Tüm günde gelen yetiştirmeyebilir, yetiştirmek istemeyebilir. Dubleks yarım gün ile tam gün normal evde aynı yorulur.Neyi anlamıyorsunuz?Dubleks eve gelse de vakit yetiştiği kadarını yapar gider.Kalanı kalır.Ama temizliğe giden kadınlarda esas olan şey saatlik mi geleceği,yarım gün mü,tüm gün mü geleceği önemlidir.
Tüm gün ile yarım gün çalışmak aynı mı?Tüm günde gelen yetiştirmeyebilir, yetiştirmek istemeyebilir. Dubleks yarım gün ile tam gün normal evde aynı yorulur.
Hanımefendi kaosu başka yerde arayınız, siz haklısınız iyi akşamlarTüm gün ile yarım gün çalışmak aynı mı?
Lütfe verin.Bu ücret hiç adil degilŞimdi ben versem ailemizde de gittiği evler olduğu için sıkıntı olmaz mı bilemedim ? Yardım gibi versem de ayıp olur gibi hissediyorum yoksa veririm.
Tanımadığım insanlar için neden top çevireyim ? Ücreti duyduğumda uygun olduğunu ve hatta uygun olduğu için sevdiğimi anlamayın diye uğraşmıyorum. Bu ücreti uygunluğunun bu önemi arz ettiğini düşünmediğimi tanıdık diye rahat diye olduğunu ama yinede haklı olunduğunu bu ücretle çalıştıramayacağımı ve çaresini bulduğumu anlattığım mesajlarım var. Saati ve yapılacak işleri bile söylemediğimi onunla beraber bende yaptığımı kötü davranmadığını ters tepki almadığımı açıkladım. Sizin top çevirme gibi söylemleriniz hayatımda yok, kişi kendinden bilir işi sizlerin bu yaptığı da vicdan meselesi.Kendince top çevirmeye çalışıyor gibi geldi. Herşeyin extra arttığı bir dönemde 250 TL'ye kimsenin temizlik yapmayacağını bilmemek için dünyadan kopuk yaşamak lazım...Google a yazsa yüzlerce fiyat çıkar. Neyse, birileri bir şekilde sömürülüyor işte...vicdan meselesi.
Verip vermediğimde bilinmeyecek, burada vicdansız hak sömüren canavar biriyim artıkLütfe verin.Bu ücret hiç adil degil
Ararım.İlk mesajımda size yazdığım gibi sizde vicdanınızda arayın.Hanımefendi kaosu başka yerde arayınız, siz haklısınız iyi akşamlar
Benim düzgün insani cevaplarıma rağmen hak verdiğim halde tanımadığım insanlara kendimi anlattığım halde sabah programı kavgalarınız ve vicdansızca tanımadığınız niyetini bilmediğiniz birine yaptığınızda vicdansızlık, ben hatamı düzeltirim de siz kendinizi düzeltemezsiniz.Ararım.İlk mesajımda size yazdığım gibi sizde vicdanınızda arayın.
O linki nasıl yaptınız acaba bknz. diye
Yoo iskembeden sallamiyorum zamanında yaşayan biri olarak yazıyorum gayet. Biz bundan 10-12 sene falan önce 100 TL'ye giderdik 10 saat temizliğe.(Annem giderdi ben yardım ederdim anneme bir yandan okurken) 10-12 seneden bu zamana kadar herşey kaç katına çıkmışken sizin 250 TL vermenize ondan bu kadar takıldım. Öğlen yemeğimiz vs ev sahibine aitti disardan ne istersek söylerdi. Sizinki baya baya emek hırsızlığı karşıdaki talep etmese dahi adı aynı yani değişmiyor.Yani sizde klavye arkasından atabileceğiniz bir gariban bulmuş gibisiniz, kimseyi zorladığımız yok ya.
Evim 3+1 yaklaşık 150 m2Kızlar eve temizliğe gelen yardımcılarınız tam gün geldiğinde hangi işleri yapıyor ve ne kadar ücret alıyor? Sabah kahvaltı öğlen yemek istiyor mu? 3+1 evime daha aralıkta 400e gelen kadın birden 600e çıkarmış da ücretini. Ankara'dayım bu arada.
Bir de sabah illa kahvaltı yapıyor, öğlen yemek sölüyorum. Evim metroya uzak olduğu için metro ringini de bilemediği için( ringler 20dkda bir kalkıyor bir de sitenin arka kapısında indiriyolar ordan giremez anahtarsız) metrodan eve kadar taksiyle geliyor, akşam işi bittiğinde de taksiyle metroya gidiyor, yol parasını değil ama bu taksilerin parasını da veriyorum sizce normal mi? Camları siliyor , kapıları siliyor, 2 tane cam balkonum var onları temizliyor. Gerisi klasik temizlik.
