Eve gelen yardımcı kadınlara asla laf anlatamıyorum

simdi belki komik gelecek ama bende "sürtmek" diyorum...
ne bilim...yeri sürtmek, tavayi sürtmek vs...
yani cif sürtmek icin kullanilan bir temizlik malzemesi degilmi?
siz mesela bir tavayi (güc kullanarak) temizlemek icin ne diyorsun?
anlamida bu:
sürtmek

1. 1.
    bir şeyi bir başka şeyin üzerinden bastırarak geçirmek.
    "Zımparayı sürterek yüzeyi düzeltti"
"Klozeti süngerle sürt" dogru degilmi?
Not: amacim ögrenmek ve türkcem hakikaten bozuk

tuvalet fırçalanır.
tavanın altı ciflenir hatta ürünün markası cif olmasa bile ciflenir :))
engin bilgilerim bu kadar:)

yoo basbayağı süngerle temizlemesini istemiş.

Başka bir yerde fırçayla yazıyor ama şuan üşendim bulmaya ama. Süngerle sürtülmez mantıken, yumuşak bir şey.

Benim karşı durduğum: Birbirimizi aşağılamasak, anlamaya çalışsak olmaz mı?
Gerek yok, gündelik yaşamlarımızda zaten zor ve stresli şeyler yaşıyoruz. Yanlış izah ediyor olabilir. Ama anlamak için sorarız değil mi? Deriz neyle sürtcek anlayamadım? Filan.
Yani normal hayatta da böyle aşağılayarak mı iletişim kuruyoruz toplum içinde? Kurmuyoruzdur herhalde.

Neyse, tepkim gayet insani. Yarın, bugün yorumunu beğenmediklerime de aynısı yapılsın, onları da savunurum. Herkesin anlamasını beklediğim bir davranış değil zaten şuan benimki. 💜

anlamida bu:
sürtmek

1. 1.
ya cok tatlısınız :)
mesela eve geldım sımdı klozeti sürttüm mu dersınız
yoksa eve geldım sımdı klozetı yıkayacagım,temızleyecegım,fırcalayacagım mı dersınız
tavaya kazayla kaşık sürtüp cızdım derız ama tavaya sürttük demeyız

konu sahıbı dırek sunu demıs temızlıkcı tuvaletı surtmemıs
bende neyı nereye surtmemıs olabılır dıye dusundum

yıne sız dogru kullandınız sungerı surtmek surmek bu dogru , en azından ortada bır sunger bır tuvalet var baglantı var cumle dogru konu sahıbı gıbı tuvaletı sürttürttürtmüyorsunuz :KK70:

Son düzenleme:
anlamida bu:
sürtmek

1. 1.
😂 simdi klozeti sürtmek biraz kulak tirmaliyor ama ne dediği kesinlikle anlasiliyor konu sahibinin. Klozeti sürt, sanki klozeti alıp bi yere sürtmek gibi. Süngeri klozete sürterek temizle kulağa daha düzgün geliyo. Ama ben olsam ovalamak yada fircalamak derim. Zimparayi sürt derken sürtülen sey zimpara, klozeti surt derken klozet bi yere surtuluyo gibi anlasiliyo ama surtulmuyo, bi nesneyi klozete surtmekten bahsediyo. Ne kadar cok surtmek yazdim😂😂😂ne sacma bi tartisma😝

😂 simdi klozeti sürtmek biraz kulak tirmaliyor ama ne dediği kesinlikle anlasiliyor konu sahibinin. Klozeti sürt, sanki klozeti alıp bi yere sürtmek gibi. Süngeri klozete sürterek temizle kulağa daha düzgün geliyo. Ama ben olsam ovalamak derim. Zimparayi sürt derken sürtülen sey zimpara, klozeti surt derken klozet bi yere surtuluyo gibi anlasiliyo ama surtulmuyo, bi nesneyi klozete surtmekten bahsediyo. Ne kadar cok surtmek yazdim😂😂😂ne sacma bi tartisma😝

Evet cidden çok gereksiz. Sırf bu dürtme muhabbeti yüzünden konudan ne kadar uzaklaştık. Kadının söylediği gayet net. "eve gelip işten kaytaran yardımcı ablalar".

