• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evi muteahhite veriyoruz nelere dikkat edelim?

sözleşmeyi sahiden iyi yapmak gerekiyor. ev alma sürecinde pek çok ev gezdim. müteahhitlerin ev/arsa sahibine verdiği dairlerle kendi sattığı daireler arasında hemen her zaman dağlar kadar fark vardı. çok daha kalitesiz mal kullanıyorlar, uydurma bir şekilde yapıyorlar, işçilik bile fark ediyor. evin cephesini, hangi katta olacağını vs. mutlaka belirtmelisiniz. bir daireye bakmıştım, mezar gibi, içinde 5 dk durmak bile içini sıkıyor insanın. müteahhitin arsa sahibine verdiği daireydi. bütün dailer de aynı cephedendi. ara sahibine acıdığımı hatırlıyorum. :( o nedenle çok uyanık olmanız gerekiyor. gerekirse bu konuda yasal destek almanızı tavsiye ederim.

Bilgim yok sormak istediklerim var :))
Eviniz kaç mt2 teslimat aynı mi olacak ?? Birde kata kat mı veriyor lar ?
Bizde düşünüyoruz vermeyi ama kafa karışık

Mesela mutfak dolabı rengini atıyorum beyaz lake, mdf, şu kadar ölçülerde, tezgah malzemesi bu renk ve şu malzemeden, lavabo şöyle, musluklar bu marka, tezgah arası fayans şu ebatta, şu renkte gibi.
Yani beyaz renk mutfak dolabı yazdınız diyelim müteahit gidip sunta ve en ucuz modelden birini getirir takar. Ya da renk belirtmezseniz gider en az kullanılan rengi ucuz olduğu için getirir takar gibi.

Bu arada dış kapı cinsi, oda kapıları renk ve cinsi, pvc renk ve markası gibi gibi. Yani en ince ayrıntıya kadar tek tek yazın mutlaka..
Oyy baya buyuk bir arastirma yapmam lazim :) bunlarida not alayim

Bilgim yok sormak istediklerim var :))
Eviniz kaç mt2 teslimat aynı mi olacak ?? Birde kata kat mı veriyor lar ?
Bizde düşünüyoruz vermeyi ama kafa karışık
Yok evin m2 degilde arsanin metre karesine gore hesaplaniyor. Mesela bizim 350 m2 arsamiza yuzde 45 i uzerinden 4 katli binadan 2 daire 1 dukkan verilecek.
Yani suanki evimiz 90 m2 falandir ama alacagimiz dukkan ve daireler 196 m2 ye denk geliyor.

sözleşmeyi sahiden iyi yapmak gerekiyor. ev alma sürecinde pek çok ev gezdim. müteahhitlerin ev/arsa sahibine verdiği dairlerle kendi sattığı daireler arasında hemen her zaman dağlar kadar fark vardı. çok daha kalitesiz mal kullanıyorlar, uydurma bir şekilde yapıyorlar, işçilik bile fark ediyor. evin cephesini, hangi katta olacağını vs. mutlaka belirtmelisiniz. bir daireye bakmıştım, mezar gibi, içinde 5 dk durmak bile içini sıkıyor insanın. müteahhitin arsa sahibine verdiği daireydi. bütün dailer de aynı cephedendi. ara sahibine acıdığımı hatırlıyorum. :KK43: o nedenle çok uyanık olmanız gerekiyor. gerekirse bu konuda yasal destek almanızı tavsiye ederim.
Yaa ne diyorsunuz gercekten kötü bir durum. Muteahhitler arsayi alana kadar kirk takla atiyor aldiktan sonrada boyleler iste.
Cephesi ve katı da ekliyeyim.
Biz kendimiz oturacagiz birde kiraya falan da vermeyiz oyle birsey basimiza gelmesin.

Yok evin m2 degilde arsanin metre karesine gore hesaplaniyor. Mesela bizim 350 m2 arsamiza yuzde 45 i uzerinden 4 katli binadan 2 daire 1 dukkan verilecek.
Yani suanki evimiz 90 m2 falandir ama alacagimiz dukkan ve daireler 196 m2 ye denk geliyor.
Sizin iyiymiş ozaman.
Bizim arsa 200 mt2 falan dır heralde oturduğum ev 120 mt2 3 katlı.

Suan oturdugum ev muteahhite verilmis ..3+1 olacak die kucuck odalar..duvarlarda siva yok direk tuglanin uzerine alci vurulmus civi bile tutmuyor duvarlar..Gecen wc de sknti oldu fayanslar kirildi ben direk asagi kati gordum adam geri boslugu kapatmak icin kopuk koydu dusunun..Inanilmaz ses gidip geliyor daha gecen konustuk dedim hayatta almam mutahhitten ev cunku inaninki herseyi en ucuzdan halletmeye calisiyorlar.

