Evham yapmanın sonu

Coocoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2023
1.259
799
kızlar herkese selam,

Sizin de fikirlerinizi ve önerilerinizi almak için yazmak istedim
son zamanlarda çok çeşitli konularda evham ve kaygı hali yaşıyorum olaylar üzerinden örnek vereceğim

mesela evimize misafir gelecek ya yemek yaparken aksilik çıkarsa yemek yanarsa
arkadaşımla bir cafe de oturuyoruz dağıldıktan sonra acaba onu kıracak bir sözüm veya davranışım oldu mu
Eşimle ya bir konudan dolayı tartışırsak ya diye gibi gibi gündelik sıradan konular
böyle yaşanmış bitmiş veya yaşanacak olandayım , asla şuanda değilim

eskiden böyle değildim , bunu son zamanlarda fark ettim
durum normal de ben mi abartıyorum , herkeste olan sıradan durumlar mı ?
yoksa bana bir şeyler mi oluyor
böyle bu halin sonu ne olacak kendimde anlamış değilim ....

Boşver deyin kendinize bana da oluyor, bir de değişik bir şekilde mesela bazen halı kenarı kalkar onu düzelt yoksa kötü bir şey olucak diyorum içim.icimi yer onu duzeltirim nasıl bir sorun bilmiyorum çözemedim ama yorucu..

Herkesi bilmem ama bende boyle bir durum yok. Bana normal gelmedi.

Yeni mi çıktı bu huy ? Küçükken hep başkalarını düşünerek mi yaşadınız ya da elestirilerek ?

Bende böyleyim.bu kaygı bozukluğu.psikolog yada psikiyatriste gidin.eger başında ilerlemeden hallederseniz çok daha sağlıklı olur.cunku bu ilerleyen bı durum.daha sonralari panik atağa dönüşüyor.

Anksiyete yaşıyosunuz, ilerlemeden önleminizi alın. Hayatı zihnin içinde zehir eden bi şey anksiyete ve kaygı bozukluğu

Ne olacaksa olsun diyerek başlayın bi güne de:)
Misafir geleceği zaman yemek yanarsa, yanmayan diğer yemeği yersiniz.
Arkadaşlarınızı istemeden kırarsanız özür diler halledersiniz.
Eşinizle tartışırsanız evlilik bu tadı tuzu dersiniz.
Her şey insanlar için olacak bunlar yaşanacak illaki bi gün.

Boşluktasın muhtemelen o nedenle kafanı yoracak şeyler arıyorsun. Hayatına tempo katmalısın. Spor yap yemek yap el işi yap yürüyüş yap sürekli birşeylerşe uğraş geçer. Yansın yemek nolacak ya da kötü bir şey söyle nolacak

Panik yaptikca artiyor bu durum ama dikkati baska yone yoneltince ciddi anlamda azaliyor ,yoksa okb kapiya dayaniyor

Ara sıra olup geçiyorsa problem yok. İnsanız dönem dönem hepimizin stresten vs doğru düşünemediğimiz zamanlar olur. Geçmeyen bir durumsa fazla ilerlemeden bir psikiyatriste görünün.

Selam, öncelikle insanları düşünüyorsun önemsiyorsun bu güzel bir şey. Fazlası zarar veriyor ama fark ettiğin gibi. Bahsettiğin problemin çözümü var emin olabilirsin ve zor değil. Zihninle ve davranışlarınla alakalı...

anksiyeteye benzıyor yardım almalısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…