Evet Biz Evde Kalmış Kızlar

Şu an size uygun değilse yüzük takmayın.
Ne zaman isterseniz o zaman olsun..
Affedersiniz de yüzükle mi sadakat oluyormuş? Yüzüğü çıkarmakta ne var, sadakat duygusu olmadıktan sonra..

Filmlerde arabada torpido gözüne yüzük saklayan evli erkekleri az izlemedik..

Evlilik dediğimiz hak ve yükümlülükleri kanun tarafından belirlenmiş bir sözleşme. Simgesi ise alyans. Allianz bir sigorta şirketi ismi aynı zamanda farkettiniz mi bilmem? İttifak demek. Pür pragmatizm.Çok kıro olacak ama sadık olmanın sözü kalpte verilir İmza çok da mühim değil. Ama tabi edinilmiş mallara katılma rejimi, kira ve faturaların yüksekliği caydırıcı olabiliyor.

Evlenmeden beraber yaşama taraftarıyım benn jatta bence evliligin bekarlıktan tek farkı yüzük takmak , isteniyorsa da çocuk yapmak ama bilincaltıma öyle yerlesmis iste sanki zamanı gelince evlenmem lazımmış gibi

Şu sosyalleşme olayı benim de sıkıntım ya.Evde durunca koca adayı gelmiyor durduk yerde.İnsan içine girecek düzenli bir aktivite lazım.Hadi gezmek tozmak değil de kurs gibi ? Ama ne olabilir ???

Sorun insanlarda değil, sorun sizin kafa yapınız. Ne deseler üzülecek bir şey buluyormuşsunuz. Kendini evde kalmış kız olarak gören de sizsiniz. İnsanların söylediklerinden çıkardığınız sonuçlar kendi kafa yapınızın yansıması sadece.

Hayatınızda birini istemeniz, evlenmek istemeniz çok normal ama öyle bir anlatmışsınız ki kim olsa sizden kaçar.
2020 yılında kendisini "evde kalmış kız" olarak tanımlayan biriyle evlenmek isteyen bir erkek çıkarsa da pek hayırlı bir evlilik olmayacağını tahmin edebiliyorum.
Önce kendi düşünce yapınızı değiştirin. Yoksa bula bula 33 yaşında bir oğlan bulursunuz.

Ben şu karşıma çıktı kısmını bir tek anlamıyorum mesela ? Hayat öyle sıkışık ki iş-ev insanlar hayatına alacak birini nerden ve nasıl buluyor ?

30 un kıyısında evlenmiş biri olarak seni çok iyi anlıyorum
Birileri hep sorar var mı biri var mı diye bende var derdim eee derlerdi daha tanışmadık derdim
Başka birileride teselli verir amaaan evlenme bekarlık sultanlık falan (sen niye evlendin ozaman )
Velhasıl he de geç önemli olan geç evlenmek değil doğru kişiyle evlenmek

Sizden çok değil, 3 yaş küçüğüm ama çevremden bu tarz soruları geç ima bile gelmedi asla.
Çünkü kendimi koyduğum yer çok başka. O yüzden beni gören kimsenin aklına evlilik , bebek sormak gelmiyor. Misal atmişina ramak kalmış halam 'seneye evlilik var mi' yerine 'seneye nereye gidecen?' diye sormuştu. Ya da 82 yaşındaki gayet geleneksel ananem 'kizim, düğününü görmek nasip olsun' demez de 'kizim,bir tatil daha yapmak nasip olur inşallah senle' der :))
İş arkadaşlarım evlilik delisi. 20. Yaşgununde evlilik teklifi alan kızı havalara sıçrayıp tebrik eden insanlar. Onlar bile,yaşca onlardan epey büyük olmama rağmen ve gerçekten evlilik kurumuna tapmalarina rağmen bana böyle imalarda bulunamazlar.
Ha , belki de insanlar ima ediyordur ama ben kendimi evde kalmış kız kurusu gözüyle görmediğim için ben anlamıyorumdur.
Yani olay bakış açınızda bitiyor
Siz kendinizi evde kalmış kiz kurusu olarak gormezseniz insanlar da sizi görmez.
Aynı şekilde siz kendinizi evde kalmış diye yaftalamzsaniz onun bunun söylediği şeyler sizi rahatsız etmez.
Yani, ya eşe dosta konuya komşuya,akrabaya yayın evlenmek istediğinizi,bulsunlar bir görücü. Ya da bekarliginizla barışın, tadını çıkartmaya çalışın

Son düzenleme:
Evlilik marifet değil ki.

30 yasindayim hatta 31e yaklasiyorum, evlenme dusuncem yok ve hic sizin aldığınız tepkileri almiyorum.

Çevrenizi değiştiremiyorsaniz tutumunuzla bu yorumları kabul etmediginizi ve duymak istemediginizi belli edin.

Kendi adima "evde kalmis kiz" yakistirmasini da kabul etmiyorum. Evlenmek gibi bir hayat amacim olmadığı icin evde de kalmiyorum.

Ben şu karşıma çıktı kısmını bir tek anlamıyorum mesela ? Hayat öyle sıkışık ki iş-ev insanlar hayatına alacak birini nerden ve nasıl buluyor ?
Çoğunlukla arkadaş ortamı; iş ortamı, ortak kurslar ve tanıdık tavsiyeleri.
Benim bir tanıdığım 36 yaşında gittiği arkadaş düğününde buldu eşini..
Çok absürt ama doğru..bekar arkadaş masasında tanışmışlar.
Size tavsiyem güvendiğiniz çevrenize bende evlensem güzel olurdu diye bir çıtlatın..
Nereden kimin çıkacağı belli olmuyor..

Sizin yerinizde konu sahibi olsaydı "benden umudu kesmişler, evlenemeyeceğimi düşünüyorlar, lafını bile etmiyorlar" deyip yine üzülecek bir şey bulurdu bence :)
Bakış açısı farkı işte.

Doğru insanı bulduktan sonra yuva kurmak çocuk bence çok keyifli inşallah karşınıza gönlümüze göre biri cıkar iyi evlendim dersiniz yalnızlık Allah’a mahsus sizi çok iyi anlıyorum ve Hak veriyorum

Heryere çınlattık ya :) ama öyle düğün dernek de olmuyor :) bende normal insanlar gibi sağlıklı bi şekilde tanışmak istiyorum tipim falan yerinde bence ama gel gör ki talih yok :))

Heryere çınlattık ya :) ama öyle düğün dernek de olmuyor :) bende normal insanlar gibi sağlıklı bi şekilde tanışmak istiyorum tipim falan yerinde bence ama gel gör ki talih yok :))
Kurs ne olabilir o konuda çok bilgisizim

Sizin yerinizde konu sahibi olsaydı "benden umudu kesmişler, evlenemeyeceğimi düşünüyorlar, lafını bile etmiyorlar" deyip yine üzülecek bir şey bulurdu bence :)
Bakış açısı farkı işte.
belli bir sosyal statü dışında 30 dan sonra evli olmayanlara eğitimli insan da cahil insan da laf sokuyor soruyor baskı uyguluyor maalesef.tek çare aldırmamak akışına bırakmak hayat kısa o ne dedi bu ne düşündü diye geçirmek ve üzülmek için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…