• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evim ahıra benziyor

kaç yaşındasın canım merak ettim.
bi de ben de çok tembelim aslında birazcık kendimi okuyor gibi oldum da :oops:
bende de hep bişeyleri bekleme durumu var. yani şu olsun şuna başlıcam gibi..
tavsiye olarak da bazı şeyler alışkanlık oluyor. yani sen zorla başlarsan zamanla farkında olmadan yapıyorsun. ben bunu tecrübe ettim. ilkten zorla kendini sonra gerisi gelir inşallah

Sabah hadi bismillah diyip kalkin
*Kahvaltidan evvel nevresimleri makineye atin
*Elinizi yuzunuzu yikayin ,guzel bi kahvalti yapin o arada yapilcak isleri belirleyin
*Kahvalti sonrasi mutfaktan cikmayin ,mutfagi toplatin ,bulasiklari yikayin ,dolaplari silin ,tezgahi duzenleyin
*Evi silip -supurun
*Camasirlari asin ,
*Bol bol evi havalandirin
*Temizlige asla ara vermeyin , ara verince agirlik cokuyor tekrar baslamak zor oluyor
*Temizlik sonrasi kendinizi odullendirin ,bubi kahve ile veya bi cikolata ile bile olsa mutlaka odullendirin
*Aksam 6 dan sonra bisey yemeyin yavas yavas kilolar kendiliginden gidicektir
*Kendinizi sevin ve bunu kaldiginiz ortam ile de gosterin ...

Öncelikle evden çıkmayı başardığın için seni tebrik ediyorum. En zoru başarıp işe girmişsin. İnsanlarla uğraşmak kolay değil. Bravo. Temizlik bunun yanında hiç birşey. Kendini sıkmadan yavaş yavaş yaparsın. Fazlalık ne varsa at. Eskilerden kurtul. Dolaplarında yer aç. Eşyaya hizmet etme.

Hasta ve hamile olmama rağmen evde en ufak dağınıklık bırakmamaya çalışıyorum bak pislik demiyorum bile.. Mesela kızımı yıkarken banyoyu cifledim, çamaşır makinasını çalıştırdım, çıktım bi çay demlerken tezgahı topladım bence işin sırrı bu, girdiğin odada ne işin varsa bi yandan o odadaki dağınıklığı topla, ortada hiçbirşey kalmasın, zaten sonra temizlik yapma hissi kendiliğinden gelir, en oyalayıcı şey toplamak düzenlemek..

Çalışıyor musun? Bak sana tavsiyem yarın ilk iş öncelikle her şeyini dağıt. Gardrobunda ne varsa yatağın üstüne at evi iyice dağıt sonra yavaş yavaş toplamaya başla. Temizliğini de yap. Çamaşırlarını yıka evi de güzelce havalandır. İşlerini bitir ertesi gün de kendini ödüllendir kuaföre git ve güzel bir bakım yaptır ;)

İçinde ki kasvetle mücadele et. Sen eminim ki daha güçlüsün :KK66: Ağlaya ağlaya da olsa evin içinde zıplaya zıplaya şu evi yerinden kaldır. Kendini bırakma canım

aslan yattigi yerden belli olur derler bi bayan olarak hos degil durumunuz heryerde mikrop pislik gittiyse gitti bitti bosvermissiniz kendinizi evinizi yakistiramadim cidden gencsiniz cidde alin bi camasir suyu falan bakin nasil istek geliyo bolcada cop poseti

Sen istersen bu tembellikten kurtulursun. Çok zor değil. Bir yerden başlayacaksın. İlk önce eski gereksiz eşyalarını çöpe at sonra kirli eşyalarını yıkat aç bi müzik mutfaktan başla temizlik yapmaya . Sonra diğer odalara geçersin. Gün sonunda evinin daha derli toplu olduğunu gördüğünde seninde için açılır bu depresif moddan çıkarsan ertesi gün dağıttın yerleri hemen toparlarsın.

Kendine güven ve Rabbine dua ederek başla . Koaly gelsin canım

Arkadaşlar bu konuya fotoğraf da koyardım ama midesi hassas olanlar için koyamiyorum.

