• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve gelen yardimcilar

ben çalıştığım zamanlarda evde olmadığım için takip edemiyorum bez kova, işe dönünce herşeyi razı oluyorum mecburen. Banyo duşakabine kovayı koyup içeri girip o terliklere şlap şlap evde dolaşılması da aşırı rahatsız edici ama ona da karışırsam kimseyi bulamam herkese göre normal çünkü. Ona çare olarak 1 gün önceden çamaşır suyu döküp bekletiyorum gelmeden su açıp arındırıyorum
banyonuzun zemini çok mu pis de 2 dk kovayı bırakmak için banyoya girdiği terlikle evi dolaşmasına uyuz oluyorsunuz ?
bence sahiden takıntılısınız ve istediğiniz gibi birini bulmanız aşırı zor
bu kadar takıntılı insanlar kendi bildikleri gibi kendileri yapmalı bence bi şekilde zaman ayırıp .

banyonuzun zemini çok mu pis de 2 dk kovayı bırakmak için banyoya girdiği terlikle evi dolaşmasına uyuz oluyorsunuz ?
bu kadar takıntılı insanlar kendi bildikleri gibi kendileri yapmalı bence bi şekilde zaman ayırıp .
Normalde tuvalete falan terliklerini çıkarıp ya da başka terlik giyip mi giriyorlar acaba? Biz öyle giriyoruz çıkıyoruz. Hatta yazın çıplak ayakla giriyoruz.

Normalde tuvalete falan terliklerini çıkarıp ya da başka terlik giyip mi giriyorlar acaba? Biz öyle giriyoruz çıkıyoruz. Hatta yazın çıplak ayakla giriyoruz.
benim banyodaki terliğim farklı, evde gezdiğim farklı ama
2 dk kova bırakmak için aynı terlikle banyoya girse ne olacak ki
temizlikçinin yerinde olsam ve böyle bi talep duysam deliye bak der kaçarım

Yemin ederim evi bırakıp evden çıkıyorum çoğu zaman rahatsız olmasın diye 🤣 sadece bir kaç olması gereken şeyi söyledim söylemezsem ölürdüm o terliğin ayakkabılıkta ne işi var her gelmede görüp çıkarken kibarca söylüyorum yıkamak zorunda kalıyorum diye yok vallahi ertesi hafta yine koyuyor 😭 bir de kovaları ayırması gerekmez mi
terlikleri ayakkabılığa koymayacaksa nereye koymasını istiyorsunuz, ayrı bir dolap raf ya da yer var mı ?

Banyo zemini değil duş alınan duşakabin zemininden bahsediyoruz biz. Duş alınan vücudun salgılarının kirinin aktığı zemin( ne kadar her gün duş alsam da sonuçta ter salgı akıyor temiz su akacak hali yok) Temizlikçinin haftada 1 temizlediği zemin yani. Tabiki oraya kova koyulup terlikle basılması benim temizlik anlayışıma göre hijyenik değil

Banyolarımızın yapısı mı farklı zemin derken nereyi diyorsunuz çok merak ettim. Banyo içinde klozet olur ona yakın ayrı duşakabin olur. Benim dediğim duşakabin zemini oraya hayatta çıplak ayak basıp geri çıkmam 🤮

Eve gelen temizlik icin yardimcilari cok sık degistirme taraftari degilim hem eve alismasi acisindan hem güvendiğim kisiler oluyor ben evde yokken de temizler giderlerdi, 5 senede belki toplam 2 3 kisi degistirdim ama her gelen cok nazli. Degistirme sebeplerim de kendileri saglik sebepleri ile artik temizlik isi yapmayacaklarini soyleyip ayrildi.

Nazli derken mesela haftalik 3+1 eve 1500 tlye hem tam gun gelip hem camlara girmeyi istememek ya da dikkat ettigim seyleri söyleyince imalarda bulunmak”evet takintilisiniz biliyorum gibi” asiri sinirimi bozuyor.
Temizlik kovalarini yer cam kapi olarak ayiriyorum soyluyorum bir sonraki gelmede dikkat etmiyorlar. Ev terliklerini defalarca ayakkabiliga koyma diyorum yine gidip disarda giyilen ayakkabilarin ustune koyuyorlar gibi artik basedemiyorum kendim yapmaya gucum ve zamanim yetmez. Herkes mi boyle isini duzgun yapan yok mu? Sizce fiyat mi düşük kaliyor?Tadilata girdi evim 3 gun ust uste cagirdim yine yetistiremedi ustelik ben de yardim ettim.Yine de çok kötü bırakılan yerler vardı. Guvenecek biri de zor bulundugu icin gecistirmeye calısıyorum bazi seyleri ama kendimi enayi gibi hissetmeye başladım. Çalışıyorum ama gebelik sebebi ile izindeyim ise donunce napcam bilmiyorum. Temizliğe gelenlerde yeni moda mı başladı bir kere gelip baştan savma yapıp gününü bitirip para kazanmak sonra bir daha ister çağır ister çağırma modunda olmak gibi?
Zor cidden iyi birini bulmak burada da ücret aynı normal bence ama şehirden şehire değişiyor bildiğim kadarıyla

