Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Eve Bakıcı Alıyorum. Nasıl Güvenlik Tedbirleri Alabilirim

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

minok

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
484
300
Merhaba,

Bu hafta ev işlerine yardımcı olacak ve tüm gün okula giden çocuğuma ablalık yapacak yatılı bir kız çalışmaya başlayacak bizde.
Fakat ilk defa böyle bir şey yapıyoruz. Kız yabancı. Danışmanlık şirketinden buldum ama referansı yok. 21 yaşında henüz. Eli yüzü düzgün sevimli bir kıza benziyor ama kimseye güven olmaz tabi.
Ben öncelikle 10 günlük deneme sürecinden sonra hemen sağlık raporu çıkarrtırmayı düşünüyorum. Biri evi paylaşacağız çünkü. Hepatittir, Elisa testidir yaptıracağım kıza.
Bir de bu hafta eve kamera takıtrtmayı düşünüyorum. Aslına konumun amacı bu. Evde bakıcı kamerası olan var mı? Memnun musunuz?

Ayrıca çocuğu akıllı çocuk saati kullanan var mı? Gps sayesinde okuldan eve dönerkn takip edebilirm. Düzgün çalışıyor mu bu takip sistemleri.

Bunun dışında bakıcı için şunu yap şunu iste diyebileceğiniz tavsiyeleriniz olursa seve seve okurum :)

Sevgiler..

Bence de çok mantıklı bir sağlık ocağından alacağınız sağlık raporu. Sonuçta yabancı nereden geldiği belli değil. Bence türk vatandaşı bulsaydiniz daha iyi olur gibiydi. Çok küçük gizli kameralar var fiyatlarida çok pahalı değil. Ev eşyasına benzer çeşit çeşit gizli kameralar mevcut.bunlardan temin edebilirsiniz.

kamera kullanıyorum , bakıcıdan dolayı kesinlikle tavsiye ediyorum bir çok bakıcıyı bu sayede gerçek yüzlerini görüp çıkardık işten ... ses sistemini de kurdurun görüntü yeterli olmuyor bazen çünkü dinlemek gerekebilir

Adli sicil raporumuydu onu iste
Yabancıysa pasaportuna el koy
Kamera her odaya şart
Temizlikte yapacaksa arada bir deneme amaclı saga sola on yirmi lira koy veya atıyorum camasır yıkıyacaksa pantolon cebinde unutmus gibi dene bakalım geri dönüyormu

Saglik raporunu deneme surecinden once evinize almadan isteyin ve diger belgeleri de sabika kaydi vs deneme sureci diye hastaysa bulasmaz diye bisey yok kameradan haberi olmamali ses de onemli insallah iyi biridir evinizi can parcanizi emanet ediyosunuz arada cocugunuza da sormalisiniz ne yaptigina dair

Merhaba,

Şans yüzümüze güldü çok şükür. Her şey çok iyi gidiyor. Kız çok iyi çıktı.
Eve kamera taktırdık. Ses de geliyor ve gidiyor. Tabi ki gizli kamera kullanmadık çünkü hem doğru değil hem de yasal değil zaten.
Kameradan ne zaman takip etsem oğlumla güle oynaya oyunlar oynuyor. her işimizi yapıyor. Eşimle maaşının dışında da şimdiden birçok yardımlar yaptık maddi manevi.
Umarım hep böyle gider. Kamera olayı içimin rahatlaması açısından çok iyi oldu. Her türlü riske karşı eve kamera şartmış. Bakıcı olmasa da taktırmak gerektiğini düşünüyorum artık..

En kısa zamanda sağlık raporu da alacağım. fakat bilginiz olsun sağlık ocaklarında yabancılara herhangi bir test veya muayene yapılmıyor. Özelden yaptırmak gerekiyor. Masraflı da bir şey olduğu için deneme sürecini atlatmamız gerekiyor. Her önümüze gelene test yaptırsak maaşımı testlere yatırmam gerekirdi sanırım :)

merhabalar size cok onemli bi konudan bahsedeyim.kesinlikle ihmal etmeyin.evinizde kalan yabancinin oturma izni mi var calisma izni mi var buna mutlaka bakin.ya calisma bakanligindan aldigi mavi karti olmasi lazim.ya da goc idaresinden alinan pembe karti olur.eger bu ikisinden birisi yoksa kacak bi yabanciyi evinizde izinsiz calistirmis olursunuz.birinin en ufak sikayetinde hem kizcagizi sinir disi ederler hem size ceza uygularlar.bu islerle ilgili calistigim icin uyarmak istedim.hemen kontrol edin pasaportu disinda nesi var.

maaş ne kadar veriyorsunuz ?

2.000 TL+her hafta 50TL izin parası.
Ama biz o kadar sevdik ki kızı bazı ekstralarımız oluyor.
İlk ayda 50Euro bonus verdik mesela. Bazı hediyelerimiz de oldu.
Kız deneyimsizdi. Tavsiyem 6 ay 1 sene deneyimi olmasındansa ya çok deneyimli olsun(vereceğiniz maaş fazla olmalı bu şekilde tabi), veya hiçbir yerde çalışmamış yeni gelen biri olsun.

Biz şanslı çıktık bu konuda. Kameradan izliyorum arada. Sürekli oyun oynuyorlar evde. Sarılıyor, öpüyor. Çok mutlu gözüküyorlar. Hiç bir lafımı 2 etmiyor sağolsun.
Bu kadar kısa zamanda çok alıştık. Umarım hep böyle devam eder..

