın etkisiyle bir müddet sonra geberdiler.daha sonra görmedik ama ilaç yapmayınca yine çıkıyorlar.ve çok hızlılar kolaylıkla da ölmüyorlar ben asla kendim öldüremezdim içimi titremek alırdı öylece kalırdım birgün eşim yoktu akşam yer minderinin arasına girmiş kontrol ettiğimde gördüm çünkü alışmıştım hep biyerleri kontrol ederdim eşim hiç görmezdi ama hep ben görürdüm hep ona öldürtürdüm terlikle ezerdi.o gece de o gelene kadar koltuğun tepesinde ağlayarak beklemiştim geldi ve iki şap şap edip öldürdü bişzimki ve hiç tınlamadan hayatına devam etti:1:anılarım tazelendi sayende şimdi şükür batıdayız rahatım ama bir şey daha söyleyeyim bu veletler nemli ortamlarda bulunuyorlar genellikle denize yakın yerlerde göl kenarlarında vb. sana tavsiyem biran önce evini ilaçlattır ve bunu belli aralıklarla tekrarla canım bu şeklide rahatlarsın.sevgiler

Doğusu batısı farketmiyor ki canım ben de batıdayım ama çıkıyor işte.Ama dediğin doğru nemli yerlerde bulunur ben de göle çok yakın oturuyorum.
Ya burada bulunanlar zehirsiz diyorlar ama yine de sokma ihtimali tedirgin ediyor insanı.Bundan sonra ben de her yeri kontrol ederim herhalde.
Erkekler biraz daha korkusuz olup hayatlarına umursamadan devam edebiliyorlar ama biz öyle mi?
ilaçlatmaktan başka çare yok.En iyisi firma araştırayım ben.Peki bir şey sorucam bu ilaçlama fiyatları nasıl?

Back