Ben yeni depresyondan çıkıyorum 1 yıl boyunca evden çalıştım uyudum ve yemek yedim 20 kilo aldım. Şimdi işe girdim ve hayatımda beni depresyona sokan eski sevgilim gibi faktörler defolup gitti ama ben hala uyusugum.

Örneğin evim çok soğuk teras katı kombiyi sonuna kadar açıyorum ısınmıyor ve usuyorum usuyunce disardan yemek söyleyip bütün gün uyuyorum ve evim abartmıyorum çöp ev oldu temiz camasirim kalmadı kendimden igrenme raddesine geldim.

Ev arkadaşım var ama o da bu durumu pek umursamıyor benim kadar pos olmasa da o da dağınık biri.

Evim tertemiz olsun, ben enerjik olayım 83 kilodan eskisi gibi 60a duseyim uzun uzun yürüyüşlere çıkayım neşeli enerjik tertemiz olayım yemeği dışardan söylemeyeyim evde sağlıklı pisireyim istiyorum ama yapamıyorum sanki çok zor.

Depresyonumun artık geçmesi lazım yazdan beri doktor gözetiminde ilaç kullanıyorum işe girdim her şey yolunda ama ben hala ağlama krizleri uyku seansları yeme bozukluğu artık yeter.

Temiz ve düzenli ve enerjik olma tuyolari verin bana kızlar! !!!

zaman zaman her kadın yaşar böyle geçiş dönemlerini... mütemadiyen temiz titiz bir kadın bile bazen ipin ucunu salıverir.. dağılır pislenir kirlenir herşey, içinden yapmak gelmez... bazen bana da oluyor, bilhassa soğuk havalarda...
ama bu demek değildir ki böyle kabullenip yaşamalıyız.. tabiki asla... bir an evvel kalk çamaşırları at makineye, yatak çarşaflarını değiştir, dolabını düzenle.. mutfağı toparla, şöyle bi süpür toz al.. işin bitince de pencere önüne otur, perdeyi aç , bir kitap al kitapçıdan güncel bir roman mesela, onu okumaya başla , yanına da sıcak bir kahve... oh miss...
insanlar günlerini bomba bomba heyecan içinde yaşamıyor emin ol, biçoğumuzun hayatı iş güç çocuklar temizlik yemek etrafında dönüp duruyor... bu döngünün içinde kendine enerjik bişeyler bulmk senin elinde... bazen bir kitap, bazen güzel bir dizi.. yada şöyle bir yarım saat yürüyüş kendini toparlamaya yeter artar bile...

Arkadaşlar bu konuya fotoğraf da koyardım ama midesi hassas olanlar için koyamiyorum.

Ben yeni depresyondan çıkıyorum 1 yıl boyunca evden çalıştım uyudum ve yemek yedim 20 kilo aldım. Şimdi işe girdim ve hayatımda beni depresyona sokan eski sevgilim gibi faktörler defolup gitti ama ben hala uyusugum.

Örneğin evim çok soğuk teras katı kombiyi sonuna kadar açıyorum ısınmıyor ve usuyorum usuyunce disardan yemek söyleyip bütün gün uyuyorum ve evim abartmıyorum çöp ev oldu temiz camasirim kalmadı kendimden igrenme raddesine geldim.

Ev arkadaşım var ama o da bu durumu pek umursamıyor benim kadar pos olmasa da o da dağınık biri.

Evim tertemiz olsun, ben enerjik olayım 83 kilodan eskisi gibi 60a duseyim uzun uzun yürüyüşlere çıkayım neşeli enerjik tertemiz olayım yemeği dışardan söylemeyeyim evde sağlıklı pisireyim istiyorum ama yapamıyorum sanki çok zor.

Depresyonumun artık geçmesi lazım yazdan beri doktor gözetiminde ilaç kullanıyorum işe girdim her şey yolunda ama ben hala ağlama krizleri uyku seansları yeme bozukluğu artık yeter.

