- 3 Mayıs 2018
- 2.876
- 8.191
-
- Konu Sahibi olamazmiolabilir
Haklısınız sanırım ya sonuçta çöp yani değil mi. Şu an gözümün önünde Trendyol poşeti var, iade edip etmemekte kararsız kaldığım bir şey olduğu için faturayla birlikte yerde duruyo poşet. Ama yerde yani. Tam çöp de sayılmazPoşeti alıp çöpe atmak ya da bir ıslak mendille yere döküleni silivermek ne kadar zamanını alabilir ya da yorabilir ki insanı?
Ben de görece dağınık ve pek titiz olmayan bir insanım. Hani tembeli, pisi eleştirebilecek son insanlardan biriyim ama çöpü de çöpe atmaya eriniyorsanız ortada bir sorun var demektir.
Yok gerçekten tuvaletim lavabolarim filan günlük temizliyorum oraları. Yerlerde de poşetten adım atılmıyor gibi bir durum yok ama var yani yerde şu an biseylerDaginiklik ayriiiiii pislik ayridir, siz azicik ikinci durumdasiniz
yerlere dokulen seyleri supurmeyen, alisveris poşetlerinin yerlerde gezdiği bir evin tuvaletinin temiz olduguna ise inanmam mümkün değil. Hastalıkli gibi temizlik yapmaya zaten gerek yok ama siz hasta olmamak icin yapmalisiniz sanki.
İade için poşeti ve faturasını saklamanıza gerek yok biliyorsunuz değil mi? Çöp onlar, evinizin ortasında çöp varHaklısınız sanırım ya sonuçta çöp yani değil mi. Şu an gözümün önünde Trendyol poşeti var, iade edip etmemekte kararsız kaldığım bir şey olduğu için faturayla birlikte yerde duruyo poşet. Ama yerde yani. Tam çöp de sayılmaz
Ya bana da misafirliğe gelenler "yine ne kadar temiz bir ev" diyolar sanırım güzel göz boyuyorum bu konuda jfjdnd yani insan gelecek olduğunda onları kandiracak kadar temizlik yapmanın yolunu çözmüşüm yıllar içindeYaşam var o evde yaşamValla bir ara buna kafayı takmıştım. Sonra Marie Kondo okudum. Onun yöntemleriyle eşya azaltıp alışverişinizi o mantıkla yaptığınızda evde fazlalık pek bulunmuyor. Tabii pandemi döneminde depolama alışkanlığım tekrar geldi. O yüzden evimde depo oda var benim de artık. Robot süpürge, sleepy mendil, şarjlı dik süpürge, arada bir(3 ayda bile olur) derin temizlik(mutfak dolapları, aspiratör, banyo dolapları, camlar, perdeler, kapılar vb.) için eve temizlikçi almak sizi kurtarır.
Bir de gözlerim bozuk benim, çoğu kiri de görmüyorum, psikolojim iyi o yüzdenCamdan dışarı da bakmazsanız camın kirini görmezsiniz. Camdan dışarı bakacağınıza kendinizi dışarı atın, gezin Bende iki çocuk var, derli toplu olmam mümkün değil, bahanem de sağlam yani Evet, misafirlerim gelmeden önce evi toplar temizlerim, beni de temiz zannederler o yüzden
HAYIR ONLAR BENİN BEBEKLERİMMMMMİade için poşeti ve faturasını saklamanıza gerek yok biliyorsunuz değil mi? Çöp onlar, evinizin ortasında çöp var
Iyi de sizi tuvalet temizlemeye Motive eden sey nedir mesela?Yok gerçekten tuvaletim lavabolarim filan günlük temizliyorum oraları. Yerlerde de poşetten adım atılmıyor gibi bir durum yok ama var yani yerde şu an biseyler
Valla belediyeyi ararim haHAYIR ONLAR BENİN BEBEKLERİMMMMMçöp sanırım ya gercekten de. Hiç kendimi kandirmiyim
Ben bazen balkon masasında süt kutusu ya da çikolata kağıdı falan bırakınca beyim “bunun hatırası mı var, saklayalım mı” diye soruyor kinayeli kinayeli. Allah size benimki gibi bi bey versin de görün salonda çöp bırakmak neymişHAYIR ONLAR BENİN BEBEKLERİMMMMMçöp sanırım ya gercekten de. Hiç kendimi kandirmiyim
Bende aynı anda hem obsesyon hem de dikkat eksikliği var. Lavabolarla ilgili çok titizken yerde boş poşetler aynı anda olabiliyor sanırım bu yüzdenIyi de sizi tuvalet temizlemeye Motive eden sey nedir mesela?
Biz hafta ici temizlik yapmayız, cuma gunundenn cuma gununee yapariz:)
Haftasonu da sadece dinlenme/gezme ile geçer.
Siz de kendinize bir gün belirleyin, biz cuma gunu işten erken ciktigimiz icin o günü seçtik, tabi bir de ertesi günün bos olmasinin verdiği mutlulukla :) girisiyoruz eve.
işte o yağ ilk altığında hemen bulaşık deterjanı ile kolayca temizleniyor. ama bekleyince yerleşiyor, yağın sarısı yerleşiyor çıkmıyor, daha güçlü kimyasal gerekiyor.Ya mesela sıvı yağları koyduğum dolaba baktım demin, kenarlardan yağ sızmış şişelerden ve dolabın zeminindeki o kısımlar yapış yapış kalmış filan offfff yani sanıyorum ki başka kimsenin evinde böyle rezalet bir görüntü yoktur. En azından ben görmüyorum kimsede ya herkesin evi ne kadar temiz
Hahshdj ya ben kalkıp temizliğe başlayayim en iyisi. Açık açık pis oldugumun soylenmesi iyi geldi. Başlıyorum evi supurmeye şu anValla belediyeyi ararim ha
Ben biraz da ha taşındım ha taşınacağım diye bıraktım aylardır. Yeni eve geçtiğimde şöyle baştan derin bir temizlik yaptırsam sonra kendim temiz tutabilirim sanırım. Böyle biraz arafta gibiyim şu an, nasılsa ev bulup tasincam diye de temizlik hiç gelmiyor icimdenben de yapamıyordum. yapmak da istemiyordum. çok uğraştım zihinsel olarak baktım olmuyor yardımcı abla geliyor artık. ayda bir gelse bile aşırı rahatlatıyor. bir ay derin temizlik bir ay dolap içi vb. yaptırıyorum. param olsa yemek yapmaya da çağırırım. hiç sevmiyorum ev işi.