Evet mantikli bunlari da not ediyorum :)
Adam istediklerinizi belirleyin ona gore sozlesme hazirlayalim dedi. Bize de ornek bir sozlesme verdi ama mesela dediginiz gibi renk model falan belirtilmemis ornek sozlesmede. Bunlari eklettirelim
Dairelerin hangisi sizin olacak biliyorsunuz değilmi konuştunuz mu?

Birde sözleşmede ve vekalette temlik( hisse devri) yetkisi vermeyin.
Müteahhit yaptıkça hakediş usulü alsın yani.

Dairelerin hangisi sizin olacak biliyorsunuz değilmi konuştunuz mu?

Birde sözleşmede ve vekalette temlik( hisse devri) yetkisi vermeyin.
Müteahhit yaptıkça hakediş usulü alsın yani.
Evet 100 m2 3+1 70 m2 2+1 ve 26 m2 dukkan bize verilecek.
2. Kattan istiyoruz ön taraftan bunlari da ekleyecegim.
Hakedis usulu yani binalari yapip bitirip oyle alabilsin diyorsunuz birakip kacmamasi icin degil mi. Bunu da ekleyeyim.

Suan oturdugum ev muteahhite verilmis ..3+1 olacak die kucuck odalar..duvarlarda siva yok direk tuglanin uzerine alci vurulmus civi bile tutmuyor duvarlar..Gecen wc de sknti oldu fayanslar kirildi ben direk asagi kati gordum adam geri boslugu kapatmak icin kopuk koydu dusunun..Inanilmaz ses gidip geliyor daha gecen konustuk dedim hayatta almam mutahhitten ev cunku inaninki herseyi en ucuzdan halletmeye calisiyorlar.
Ya cok uzuldum ve korktum.
Biz kirayada vermeyecegiz kendimiz oturacagiz ya basimiza gelirse diye.
Evet odalarin m2 lerini de ekleyecegim o yuzden sozlesmeye.
Alçı sivayı da tavsiye etmiyorlar dediginiz gibi onuda belirtecegim. Alçı sıva yerine beton sıva isteyecegim.

Hakedis usulu yani binalari yapip bitirip oyle alabilsin diyorsunuz birakip kacmamasi icin degil mi. Bunu da ekleyeyim.

Brüt mü net mi ? Net 100 m2 diye yazdırın yoksa brüt alırsınız.
Bittiğinde ederi kadar teminat mektubu isteyin bırakıp kaçarsa bankadan alırsınız paranızı.
Teslim süresi iskan bunları unutmayın.

Birde öutfak dolabında parkede birebir istediğinizi yapmayı reddebilir toplu aldıkları için ucuz oluyo herkes başka renk model isterse işine gelmez ama marke belirtebilirsiniz seramik vitra ve x marka parke x ve x marka olucak gibi

Aynen öyle. Eğer temlik yetkisi verirseniz daha baştan arsanın yarısını üzerine bile geçirebilir.

Etüt aşamasında dairelerin kapı numaraları yazar, hangi numara sizin belirleyin.

Birde evin iç kapılarını söylemeyi unuttum onuda söyleyin. Tavsiyem mobilya kapı. Amerikan panel en ucuzu mesela çok dandik oluyor.

Eşim müteahhitlik yapıyorda, ona sorup size yazıyorum :)
Güle güle oturun.
Başka soracağınız aklınıza takılan olursa sorabilirsiniz :KK66:

Evet arkadaslar sizlerin fikirlerine ihtiyacim var.
Baslikta belirttigim gibi evimizi muteahhite verecegiz.
Sizce nelere dikkat edelim?
Mutfak dolabindan yerdeki parkeye kadar bir sürü ayrıntısı var kafam karısık.
Siz olsaniz nelere dikkat edersiniz mesela şu kesin olmalı dediginiz var mi ?
Bu sözleşmeyi siz hazırlamıyorsunuz ki.
Müteahhit hazirlatiyor, siz kontrol ediyorsunuz.
Eksik ya da değiştirmek istediğiniz şeyi değiştiriyorsunuz.

Dolap rengini genelde belirtmiyoruz sözleşmede, seramik boyutu belirtilir.markasi belirtilir. Rengi değil mesela.

Öncelikle site özellikler, bina özellikleri ve daire özellikleri gibi genelden özele gider.

Site özelliklerinde işte kaç blok, yeşil alan, çocuk oyun grubu vs. Varsa yazılır.

Binada bina girişi daire kapıları asansör yalıtım vs. Yazar.

Dairede de duvarlar boya mi kağıt mi, yerler seramik mi parke mi, tavan asma tavan mi, dolap yapılacak mi, vitrifiyeden armatürlere kadar her şey markasıyla beraber yazılır.