Temiz ve düzenli ve enerjik olma tuyolari verin bana kızlar! !!!
Planlı olmayı öğrenin. Ajanda alıp haftalık program yapın,ne yemek pişirilecek,temizlik hangi gün ne yapılacak yazın,çok elzem olmadıkça planın dışına çıkmayın. Çıkarsanız dahi boşvermeyin bugün yapamadığınız işi haftanın geri kalanına yedirin. Hareketsizlik kötü şey,sürekli yatmak insanın yaşam enerjisini bitiriyor, ne demişler "işleyen demir ışıldar" bunu unutmayın.
Kolaylıklar dilerim

Aferin sana.herseyide depresyona bagliyorsun.depresyon falan degil baya tembel ve uyusuksun.
Bi insan kendine nasil zarar verir hayatini rezil ederin ornegisin.

Valla herkes biseyler yasiyor.daha agir seyler yasiyor.ama hayatin ipini birakirsan bu hale gelirsin

Yeni ise baslamissin.kendine bi soz ver.silkelen kendine gel.2 ay sonra 100 kilidan 80 kiloya dusmek istemiyorsan 80 den 60 a dusmeyi hedefle.

Once bi evini temizle.rahat bi nefes al.ev cok onemli.pis yer kasvet verir sana.evini temizlerken 1_2 kilo atarsin.
Sonra sinirlar koy yiyecegine.yuruyusunu yap.
Biz ne desek bos.beynini kullan.
O cok yetenkli.sen ne komut verirsen onu uygular zaten

bi temizlikçi tut birlikte üstesinden gelirsiniz evin :)
depresyona da bi tekme at yürüsün gitsin :KK55:
sonra kilo olayını çook ama çoook ciddiye al mutfağa girince ısınırsın merak etme sağlıklı ye iç
bol bol gülümse ve yürüyüşe çık
odanı hergün mutlaka havalandır
bak cayır cayır indirim var heryerde yeni çarşaflar al en güzelinden çiçekli çiçekli olsun bahar gibi misss
yer gök dua üzerine demişler, bol dua iç huzurunu arttırır
bir musibet bin nasihattan iyidir de derler giden gitmişse vardır bunda da bir hayır
:KK5:

Aferin sana.herseyide depresyona bagliyorsun.depresyon falan degil baya tembel ve uyusuksun.
Bi insan kendine nasil zarar verir hayatini rezil ederin ornegisin.

Valla herkes biseyler yasiyor.daha agir seyler yasiyor.ama hayatin ipini birakirsan bu hale gelirsin

Yeni ise baslamissin.kendine bi soz ver.silkelen kendine gel.2 ay sonra 100 kilidan 80 kiloya dusmek istemiyorsan 80 den 60 a dusmeyi hedefle.

Once bi evini temizle.rahat bi nefes al.ev cok onemli.pis yer kasvet verir sana.evini temizlerken 1_2 kilo atarsin.
Sonra sinirlar koy yiyecegine.yuruyusunu yap.
Biz ne desek bos.beynini kullan.
O cok yetenkli.sen ne komut verirsen onu uygular zaten

Tembel ve uyuşuk değilim, annem çalışıyor ve her türlü yemek ve temizlik yapabiliyorum, uzun süreler yalnız yaşadım, şu an 27 yaşındayım ve 18imden beri cep harcligimi kazanacak işler yapmisimdir. Ossde ilk yüze girdim şu an doktora yapıyorum ve çok iyi bir işe girdim. Şu ana kadar her seyimi kendim yaptım yaşamak, okumak, çalışmak. Ama şimdi üzerime yük bindi adeta felç geçirdim ve çalışmıyorum nedensiz yere sadece ağlıyorum.

Bilmiyorum çok kötü durumda çaresiz insanlar var ancak bunu bilmek fayda sağlamıyor.

Söylediklerinizi yaptım ve biraz ilerledim, hepinize çok teşekkür ederim.
Bende de bi anormallik dağınık evde depresyona giremem. :KK70:Ne kadar depresif de olsam evi topların dolabimi duzenlerim. Batar o ev bana gördükçe. O yüzden içinden gelmesi lazim. Ama bi yerlerden başlaman şart. Bu böyle gitmez.

Oncelikle kendinize guvenin, bol bol dua okuyun. Herkes bu tarz donemlerden gecebilir, hepimiz insaniz sonucta. simdi hayatiniza yeni birisi girmis sanirim, hayirlisi olsun, ama o da gidicek diye olumsuz dusunmeyin.

Allah her seyi guzel gonlunuze gore versin

Back