benim banyodaki terliğim farklı, evde gezdiğim farklı ama
2 dk kova bırakmak için aynı terlikle banyoya girse ne olacak ki
temizlikçinin yerinde olsam ve böyle bi talep duysam deliye bak der kaçarım
Temizlik yaparken terliği var onu giyiyor aynı terlikle hem duşakabin hem evin içi dolaşıyor ben de sıkıştırmıyorum kendim önlem olarak o gelmeden duşakabini bir gün önceden çamaşır suyu ile arındırmaya çalışıyorum. Herkesin temizlik anlayışı farklıdır ama en azından birçok insandan bilinçliyim gelen kişilere gayet kibar anlayışlı davranıyorum ve deli değilim, kurallarım var disiplinli ve titizim,çalışma ahlakı diye birşey biliyorum mesela çalışırken sohbet için telefonda kalınmaz. 5 seneden fazladır kimseyi de zorla evimde tutmadım en az 1-2 sene çalıştı diğerlerine göre beğendiklerim ☺️

Son düzenleme:
Bir de uyuz olmuyorum sinir oluyorum sadece 😁

Öyle her denileni ve istenileni layıkıyla yapan birini bulmanız çok zor. Kendi kendine evi süpürüp silen roborock'un son çıkan modelini alın. Siz işteyken açın evi silip bir güzel de süpürsün. Mop degistirme, yıkama, hazne boşaltma derdiniz yok, her şeyi kendisi yapıyor ve çok da güzel yapıyor. Hafta da bir de toz alırsın (çok zamanıni almaz) Zaten her hafta cam silmene gerek yok. Tuvalet temizligini eşine paslarsan geriye mutfak kalıyo zaten orayı da temiz ve düzenli tuttuktan sonra bitti gitti.

Banyo zemini değil duş alınan duşakabin zemininden bahsediyoruz biz. Duş alınan vücudun salgılarının kirinin aktığı zemin( ne kadar her gün duş alsam da sonuçta ter salgı akıyor temiz su akacak hali yok) Temizlikçinin haftada 1 temizlediği zemin yani. Tabiki oraya kova koyulup terlikle basılması benim temizlik anlayışıma göre hijyenik değil
nasıl yani siz duşunuzu aldıktan sonra duşakabin zemini temizlemiyor musunuz ?
hani duşla işiniz bittikten sonra oraya bol su tutulur biraz, çamaşır suyu da eklenir dip köşe temizlik gibi olmasa da duştan sonra bi su gösterilir yani
bunu yapmıyor musunuz sahiden duş sonrası ?

Temizlik yaparken terliği var onu giyiyor aynı terlikle hem duşakabin hem evin içi dolaşıyor ben de sıkıştırmıyorum kendim önlem olarak o gelmeden duşakabini bir gün önceden çamaşır suyu ile arındırmaya çalışıyorum. Herkesin temizlik anlayışı farklıdır ama en azından birçok insandan bilinçliyim gelen kişilere gayet kibar anlayışlı davranıyorum ve deli değilim, kurallarım var disiplinli ve titizim,çalışma ahlakı diye birşey biliyorum mesela çalışırken sohbet için telefonda kalınmaz. 5 seneden fazladır kimseyi de zorla evimde tutmadım en az 1-2 sene çalıştı diğerlerine göre beğendiklerim ☺️
iyi de benim bildiğim duşu alan kişi duş sonrası bol su ve biraz çamaşır suyu ile kirden arındırır zaten
her banyo sonrası yapılması gereken rutin bişey bu
şimdi bunu rutin olarak yapmayıp titiz biri olduğunuzu iddia etmeniz beni şaşırtıyor :işsiz:

Banyolarımızın yapısı mı farklı zemin derken nereyi diyorsunuz çok merak ettim. Banyo içinde klozet olur ona yakın ayrı duşakabin olur. Benim dediğim duşakabin zemini oraya hayatta çıplak ayak basıp geri çıkmam 🤮
nasıl yani siz duşunuzu aldıktan sonra duşakabin zemini temizlemiyor musunuz ?
hani duşla işiniz bittikten sonra oraya bol su tutulur biraz, çamaşır suyu da eklenir dip köşe temizlik gibi olmasa da duştan sonra bi su gösterilir yani
bunu yapmıyor musunuz sahiden duş sonrası ?
Heh ben de bunu diyecektim, kendi temizlediğim duşakabin zeminine basmaktan neden iğreneyim ki? Temizlemeden çıkıyorsanız bilemiyorum tabi.

iyi de benim bildiğim duşu alan kişi duş sonrası bol su ve biraz çamaşır suyu ile kirden arındırır zaten
her banyo sonrası yapılması gereken rutin bişey bu
şimdi bunu rutin olarak yapmayıp titiz biri olduğunuzu iddia etmeniz beni şaşırtıyor :işsiz:
Hayır her duş sonrası çamaşır suyu kullanmıyorum sebebi de küçük çocuğumun sürekli duşta az da olsa çamaşır suyuna maruz kalmaması için ben ne kadar su da tutsam temizlikçi kadar arındıramam sonuçta öyle bir vaktim olsa yardımcı çağırmam zaten. Duştan çıkarken herkes ayaklarını güzelce yıkar temiz havluya basar ve kurular. Mutlaka temizlikçi gelmeden çamaşır suyu kullanıyorum. Su tabiki tutuyorum duş sonrası.

Back