Evet Biz Evde Kalmış Kızlar

1 kilo et 1 kilo balik biraz fazla olmadimi

Su topikte okudugum terapistlerin hepsi birbirinden acaip ve mal degnegi Konuya geleyim, ben yabanci kadinlardan olusan bir kadin gurubuna uyeyim, 40+ hamileler bolumu var dolup tasiyor. Avrupa'da tonla 40+ anne olan kadin var. Sizin terapistin yaptigi istatistik tamamiyle yanlis, anladigim kadariyla dunya gormus biri degil kisir gunu KV gorumce seklinde yasamis bir teyze/amca Cucukkafali yaptigi bir insanin istatistige dertlenmiceksiniz, bilimsel gercekleri soyleyeyn bir doktora gidip yumurta rezervinizi ogrenceksiniz, sonra onun dediklerini yapicaksiniz bu kadar

ne yazik ki, Turkiye'de artik egitimli kesim de cahil ve bir garip guvenmeyin yani terapist diye de gozunuzde buyutmeyin. Maalesef halk sagligi acaip tiplere emanet. Benim guvendigim meslek grubu bu konuda doktorlar, adamlar hem yuksek egitimli hem akli basinda. Onlarda da sacma sapan tipler yok mu, tabi ki var ama daha az. Doktordan baska kimseyi takma kafana panpaaaaa iyi pazarlar dilerim

Canım terapistini mutlaka değiştir, hadsize bak ya ! Benim annemin kuzeni 48 yaşında ilk evliliğini yaptı, 50 yaşında da ilk bebeğini doğurdu. Bu devirde tıbbi imkanlar daha fazla yumurta dondurma diye bir olanak var artık. Ne demek moral bozmak ?!

Bazı insanların fazla ince düşündüğünü/hayatlarına olur olmaz anlamları yüklemeye çalıştıklarını düşünüyorum. Sosyal medyada dünyayı gezen ve koca donu yıkamayan özgür mutlu güçlü kadınlarla hayatın anlamını evlenip çocuk yapmayla bulan “yaşayınca anlarsın” kadınlarının kendini ispat çabası kıyasıya kapışıyor. Bunların içinde bi de “ben ne zaman koca bulucam yaa” hezeyanı ile “ay şekerim boşver biz bulduk da noldu” samimiyetsizliği var.

Halbuki hayat kendini başkasına ispat etmeye çalışmadan koşullarını sindirerek yaşayınca, yine kendi koşullarını/fikirlerini başkasına dayatmayınca güzel. İstisnasız hepimizin mutlulukları, hüzünleri, eksiklikleri, şükür sebepleri var hayatta. Başkalarına değil de bunlara odaklansak daha huzurlu oluruz.

Bu kadar kafa yormayın konu sahibi, düz yaşayın gidin işte.

yani şu pandemi döneminde hastaneye gitmem. ben aslında bu yönden düşünmemiştim. ama işte terapist şak diye yüzüme vurdu sağolsun. rahatlayayım dedim daha beter etti. ne diyeyim hayırlısı.
Uygun zamanda demem de pandeminin sakinlesince yani...
Terapistler bildiğim kadariyla yargida bulunmazlar, tavsiye vermezler. Psikolog ve terapist olanlar düzeltsin beni lütfen.
Tabii ki amaç sizin kendinizin farkina varmaniz ve yüzleşmek insanı gerebilir ama sonrasında rahatlamanız gerekirdi diye düşünüyorum

bu işler nasip kısmet...
bence işin duygusal yanını, kırılmaları bir kenara bırakın ve yumurta dondurma işini araştırın derim..

arkadaşın konusunu da sabote etmeyeyim ama işte daha beter oldum. demem o ki toplumda genel yargı bu şekilde. belli bir yaştan sonra evlenmeyenlere erkekler de kadınlar da bu şekilde bakıyor. çocuğu olmaz, bu yaşa kadar evlenmediyse sorunludur şeklinde. maalesef durum bu. ya da belli yaştan sonra ancak 2. evliliği olan kişiyle olur gibi. terapist kendi evliliğini ballandıra ballandıra anlattı. sanırım yanlış kişiden destek aldım. daha çok nispet yapan arkadaş gibiydi. hakkımızda hayırlısı. ne diyelim. herkesin koşulları hayata bakışı farklı. belli yaşa kadar olmayabiliyor. ama işte olmamasını bu kadar kötü bir şekilde yorumlamak karşıyı aşağılamak çok kötü. bir müddet sonra kendimizi değersiz hissetmemize neden olabiliyor. haklısınız bir ara baktıra bilirim. bu olaylar bitince.

Üzülmeyin bir suru bekar erkek de var
Ayrica bir erkek ya da kadın bosanmis diye de kötü denemez sadece o kisiyle evliliği yurutememistir belki birbirlerine uygun degillerdi
Insan kendine ne kadar deger verirse insanlar da o kadar deger verir siz degerinizi bir kocayla cocukla olcmeyin siz oldugunuz halinizle degerlisiniz ve onemlisiniz. Kendinize bunu soyleyin
Hayat uzulmek icin kisa

çok teşekkür ederim. keşke herkes sizin gibi düşünse.

Her yılbaşı gecesi dantelli kırmızı don giyinip "bu sene kocaya varacağım"diyen ablalar gördük çocukkensonra büyüdükçe onların vardıkları koçişlerinden darp raporları ile döndüklerine şahit olduk..Ne demiş eskiler "ne şeytanı gör ne de Salavat getir"..okulun pilav gününde bana gıpta ile bakıp "hala harika görünüyorsun"demelerine bayılıyorum kızlar

Burada bir kaç yazdım.
Kuzenimin bana nişanlıyken söylediği laf aklımdan çıkmıyor. Bana zaten evlenene kadar günde mesaj attardı yok nişanlım bunu aldı, yok bana senden daha güzeli yok dedi falan filan. Neyse bir gün bize gelmişti
Bana tam evden çıkarken milletin önünde
"şuheyda sen saçlarını hep böyle düzleştir sana çok yakışıyor belki sana da bakan biri olur" demesi...
O gün akşam ağlaya ağlaya uyudum. Herkesin önünde beni rencide etmesi...
Neyse şimdi kocası kumarcı, daha dün boşanacağım diye zırlıyordu. Ha seviniyor muyum ? Tabiki hayır. Ama Allah büyük o gün kalbim çok kırılmıştı. Kızlar sizi okumak bana ilaç gibi geliyor. Iyiki varsınız

Ya bilmiyorum benım çocuğum acaıp etçil olur gıbı gelıyor hep
ben ve esim ayni zamanda ailelerimiz bildigin et oburuz, her gün yesek yine hic yememis gibi yeriz ama cocuklar etcilde olsa o kadar et yiyemiyolarlar.
cignemesi zor bir gida oldugu icin.
ilk seneler ceneleri yoruluyor kofte falan yiyorlar genelde,ama kızımin balikcinin onundem gecerken hii balikmi ooo yiyim yiyim balik yiyim dedigini biliyorum
ha suda var cocuk oldugu icin kilosu bilmem kac liraya ona bir dilim somon baligi aliyorsunuz o paraya biraz daha zorlasaniz butun ev doyar ogun 2 kilo hamsi falan ediyo o paraya

sitede 3000 kazanıp 2000 tl biriktirip lüks yaşayanlar var.biz tutumsuzuz anam kabul edelim artık sorun biz deeeeee

ay çok densizce. bana da elbise giydim diye belki koca bulursun demişti iş yerinde bir densiz. ben de çok kötü olmuştum. hazır cevapta değilim kaldım öylece. hala neden cevap vermedim derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…