Ekstradan bi halı sil yada buzdolabımı temizle falan desem suratı asılır hemen hayatta yapmaz. Ütü çamaşır yıkama vs hiç bi kez bile isteyemedim zaten. Başka bir kadın bulmak da zor,güvenebilceğim birisini bulsam anında değiştiricem de.
ben de çocuk da yok, ev 3+1 ama bir oda bomboş ve tüm gün çalıştığımız için hiç batmaz ev ama her geldiğinde ev bok içinde gibi muamele ediyor :)
Benim ilk alışımdı düzenli gelecek artık zaten burada hakkını vereceğim veya verdim desemde vir şey değişmeyecek o kesin, bende ispatlamayacağım sadece yalan yanlış aşağılayıcı yorumlara haddini bildiriyorum. Yapmadığım tek şey cam asıl cam için istedim ve dediğim gibi istediği saatte geldi gitti buradakiler gibi 15 kere kadın değiştirmedim yeni evliyim çevremde de ücretini söylediğimde kimse bu tepkiyi vermediği içinde uygunmuş iyi diye düşündüm tabi, ama gerçek değerini bile bile kandırdığım sömürdüğüm yok. Evet bilirim hikayeyi bana yazılanların yarısı ülkede asıl hak yiyenlere yazılsa keşke.Kadının emeğinin karşılığını, tüm aile tam versin onun yerine. Kadına, sadakalarını verir gibi; davranmaya kalkmaları daha saçma olur.
Asgari ücret arttı; tüm gıda fiyatları arttı. Sorun çevrenize, şu an bu işin hakkı nedir diye.
Kadına erzak; çocuğuna harçlık vermek yerine hakkı olan zammı yapın. 250 tl'ye ev temizliği kalmadıysa; fiyatlar 500 tl'ye çıktıysa, siz de ailecek en azından 400 tl'ye çıkarın ücretini.
Bir şeyin gerçek değerini bilirken, o da kabul etti diye bundan istifade etmek yanlıştır. Atın gerçek değeri hikayesini bilir misiniz ? Okumak isteyenler için bknz.
400 TL'ye geliyor.Yol parası,kahvaltı yok.Oglen yemeği var.İzmirdeyim ben.Ama zam olayı doğru cok ihtiyacı olan çağırmazlar endişesiyle yapmadı.Kızlar eve temizliğe gelen yardımcılarınız tam gün geldiğinde hangi işleri yapıyor ve ne kadar ücret alıyor? Sabah kahvaltı öğlen yemek istiyor mu? 3+1 evime daha aralıkta 400e gelen kadın birden 600e çıkarmış da ücretini. Ankara'dayım bu arada.
Bir de sabah illa kahvaltı yapıyor, öğlen yemek sölüyorum. Evim metroya uzak olduğu için metro ringini de bilemediği için( ringler 20dkda bir kalkıyor bir de sitenin arka kapısında indiriyolar ordan giremez anahtarsız) metrodan eve kadar taksiyle geliyor, akşam işi bittiğinde de taksiyle metroya gidiyor, yol parasını değil ama bu taksilerin parasını da veriyorum sizce normal mi? Camları siliyor , kapıları siliyor, 2 tane cam balkonum var onları temizliyor. Gerisi klasik temizlik.
Ekstradan bi halı sil yada buzdolabımı temizle falan desem suratı asılır hemen hayatta yapmaz. Ütü çamaşır yıkama vs hiç bi kez bile isteyemedim zaten. Başka bir kadın bulmak da zor,güvenebilceğim birisini bulsam anında değiştiricem de.
ben de çocuk da yok, ev 3+1 ama bir oda bomboş ve tüm gün çalıştığımız için hiç batmaz ev ama her geldiğinde ev bok içinde gibi muamele ediyor :)
Mesaj yazarken üstte yer alan fotoğraf sürüklenin sol tarafındaki, URL bağlantı paylaş simgesine basın. Çıkan kutuda üste, Url yazan kısma internet adresini yapıştırıp; alttaki metin kısmına da istediğiniz başlığı ( Bknz, tık, haber başlığı gibi ) yazabilirsiniz. Alta metin başlığı yazmazsanız, orjinal başlık kırmızı renkte yayınlanır.
Peki size soruyorum çünkü emekçi bir anneniz varmış, anneniz talep etmez miydi tüm günleri doluyken istese zaten gitmesi için sıra bekleyen kişiler varken ?Yoo iskembeden sallamiyorum zamanında yaşayan biri olarak yazıyorum gayet. Biz bundan 10-12 sene falan önce 100 TL'ye giderdik 10 saat temizliğe.(Annem giderdi ben yardım ederdim anneme bir yandan okurken) 10-12 seneden bu zamana kadar herşey kaç katına çıkmışken sizin 250 TL vermenize ondan bu kadar takıldım. Öğlen yemeğimiz vs ev sahibine aitti disardan ne istersek söylerdi. Sizinki baya baya emek hırsızlığı karşıdaki talep etmese dahi adı aynı yani değişmiyor.