Merhaba
Nereden buldunuz kızı :) bende bakınıyorum eve yardımcı kızımşa ilgilenecek birine. 1000 dolardan bahsediyorlar şaşırıyorum o kadar veremem ama sizin uygunmuş. :)

Merhaba
Nereden buldunuz kızı :) bende bakınıyorum eve yardımcı kızımşa ilgilenecek birine. 1000 dolardan bahsediyorlar şaşırıyorum o kadar veremem ama sizin uygunmuş. :)
1.000 dolarlar kalmadı artık. TL üzerinden maaş alıyorlar.
Deneyimsizler genelde 2 bin TL den başlıyor. O paralar eskide kaldı.
Türkmenlerin ülkelerindeki asgari ücret ne kadarmış duyduğumda şok oldum. 250 TL!
Burada zaten 10 katına yakın kazanıyorlar. Bin dolar çok uçuk bir rakam.. Şahsen ben ünv mezunuyum. Gayet iyi bir firmada uzman olarak çalışıyorum yıllardır. Bin dolar maaş almıyorum :)

Çok zengin olan versin. Lafım yok ama piyasa böyle değil şu an. Bilginiz olsun...

**Bu arada 1.000 doları anadili ingilizce olan kişiler alıyor. Çocukla sürekli ingilizce konuşması için. Ama tam gün ingilizce eğitim veren bir okula gidiyor oğlum. Zaten çat pat şimdiden konuşuyor durumda. Gereksiz bir ayrıntı olduğunu düşünüyorum kısıtlı bütçesi olan aileler için.. Bizim bakıcı Rusça öğretiyor mesela. Anadil ing olsaydı bakıcının ,onu öğretemeyecekti:) Bir de buradan bakın olaya :)

Sevgiler..

Birsey sorabilir miyim, bakiciya evde kamera oldugunu en basta soylemek yanlis mi, neden soylemediniz, bakici bunu bildigi icin dogru duzgun davranmasi gerektiginin farkinda olur , kovulacak kadar sacma davranislarinin da onune gecilmis olur.

yasal olarak söylemek zorundasınız , kişisel alanına giriyorsunuz çünkü her gelen bakıcı ya bunu söyledik ve bunun bilincinde olarak başladılar.. mesela biri başladı kadın eğitimliyim vs dedi iyi hoş maaş yüksek tuttuk vs. ama çocuk eğitim yerine travma yaşattı , uyku eğitimi diye çocuğun piskolojısını bozdu,( önce güven vermeli bir insan çocuğa ) kameradan baktım bebeğim ağlıyor kadın ortada yok ,5 dk 10 dk geçti kadını aradım ki ablam balkonda oturmuş keyif yapıyor tabi bu ablanın sadece bunlar olmadı çocuğun alt değiştirmeme ve aç bırakmalarda vardı hemen aynı gün çıkardım... bakacak kimsemiz yokken :'( , bir diğerlerinde dizi izleme fanatikliği vardı , birinde günün 5 saati telefonla konuşma fanatikliği vardı , bir diğeri ilgisiz konuşmayan sadece yakın koruma olarak gibiydi ,çocuğun dibinden ayrılmıyor ama konuşma yok ,kullandığı kelimeler sabit dur ,hayır ,düşersin :) çocuk nasıl konuşsun bu ablayla kalırsa oda olmadı ... kısacası kamera sayesinde çok giden oldu şuan bakan genç bir arkadaş onuda zaman zaman uyarmak zorunda kalıyorum ... ama gidiyor bir şekilde :) sizin bebişe bakacak birinci derece kan bağı olan biri varsa ona baktırın tavsiyem ... biz çok yıprandık bakıcılardan

L lavanta111

ben bilmediklerini sanmistim, çok degisik insanlar denk gelmis. icinde gercek bi cocuk sevgisi olmayan insanlarin yapacagi seyler bunlar.. , ve bunu kameradan gorundugunu bile bile yapmalari cok garip... Allah vicdan merhamet sahibi, insanlarla karsilastirsin. Bebeginiz su an kac aylik? Insallah bu bakici icinize sindigi gibi olur, rahat ettirir

sürekli izleyemem diye düşünüyorlar ,ama çok sık bakıyorum ve sık sık bakamazsam da kulaklığı takar dinlerim evdeki dialogları şuan 19 aylık ve halen konuşmuyor sık bakıcı değişikliğinden dolayı , ilk 1 yaşına kadar bakan kadından çok memnundum ama sağlık sorunlarından devam edemedi sizin bebişinize de inş iyi , vicdanlı birisi denk gelir

bir gazetede okumustum, tv , tablet ve telefon bu zamandaki cocuklarin konusmasini geciktiren seyler diyor. Insallah izletmiyordur bakici. Ama zaten 19 aylik biraz minik degil mi konusmasi icin :) ayy ne tatlidir o bebis :) Cok tesekkur ederim. Ben henuz calismiyorum atanmak icin ugrasiyorum. Ama insallah ataninca ve bebegimle gecirecegim zamanlar bitince annemin bakmasini cok isterim ama annem cok yaslandi ... ne olacak bilmiyorum... baska yakin kimse de yok.. insallah hersey guzel olur. Allah tum cocuklari korusun...

tv açılmıyor desem yeridir ,biz açsak kendi kapatır sevmez onunla oyun oynayalım ister ,telefon da bakıcı sadece yemek yedirirken video açar 15 dk her öğün de oda eğitici videoları tercih ediyoruz ...ama yok olmuyo yaşıtlarıyla zaman geçirsin haftada 2 veya 3 gün dedi :) nerden bulucam onca bebeyi kreşlerin anne çocuk etkinliklerini araştırıyorum şimdi 20. aydan sonra onlara götürücem

Aa masallah, tv yi sevmemesi cok tatliii :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…