• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kararsızlık derdi bakıcı

Yok artık bakıcı yakınlarının bu tipleri de beni benden alıyor. Biz zahmet yemek yapsın boş oturmasın temizlik olmaz hadi eyvallah ama yemek de mi yapmayacak ama sonra 3 bin TL para isterler, bakıcı lar da azcık anlayış olsun Ayyy yoruldum
3 bin lira verdiniz mi? Çoğunluk bin liraya bakıyor. Bin liraya bu kadar is siz olsaniz yapar mısınız?

Direkt değiştirip başka bakıcıya geç. Babasının hayrına bakmıyor herhalde. Hem sizden para alıyor hem çalışmasıngeteken saatlerde kendi evinin işini yapıyor ne ala memeleket. Açıkça söyleyin senin evinin işi çok oluyor benim çocuklarla ilgilenemiyorsun ben başka bakıcı tuttum sen de kendi evinle rahat rahat ilgilenirsin de

Annem yegenime bakarken ust kata çıkıp kendi işini yapmıyor ki bakıcı mesai saatlerinde kendi evine gidip evin işini yapacak. Siz mesai saatinde özel işlerinizi yapiyor musunuz bence sırf bu yuzden bile memnun olmamakta haklısınız. Yalnız bakıcılar ev işi yapmaz, yemek konusunu bilmiyorum. Derslere yardım konusunu bahane edip yeni biriyle anlaşabilirsiniz.

Nerdeee bin TL hangi şehirde? Bi yemek yapmak bu kadar olay olmamalı
Sizin orda borsayı bilmiyorum yorum yapamam annem 7 sene önce 500 liraya bakıyordu. Zam gelmeyince bıraktı işi. Şuan çevresinde bakmaya devam edenler var ama bin lira bin bes yüz liraya bakıyorlar. Sigorta yok bir şey yok. Kendisi hemşireydi hicaz nobetlerine kalıyordu. O nobetler icin para aliyordu ama bize fazladan baktığımız icin bir sey yoktu. Sehirlere göre durum degisebilir yorum yapamiycam o konuyla ilgili olarak

Ezilip buzulmeyin net olun..neticede is verensiniz..hee komsuluk zarar gorecek derseniz de bir insan eger hakli oldugu bir konuda net tavir almazsa karsi tarfta size saygi duymaz..

Kızlar yasadigim orta büyüklükte İç Anadolu şehrine göre bir ücret ödüyorum.O konuda hakka girdiğimi düşünmüyorum.Belirtmistim tekrar edeyim yemek beklemiyorum ya da temizlik söylemiştim.Sorun onun bunları kendi evinde benim çocuklarımın mesaisinde çalarak yapması.Ve evet ben göz kulak olur musun demisim gibi davranılması.Ust uste gelince uyarmama rağmen olmasıni istediğim bir kaç konuda istikrarlı ilerleme sağlayamadığı.

Öyle oluyor maalesef. Bizden de kaynaklı. şahsen ben bir öncekine o kadar taviz verdim ki sırf güvenilir çocukları bırakmasın diye şimdi bakıyorum resmen ben çalışan olmuşum evde. Bazıları çok özveriyi kalduramıyor aslında onlar tersleyen gergin insanlarla çalışmak istiyorlar. Yumuşak davranınca muhtaç gibi görüp ellerinden geldiğince kuklanıyorlar. Benim 2 yıllık yardımcım yeni gelen temizlikçi hanıma sakın sen burda durma başka yer bak kimse durmuyor burada demiş. Yeni geleni Beğendiğimi anladığı için:KK43:((

Tavsiyem ioleri tam koparma. Yeni gelenden emin olabikcekmisin ya bırakıp giderse. Herşeyi tart biç. Haftada birkaç günle başlasan diğerini de tam bırakmadan. Komşuna da "haftada 2 o gelcek sen 3 gelebilir misin zaten o günlerde de kendi evinin işini yaparsın eşim başka eve geçmelerinden hoşlanmadı" dersin
Maalesef iki kişiyi maddi olarak karsilayamam hem çocuklar için de uygun olmaz kafa karışıklığı.

Bu noktaya kadar burnunun dikine giden bir insan yine kendi bildigini okuyacaktir.
O anlamda cok umutlu olmayin.
Ancak tatli dille dileklerinizi belirtin, dileklerinize bahaneler geliyorsa (siz de hayrina baktirmiyorsunuz bir ucret veriyorsunuzdur dusuncesindeyim) siz de o zaman farkli birini bulmak zorunda kalacaginizi cunku hem maddi anlamda hem de manevi anlamda bu sekilde cok yoruldugunuzu belirtin.

Ben de bakici surecinden gecen biriyim, yaklasik 2 senedir evdeyim.
Calismiyorum artik.
Arti ve eksilerini dusununce, hamd olsun geciniyoruz ve iyi ki evdeyim, en azindan cocuklarim mutlu ben daha huzurluyum.
Eger isi birakma imkaniniz varsa, isinizi de birakin derim.

