• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden istemeyerek ayrıldım ve herşeyi özlüyorum

Sizede çok geçmiş olsun inşallah iyi olur Allah kalbinize göre verir, çok zormuş, bu kadar kısa zamanda hayallerimden evim dediğim yerden ayrılmak çok üzdü, daha yeni market alışverişi yapmıştım, kullanmadım bile
İnanki geçer bak ben senelerdir çekiyorum tutunacak dalımda yok gördüğün gibi düzen de değişmiyor verilmiş sadakan varmış

Yazınızı ilk okuduğumda eşinize çok kızmıştım ve üzülmüştüm size ama sonraki yorumlarda: Böyle kötü giden bir evlilikte 14 ay korunmamanız (bir de gidip tetkik yaptırmanız vs) zaten sizin evliliğinizden memnun olduğunuzu gösteriyor. Üzgünüm ama kendinizl yüzleşmeniz lazım , eşiniz sizi bırakmasaydı hiç ayrılmayacaktınız gibi bence . Evi terketmişsiniz ama Şuan eşinizi bekliyorsunuz. ACABA onun sizin arkanızdan gelip tekrar barışacağınızı düşünerek evi terketmiş olabilir misiniz??. Eşiniz bugün sizin babaevinize gelse, bi iki arasa msj atsa affedeceksiniz ne yazık ki :(.. Hayat sizin hayatınız.. , ama kendinize biraz daha dürüst olun bence. Çünkü insan kendine böyle işkence yapan bir adamı, bırakın özlemeyi adını bile anmamalı .. Umarım geride bırakırsınız kocanızı da eski hayatınızı da..

Yazınızı ilk okuduğumda eşinize çok kızmıştım ve üzülmüştüm size ama sonraki yorumlarda: Böyle kötü giden bir evlilikte 14 ay korunmamanız (bir de gidip tetkik yaptırmanız vs) zaten sizin evliliğinizden memnun olduğunuzu gösteriyor. Üzgünüm ama kendinizl yüzleşmeniz lazım , eşiniz sizi bırakmasaydı hiç ayrılmayacaktınız gibi bence . Evi terketmişsiniz ama Şuan eşinizi bekliyorsunuz. ACABA onun sizin arkanızdan gelip tekrar barışacağınızı düşünerek evi terketmiş olabilir misiniz??. Eşiniz bugün sizin babaevinize gelse, bi iki arasa msj atsa affedeceksiniz ne yazık ki :KK43:.. Hayat sizin hayatınız.. , ama kendinize biraz daha dürüst olun bence. Çünkü insan kendine böyle işkence yapan bir adamı, bırakın özlemeyi adını bile anmamalı .. Umarım geride bırakırsınız kocanızı da eski hayatınızı da..
İnsan sevdiği inandığı insana konduramıyor bazı şeyleri, özünde iyi biri sadece beni ailesi olarak kavrayamadı, ailesinin etkisinden çıkamadı, ben zaten hep çocuğum olsun diye evliliği önce tutmuştum, belki çocuğumuz olursa aile kavramının farkına varar diye düşünmüştüm, içinde olunca çok farklı oluyor, konduramıyorsunuz bazı şeyleri, üzülüyorum neden böyle oldu diyorum, ben zaten hastanede çalışıyorum, kendim içinde en azından Bi rahatsızlık varsa diye yaptırdım, özel olarak Bi hastaneye gitmedim, evet kafam da hep soru işaretleri vardı, çok fazla merhametliyim, dün gece yazdığı sözü bile kafama takabiliyorum, herhalde çok yeni olduğu için, tabi ki gel dese gitmem, ailem saygın bir aile onların gururu çok önemli benim için...

Yazdım sildim, daha çok üzülmeyin diye cümleler oluşturmaya çalıştım ama yok olmuyor.
Tek diyeceğim mahremini, evini, karısını, ev içi olayları gidip ailesine anlatan dedikoducu bir erkek görünümlü insanımsı ve onun için üzülen hemcinsim.

En kısa sürede bu erkekten değil köy, kasaba bir tuğla parçası bile olmayacağını anlamanızı dilerim. Daha kötü olaylar yaşamadan, tüm iyi niyetimle.

Ailenize üzüldüm, daha güçlü bir kız evladı hak ediyorlar bence. Babanız için çok çok üzüldüm, eve gelip sizi almış.
Sizin güçlü duracağınızı, ailenizin değerini ve kendi değerinizi kavrayacağınıza inanıyorum.

Aksi takdirde böyle üzülür, o dedikoducu erkeğe geri dönmek isterseniz aileniz için çok çok üzüleceğim. Sizin için değil.