Birçoğumuzun sorunu aslında şuan bu konu. Para mı az veriyoruz? Acaba çok iş mi bekliyoruz? Nedir ne değildir bunu tartışıp, işimize yarayan bir sonuca hep beraber varabilecekken oturmuş sürttürmektir, ovalamaktır, fırçadır, süngerdir onu tartışıyoruz şaka gibi. 😃

Dürtme yazmışım ben de, yeni bir kelime kazandık arkadaşlar hep birlikte. Ben hep dürterim klozeti şahsen 🤣🤣

Tuvaletimi gunde 2 kere camasir suyuyla temizlerim. Bazen 3 hatta. Calissaniz dahi aksamlari hijyen saglamaniz lazim.

Evet cidden çok gereksiz. Sırf bu dürtme muhabbeti yüzünden konudan ne kadar uzaklaştık. Kadının söylediği gayet net. "eve gelip işten kaytaran yardımcı ablalar".

Birçoğumuzun sorunu aslında şuan bu konu. Para mı az veriyoruz? Acaba çok iş mi bekliyoruz? Nedir ne değildir bunu tartışıp, işimize yarayan bir sonuca hep beraber varabilecekken oturmuş sürttürmektir, ovalamaktır, fırçadır, süngerdir onu tartışıyoruz şaka gibi. 😃

Dürtme yazmışım ben de, yeni bir kelime kazandık arkadaşlar hep birlikte. Ben hep dürterim klozeti şahsen 🤣🤣
aslında konunun buraya gelmesının sebebı sız oldunuz :)
ben ılk yorumumda konu sahıbıne tuvaletı sürtmek nedır anlamadım ne enteresan turkcenız var deyısıme sız benı alıntılamadan ama dırek benı hedef alarak ınsanların turkcesını asagılayamazsınız sızın ne haddınıze dıyerek nutuk atıp olayı baska noktaya getırdınız :)

konu sahıbı aradakı yorumlarda sungerle temızlemesı ıstedıgını yazdı sonradan sungerle bastırarak ıc kısmını temızlemesını hatta burdakı arkadaslar nıye sungerle yapsın kadına yazık fırca ıle yapsın barı nıye sızın dıskı kalıntınızı temızlesın dedıler. oda tabıkı o temızleyecek ben temızlemıyorum sonucta parasını verıyorum dedı bunun ustune tepkı verdık

konu sızın dedıgınız gıbı eve gelıp ısını duzgun yapmayan ablalardan ote bır durumdu konuya gırıste temızlıkcı tuvaletı surtmemıs dıyerek neyı nereye surtmemıs yahu dememızle parasını verıyorum tabıkı temızleyecek noktasına geldı

hanı sızın bana olan tepkınız gayet ınsancaymıs ya :)) sızın nutugunuzdan once ıkı arkadas bende anlamadım ama sungerle temızlemekten bahsedıyor sanırım dedıler duzelttıler ... sızde sungerle temızlemekten bahsedıyor deyıp gecebılırdınız asagılayamazsın senın ne haddıne dıyerek fıtılı ateslemek yerıne cunku ben asagılamadım :) hala enteresan buluyorum tuvaletı surtmeyı . tuvaletı surttum dıyene ne enteresan turkcen var derım bunu dıyen tek kısıde ben olmadıma gore ? bosuna nutuk atıp konunun buraya gelmesıne sebep olmus oldunuz cunku bunu tek yapan sız oldunuz.

kadına laf anlatmak zor herşeyin istediğiniz gibi olmasını istiyorsanız profesyonel insanlarla çalışacaksınız yada iş yaptırmayı bilen bir yapınız olacak.ben evde yabancı olmasını sevmediğim için kendim yaparım.zaten hiç kimse sizin kadar özenmez.