Ben bir web sitesi sayesinde bakici buldum ve netice, soyuldum...
Zararimi geri aldim o ayri, ancak onun yarattigi yipraniklik ve cocugumun basina bisey gelme ihtimali, benim omrumden aldi.
Sizi korkutmak istemem, ancak bunu da bir kulak arkasi edinin derim.

Hakkinizda hayirlisi olsun, umarim sorunsuz bir surec yasarsiniz.

Oncelikle yuz yuze bakma durumunuz oldugu icin, komsunuz ile usuleten bir konusun.
Bu noktaya kadar burnunun dikine giden bir insan yine kendi bildigini okuyacaktir.
O anlamda cok umutlu olmayin.
Ancak tatli dille dileklerinizi belirtin, dileklerinize bahaneler geliyorsa (siz de hayrina baktirmiyorsunuz bir ucret veriyorsunuzdur dusuncesindeyim) siz de o zaman farkli birini bulmak zorunda kalacaginizi cunku hem maddi anlamda hem de manevi anlamda bu sekilde cok yoruldugunuzu belirtin.

Ben de bakici surecinden gecen biriyim, yaklasik 2 senedir evdeyim.
Calismiyorum artik.
Arti ve eksilerini dusununce, hamd olsun geciniyoruz ve iyi ki evdeyim, en azindan cocuklarim mutlu ben daha huzurluyum.
Eger isi birakma imkaniniz varsa, isinizi de birakin derim.

Ben bir web sitesi sayesinde bakici buldum ve netice, soyuldum...
Zararimi geri aldim o ayri, ancak onun yarattigi yipraniklik ve cocugumun basina bisey gelme ihtimali, benim omrumden aldi.
Sizi korkutmak istemem, ancak bunu da bir kulak arkasi edinin derim.

Hakkinizda hayirlisi olsun, umarim sorunsuz bir surec yasarsiniz.
Cok geçmiş olsun çocuklarınızı Allah korumuş.

Direkt değiştirip başka bakıcıya geç. Babasının hayrına bakmıyor herhalde. Hem sizden para alıyor hem çalışmasıngeteken saatlerde kendi evinin işini yapıyor ne ala memeleket. Açıkça söyleyin senin evinin işi çok oluyor benim çocuklarla ilgilenemiyorsun ben başka bakıcı tuttum sen de kendi evinle rahat rahat ilgilenirsin de
Ah yani bu şekilde söyleyemeyip nasıl söyleyeceğimi dert ediyorum. Olması gerekeni biliyorum ama doğru ifade etmek hem de yüz göz olmadan bitirmek istiyorum

Kızlar yasadigim orta büyüklükte İç Anadolu şehrine göre bir ücret ödüyorum.O konuda hakka girdiğimi düşünmüyorum.Belirtmistim tekrar edeyim yemek beklemiyorum ya da temizlik söylemiştim.Sorun onun bunları kendi evinde benim çocuklarımın mesaisinde çalarak yapması.Ve evet ben göz kulak olur musun demisim gibi davranılması.Ust uste gelince uyarmama rağmen olmasıni istediğim bir kaç konuda istikrarlı ilerleme sağlayamadığı.
Yani haklı olduğunuz yerler var. Temizlik ve yemek beklemiyorum demissiniz ama sikayet olarak bunlari yazmışsınız ilk mesajınızda buna göre yorum yaptim. Çocuklar istemiyor diyebilirsiniz. Ya da iş bu şekilde devam ederse komsulugunuzun da bozulmasından korktugunuzu söyleyin

Yani haklı olduğunuz yerler var. Temizlik ve yemek beklemiyorum demissiniz ama sikayet olarak bunlari yazmışsınız ilk mesajınızda buna göre yorum yaptim. Çocuklar istemiyor diyebilirsiniz. Ya da iş bu şekilde devam ederse komsulugunuzun da bozulmasından korktugunuzu söyleyin
Bunu şunun için dedim benim evimde çocuklar dışında bir işi yokken çocuklarla ilgili konuları ikinci plana atması, evdeki üniversite yaştaki çocuklarına kahvaltı hazırlamaya gidip çocukları benim evde birakmasi(sonradan 9 yaşındaki kızımdan öğrendim,uyardım),sabahları bir kaç kez benim uyandırmak zorunda kalisim bunun gibi bir ka şey daha.yani o çizgisini net koydu süpürge açamam diye beklemesem de zaten ben de kabul ettim.ama akabinde çocukları evine götürmüş kızıyla duvar silmiş.neyse aslında anlatınca çok bile sabretmisim.

Çocuklarınız söz konusuyken ve ücret ödediğiniz halde beklediğiniz asgari şeyleri bile eksik görürken nasıl söylesem kırılır mı yüz yüze bakıyoruz dye düşünmeyin. Kadın uyanık sizin böyle naif düşünceli biri olduğunuzu bilerek kendi teklif etmiş hem evimin işini yaparım iki dk onun çocuğunun da başında dururum üstüne para kazanırım demiş başarılı da olmuş. Yani diğer üyelerin dediği gibi bu bakıcılık değil göz kulak olmak. Başka birine de söyleseniz hayrına arada bu kadından daha fazla göz kulak olurdu. Eski ana babalara en kızdığım noktalardan biridir elin kırgınlığını küskünlüğünü fazlaca dert etmek. Yapmayın önceliğiniz çocuğunuz.

