Kararsızlık derdi bakıcı

Cocuklari bakarken kendi evine goturup ev isleirni yapmasi cok yanlis ev islerini yapacagi zamanda cocuklarla ilgilenmesi gerekirdi. Cocuklara bir kap yemek bi kek yapmakta ne var insan olan bunu yapar zaten ara sira. Ev isi yapmamasi normal ama sizde beklememissiniz zaten. Bence konusun bu durumlardan rahatsiz oldugum icin baska birini dusunuyorum diyin bakalim ne diyecek

Bu şartlarda kimseyle çalışamam,siz iyi dayanmışsınız. Yan komşum dahi olsa çok acil bir şey olmadığı sürece çalışma saatlerinde kendi evine gidemez. Bakıcının temizlik yapmasına karşıyım,tek işi çocuklar olmalı. Çocukların yemeği,çocukların çamaşırı,ütüsü vs vs..

Kızlar bakicimla son durum:Ben yeni bir bakıcı bulmuştum çocuklarıma ödev ablası gibi ama henüz simdikine soylememistim.Bugun en ufacik bir elestirime ben elimden geleni yapıyorum beğenmiyorsan başka birini bul dedi,çocuklarina anneni çağır o baksın dedi.Sabir dedim uzatmak istemiyorum konuşmayı dedim insanlar anlaşamazsa ayrılırlar iş gereği diyebildim sadece.(ah neler geldi aklıma ama ben de kalsın). Hayırlısı olsun dedik bitti yani.Anladim ki insanlar bazen sessiz kalırsanız,benim gibi aman kötülük olmasın diye susarsaniz da anlamıyor.Kendine yapılan eleştiri de pat diye bırakabiliyor.Ama Allah'tan kimsesiz değilim o düşünsün.İyi de oldu kendi bıraktıgini düşünüyor.Okuyanlara tavsiyem gerçekten genelleme olmasın ama komşuluk başka iş başka.
Yüzsüzlükle son nokta!! Böyle naif insanlar hakkı olanı bile söylemeye çekinir kırılır mı üzülür mü dye ama o hem suçlu hem güçlü üste çıkar. Hem işini yapamayacak çocuklarla ilgilenmeyecek kendi evine gidip gelecek üstüne bir de bu işten para kazanacak hem de sizin haklı bir isteğiniz olunca beğenmiyorsan başka birini bul diyecek 🤦🏻‍♀️ Dışarda bir işte çalışsa saati koşulları belli böyle atarlanabilecek miydi acaba? Bu olay sayesinde insanları fazla düşünmemek gerektiğini anladınız böyle bakın olaya 😊

Yüzsüzlükle son nokta!! Böyle naif insanlar hakkı olanı bile söylemeye çekinir kırılır mı üzülür mü dye ama o hem suçlu hem güçlü üste çıkar. Hem işini yapamayacak çocuklarla ilgilenmeyecek kendi evine gidip gelecek üstüne bir de bu işten para kazanacak hem de sizin haklı bir isteğiniz olunca beğenmiyorsan başka birini bul diyecek 🤦🏻‍♀️ Dışarda bir işte çalışsa saati koşulları belli böyle atarlanabilecek miydi acaba? Bu olay sayesinde insanları fazla düşünmemek gerektiğini anladınız böyle bakın olaya 😊
Aynen ders oldu bana inşaallah 😊

Komşunuz çok uyanık yeni bakıcı bence .İnsan tanıdığı kişi olunca çekiniyor içinden geçenleri söyleyemiyordur .Ama yeni bakıcıya isteklerinizi yaptırabilirsiniz.

Ah yani bu şekilde söyleyemeyip nasıl söyleyeceğimi dert ediyorum. Olması gerekeni biliyorum ama doğru ifade etmek hem de yüz göz olmadan bitirmek istiyorum
Sen hem benim çocuğa bakıp hem kendi evine yemeye çalışıyorsun görüyorum çok yoruluyorsun bu yüzden ben başka bakıcı bulmaya karar verdim. Hem senin hem de benim açından daha iyi okur biraz bana ev işlerinde de yardımcı olacak ben ev işlerine yetmeyelim çünkü desen

Kızlar iyi akşamlar uzun süredir takip ediyorum forumu.simdi lafı çok uzatmadan konuya gireyim.calisan biriyim 5 aydır da okullar pandemiden dolayı kapaninca yeniden bakıcı olayına girdim.soyle ki bakıcım aynı zamanda komşum bunu şunun için belirtiyorum iş olarak devam etmeme durumu olsa da komşu olarak illa birbirimizi göreceğiz.Aslinda baştan beri kendisi istedi ve teklif etti çocuklara bakmayı.Fakat en ufak çocuklarla ilgili olumsuzlukta; örneğin o gün oğlum agresiflik yapmış (6 yaşında oğlum) çocukla zitlastigina şahit oldum.Ama yapısı böyle diye geçer düşüncesi ile büyük bir sorun olarak görmedim.Diger konu malum 1.sinif çocuğu okulda olmadığı için ödevler geliyor yoğun,canlı dersler filan ama sağolsun evi ile sürekli git gel yaptığı için yanında olup ödev konusunda yardımcı değil.Bu arada kesinlikle yemek temizlik yapmıyor yani sadece yemeklerini yediriyor benim hazırladığım.Bunlar en önemli gördüğüm sorunlar. Bunların dışında da birkaç sıkıntımız vardı ama ben hep ılımlı mi oldum kendimce ya da çekindim ve kesin çizgi koyamadım sanirim.ornegin kendi işini yapıyor evine geçip çocuklar bir bakıcınin evinde bir kendi evlerinde. Bir kez kek yapar mısın çocuklara dedim onu bile yapmadı evinde işi varmış.Neyse dedim ona da takilmadim.Simdi ben bu sıkıntılardan dolayı arayış icindeydim başka bir aday buldum.Benim evimde olacak çocuklarim ödev konusunda da yardımcı olacak sadece ve daha net ifade ettim ön anlaşma oldu.Fakat böyle bir durumda komşuyu bırakınca da komsuyla karşılaşacağız apartmanda illaki ve eminim benim ona haberi vermemle şaşıracak belki de kusecek.Ama diğer türlü de ben hep çocuklarla ilgili boş zaman gecirdiklerini düşünüyorum ve akşam bir hengame oluyor yetişmiyor ödevler.Uzattim hakkınızı helal edin😊. Şimdi sizlerden akıl istiyorum komşumla konuşup sıkıntılarımi açıkça dile getirip değişim olur mu diye beklesem mi?Ya da onu kırmadan bir bahane ile yeni bakıcıma mi karar versem.Kimseyi kırmak istesem de ben yipraniyorum ve bana karşı istekler konusunda o çok rahat.
Bildiğim kadarıyla yemek,temizlik bakıcıya ait olmaz zaten bunu beklememelisiniz
Eğitimine de özen istiyorsanız ona gore anlaşacaktınız başta
Sorun olarak bakicinin ikide bir ev değiştirmesini gördüm böyle devam edilmez çocuk bakıyorsa kendi evine gidip isini yapamaz

Back
X