aslında konunun buraya gelmesının sebebı sız oldunuz :)
ben ılk yorumumda konu sahıbıne tuvaletı sürtmek nedır anlamadım ne enteresan turkcenız var deyısıme sız benı alıntılamadan ama dırek benı hedef alarak ınsanların turkcesını asagılayamazsınız sızın ne haddınıze dıyerek nutuk atıp olayı baska noktaya getırdınız :)

konu sahıbı aradakı yorumlarda sungerle temızlemesı ıstedıgını yazdı sonradan sungerle bastırarak ıc kısmını temızlemesını hatta bırdakı arkadaslar nıye sungerle yapsın kadına yazık fırca ıle yapsın barı nıye sızın dıskı kalıntınızı temızlesın dedıler. oda tabıkı o temızleyecek ben temızlemıyorum sonucta parasını verıyorum dedı bunun ustune tepkı verdık

konu sızın dedıgınız gıbı eve gelıp ısını duzgun yapmayan ablalardan ote bır durumdu konuya gırıste temızlıkcı tuvaletı surtmemıs dıyerek neyı nereye surtmemıs yahu dememızle parasını verıyorum tabıkı temızleyecek noktasına geldı

hanı sızın bana olan tepkınız gayet ınsancaymıs ya :)) sızın nutugunuzdan once bır arkadas bende anlamadım ama sungerle temızlemekten bahsedıyor sanırım dedıler... sızde sungerle temızlemekten bahsedıyor deyıp gecebılırdınız asagılayamazsın senın ne haddıne dıyerek fıtılı ateslemek yerıne cunku ben asagılamadım :) hala enteresan buluyorum tuvaletı surtmeyı . tuvaletı surttum dıyene ne enteresan turkcen var derım bunu dıyen tek kısıde ben olmadıma gore ? bosuna nutuk atıp konunun buraya gelmesıne sebep olmus oldunuz cunku bunu tek yapan sız oldunuz.

İşte tam da dediğim gibi asla farkında olmayacaksınız takındığınız tavrın ve yerici üslubun. Ben de size "direk" denmez, "direkt" denir diyeyim. Sonra siz bana bir kulp bulun, bu böyle zincirleme aşağılamalarla gider. Yaptığınız düpedüz yermek, kusura bakmayın. Ve fitili ateşleyen sizsiniz bu durumda bile bana kulp takıyorsunuz. İlk sayfadaki mesajlar her zaman daha çok okunur. Aldığınız beğenilerden farkına varabilirsiniz. Ve evet yaptığınız eleştiri asla insanca değil. Sizin sürtmekle ilgili nutuğunuz size normal, benim nutuğum anormal. Birini konuyla alakasız eleştirirken alacağınız tepkiye hazırlıklı olmalısınız. Dediğim gibi bu konuda maalesef yanlış tutum sergilediğinizi düşünüyorum. Bu konuda insanca değil diyorum. Genel olarak mükemmel biri olabilirsiniz sözüm yok.

ya cok tatlısınız :)
mesela eve geldım sımdı klozeti sürttüm mu dersınız
yoksa eve geldım sımdı klozetı yıkayacagım,temızleyecegım,fırcalayacagım mı dersınız
tavaya kazayla kaşık sürtüp cızdım derız ama tavaya sürttük demeyız

konu sahıbı dırek sunu demıs temızlıkcı tuvaletı surtmemıs
bende neyı nereye surtmemıs olabılır dıye dusundum

yıne sız dogru kullandınız sungerı surtmek surmek bu dogru , en azından ortada bır sunger bır tuvalet var baglantı var cumle dogru konu sahıbı gıbı tuvaletı sürttürttürtmüyorsunuz :KK70:

Türkçe zor dil :)
Ben direk sürt şuraları diyorum....
Iyice bastira bastira sürt diyorum bide üstüne basa basa
Ama ben galiba almancadan tercüme ettiğim icin kulağıma doğru geldi.
Yorumları görünce yahu bi ben yadirgamadim dedim :)
Almancada cif (marka olmadan ilacin adını bilmiyorum) "sürtme sütü" yani biz bol bol sürtme sütünle sürtüyoruz :)

