Evi temiz tutamıyorum

Offff yani salonda yerde boş Trendyol poşetleri filan var kitaplar üst üste yığın gibi olmuş filan. Ben sadece kitap okuyup boş boş tvye bakmak istiyorum ya temizlik yapmak yasaklansın

Şu yoruma kadar bana normal gelmisti daginiklik. Bende eline bez alip surekli dolap silen birisi olamadim. Ama yerlerde posetler, çay tozlari falan normal degil bence

Offff yani salonda yerde boş Trendyol poşetleri filan var kitaplar üst üste yığın gibi olmuş filan. Ben sadece kitap okuyup boş boş tvye bakmak istiyorum ya temizlik yapmak yasaklansın
Bence kafan dağınık,kendimden biliyorum ama ilginç bir şekilde de simetri takıntım var.Bundan dolayı da sürekli kayayı yiyiyorum.

Ay bir kere çağırdım temizlici o da beni sinir etti gitti, vay ne kadar işi varmış bu evin ne zaman temizlendi en son diye söylene söylene

Mesela bunlar için prarik cozumler ayarlasaniz. Yağları vs bir tane sepet tarzı bir şeyin içine koyun. Süpürge olarak robot alın . Sabah evden çıkarken yerdeki şeyleri kaldırın siz gelmeden önce supursun silsin gibi gibi. Ben temizlik yapmayı sevmiyorum ama bu tarz şeylerle ev çığrından çıkmıyor

Ben bekarken böyleydim kedimde var evlendim daha dikkat ediyorum ama bal dök yala olmuyor. İlla bi yerde tüy kum oluyor eşimle arada tartışıyoruz az yesin de hizmetçi tutsun çalıyorum 5 gün haftasonu genel temizlik yapıyorum.
Bence temizse sıkıntı yok her yer dağılıyor bir kere dünyaya geliyoruz kendimi heba edemem valla düzen düzen diye bana batmıyor çünkü.

Rezalet di mi (( haklısınız sanırım

Ya rezalet demem ben ona mutlaka sebebi vardir. Dedigim gibi kendimde sevmem temizlik yapmayi. Yinede ayagimi yere bastigimda biseylerin yapismasini istemem ya da biseyi elledigimde elime yag bulassin istemem. Belli bir doz var bence bu iste, siz o dozu biraz kacirmis gibisiniz sadece

Ay bir de erkek arkadaşlarima misafirliğe filan gittiğimde diyorum ki kendime "sen yine iyisin" yani o tuvaletler lavabolar filan, at bağlasan yaşamaz yani öyle evler de görüyorum. Demek ki rahatsız olmayan da olmuyor işte ve yaşayıp gidiyolar

E siz pissiniz yani dip köşe temizlik yapamamak ayrı şey, ortalıkta poşetlerin olması, yerlere dökülen şeylerin süpürülüp silinmemesi ayrı şey.

Eğer o evde kiracıysanız temizlemeniz gerekir. Dolap aspiratör ocak düzenli silinmezse biriken yağı sonradan çıkarmak imkansız oluyor. Ev sahibi yada sizden sonraki kiracı iyi küfreder arkanızdan. Ev sizinse kimseyi ilgilendirmez tabi

E siz pissiniz yani dip köşe temizlik yapamamak ayrı şey, ortalıkta poşetlerin olması, yerlere dökülen şeylerin süpürülüp silinmemesi ayrı şey.
Ya sürekli değil tabii, bunlar hafta içi öyle kalır ve pazarları genel temizlik yaptığımda epey düzenliyorum her yeri ama valla hafta içi işten geldiğimde de yerdeki poşeti filan hiç görmüyor gözüm yorgunluktan. Yoksa öyle haftalarca yerde çaylar ve posetlerle yasamiyorum.

Valla benden dağınık değilsindir, üzülme:)
O kadar az kıyafetim var yine de dolabım karman çorman. Tek düzgün rafım çorap ve çamaşırların olduğu raf çünkü temizliğe çorap çamaşır gözünden başlıyorum, sonra sıkılıp bırakıyorum.
Toz almak desen ayda bir kere falan odamı silerim:) odamda bir aynalı dolap var içinde defterlerim,boyalarim, kremlerim, tokalarim, ojelerim falan var. Ayda bir düzeltirim, üç gün sonra yine karman çorman olur.
Napim, bazı insanlar dağınıktır yani, yapacak bir şey yok
Önerim eşyalarını azalt ve her şeyin bir yeri olsun . O zaman daha az dağınıklık olur (benim çok az esyam var mesela, bir misafir gelecekse hepsini dolaba tıkıp evi temiz göstermem kısa zamanımı alıyor)
Marie kondo'nun 'derle topla rahatla' kitabı var. Orada bir öneri var, hayatında bir şeyi yoluna koymak istiyorsan önce evden başla diye. Cidden de önemli kararlar vermeden önce insana temizlik iyi geliyor. O kitabı okuyabilirsin, temizliğe başlamadan önce Maria kondo Netflix yayınları izleyebilirsin, ya da detaylı temizlik yapan insanları YouTube'dan izleyebilirsin. İnsana heves geliyor :)

Bu motivasyon videosunu erkek arkaşına göndermelisin

evdeki fazla eşyaların hepsini at 2 gün temizlikçi çağır ve depolama yoksa onlara çare bul. her akşam evi gezip toplamak baya iyi oluyor. dolapları haftada 1 düzenli silin bir de bizde bir bez var cam bezi sadece Islak siliyorsun durulama gerekmiyor. bir de küçük kablosuz bir süpürge varsa dökülen şeyi hemen alınıyor. ben de ev işi yemek işi hiç sevmem boşa zaman gibi gelir. yalnız yaşarken böyle çözüm bulmuştum. tek olunca dağıtan tek kişi ama kalabalık olunca aileyle sen temizle ardından gelsjn başkası pisletsin.

Poşeti alıp çöpe atmak ya da bir ıslak mendille yere döküleni silivermek ne kadar zamanını alabilir ya da yorabilir ki insanı?

Ben de görece dağınık ve pek titiz olmayan bir insanım. Hani tembeli, pisi eleştirebilecek son insanlardan biriyim ama çöpü de çöpe atmaya eriniyorsanız ortada bir sorun var demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…