Elinizde sözleşme varsa kafaniza takılan bir kısım varsa yardımcı olabilirim. Ben de bu sözleşmeleri hazırlayanlardan biriyim.

Brüt mü net mi ? Net 100 m2 diye yazdırın yoksa brüt alırsınız.
Bittiğinde ederi kadar teminat mektubu isteyin bırakıp kaçarsa bankadan alırsınız paranızı.
Teslim süresi iskan bunları unutmayın.

Birde öutfak dolabında parkede birebir istediğinizi yapmayı reddebilir toplu aldıkları için ucuz oluyo herkes başka renk model isterse işine gelmez ama marke belirtebilirsiniz seramik vitra ve x marka parke x ve x marka olucak gibi
Çok tesekkur ederim.
Dogru diyorsunuz herhangi bir ibare yok net mi brüt mü diye. Onu da ekleyeyim.
Teminat mektubunu muteahhit cikartirir degil mi söyledigimiz zaman ?
Iskan i şöyle belirtmiş daireler iskan ruhsatı haric teslim edilecek gibisinden ibare var ornek sozlesmed. Iskan ruhsati olmadan nasil teslim edebilir ki ?
Sözlesmede mesela seramik icin şoyle diyor 1. Sinif vitra veya muadili marka. Parke icinde ayni sekilde 1. Sinif serfloor veya muadili marka. Bunda bir sakınca var mıdır ?

Aynen öyle. Eğer temlik yetkisi verirseniz daha baştan arsanın yarısını üzerine bile geçirebilir.

Etüt aşamasında dairelerin kapı numaraları yazar, hangi numara sizin belirleyin.

Birde evin iç kapılarını söylemeyi unuttum onuda söyleyin. Tavsiyem mobilya kapı. Amerikan panel en ucuzu mesela çok dandik oluyor.

Eşim müteahhitlik yapıyorda, ona sorup size yazıyorum :)
Güle güle oturun.
Başka soracağınız aklınıza takılan olursa sorabilirsiniz :KK66:
Çok sagolun hepsini not aldım :)
Biz suan anlasma asamasindayiz sozlesme yapacagiz ornek sozlesme verdiler eklemek istediklerimizi ekletecegiz. Bu durumda kapı numarasini nasil belirleyecegiz orayi pek anlayamadim :)
Antre ve koridorlar icin seramik demis mesela parke daha iyi olmaz mi ki muteahhitler boyle mi yapiyor genelde ?

Çok sagolun hepsini not aldım :)
Biz suan anlasma asamasindayiz sozlesme yapacagiz ornek sozlesme verdiler eklemek istediklerimizi ekletecegiz. Bu durumda kapı numarasini nasil belirleyecegiz orayi pek anlayamadim :)
Antre ve koridorlar icin seramik demis mesela parke daha iyi olmaz mi ki muteahhitler boyle mi yapiyor genelde ?
Etüt yapıldı mı çizim falan herhangi birşey gösterdiler mi? Varsa elinizde çizim atın buraya bakalım.

Bina girişinin solundan başlar daire kapı numaraları ona göre belirlenir.

Çok tesekkur ederim.
Dogru diyorsunuz herhangi bir ibare yok net mi brüt mü diye. Onu da ekleyeyim.
Teminat mektubunu muteahhit cikartirir degil mi söyledigimiz zaman ?
Iskan i şöyle belirtmiş daireler iskan ruhsatı haric teslim edilecek gibisinden ibare var ornek sozlesmed. Iskan ruhsati olmadan nasil teslim edebilir ki ?
Sözlesmede mesela seramik icin şoyle diyor 1. Sinif vitra veya muadili marka. Parke icinde ayni sekilde 1. Sinif serfloor veya muadili marka. Bunda bir sakınca var mıdır ?

Brüt net kısmını asla atlama :)
Muadili marka açık olmalı hangi marka? Muadili dendiğinde 2.3. marka brlirtilmediğinde istediği markayı kullanır hepsi muadili oluyo

İskan hariç? Bu demektir ki bu işle ve masrafla siz uğraşacaksınız arsa tapulu olabilir

Sözleşmeye inşaata ait tüm masraflar ve giderler müteahhite aittir yazdırmanız gerek.

Isınma nasıl olucak? Şimdi uyanıklar merkezi sistem yapıyo mutfak ve banyoya siz ısıtıcı alıyosunuz petekler için pay ölçer takıyolar bunu kabul etmeyin. Normal doğalgazlı yapsın kombide onu dahil şekilde.

Birde yalıtım hususu var ısı ses yalıtımı nasıl yapıcakmış yazıyo mu?

Back
X