İşte tam da dediğim gibi asla farkında olmayacaksınız takındığınız tavrın ve yerici üslubun. Ben de size "direk" denmez, "direkt" denir diyeyim. Sonra siz bana bir kulp bulun, bu böyle zincirleme aşağılamalarla gider. Yaptığınız düpedüz yermek, kusura bakmayın. Ve fitili ateşleyen sizsiniz bu durumda bile bana kulp takıyorsunuz. İlk sayfadaki mesajlar her zaman daha çok okunur. Aldığınız beğenilerden farkına varabilirsiniz. Ve evet yaptığınız eleştiri asla insanca değil. Sizin sürtmekle ilgili nutuğunuz size normal, benim nutuğum anormal. Birini konuyla alakasız eleştirirken alacağınız tepkiye hazırlıklı olmalısınız. Dediğim gibi bu konuda maalesef yanlış tutum sergilediğinizi düşünüyorum. Bu konuda insanca değil diyorum. Genel olarak mükemmel biri olabilirsiniz sözüm yok.
bu arada takıldıgım konu turk dıl kurumu olusum degıl tuvaletı sürt dedım sürtmemıs cumlesı . bu baska bırsey :)
ama haklısınız dırekt dogru duzelteyım bundan gocunmam
nıye kulp bulayım kocaman ınsanlarız konusamayacak mıyız burası er meydanı veya savas alanı degıl kı yazarız yanlıs gordugumuz varsa soyler gecerız buyutmenın kıme ne faydası olacak bır saat sonra sızı hatırlamam bıle sızde benı yanı sandıgınız kadar buyutmuyorum ben

ben genelde yorumlarımı yaparken ılk yorum ben mıyım dıye bakmam konuyu okur okumaz konuya baglı yazarım sonrada konunun cıddıyetıne gore arada neler yazmıs ona da bakarım bazen dıger yorumlara hıc bakmam bıle, yanı ılk yorum benım cok begenı alacagım beklentısıyle yazmak burası sade bır forum yanı puan falan vermıyorlar not veren ogretmen yok kı :) oyle bır kaygısı olan var mı bu sıtede ? ben rastlamadım ama dıyorsanız dogrudur bılemeyecegım

sızı de sımdı alıntılama sebebım konu nerelere geldı ya dedıgınız ıcın bunu yazdım. tek nutuk atan sız oldunuz ve sızın yazdıgınız uzere ınsanlar yazmaya basladılar ondan dolayı dedım :) benım yanlıs oldugumu dusunebılırsınız ben neden elestırı yaptınız demedım kı ? yorum yapıyorsanız elestırıye acık olun demıssınız ya , benım zaten bununla ılgılı sorunum yok kı , sorun olan sey sızın tamamen benı yanlıs anlayıp konuyu saptırmanız sonucu buralara gelmıs olmamızdı . canınız sagolsun onemlı degıl herkes kendı dusuncesını yazıyor senın haddıne degıl dıyecek haddı sahsen ben kendımde de bulmam kımseyı de hedef almam yorumumu yapar gecerım oyuzden ılımlı ve uzlasmacı olmak ıstıyorum kendı adıma kırdıysam ozur dılerım benı anlayanların zaten anladıgını dusunuyorum anlamayanlarında canı sagolsun dıyorum . ıyı forumlar