İnşallah komsuya para vermiyorsunuzdur , zira ben cocugumu komsuma birakip bakar misin desem daha cok ilgilenir para falan da almaz
Hemen baslatin yeni bakicinizi , komsunuza da cocuklarin dersini takip edecek odev yaptiracak biriyle anlastiginizi ve kendisine ihtiyaciniz kalmadigini souleyin , kuserse de kussun

Bize yıllarca komşu baktı parayla. Annem babam çalışıyor diye. Hatta bir tanesi 4 yaşındaki kardeşimi sokağa salıp kaybolmasına sebep olmuştu. Aklımız çıkmıştı bulana kadar.

Çocuklarınız söz konusuyken ve ücret ödediğiniz halde beklediğiniz asgari şeyleri bile eksik görürken nasıl söylesem kırılır mı yüz yüze bakıyoruz dye düşünmeyin. Kadın uyanık sizin böyle naif düşünceli biri olduğunuzu bilerek kendi teklif etmiş hem evimin işini yaparım iki dk onun çocuğunun da başında dururum üstüne para kazanırım demiş başarılı da olmuş. Yani diğer üyelerin dediği gibi bu bakıcılık değil göz kulak olmak. Başka birine de söyleseniz hayrına arada bu kadından daha fazla göz kulak olurdu. Eski ana babalara en kızdığım noktalardan biridir elin kırgınlığını küskünlüğünü fazlaca dert etmek. Yapmayın önceliğiniz çocuğunuz.
Çok güzel ifade etmişsiniz.Annelerimizin küçükken eve misafir geldiğinde neden hoşgeldin demedin diye azarladigi nesilleriz.Maalesef kendimle kiyasladim yani benim bakış acimla çok farklı işte ama burada paylaşıp fikir alınca daha iyi anladım bazı şeyleri.

Çok güzel ifade etmişsiniz.Annelerimizin küçükken eve misafir geldiğinde neden hoşgeldin demedin diye azarladigi nesillerin.Maalesef kendimle kiyasladim yani benim bakış acimla çok farklı işte ama burada paylaşıp fikir alınca daha iyi anladım bazı şeyleri.
Bize yıllarca komşu baktı parayla. Annem babam çalışıyor diye. Hatta bir tanesi 4 yaşındaki kardeşimi sokağa salıp kaybolmasına sebep olmuştu. Aklımız çıkmıştı bulana kadar.
Allah iyi vicdanlı insanlarla karsilastirsin.Bu neyin rahatlığı anlamıyorum iş olarak görmemek nasıl bir disiplinsizlik.

Çok güzel ifade etmişsiniz.Annelerimizin küçükken eve misafir geldiğinde neden hoşgeldin demedin diye azarladigi nesilleriz.Maalesef kendimle kiyasladim yani benim bakış acimla çok farklı işte ama burada paylaşıp fikir alınca daha iyi anladım bazı şeyleri.
Kesinlikle... başkaları için ne kadar kırıldık yok yere. Siz onu yapmazsınız öyle bir anne değilsiniz ama yine de burda önceliğiniz komşunun kırılması gücenmesi olmamalı ki burda gücenecek olan kişi sizsiniz aslında. Komşunuz dye güvenmişsiniz evlatlarınızı emanet etmiş bunun için ücret ödemişsiniz. Buna rağmen beklentinizi karşılayamamış.

Maalesef iki kişiyi maddi olarak karsilayamam hem çocuklar için de uygun olmaz kafa karışıklığı.
2 tam değil kastettiğim. Geçiş dönemi için birini 2 gün birini 3 gün alabilirsen diye söyledim. Korkum o ki bulduğun kişiden memnun kalmazsan tükürdüğünü yalamak zorunda kalma. Mutlaka bozulacak komşu. Senin perişan olmanı gözleyecek. Pandemi dönemi başka da birini bulamazsan. En azından belki benim neyimi beğenmiyor diye düşünürse. Olmadı Eşinin üstüne at ödevleriyle ilgilenecek birini arıyor falan diye. Bakıcı olayına kitap yazarım ben. Yeterki muhtaç olduğunu anlamasınlar. Ben ne yapıyorum s.... com a ilan veriyorum. 2 de kamera bulundur evde. Rereanslınyakından kişiler diye belirt. Birçok kişi arar. Kafana yatanların tellerini kaydet. Mutlaka lazım oluyor.

Ben bayani hakli buldum temizlik ve yemek istememesi cocukla daha cok ilgilensin diye, yani odevlerine yardimci olsun falan cocugu tv basina birakip kendi evinin isini yapsin diye degil, bence degistirin odevleri icin daha uygun birini bulduk deyin

Back