Eve gelen yardımcı kadınlara asla laf anlatamıyorum

Evet eve gelen kadın tuvaleti de temizler elbet ama eve kadin gelecek diye insan kaka lekesini de mi temizlemez yahu 🥺

Tamam oturup tuvaleti ovma hadi ama şöyle üstünkörü bir firca yapip ustune sifon çekse bari en azindan kaka lekesi olmazdi, ekstra zaman harcanacak birsey bile degil.

Başta "Kendim sevmiyorum yapmiyorum parasini veriyorum, ben yapacak olsam cagirmam" yazdi sonradan ilk kez boyle oluyormuşta normalde kadin gelmeden heryeri kendisi "temizler" oldu. 🙄
cirilla sunu atlamayalım
bırde dedıkı konu sahıbı
temızlık ısıyle ugrasanlar pasıf agresıf olurmus bır anda aklımıza gelmeyecek bırseyı yapabılırmıs
temızlık ısıyle ugrasanlar kendı baslarına tehtıt de olusturuyorlar yanı oyle dıyor dıkkat etmelıymısız

Klozeti sürtmek diye bir deyimi(!) ilk defa duyuyorum. Memnun değilsiniz başka temizlikçi ile çalışmayı deneyebilirsiniz. Memnun kalmadığınız kişide ısrarcı olmaya gerek yok. Ek olarak yarım gün temizlikte fayans sildirmek bana fazla geldi. Fayans tam gün işi bence. Eğer beklentileriniz fazlaysa yetiştirebilmek adına üstünkörü yapmış olabilir
Daha evvel başka bir üye de temizlik bahsi geçerken ‘ eşim tuvaleti ve banyoyu akıtır ben diğer işleri yaparım, haftasonu kavga ettik artık akıtmak istemediğini söyledi ‘ gibi defalarca akıtmak ifadesini kullanmıştı 😂😂😂 anlaşılmadığını söylediğimizde de kızmıştı neyini anlamıyorsunuz diye😂😂😂😂

Daha evvel başka bir üye de temizlik bahsi geçerken ‘ eşim tuvaleti ve banyoyu akıtır ben diğer işleri yaparım, haftasonu kavga ettik artık akıtmak istemediğini söyledi ‘ gibi defalarca akıtmak ifadesini kullanmıştı 😂😂😂 anlaşılmadığını söylediğimizde de kızmıştı neyini anlamıyorsunuz diye😂😂😂😂
ay :KK70: akıtma yemegını bılırım ben o konuya denk gelseydım kesın tuvaletde yemegın ne ısı var derdım ıyıkı gormemısım

he içi fırçalanıyor zaten. kenarları için sildim, temizledim denir.
cif marka işte ama sanayağ gibi orkid gibi düşün:)
Türkçemizde ciflemek diye bir fiil yoktur. Cidli süngeri ocağa sürtersin. Süngerle fırını ovalarsın. Süngerle tuvalet sürtülür. Nesnesi herkesin malumu diye yazan arkadaş fırçayı tuvalete sürtmemiş deememiş çok büyük bir yanlışlık yok ortada. Bir kelimeye takılıp insanları aşağılayan dalga geçen zihniyette çok büyük bir yanlış var. Kimsenin kimseyle dalga geçme gibi bir hakkı yok.
Dalgaya alabileceğim bir mevzu gelse de beğeni alsam mı diye bekliyorsunuz anlamadım ki. Eleştiri yapcaksan insan gibi yapınız.
Bir başka hoşlanmadığım şey ise konu sahibinin mantıgındaki insanlar. Parasını verdiysem benim b.kumu bile temizlemek zorunda mantıgı çok çirkin. Evet temizlemek zorunda olabilir belki ama evin hamımı dururken ayda bir haftada bir neyse çağırdıgın kişiden süngerle bir de klozet temizlemesini beklemek bana göre ayıptır.
İki kahve ikram ettim insanlık yaptım mantıgı da çok çirkin. İşin basında duracaksınız. Neden koskoca holding şirket fabrika sahipleri işçilerden daha fazla saat işlerinin basında??
Ciflemek mevzusu için sizi alıntıladım. Alıntılamışken de yazdım. Ciflemek harici söylediklerimi üstünüze alınmayın lütfen

Öncelikle sifon cekmeyi deneyin
Bide bi zahmet wcyi okadr kötü bırakmayın
Yani kadın tiksiniyordur haliyle.
Eve temizliğe geliyr diye her türlü seyi görmek zorunda değil🤦🏻‍♀️
Neden bu bezle yapmadın diye sorabilirsiniz ama.
Bazıları takıntılı oluyor,tek bir marka deterjan bez kullanıyor.