Türkçe zor dil :)
Ben direk sürt şuraları diyorum....
Iyice bastira bastira sürt diyorum bide üstüne basa basa
Ama ben galiba almancadan tercüme ettiğim icin kulağıma doğru geldi.
Yorumları görünce yahu bi ben yadirgamadim dedim :)
Almancada cif (marka olmadan ilacin adını bilmiyorum) "sürtme sütü" yani biz bol bol sürtme sütünle sürtüyoruz :)
:KK70: dogrudur
mesela sız bastıra bastıra surt dıyorsunuz falan ya zaten sızın kullandıgınız sekıl dogru anlasılır

mesela bır ortamdayız ıcerı bırı gırdı ve dedıkı
tuvaletı sürttüm

:KK70: yuzune fener tutulmus tavsan gıbı bakarız

ama sızın dedıgınız sekılde kullanım dogru

Sürtmek deyince de "Mazbut klozetmiş maşallah, bizim klozet çok sürt.k, sabahlara kadar geziyor kim bilir nerelerde sürtüyor, hızlı yaşıyor adrenalinli sıpa" tarzı bir şey gelmiyor herhalde akıllara, işte bir şeyi sürterek (Açılmamış sünger diye de yazmış) temizliyorsun klozeti bu anlaşılmıyor mu cidden? :/ Ha fırçalamak, ha ovalamak ha sürtmek, temizlemek, ciflemek.

Bunun haricinde, eve yardımcı gelmesi-gelmemesi fark etmiyor, ben utanırım şahsen; parasını veriyorsunuz diye koluna eldiveni geçirip komple s borusu temizliğine kadar temizliği yapması gerekmiyor eve gelenin. İhtiyacınızı giderdikten sonra düzenli yıkayıp temizledikçe de bilemiyorum yani öyle bi pisliğin kalmaması gerek zaten.

Diğer yönlerden de, çoğu yardımcının başında durulması-yönlendirilmesi gerekiyor; sizin temizlik anlayışınıza uygun olmayabiliyor, baştan savma yapılabiliyor. Yani, ne diyebiliriz, memnuniyetsizliğinizi/beklentinizi dile getirecek, uyaracaksınız ve buna göre ya birlikte çalışmaya devam edeceksiniz ya da yol vereceksiniz.

😂 simdi klozeti sürtmek biraz kulak tirmaliyor ama ne dediği kesinlikle anlasiliyor konu sahibinin. Klozeti sürt, sanki klozeti alıp bi yere sürtmek gibi. Süngeri klozete sürterek temizle kulağa daha düzgün geliyo. Ama ben olsam ovalamak yada fircalamak derim. Zimparayi sürt derken sürtülen sey zimpara, klozeti surt derken klozet bi yere surtuluyo gibi anlasiliyo ama surtulmuyo, bi nesneyi klozete surtmekten bahsediyo. Ne kadar cok surtmek yazdim😂😂😂ne sacma bi tartisma😝

Ovalamak daha narin geliyor kulağa :)
Konusahibi "cirt cirt" yapana kadar sürt demek istemiş :)

Ya wcnin bu kadar nokta nokta olmasina takildim. Haftada bir kadin gelince mi yıkanıyor wc? Kabul edemem ama hadi olsun diyelim yalniz oradaki noktaları eylem bitince görmüyor musnuz? Sifona mi basip bitiyor mu? Temizliğe geliyor tabiki isteklerinizi demekte özgür ve haklisiniz ama temizleyecek diye 1 hafta o pisligi bekletmek bana gore değil

haklısınız dırekt dogru duzelteyım bundan gocunmam
nıye kulp bulayım kocaman ınsanlarız konusamayacak mıyız burası er meydanız veya savas alanı degıl kı yazarız yanlıs gordugumuz varsa soyler gecerız buyutmenın kıme ne faydası olacak bır saat sonra sızı hatırlamam bıle sızde benı yanı sandıgınız kadar buyutmuyorum ben

ben genelde yorumlarımı yaparken ılk yorum ben mıyım dıye bakmam konuyu okur okumaz konuya baglı yazarım sonrada konunun cıddıyetıne gore arada neler yazmıs ona da bakarım bazen dıger yorumlara hıc bakmam bıle, yanı ılk yorum benım cok begenı alacagım beklentısıyle yazmak burası sade bır forum yanı puan falan vermıyorlar not veren ogretmen yok kı :) oyle bır kaygısı olan var mı bu sıtede ? ben rastlamadım ama dıyorsanız dogrudur bılemeyecegım

