- 23 Şubat 2018
- 442
- 511
-
- Konu Sahibi olamazmiolabilir
Ben biraz da ha taşındım ha taşınacağım diye bıraktım aylardır. Yeni eve geçtiğimde şöyle baştan derin bir temizlik yaptırsam sonra kendim temiz tutabilirim sanırım. Böyle biraz arafta gibiyim şu an, nasılsa ev bulup tasincam diye de temizlik hiç gelmiyor icimden
Mesela o yağ sızıntısı görüntüsünü benim evimde asla göremezsiniz. Ben sistemli yaparım. Gözüme çarpan yere o an müdahale ederim , fırında yemek yaptıysam hemen temizlerim gibi. Sonra yaparım diye işleri biriktirmem çünkü sonra altından kalkamıyorum. Evi temiz tutmak için de belli bir mesai harcanıyor ve çok yorucuYa mesela sıvı yağları koyduğum dolaba baktım demin, kenarlardan yağ sızmış şişelerden ve dolabın zeminindeki o kısımlar yapış yapış kalmış filan offfff yani sanıyorum ki başka kimsenin evinde böyle rezalet bir görüntü yoktur. En azından ben görmüyorum kimsede ya herkesin evi ne kadar temiz
HAYIR ONLAR BENİN BEBEKLERİMMMMMçöp sanırım ya gercekten de. Hiç kendimi kandirmiyim
Ya bir de hiç akla gelmedik yerler var, şu an yattığım yerden klimayla bakışıyoruz ve muhtemelen klimanın üstü toz içindedir çünkü benim aklıma hayatta gelmez klima silmek meselaBen işe başladığımdan beri evi temiz tutamıyorm saldım gitti. Ütüleri zor yapıyorm. Temizlik yap,yemek yap, ütü yap, ev temizle, kişisel bakımını yap, işte çalış yazarken bile içim darlandı tek bir kişi bu kadar işi nasıl yapsın kii imdatt
Klimaların filtre temizliği önemli ama sağlık için arada yapmak lazım onuYa bir de hiç akla gelmedik yerler var, şu an yattığım yerden klimayla bakışıyoruz ve muhtemelen klimanın üstü toz içindedir çünkü benim aklıma hayatta gelmez klima silmek mesela
Yüksekteyse kimse görmez, sorun etmeYa bir de hiç akla gelmedik yerler var, şu an yattığım yerden klimayla bakışıyoruz ve muhtemelen klimanın üstü toz içindedir çünkü benim aklıma hayatta gelmez klima silmek mesela
Kullanmıyorum hiç klimayiKlimaların filtre temizliği önemli ama sağlık için arada yapmak lazım onu
Vallahi aynı bu kafadayım kocam bey yardımcı al diyor. Ee o gelmeden önce her yeri topla düzenle. Toplu evi temizlemekte ne var ben de temizlerim ondan sonraBende öyleyim napayım iki çocuk, iş derken her şeye yetişemiyorum, eve gelen herhangi bir yardımcım yok istemiyorum çünkü onlar gelmeden evi toplamam lazım e dağınıklık toplandıktan sonra bi süpürüp bi silmesi iş gelmiyor bana. Parça parça temizlik yapıyorum cuma akşamı buzdolabını mutfağın bazı dolaplarını boşalttım temizleyip yerleştirdim ondan önceki akşam davlumbazı sildim. Böyle böyle iki aya dip temel temizlik bitiririm diye umuyorum
Tertemiz olmak zor iş ama sizdeki sorunun çözümü kolay. Mutfağı aslında tezgahı her yemek piştikten sonra hatta yemek pişerken silseniz yeter, bir bulaşık süngerine bakar ki benimki hep tezgah üstündedir zaten. Bulaşıkları makineye dizdikten sonra 1 dakika sadece. Çay tozu da aynı sadece 3 saniye.Yalnız yaşıyorum 37 yaşındayım memurum ve mesela arkadaslarimin evine gittiğimde o düzen o temizlik filan bana inanılmaz geliyor ya. Tamam çoğu düzenli temizlikçi alıyor ama ben tek yaşadığım için aslında gerek yok bence ben kendim de derli toplu ve temiz tutabilirim ama yapamıyorum yapmak da istemiyorum ev işi hiç. Aslında konu açma sebebim bana bir yol gösterilmesk değil, birkaçınız "aynen ben de öyleyim" dese kafaya takmayı bırakacağım. Mesela örnek vereyim, eve öyle hiç girilmeyecek bir durum yok, lavabolar tuvalet filan temizdir temiz tutarım ama mutfak dolaplarımda parmak izleri, biyerlerde yağ bulaşmış kalmış filan onlar var mesela aspiratörde. Veya yere çay tozu dökülmüş onu hemen supurmemisim öyle duruyo günlerdir filan. İki tane de fazla odam var depo gibi yaptım ama artık depoyu da geçti baya her şey üst üste o odalarda. Kullandığım odaları öyle bok götürüyor gibi bir durum yok ama pırıl pırıl da değil hiçbir yer. Nolur "ben de öyleyim" deyin ya
Gözlükleri sırf bu yüzden evde takmıyorum,yoksa kafayı sıyırırımYaşam var o evde yaşamValla bir ara buna kafayı takmıştım. Sonra Marie Kondo okudum. Onun yöntemleriyle eşya azaltıp alışverişinizi o mantıkla yaptığınızda evde fazlalık pek bulunmuyor. Tabii pandemi döneminde depolama alışkanlığım tekrar geldi. O yüzden evimde depo oda var benim de artık. Robot süpürge, sleepy mendil, şarjlı dik süpürge, arada bir(3 ayda bile olur) derin temizlik(mutfak dolapları, aspiratör, banyo dolapları, camlar, perdeler, kapılar vb.) için eve temizlikçi almak sizi kurtarır.
