Eve gelen yardımcılarınız neler yapıyor ve ücreti ne kadar? Ankara'da evime gelebilecek yardımcı kadın arıyorum

Tüm günde gelen yetiştirmeyebilir, yetiştirmek istemeyebilir. Dubleks yarım gün ile tam gün normal evde aynı yorulur.

İstanbul 650 tl yol yok. Kahvaltı öğlen yemeği dolapta ne varsa açar yer. Çay kahve içer. Bebişim benim. Gelince asansörden indiğim an Arap sabunu kokuları karşılar beni. Kapımın önüne kadar siler. Hiçbir şey dememe gerek kalmıyor her defasında fazla fazla iş yapıyor. Koltuk halı cam siler. Tüm çamaşırlarımı yıkar ütülerimi yapar. perde yıkar evim arınıyor baştan aşağı. Ücretler çok arttığı için, bakıcı parası da ödediğim için ben göçtüm artık. Ayda bir çağırıyorum.

Tanımadığım insanlar için neden top çevireyim ? Ücreti duyduğumda uygun olduğunu ve hatta uygun olduğu için sevdiğimi anlamayın diye uğraşmıyorum. Bu ücreti uygunluğunun bu önemi arz ettiğini düşünmediğimi tanıdık diye rahat diye olduğunu ama yinede haklı olunduğunu bu ücretle çalıştıramayacağımı ve çaresini bulduğumu anlattığım mesajlarım var. Saati ve yapılacak işleri bile söylemediğimi onunla beraber bende yaptığımı kötü davranmadığını ters tepki almadığımı açıkladım. Sizin top çevirme gibi söylemleriniz hayatımda yok, kişi kendinden bilir işi sizlerin bu yaptığı da vicdan meselesi.

Ararım.İlk mesajımda size yazdığım gibi sizde vicdanınızda arayın.
Benim düzgün insani cevaplarıma rağmen hak verdiğim halde tanımadığım insanlara kendimi anlattığım halde sabah programı kavgalarınız ve vicdansızca tanımadığınız niyetini bilmediğiniz birine yaptığınızda vicdansızlık, ben hatamı düzeltirim de siz kendinizi düzeltemezsiniz.

3+1 ev, halısız, koltuk duvar silme yok. Perdelerin tamamını da ben yıkayıp astım. Kendisi cam sildi, ortalığı dip köşe sildi süpürdü. Bir adet cam balkonum var orayı sildi. Bir de mutfak dolaplarının dışı.
Kahvaltı+ öğle yemeği
Sabah 8.30 da başlayıp 15 te çıktı. 450 lira.
Normalde tam günde beşe altıya kadar kalıyorlar ama benimki bastı gitti
Bundan sonra yarım gün çağırmayı düşünüyorum, çok hızlı bitiriyor bir sürü vakit kalıyor geriye ama işimi yaptım diye tam para alıyor. Yarım günde de ne iş yaparlar bilmiyorum bir türlü düzen kuramadım ben. ( burda tam gün ücreti 450 lira bu arada)

O linki nasıl yaptınız acaba bknz. diye

Mesaj yazarken üstte yer alan fotoğraf sürüklenin sol tarafındaki, URL bağlantı paylaş simgesine basın. Çıkan kutuda üste, Url yazan kısma internet adresini yapıştırıp; alttaki metin kısmına da istediğiniz başlığı ( Bknz, tık, haber başlığı gibi ) yazabilirsiniz. Alta metin başlığı yazmazsanız, orjinal başlık kırmızı renkte yayınlanır.

Yani sizde klavye arkasından atabileceğiniz bir gariban bulmuş gibisiniz, kimseyi zorladığımız yok ya.
Yoo iskembeden sallamiyorum zamanında yaşayan biri olarak yazıyorum gayet. Biz bundan 10-12 sene falan önce 100 TL'ye giderdik 10 saat temizliğe.(Annem giderdi ben yardım ederdim anneme bir yandan okurken) 10-12 seneden bu zamana kadar herşey kaç katına çıkmışken sizin 250 TL vermenize ondan bu kadar takıldım. Öğlen yemeğimiz vs ev sahibine aitti disardan ne istersek söylerdi. Sizinki baya baya emek hırsızlığı karşıdaki talep etmese dahi adı aynı yani değişmiyor.

Evim 3+1 yaklaşık 150 m2
İki haftada bir yarım gün geliyor

Sabah 8 de gelip 12.30 da çıkıyor. Kahvaltısını evde yapıp geliyor. Öğlen yemeğini yanında getirip evdeki işi bitince yiyormuş (ben evde olmuyorum çoğunlukla)

Yaptığı şeyler camları silmek
Mutfak dolaplarının dışını silmek
Geri kalan süpür sil toz alma işleri
Aynaları vs siliyor
Banyo ve tuvaleyi yıkıyor
Balkonu yıkıyor

Bazı haftalar camlar temizse koltukları siliyor
Koltuklar temizse koridordaki halımı silesi gelmişti onu sildiği oldu
Bi kaç kere iş azdı nevresimlerimi değiştiriverdi
Bi kaç kere de buzdolabımı boşaltıp temizlemiş yerleştirmiş
Ütü yok, duvar silme vs yok

200 tl
Ankara istanbul izmir değil küçük çaplı bir büyükşehirdeyim.

Benim ilk alışımdı düzenli gelecek artık zaten burada hakkını vereceğim veya verdim desemde vir şey değişmeyecek o kesin, bende ispatlamayacağım sadece yalan yanlış aşağılayıcı yorumlara haddini bildiriyorum. Yapmadığım tek şey cam asıl cam için istedim ve dediğim gibi istediği saatte geldi gitti buradakiler gibi 15 kere kadın değiştirmedim yeni evliyim çevremde de ücretini söylediğimde kimse bu tepkiyi vermediği içinde uygunmuş iyi diye düşündüm tabi, ama gerçek değerini bile bile kandırdığım sömürdüğüm yok. Evet bilirim hikayeyi bana yazılanların yarısı ülkede asıl hak yiyenlere yazılsa keşke.

400 TL'ye geliyor.Yol parası,kahvaltı yok.Oglen yemeği var.İzmirdeyim ben.Ama zam olayı doğru cok ihtiyacı olan çağırmazlar endişesiyle yapmadı.

Nillev bak sayın savcım meslek sırı verdi

Peki size soruyorum çünkü emekçi bir anneniz varmış, anneniz talep etmez miydi tüm günleri doluyken istese zaten gitmesi için sıra bekleyen kişiler varken ?

Ben yarim gun aliyorum. Yarım gün 200 lira. Bize yetiyor haftada 1 geliyor. Normal ev isi yaninda birsey yapiyor mesela 1 odanjn cami yada bi odanin koltuğu gibi. Kiminde isi uzadigi olur ek ucret veririm. Ramazanda rutin isi yapar, acil is varsa vs de normal isi yapar cikar. 5.5 yildir aynı arkadas memnunuz birbirimizden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…