sızı de sımdı alıntılama sebebım konu nerelere geldı ya dedıgınız ıcın bunu yazdım. tek nutuk atan sız oldunuz ve sızın yazdıgınız uzere ınsanlar yazmaya basladılar ondan dolayı dedım :) benım yanlıs oldugumu dusunebılırsınız ben neden elestırı yaptınız demedım kı ? yorum yapıyorsanız elestırıye acık olun demıssınız ya , benım zaten bununla ılgılı sorunum yok kı , sorun olan sey sızın tamamen benı yanlıs anlayıp konuyu saptırmanız sonucu buralara gelmıs olmamızdı . canınız sagolsun onemlı degıl herkes kendı dusuncesını yazıyor senın haddıne degıl dıyecek haddı sahsen ben kendımde de bulmam kımseyı de hedef almam yorumumu yapar gecerım oyuzden ılımlı ve uzlasmacı olmak ıstıyorum kendı adıma kırdıysam ozur dılerım benı anlayanların zaten anladıgını dusunuyorum anlamayanlarında canı sagolsun dıyorum . ıyı forumlar

Hayır yanlış izah ettim sanırım, sizin öyle bir kaygınız olduğunu düşünmedim. Ben de asla gocunmam hoşuma bile gider neyse ilk yorum kısmında sadece bu sitenin öyle bir durumu vardı çok eskiden beri, ilk sayfadakiler hep göz önünde olur, ilgi çeker o manada söyledim yoksa tabi ki kasıtlı ilk yorum yaptınız demedim. Ben orda enteresan Türkçe demenizi değil de, önce kendinizi ifade edebilmeyi öğrenin tarzı cümlenizi sert bulmuştum. 🙏🏻

Ama ben de özür diliyorum kırgınlık yarattıysam, dediğim gibi ve sizin de dediğiniz gibi bu konuda anlaşmamamız, bir sonrakinde aynı şeyi savunmayacağımız anlamına gelmez. Gönlünüzce olsun her şey. 💜

:KK70: dogrudur
mesela sız bastıra bastıra surt dıyorsunuz falan ya zaten sızın kullandıgınız sekıl dogru anlasılır

mesela bır ortamdayız ıcerı bırı gırdı ve dedıkı
tuvaletı sürttüm

:KK70: yuzune fener tutulmus tavsan gıbı bakarız

ama sızın dedıgınız sekılde kullanım dogru

Hahaha, ben anlarim işte o kişiyi. O kişi benim çünkü- ayni cümleyi kullaniyorum :)

Hemen gözümde canladi konusahibinin isteği. cif ve domestos karışımı yapip zehirlene zehirlene o kenarlari süngerin sert tarafinla niye sürtmedi ....
Neyse, ama anladim yaptığım yanlışı.

Eve temizlikçi geliyorsa bence evin günlük işlerinin (toz almak, süpürmek, silmek ve wc temizliği) dışında artı bir şeyler daha yapmalı. Yani mesela mutfak temizliği ya da tuvalet banyo detaylı temizliği gibi. Bütün bunları da pekala yarım günde yapabilir ki bu benim işim olmamasına ve çalışıyor olmama rağmen ben bunları yarım günde yapıp duşumu alıp gezmeye gidiyorum.
Ayrıca klozet temizletilmez ne ya ilk defa duydum. Klozeti temizlemeyecekse neyi temizleyecek banyoda ? Duyar kasıcam diye fırsat bekliyosunuz.

Yoo ben fakirim benim böyle sorunlarım yok. Kendim sürtüyorum ahsjsjjs.

Valla aslında ben de kendim temizlik yapmaktan yanayım çok pahalı çünkü. Ama ameliyat olucam, babam bir dipköşe için birini tutalım dedi🙈 Burada biri ovulmaz iğrenç demiş, ben ovuyorum cif klorak ile. Eldiven giyip. Bir kere hastaneye kaldırılmışlığım bile var deterjan zehirlenmesi😃

X