• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eve düzenli yardımcı alanlar

Küçüklüğü değil de odalarda çok eşya olup olmaması önemli sanki. Bizim ev de küçük ama eşyalar fazla. Saksılar, iki tane masa ve sandalyeleri, lambader, sehpalar vs. Her seferinde onları kaldırıp indirmek beni düşündürüyor. Minimalist yaşamın gözünü seveyim.
Bizde de fazla. Robot felegini sasirir. Bayagi hayat kolaylastiriyor diyorlar gerci, iyi olurdu

Şimdi elimdeki eldivenleri çıkardım, koltuktan bildiriyorum.
Bana düzenli hergün geliyordu yardımcım. Pandeminin başında da gelmeye devam etti. Sonra evde üç küçük bebe olunca ve kadıncağız da toplu taşımayla geldiği için ben almak istemedim. Şuan çok fena batmış evimin camlarını sildim. Ev müstakil oldugu ıcın dısarıdan hortumla yıkadım ıclerını de sıldım ve suan eldıvenle yaptıgım halde ellerım mosmor. Ev ısınden nefretım kalktı. Ben almıyorum yardımcıyı ama suan evı tamamen bosaltmısken keske tam günlüğüne alsaydım dedım. Cocukları anneme yollamıstım. Ama haftada bir başka biriyle anlaşmayı düşünüyorum şuan başka türlü hem işe hem eve koşmak neredeyse imkansız :olamaz: :KK14:
Aylık olarak ne kadar veriyordunuz acaba her gün gelince ?

bu aralar kanayan yaram. çok güvendiğimiz temizlikçimiz iki haftada bir düzenli geliyordu, çok da dikkatliydi ama oğlu pozitif çıkmış hemen aradı ve 1 ay işlerini iptal etti, 3. haftaya girdik, ev kirlenmeye başladı, eşim yapalım diyor ben duruyorum, cidden vaktim yok, 2 yaşına 2 ay kaldı, dişlerinde çürük var, hep meme istiyor. ne ara yapacağım çamaşıra mı yetişeceğim biriken ütülere mi, yerleri zaten sürekli siliyoruz mecburen, bulaşık, yemek, bitmiyor ki işler, bunaldık iyice, dışarı çıkmak istiyorum, bunaldım herseyden. mecburen kadını bekleyeceğim. Güvenmeseydim almazdım o ayrı.

Malesef su dönemde disaridan birini eve almak zor.
Hani mahalleden biri olsa diyeceğim ama, size gelmek dışında da toplu tasima kullanan biri olabilir.
Kucucuk çocuğunuz var kimseye guvenemezsiniz.
Benim tavsiyem bir iş listesi yapmanız.
Mesela ptesi nevresimler değişecek ve toz alınacak.
Salı yerler supurulup silinecek.
Çarşamba banyo tuvalet ve ütü.
Perşembe 2 odanın camı.
Cuma banyo tuvalet ve yerleri süpürmek.
Cumartesi pazar eşiniz yardim edebilir veya bebege bakar siz daha rahat yaparsınız.
Elbette zor. Ama kendiniz yapmak dışında su an riskli bir donemdeyiz. Kendiniz de ancak planli olursaniz yapabilirsiniz.
Ben haftada 1 gun temizlik robotuyla derin süpürüyorum, 1 gun de küçük süpürgeyle. 1 gun siliyorum, oglum kucuk oldugu icin banyo tuvalet her gün temizliyorum ama 5 dakikami alıyor. Utuyu ctesi yaparim. Nevresimi ptesi değiştiririm. Yoksa ipin ucu kaçıyor malesef

10-17 saatleri arası pazar tatil 3500
Kesinlikle ev işini degersiz bulmuyorum, cok ağır ve zor. Insan guvenip evine alacagi, temizliginden memnun kalacagi birini bulana kadar kac kisi değiştiriyor.
Ama bu parayı alamayan avukatlar tanıyorum inanın ve mesaileri daha uzun

Pandemiden önce bana da her hafta gelirdi yardımcı ama artık almiyorum kadın otobüs le gelip gidiyor o riski alamam şahsen.
Hergun biraz biraz kemdim yapıyorum evin işini.
Çare yok bir süre daha böyle dikkatli yasamak zorundayız

Benim sevgili eşim de yapmazdı, ayda bir silip süpürünce yaptım zannederdi, kendime vakit ayıramıyordum, sürekli kafamda zamanı nasıl kullansam diye planlar yapıyordum. Bir gün açtım ağzımı yumdum gözümü... Şimdi haftada bir ben demeden silip süpürüyor, pandemi geçsin ben de düzenli yardımcı düşünüyorum, ama şu süreçte olduğu kadar, zorlamanın alemi yok...

