• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eve düzenli yardımcı alanlar

tek sıkıntı camlar değil. ben sadece silip süpürüyorum öyle üstten. toz alma işini de bölüp bölüp yapıyorum. bölerek yapsam da her günüm hem online eğitim hem ev işi hem yemek hem oğlanın bakımıyla geçiyor, yetişemiyorum.
Şuan hiç riske girmeyin derim istediği kadar pis kalsın benimde ikizlerim var ikisini aynı anda uyutmak neredeyse mucize gibi ama uyuttuğum gün anında başlıyorum temizliğe çocuklarımızın boğazına pis toz kaçmayacak kadar temiz olsa yeter diyorum camlarım benim de 3 Aydır silinmiyor yapacak brsey yok 🙅‍♀️

pandemi öncesi düzenli aldığım bir yardımcım vardı. çok da memnundum, kendi evi gibi titizlikle temizler, benim söylememe gerek kalmadan gördüğü her şeyi hallederdi. derken araya pandemi girdi, sonra ablanın bazı rahatsızlıkları oldu ameliyat geçirdi. artık gelemiyor. 2 yaşına girecek oğlum var pek dip köşe temizlik yapamıyorum, zaten ev işinden nefret ederim. eşim de hiç yardımcı olmaz sağ olsun. günü kurtaracak kadar temizlik yapıyorum ama artık camlarım kirden dışarıyı göstermez hale gelecek yakında, nerdeyse 8-9 aydır silinmediler :KK43: daha fazla kokuşmadan yeni bir yardımcı alayım istiyorum ama özellikle vakaların zirve yaptğı şu dönemde eve yabancı birini, muhtemelen toplu taşımayla gelecek birini almak da riskli geliyor. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? eve düzenli yardımcı alan veya bakıcısı gelenler var mı? h.içi online eğitim, h.sonu full time oğlumla uğraşmak derken büyük temizliğe kendim ne isteğim ne de enerjim var. nasıl halletsem bilemedim, fikirleri bekliyorum.
Temizlik şirketinden ev temizligi için aylık personel alabilirsiniz.

Evde yaşayan canlılar olarak ev işinden nefret ediyorum demek biraz lüks sanki helede bu zamanda.

Hiç birimiz çok bayılarak yapmıyoruz.
Mecbursak yapılcak yani o ayrımı yapmak lazım.
Her türlü püf nokta var nette iki tuş aramaya bakar. Burda da sorsanız bir sürü fikir verilir.
Deneyin zor olmadığını yapabildiğini görüceksiniz.
Zaten mecbur oldugum icin yapiyorum. Yoksa gunluk supurme silme isini bile yapmam. Kucuk cocukla her sey iki kat daha zor.

Benim evime haftada 3 gün geliyor yardımcı. 1 gun de kayinvalideme gidiyor. 1 gunu bos. Haftasonu da cocuklari ile ilgileniyor yani çalışmıyor. Ayni bahsettiğin gibi biri ben çok memnunum. Ben gun icinde bebeğimle ilgilenirken o bir odayı yapiyor. Biz oraya giriyoruz. Sonra oteki odaya geçiyor şeklinde. Bende yapamıyorum temizlik. Ve sırf pandemi dolayısı ile baska eve gitmiyor. Kendini de beni de riske atmamak için. Hatta senin 1 günün bos bana gel demiş bir kadın ama kadin ev hanimi degil çalışıyor bu sebeple kabul etmedi. Ben cok seviyorum yardimcimi o olmasa mahvolurum. Boyle birsey ayarlasan iyi olur. Ha bu arada kayinvalidem tek yaşıyor o da hiç bir yere gitmiyor. Umarım bu tarz bisey ayarlarsin
Ay boyle birini bulsam zaten hayatta birakmam. Benim de istedigim tam da bu.

Çalışırken gerçekten zor, tahmin edebiliyorum. Eski hayat şu ankine göre çok daha kolay ama pencereler için şunu söyleyebilirim. Benim pencereler hiç batmıyor gibi. Büyük temizlikte de kolay temizleniyor.

Çünkü haftada iki gün nemli bezle siliyorum. Üst hariç camını, tüm çerçevelerini. Toz birikmiş oluyor zaten, cadde üzeri gibi Evim, çok tozlu bir yer.

1 ay bekletsem, bir bezle bitmez, kaç kere silmek gerekir ama haftada iki olduğunda tek bezle bir odanın camı bitiyor, bütün evin camı 10 dakikamı alıyor.

yani detaylı bir temizlikten sonra böyle bir düzen koymayı düşünebilirsiniz. Evi süpürdükten sonra 10 dakika yeter bile, büyük cam olsa, en fazla 20 dakika.
Şanslısınız. Bizim camların hepsi sürgülü olduğu için çok zor oluyor. Bir tarafını siliyorsun öteki tarafı içte kalıyor, çok uğraştırıyor. Hele mutfak camı en büyük kabus, bu nasıl silinir? diye hiç düşünmemişler takarken, tezgahın üstüne çıkıp akrobatik hareketler yapmak zorunda kalıyorum.

Ben her ay almaya devam ediyorum. Ev çok büyük ve yetişemiyorum. Gelen yardımcı haftada üç gün çocuk bakıyor bir gün de bana geliyor. Evi temizlerken aynı ortamda bulunmuyoruz. Odaları havalandırıyoruz. İnşallah bir şey olmaz.

Her hafta geliyor ben isteyken evde kimse yokken yapiyor. Cok detayli dusunup takmaya gerek varmi? O esyaya dokunacakta ordan virus bize gececekte bence uzak ihtimal

Şanslısınız. Bizim camların hepsi sürgülü olduğu için çok zor oluyor. Bir tarafını siliyorsun öteki tarafı içte kalıyor, çok uğraştırıyor. Hele mutfak camı en büyük kabus, bu nasıl silinir? diye hiç düşünmemişler takarken, tezgahın üstüne çıkıp akrobatik hareketler yapmak zorunda kalıyorum.
Orası doğru, kullanışlı olması da önemli şekilli kadar. Normal pencerede bunu yapmak kolay gerçekten.

ben de aynı durumdayım üstelik temizlik takıntılıyım 17 aylık bebeğim var canı sağolsun heryeri de kirletir bana gelen ablayı bi süre almayacağım sosyal medyada görüyorum ev ev geziyor kahve fln..çok memnundum o ayrı ama hastalık bitince artık.ev işlerine gelince parça parça yaptım eşim oyalarken bir gün cam sildim ertesi gün iç kapıları öyle öyle idare edicez

Back
X