- 5 Ekim 2024
- 551
- 131
- 25
-
- Konu Sahibi gezgin4956
Bende kalabalık bir ailede büyüdüm o yüzden kalabalık olmaları benim için bir sorun değilGerçekten tek sorununuz bu mu? 10 kardeşin ne derdi biter ne buluşması. Sürekli birileriyle uğraşmak zorunda kalacaksınız ne gerek var? Bekar kardeşlere maddi yardım da cabası. Yarın çocuk planınız olsa o paralar kardeşlere gittiğinde görürüm ben sizi.
Iyi beklemeyinde görün bakalim dünyanin kac bucak oldugunu.. Sevgilinizin ana babasina o kadar güvenmeyin..Bizden sonra askerliğini yapmış yaşı gelmiş 2 erkek daha var fazla bekleyemeyiz
Gelir giderler bekarlar arasında ortak oda şuanlık hepsi evlendikten sonra yardım kesilecekBeraber yaşamaktan kastım hem o, hem de gelir giderler ortak gibi bahsetmişsiniz. Herkes birbirine para veriyor falan. Bu devirde bu kaldı mı? 70’li yıllarda kırsaldan büyük şehre göç eden aileler gibi.
Aile apartmanı da Güngören’de kaçak kat çıka çıka beşinci katı bulmuş bir binadır kesin.Paşa paşa aile apartmanına sonra.
Başakşehir de başka sorunuzAile apartmanı da Güngören’de kaçak kat çıka çıka beşinci katı bulmuş bir binadır kesin.
Diğer evlenecek 2 kardeş aile apartmanında yaşayacak biz onlara bir süre evlenmeleri için destek olacağız yani bunu da yapmak zorundayız çünkü kardeşleri bir miktar harçlık alıp geri kalanını bizim için veriyorlar
Aynen aşkitom bu alışların verişleri de yaman olacak.
Çocuk olunca, sen çalışamayıp tek maaşa düşünce, bir de sıkıntıya girince eşinin bulduğu ilk harika fikir olacak aile apartmanına gitmek. İstersen gitme arkasından yani.Biz verecekleri kiraya güvenip yola çıkmıyoruz zaten o sadece ailesinin aileme karşı sunduğu bir çözüm yoluydu
Benim annemler 9 babamlar 7 kardeş kalabalık bir ailede büyüdüm 10 kardeş olmaları sizce benim için sorun olur muparagoz bir aileden cikip, bol kardesli bol dertli bir aileye girmeye cabaliyorsunuz.
Kisacasi acilara yuruyor korkmuyorsunuz.
Allah yolunuzu acik etsin, ailenizin savunulacak hicbir yani yok ama yapmak icin caninizi disinize taktiginiz evlilikte gul bahcesi degil.
Peki evi aldıktan sonra evlenince güzel bir borçla evlenmek var söylediğiniz şey o zaman içinde geçerli miÇocuk olunca, sen çalışamayıp tek maaşa düşünce, bir de sıkıntıya girince eşinin bulduğu ilk harika fikir olacak aile apartmanına gitmek. İstersen gitme arkasından yani.
Bi annene sorsana kalabalık ailenin içinde gelin olmakla evlat olmanın arasındaki fark neymiş?Benim annemler 9 babamlar 7 kardeş kalabalık bir ailede büyüdüm 10 kardeş olmaları sizce benim için sorun olur mu
Annelerin zamanıyla bizim zamanimiz bir mi ya? O yaşlarda 10 kardeş olan kim var yani bildiğin cehalet. Senin var mı 10 kardeşin? Kardeşlerine evlenirken para vermek gerektiğinde kucağında bebeğini bırakıp işe gitmen gerektiğinde ne yapacaksın? Niye millete para yediresin ya ne saçma şey.Benim annemler 9 babamlar 7 kardeş kalabalık bir ailede büyüdüm 10 kardeş olmaları sizce benim için sorun olur mu
Aynı evde yaşamayınca aynı kapıya çıkıyor sanırımBi annene sorsana kalabalık ailenin içinde gelin olmakla evlat olmanın arasındaki fark neymiş?
Kaçın da görün dünya kaç bucak diyecek başka bir şey yok.Kiraya da yok diyor ailem
Sizin ailede de kardesler birbirine ev ismarlayip, dugun yapiyorsa sorun olmaz.Benim annemler 9 babamlar 7 kardeş kalabalık bir ailede büyüdüm 10 kardeş olmaları sizce benim için sorun olur mu
Evi kiraya verir gider. Hazır orda kara gözlerini açıp bekliyor.Peki evi aldıktan sonra evlenince güzel bir borçla evlenmek var söylediğiniz şey o zaman içinde geçerli mi
Benim 9 yaşında bir kardeşim var ve ilerde evlenmesi için abisi ve ablası olarak bizim destek çıkmamız gerekiyor eşimin de o zaman banane annenler bana mı güvenip yaptılar mı demesi gerekiyorAnnelerin zamanıyla bizim zamanimiz bir mi ya? O yaşlarda 10 kardeş olan kim var yani bildiğin cehalet. Senin var mı 10 kardeşin? Kardeşlerine evlenirken para vermek gerektiğinde kucağında bebeğini bırakıp işe gitmen gerektiğinde ne yapacaksın? Niye millete para yediresin ya ne saçma şey.
Benim anamla yengelerin de ayrı evi vardı. Babannem hala büyük gelinlerin pişirip kızlarının ve küçük gelinlerin yediği günleri hayal ediyor.Aynı evde yaşamayınca aynı kapıya çıkıyor sanırım
Benim ailem gelinim bizden ev isterse oğlum onu bıraksın dedi o yüzden öyle bir sorunumuz olmazmış öyle diyorSizin ailede de kardesler birbirine ev ismarlayip, dugun yapiyorsa sorun olmaz.
Ortamı tahmin edebiliyorum…Başakşehir de başka sorunuz
Hayal kurmaya devam etsin o halde hayal kurmak güzeldir diyip yolumuza devam edelim bizBenim anamla yengelerin de ayrı evi vardı. Babannem hala büyük gelinlerin pişirip kızlarının ve küçük gelinlerin yediği günleri hayal ediyor.