oğluma annem bakıyor, genelde benim derslerim bittiğinde fazla durmadan gidiyor çünkü o da anneannemle yaşıyor. kendi ev işi yemeği vs de oluyor halletmesi gereken. ben de oğlumla yalnzıken pek bir şey yapamıyorum h.içi.
h.sonları kalıyor geriye bir tek. onda da eşim çocuğu uzun süre oyalayıp vakit geçiremiyor :KK43: aslında o bana yardımcı olsa bir şekilde hallederiz de işte....
aslinda cocugunuz tam ev temizlerken keyif alacak yaşta.
onunda eline bir bez verip camlari icerden silmesini isteyin oyalansın her gun bir cam silseniz yine biter.
yapabilirseniz cok rahatsizsaniz kirli goruntuden eger

Ben gecen baktım camlara henüz dışarıyı görebiliyorum buguluda olsa :)) temiz temiz deyip bıraktım eğer hiç goremessem dışarıyı o zaman pis olduğuna ikna olacağım . Kapatın tülü perdeyi görmeyin bosverin su zaman yardımcı alınacak zaman degil

aslinda cocugunuz tam ev temizlerken keyif alacak yaşta.
onunda eline bir bez verip camlari icerden silmesini isteyin oyalansın her gun bir cam silseniz yine biter.
yapabilirseniz cok rahatsizsaniz kirli goruntuden eger
Ahh bu aralar 2 yas sendromu yasiyoruz. Cok keyif aldigi bi aktivite yapiyor olsa dahi ciglik atarai yarida kesiyor ; bambaska bsy yapmak istiyor. Bir kac dk dan baska bsyle oyalanmiyor bu ara.

Kesinlikle ev işini degersiz bulmuyorum, cok ağır ve zor. Insan guvenip evine alacagi, temizliginden memnun kalacagi birini bulana kadar kac kisi değiştiriyor.
Ama bu parayı alamayan avukatlar tanıyorum inanın ve mesaileri daha uzun
Ben almak zorundayım ve bugün tekrar anladım ki gerçekten küçümsenmeyecek bir iş ev işi. Sadece camları silip derinden silip süpürdüm ve vücut bu tempoya asla alışkın olmadıgı ıcın muhtemelen et kesiği olmuş olurum yarın:hasta: hergün aynı düzeni tutturmak zor olsa gerek. Gelen kadının kendi düzeni vardı. Ne zaman cam silinecek ne zaman mutfak dolapları inecek kendi ayarlıyordu kendi eviymiş gibi. Bana kalan da belki çay çerez bulaşığını makineye tıkmak.. Omg benim acil birini bulmam lazım çünkü evin kalan kısımları resmen ağlıyor:KK48::KK51:bir ara çamaşır odasındaki ütü dağcığıyla gözgöze geldik ve ben hızla uzaklaştım:olamaz: yok yani hem haftanın 6 günü sabah 9 akşam 10 çalışıp da eve gelip 3 cocukla ılgılenıp ev ısını yapmam mumkun degıl. :KK64:allah bu konuda tum emekcı kadınların yardımcısı olsun resmen bugün dondum sogukta cam sılerken durduk yere basıma ıs actım dıyemeyecegım az daha temızlemesem camları arıtamayacakmısım:confused: evım daha önce hıc bu kadar temızlıksız kalmamıstı resmen hazıranın sonundan berıdır camlar sılınmedı-silinemedi. Ee bakıcı zaten bızımle kalıyor pandemi başladıgından beridir o evden bırı, ama dısardan kımseyı guvenıp alamam. Ben haftada bire razıyım böyle çok batıyor ev:mad:

Eşinizden yardım isteyin
Bu dönemde yardımcı almak istemediğinizin eşiniz oğlunuza baksın sizde evi temizleyin

Ben almak zorundayım ve bugün tekrar anladım ki gerçekten küçümsenmeyecek bir iş ev işi. Sadece camları silip derinden silip süpürdüm ve vücut bu tempoya asla alışkın olmadıgı ıcın muhtemelen et kesiği olmuş olurum yarın:hasta: hergün aynı düzeni tutturmak zor olsa gerek. Gelen kadının kendi düzeni vardı. Ne zaman cam silinecek ne zaman mutfak dolapları inecek kendi ayarlıyordu kendi eviymiş gibi. Bana kalan da belki çay çerez bulaşığını makineye tıkmak.. Omg benim acil birini bulmam lazım çünkü evin kalan kısımları resmen ağlıyor:KK48::KK51:bir ara çamaşır odasındaki ütü dağcığıyla gözgöze geldik ve ben hızla uzaklaştım:olamaz: yok yani hem haftanın 6 günü sabah 9 akşam 10 çalışıp da eve gelip 3 cocukla ılgılenıp ev ısını yapmam mumkun degıl. :KK64:allah bu konuda tum emekcı kadınların yardımcısı olsun resmen bugün dondum sogukta cam sılerken durduk yere basıma ıs actım dıyemeyecegım az daha temızlemesem camları arıtamayacakmısım:confused: evım daha önce hıc bu kadar temızlıksız kalmamıstı resmen hazıranın sonundan berıdır camlar sılınmedı-silinemedi. Ee bakıcı zaten bızımle kalıyor pandemi başladıgından beridir o evden bırı, ama dısardan kımseyı guvenıp alamam. Ben haftada bire razıyım böyle çok batıyor ev:mad:
Sabah 9 aksam 10 çalışmak mı 😭😭😭

Back
X