Evim ahıra benziyor

En buyuk kk

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
3.851
12.407
363
Arkadaşlar bu konuya fotoğraf da koyardım ama midesi hassas olanlar için koyamiyorum.

Ben yeni depresyondan çıkıyorum 1 yıl boyunca evden çalıştım uyudum ve yemek yedim 20 kilo aldım. Şimdi işe girdim ve hayatımda beni depresyona sokan eski sevgilim gibi faktörler defolup gitti ama ben hala uyusugum.

Örneğin evim çok soğuk teras katı kombiyi sonuna kadar açıyorum ısınmıyor ve usuyorum usuyunce disardan yemek söyleyip bütün gün uyuyorum ve evim abartmıyorum çöp ev oldu temiz camasirim kalmadı kendimden igrenme raddesine geldim.

Ev arkadaşım var ama o da bu durumu pek umursamıyor benim kadar pos olmasa da o da dağınık biri.

Evim tertemiz olsun, ben enerjik olayım 83 kilodan eskisi gibi 60a duseyim uzun uzun yürüyüşlere çıkayım neşeli enerjik tertemiz olayım yemeği dışardan söylemeyeyim evde sağlıklı pisireyim istiyorum ama yapamıyorum sanki çok zor.

Depresyonumun artık geçmesi lazım yazdan beri doktor gözetiminde ilaç kullanıyorum işe girdim her şey yolunda ama ben hala ağlama krizleri uyku seansları yeme bozukluğu artık yeter.

Temiz ve düzenli ve enerjik olma tuyolari verin bana kızlar! !!!

Bende bu kadar yok ama soğuk olunca ben de sallıyorum bazen :) Çoookkk üşürüm ben de. .

Gözüne yakışıklı bir adam kestir. Onunla beraber olmayı hedef koy kendine.

Nasıl oldu anlamadım ama yeni sevgilim de oldu. Eski sevgilim beni aldatmisti. Bunu fark edip ayrılıktan sonra tesadüfen yeni biriyle tanıştım ve sevgili olduk. Çok sevmeye başladım bence çok tatlı biri ama bu depresif dağınık halimle oni da kaciracagim gibi geliyor.

evi havalandır en iyi enerji veren o bence
hem evin havası değişiyor hem insanın biraz iş yapınca başı dönüp geri yerine oturmuyor
ben hep öyle yapıyorum şu anda benim evde dandini böyle başlıyacağım soğuk moğuk öyle yapmak enerji veriyor

Ben de başlığı okurken derme çatma, bacası akan, camları kırık, duvarları rutubetlenmiş, tuvaleti tıkalı, kapısı olmayan, yer döşemesi (karo vb.) olmayan bir yerden bahsediyor ve öyle bir yerde yaşıyorsun zannettim.

Kimse kimsenin halini tam olarak anlayamaz, kesinlikle seni kınadığım filan da yok ama ben böyleyim, bunları yaşadım, düzelemiyorum deyip kestirip atarsan buradaki bütün üyeler sana olumlu tavsiye verse yine boş.

Şuan buraya bu konuyu yazana kadar en azından ev arkadaşının pisliği, çamaşırı cartı curduna dokunmadan kendi yatağını, çarşaflarını, kıyafetlerini, odanı temizlemeye başlayabilirdin. Ha hepsini aynı anda yapmaya gücün mü yok bir hafta da sürse 10 günde sürse her gün bir şeye el atsan en azından geçte olsa amacına ulaşabilirsin.

Şu yönden sana katılıyorum ama.. Öğrenciyken düzenli olarak ev işlerini yapardım birileri demeden. Evimiz dağınık olmazdı ama bir müddet sonra yeni gelen arkadaşların düzenli iş yapmaması kişiye ben enayi miyim millet hayatını yaşıyor ben onların pisliğini temizliyorum dedirtiyor.. ama şahsi olarak hiçbir zaman kirli kıyafetlerim, çarşaflarım olmadı. Düzenli kişisel temizliğimden de ödün vermezdim.

Yani bence yaşadıklarınız zor olmuş olsa da siz onları bahane edip kendinizi direk salmışsınız. Biraz gayretle, Allah'tan da sağlık, güç, kuvvet, sabır isteyerek dua ederseniz en kısa süre de bu durumunuzdan kurtulacağınıza eminim.

Yüce Rabb'im sana acil, kalıcı şifa versin inşaAllah tez zamanda. (amin)

Once copleri atilcaklari topla
Sonra kirli camasirlar
Mutfak , supurme,silme,toz alma,banyo devam edersin ama gunlere ayir evin o kadar kotuyse bi gunde bitiremessin zaten

Kardeşim öncelikle eline al bi çöp torbası bütün fazlaliklari içine at. Kirlilierinde hemen makinaya etrafı bi toparlayıp supurdunmu çoğu halolmus olur tabi bana demesi kolay sana zor ama bi yerden başlaman lazim hadi bismillah de başla evin düzene girince ruh hali de düzelir biraz belki.hem soğukta iş daha güzel yapılır;-)

Canım en iyisi taşının siz o evden hem daha sıcak bir ev bulursunuz hareketlenirsiniz hem de taşınmak köklü temizlik oluyor.
Kiloyu da ayda 5 ten hesap etsek 4 ayda verirsin ama bu kararlılıkla devam etmen gerek.

Okurken nerdeyse ben depresyona girdim sanki.
Derin bi nefes al.
basla atilacaklardan.
Ise giderken temiz kiyafet giymiyomusun ustune basina bakmiyomusunda.hic camasir yikamiyosun.

bazen benımde oyle oluyor canım sıkkın oluyor ve haftalarca odamı toplamadıgım oluyor ve en sonunda dagınıklıktan sıkılıp odamı topluyorum düşün halımı yani ama bi yerden başlayıpta odayı komple temızleyınce rahatlıyorum sende aç bi müzik basla biyerden hem sen rahatlarsın hemde oda toplanmıs olur

Aynisi bendede var. Yumurta kapıya dayanmadan hiçbir sey yapmıyorum. Kitap okumaya baslamistim. Sınav odev başlıyor diye bıraktım. Onlarlada düzenli ilgilenemiyorum. Hemen sıkılip bırakıyorum. Şimdi birazda spora başladim. Bundan da sıkilmam inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…