Evi temiz tutamıyorum

evet evinizi bilen bi abla olunca çok zorlanınca çağırırsınız o düzeni sağlar

Mesela o yağ sızıntısı görüntüsünü benim evimde asla göremezsiniz. Ben sistemli yaparım. Gözüme çarpan yere o an müdahale ederim , fırında yemek yaptıysam hemen temizlerim gibi. Sonra yaparım diye işleri biriktirmem çünkü sonra altından kalkamıyorum. Evi temiz tutmak için de belli bir mesai harcanıyor ve çok yorucu 2 çocuğum var, evi her daim temiz tutmak çok zor çocuklardan dolayı parmak izleri oluyor haftada bir dolaplarimi silerim. Millet evin çok temiz diye bayılıyor ama birde bana sor gözüme çok kirli geliyor

Ya bir de hiç akla gelmedik yerler var, şu an yattığım yerden klimayla bakışıyoruz ve muhtemelen klimanın üstü toz içindedir çünkü benim aklıma hayatta gelmez klima silmek mesela

Vallahi aynı bu kafadayım kocam bey yardımcı al diyor. Ee o gelmeden önce her yeri topla düzenle. Toplu evi temizlemekte ne var ben de temizlerim ondan sonra

Tertemiz olmak zor iş ama sizdeki sorunun çözümü kolay. Mutfağı aslında tezgahı her yemek piştikten sonra hatta yemek pişerken silseniz yeter, bir bulaşık süngerine bakar ki benimki hep tezgah üstündedir zaten. Bulaşıkları makineye dizdikten sonra 1 dakika sadece. Çay tozu da aynı sadece 3 saniye.

Depo odalara gelince, bence siz oralara sonra lazım olur dediğiniz şeyleri ve aldığınız şeylerin kutularını da koyduğunuzdan öyle olmuş. Çok amaçla sepetlerden alıp eşyaları sınıflandırırsanız her şey yoluna girecektir. Ben her yıl ardiye olarak kullandığım alanları elden geçirip gereksiz hale gelenleri imha ederim yoksa iş çığrından çıkıyor.

Hiçbir ev her daim yeni temizlenmiş gibi görünenez, benimki de görünmüyor. Şahsen hayatımı temizliğe vakfedecek kadar değersiz görmüyorum.

Gözlükleri sırf bu yüzden evde takmıyorum,yoksa kafayı sıyırırım.

Ben yağ şişelerini bir salata tabağında tutuyorum, şişelerin altında 2 3 kat kağıt havlu var. Arada çıkar havluları at , tabağa aperox sık at bulaşık makinesine. Bu işi dondurma kutularıyla bile yapabilirsin

Aynen ben de böyle düşünüyorum. Mesele dağınıklığı toplamak zaten. Bazen onlar gelecek diye dağınıklık o bahane ile toplanmış oluyor bazen de stres oluyorum yavaş yavaş kendim yapayım diyorum. Her türlü olmuyor. Su an kadın var mesela ama yalap salap yaptı. Sadece mutfağı yapacak. Ben odada öyle duruyorum canım sıkıldı. O gidince üstünden geçmem lazım. Çağırmasam yapamıyorum cagirsam yapamıyorum. Off diyorum sadece

Eğer fiziksel bi hastalığınız yoksa ve köşkte yaşamıyorsanız evi temizlemek nekadar zor olabilir?
Bence birazda tembellikten.

benim evimde aynı anda toplu olamıyor
bir ara oluyordu ama sonra kızım doğdu :)
minimalist olacağım diye her şeyi atıyorum ama nasıl oluyorsa hep dolu yahu ev

Dağınıklık sa biz aile boyu dağınığız

Çok çene yordum evdekileri derli toplu yapmak için ama onlar kazandı şimdi bende emaan yatın hallederim diyip zıbarıp yatıyorum

Pislik olması yağ lekesi gibi şeylere katlanamıyorum orası ayrı ama bir şal asılırken yere düşerse arkamı dönüp gittiğim çok olmuştur

Temizlik için gün belirleyin en sevdiğiniz dizi veya şarkıyı açın başlayın temizliğe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…