Ben yardımcı alırken yazıyordum tek tek.
Unutabilir yada es geçebilir çünkü, insanlık hali..
Siz de yazın, kontrol da yapın.
Herkes tuvalete takılmış da, ben kaka içinde bıraktığınızi da sanmıyorum, kimse o kadar gün görmemiş olamaz herhalde.
Ama tuvalette olsa bir temizliği yapılır, ovulur artik ne ihtiyacı varsa..
İnşallah gönlünüze göre birini bulursunuz.

Ya bu arada cidden klozeti sürtmek denmez, klozeti nereye sürtmek, yada neyi klozete sürtmek gibi sorular gelebilir.
Hoş ne anlatmak istediginiz de anlaşılıyor aslında..

Türkçemizde ciflemek diye bir fiil yoktur. Cidli süngeri ocağa sürtersin. Süngerle fırını ovalarsın. Süngerle tuvalet sürtülür. Nesnesi herkesin malumu diye yazan arkadaş fırçayı tuvalete sürtmemiş deememiş çok büyük bir yanlışlık yok ortada. Bir kelimeye takılıp insanları aşağılayan dalga geçen zihniyette çok büyük bir yanlış var. Kimsenin kimseyle dalga geçme gibi bir hakkı yok.
Dalgaya alabileceğim bir mevzu gelse de beğeni alsam mı diye bekliyorsunuz anlamadım ki. Eleştiri yapcaksan insan gibi yapınız.
Bir başka hoşlanmadığım şey ise konu sahibinin mantıgındaki insanlar. Parasını verdiysem benim b.kumu bile temizlemek zorunda mantıgı çok çirkin. Evet temizlemek zorunda olabilir belki ama evin hamımı dururken ayda bir haftada bir neyse çağırdıgın kişiden süngerle bir de klozet temizlemesini beklemek bana göre ayıptır.
İki kahve ikram ettim insanlık yaptım mantıgı da çok çirkin. İşin basında duracaksınız. Neden koskoca holding şirket fabrika sahipleri işçilerden daha fazla saat işlerinin basında??
Ciflemek mevzusu için sizi alıntıladım. Alıntılamışken de yazdım. Ciflemek harici söylediklerimi üstünüze alınmayın lütfen
Dil yaşayan bir şeydir, topluma, ihtiyaçlara, alışkanlıklara, kültüre ve teknolojiye göre şekillenir.
Googlelamak diye bir kelime de yoktu, artık var.
Ciflemek dendiğinde herkes anlıyorsa, o bir kelimedir, istenileni aktarıyordur.
Bu kadar takacaksanız sorunsal kelimesinin yanlış kullanımına takın, tabii biliyorsanız.

Surmek fiili hem gecisli hem gecissiz fiil olarak kullanilabiliyor. Surmek eylemini siz yaparsiniz,surtmek eylemini de baskasina yaptirirsiniz. Temizlikci hanim surtmemis tuvaleti dediginiz zaman bu eylemi baskasina yaptirmis olmasi gerekiyor. Anlatim sıkıntiya giriyor yani.

Sungeri tuvalete surtmemis deseydi veya sungeri tuvalete surmemis deseydi anlasilabilirdi. Dogrudan tuvaleti surtmemis dediginiz zaman klozeti yerinden cikarip bir yere surecekmissiniz gibi anlasilir. İnsanlari asagilamak degil bu,garip garip yazmasin diye uyarmak amacliydi. Hepimiz burada en azindan bir ilkokul gorduk,bu da ilkokul Turkcesi. O kadarini beklemek de hepimizin hakki.

Konu cidden midemi bulandırdı. Eve gelen kadına pislik kalıntılarınızı temizletmek nedir ? Temizlememekte çok haklı. Ayrıca o kadın gelene kadar o tuvalet öyle mi kalıyor :kusmuk:
Okulda çocuklara kızıyoruz "Ailede tuvalet eğitimi almadınız mı?" diye görüyorum ki yetişkinlerin de pek haberi yok. Kadının yerinde olsam hakaret sayardım. Klozetin içi kenarı tabii temizlenir de bu şekilde bırakmak nedir? Kusura bakmayın konuda başka şeye odaklanamadım.

Surmek fiili hem gecisli hem gecissiz fiil olarak kullanilabiliyor. Surmek eylemini siz yaparsiniz,surtmek eylemini de baskasina yaptirirsiniz. Temizlikci hanim surtmemis tuvaleti dediginiz zaman bu eylemi baskasina yaptirmis olmasi gerekiyor. Anlatim sıkıntiya giriyor yani.

Sungeri tuvalete surtmemis deseydi veya sungeri tuvalete surmemis deseydi anlasilabilirdi. Dogrudan tuvaleti surtmemis dediginiz zaman klozeti yerinden cikarip bir yere surecekmissiniz gibi anlasilir. İnsanlari asagilamak degil bu,garip garip yazmasin diye uyarmak amacliydi. Hepimiz burada en azindan bir ilkokul gorduk,bu da ilkokul Turkcesi. O kadarini beklemek de hepimizin hakki.