Bir de gözlerim bozuk benim, çoğu kiri de görmüyorum, psikolojim iyi o yüzdenCamdan dışarı da bakmazsanız camın kirini görmezsiniz. Camdan dışarı bakacağınıza kendinizi dışarı atın, gezin Bende iki çocuk var, derli toplu olmam mümkün değil, bahanem de sağlam yani Evet, misafirlerim gelmeden önce evi toplar temizlerim, beni de temiz zannederler o yüzden
Ben yağ şişelerini bir salata tabağında tutuyorum, şişelerin altında 2 3 kat kağıt havlu var. Arada çıkar havluları at , tabağa aperox sık at bulaşık makinesine. Bu işi dondurma kutularıyla bile yapabilirsinYa mesela sıvı yağları koyduğum dolaba baktım demin, kenarlardan yağ sızmış şişelerden ve dolabın zeminindeki o kısımlar yapış yapış kalmış filan offfff yani sanıyorum ki başka kimsenin evinde böyle rezalet bir görüntü yoktur. En azından ben görmüyorum kimsede ya herkesin evi ne kadar temiz
Aynen ben de böyle düşünüyorum. Mesele dağınıklığı toplamak zaten. Bazen onlar gelecek diye dağınıklık o bahane ile toplanmış oluyor bazen de stres oluyorum yavaş yavaş kendim yapayım diyorum. Her türlü olmuyor. Su an kadın var mesela ama yalap salap yaptı. Sadece mutfağı yapacak. Ben odada öyle duruyorum canım sıkıldı. O gidince üstünden geçmem lazım. Çağırmasam yapamıyorum cagirsam yapamıyorum. Off diyorum sadeceBende öyleyim napayım iki çocuk, iş derken her şeye yetişemiyorum, eve gelen herhangi bir yardımcım yok istemiyorum çünkü onlar gelmeden evi toplamam lazım e dağınıklık toplandıktan sonra bi süpürüp bi silmesi iş gelmiyor bana. Parça parça temizlik yapıyorum cuma akşamı buzdolabını mutfağın bazı dolaplarını boşalttım temizleyip yerleştirdim ondan önceki akşam davlumbazı sildim. Böyle böyle iki aya dip temel temizlik bitiririm diye umuyorum
Yalnız yaşıyorum 37 yaşındayım memurum ve mesela arkadaslarimin evine gittiğimde o düzen o temizlik filan bana inanılmaz geliyor ya. Tamam çoğu düzenli temizlikçi alıyor ama ben tek yaşadığım için aslında gerek yok bence ben kendim de derli toplu ve temiz tutabilirim ama yapamıyorum yapmak da istemiyorum ev işi hiç. Aslında konu açma sebebim bana bir yol gösterilmesk değil, birkaçınız "aynen ben de öyleyim" dese kafaya takmayı bırakacağım. Mesela örnek vereyim, eve öyle hiç girilmeyecek bir durum yok, lavabolar tuvalet filan temizdir temiz tutarım ama mutfak dolaplarımda parmak izleri, biyerlerde yağ bulaşmış kalmış filan onlar var mesela aspiratörde. Veya yere çay tozu dökülmüş onu hemen supurmemisim öyle duruyo günlerdir filan. İki tane de fazla odam var depo gibi yaptım ama artık depoyu da geçti baya her şey üst üste o odalarda. Kullandığım odaları öyle bok götürüyor gibi bir durum yok ama pırıl pırıl da değil hiçbir yer. Nolur "ben de öyleyim" deyin ya