Muhalefet olmak için söylemiyorum kesinlikle. Oradaki sürtmek, "sürtünme" olarak. Elimi sürttüm, arabayı sürttüm vs vs. Sünger sürmek de yanlış gibi geldi bana. Kocaman insanlarız hepimiz, bazen bazı şeyleri yanlış izah ediyor olabiliriz.

Klozeti sürtmemis sözüne takılan üyelerin, aslında konu sahibinin ne demek istediğini anlayacak kadar hatta bundan çok daha akıllı olduklarını düşünüyorum. Cümlenin sonunda da ne demek istediği gayet anlaşılıyor.

Bazen konularda bir kelime bütün konunun önüne geçiyor, geçenlerde de "leğen" muhabbetinden bir üyenin konusu bambaşka noktaya gelmişti, takılmaya gerek var mı bu kadar bilmiyorum. 🤷

Klozet temizliği konusunda da diyeceğim, evimde tam gün yardımcı çalıştı geçen yıl, hafta içi her gün beraberdik klozeti temizleme sayısı yok denecek kadar azdır. Çünkü her gece klozeti temizleyip yatarım, başka türlüsünü içim almaz zaten.

Nokta nokta olacak kadar kirli bırakmak da ne bileyim, hemde süngerle temizlemesini beklemek doğru değil. Fırçayla yüzeysel bir temizlik bekleseniz hadi neyse diyeceğim.

Temizlik işinde işini güzel yapan insana rastlamak zor oluyor gerçekten. Yanında biri olduğu zaman daha iyi iş yapılıyor genelde. Birde başkalarının da temizliğe gidip memnun kalınmış kişiler daha iyi oluyor.

Son düzenleme:
Klozeti sürtmemis sözüne takılan üyelerin, aslında konu sahibinin ne demek ististeğini anlayacak kadar hatta bundan çok daha akıllı olduklarını düşünüyorum. Cümlenin sonunda da ne demek istediği gayet anlaşılıyor.

Bazen konularda bir kelime bütün konunun önüne geçiyor, geçenlerde de "leğen" muhabbetinden bir üyenin konusu bambaşka noktaya gelmişti, takılmaya gerek var mı bu kadar bilmiyorum. 🤷

Klozet temizliği konusunda da diyeceğim, evimde tam gün yardımcı çalıştı geçen yıl, hafta içi her gün beraberdik klozeti temizleme sayısı yok denecek kadar azdır. Çünkü her gece klozeti temizleyip yatarım, başka türküsünü içim almaz zaten.

Nokta nokta olacak kadar kirli bırakmak da ne bileyim, hemde süngerle temizlemesini beklemek doğru değil. Fırçayla yüzeysel bir temizlik bekleseniz hadi neyse diyeceğim.

Temizlik işinde işini güzel yapan insana rastlamak zor oluyor gerçekten. Yanında biri olduğu zaman daha iyi iş yapılıyor genelde. Birde başkalarını da temizliğe gidip memnun kalınmış kişiler daha iyi oluyor.
tabı kı anlıyoruz orda ne demek ıstedıgını , hatta duzeltsın dıye sunu demek ıstedınız sanırım seklınde duzeltmeye calısmamızın sebebı de vardı

demek ıstedıgımız baska bırsey aslında konuda takılacak 20 tane mesele var takmak ıstesek ama en onemlısı kendını ıfade etmede guclugu ve temızlık ıslerıne bakan ınsanlara karsı tutum,bakıs acısı. bu ıkısı fenaydı

yoksa burda kımse kımseden tdk özeni beklemıyor :)

Bence butun bunlar temizlik anlayisiyla alakali
Gecen yasli bi komsumuz geldi 50li yaslar ama
Mutfagi temizledim tabaklar bardaklar hep yikadim
Dolaplari sildim dedi
Sonra biz gittik bir baktim yag kalintilariyla hic ugrasilmamis belki 10 senenin birikimidir
Silinmis ama sadece silinmis
Sizede boyleleri geliyor olabilir bazilarinin temizlik anlayisi farkli olabiliyor
Ben bir dolaba bir saat ugrasirim baskasi butun dolaplari bir saatte siler mesela

Muhalefet olmak için söylemiyorum kesinlikle. Oradaki sürtmek, "sürtünme" olarak. Elimi sürttüm, arabayı sürttüm vs vs. Sünger sürmek de yanlış gibi geldi bana. Kocaman insanlarız hepimiz, bazen bazı şeyleri yanlış izah ediyor olabiliriz.
Elbette yanlis da yazilabilir,bilmemek ayip degil,ogreniriz. Mesela siz bana surayi yanlis soyledin yanlis yazdin deseniz ha okey haklisiniz derim. Bir de elimi belime koyup neyini anlamadin be kardesim demem. Dersem ayip ederim size karsi. ♥️

X