Yaa çok merak ediyorum nasıl babanızı arayıp gel kızını al diyebiliyorlar? Her şeyi geçtim çocuk gibi beni babam teslim edecek adamı ölsem affetmem. Size bu muameleyi yapan insanları lütfen affetmeyin. Gelip ayağınıza kapansa bile affedilmemeli. Hangi devirde yaşıyoruz? Gel al kızını ne demek?

Çok haklısınız bir başkası bana anlatsa bende böyle söylerim, ama neden bu kadar üzülüyorum ve özlüyorum, yapılanları kabul edemiyorum, çok güzel bir işim var bakımlı biriyim çirkin değilim, her girdiğim ortamda sevilirim, saygın bir ailem var, bunu kabullenemiyorum, zoruma gidiyor

Yaşadığınızı kabullenmeniz tabiki kolay değil, üzücü. Şuan böyle bir durumda psikolojik olarak etkilendiğiniz için bu düşüncelerdesiniz buda gayet normal. Size babamın bana söylediği bir sözünü söyleyeceğim bana her zaman güç vermiştir: Esir olabilirsin ama teslim olmayacaksın. Lütfen dik durun yaşadıklarınız ne kadar acıda olsa karşılarında dimdik durun, tavrınızdan vazgeçip ödün vermeyin. Gezin tozun eğlenin görsünler. O koca olacağa ve ailesine inşallah siz ve aileniz haddini bildirmişsinizdir. Böyle erkek mi olur böyle koca mı olur, koca dediğin karısına sahip çıkar ezdirmez. Ne yapmışsın sanki küfür mü etmişsin kavga mı etmişsin onlar saygısız görmemişler yazık ama allah gösterir onlara rahat ol. Suratına tükürülecek cinstenmiş. Akışına bırakın her şey olacağına varır hiç merak etmeyin.

Evlilige uygun bi adam degilms hatta adam bile degilmis yaa..okurken tiksindim. Gitsin ailesiyle yaşasın. Keske boylelerinin bi yerine bi damga vurulsa da goren anlasa ne mal olduğunu.. baska insanlarin hayatlarini mahvetmems olurlar boylece..hep dyorum böyle durumlarda şükredin ve defedin..simdi alışkanlık, anılar vs üşüşür de bi sure sonra anlarsnz nasl bi pislikten kurtuldgnzu..

Bide kaynana kim oluyor da gelin alın diyor pardon da ? Sizi kendi evinizden kim ne hakla kovuyor !? Aynı evde mi yaşıyorsunuz yoksa ?

Bide kaynana kim oluyor da gelin alın diyor pardon da ? Sizi kendi evinizden kim ne hakla kovuyor !? Aynı evde mi yaşıyorsunuz yoksa ?
Hayır aynı sitede oturuyorduk, 2 blok vardı aramızda, oturtuğumuz ev onlarındır, sürekli ben yıllarca ev temizleyerek aldım bu evi diyordu, yani ev onların ben emanet duruyordum

Olay ne olursa olsun senin aileni arayarak, gelin alın kızınızı dediği an kopmuş ipler.
Siz eşinizle değil de ailesiyle evlenmişsiniz.
Özlediğiniz şey de eviniz değil, eşinizle olan güzel anlar.
Geri dönersen ne yapmayı düşünüyorsun?

Çok haklısınız bir başkası bana anlatsa bende böyle söylerim, ama neden bu kadar üzülüyorum ve özlüyorum, yapılanları kabul edemiyorum, çok güzel bir işim var bakımlı biriyim çirkin değilim, her girdiğim ortamda sevilirim, saygın bir ailem var, bunu kabullenemiyorum, zoruma gidiyor
Sorun sizle ilgili degil zaten onların zihniyeti bu .
Kadını mal gibi gördükleri için seni ayrı bi birey olarak düşünmüyorlar babanı arayıp gel al bunu diyorlar sanki sen bir esyaymissin gibi.
Eşin de adam değil insan bile değil bence karısına bunları yaşatan birini özlemek ,adam yerine koymak falan benim yapabileceğim bir şey değil malesef.
Hayatını değiştir git destek al arkadaslrinla görüş psikologa git kuaföre git sana ne Iyi geliyorsa onu yap ama şu adamı arama sorma onlardan ses seda çıksa bile sen takmayacaksın .

İnsan sevdiği inandığı insana konduramıyor bazı şeyleri, özünde iyi biri sadece beni ailesi olarak kavrayamadı, ailesinin etkisinden çıkamadı, ben zaten hep çocuğum olsun diye evliliği önce tutmuştum, belki çocuğumuz olursa aile kavramının farkına varar diye düşünmüştüm, içinde olunca çok farklı oluyor, konduramıyorsunuz bazı şeyleri, üzülüyorum neden böyle oldu diyorum, ben zaten hastanede çalışıyorum, kendim içinde en azından Bi rahatsızlık varsa diye yaptırdım, özel olarak Bi hastaneye gitmedim, evet kafam da hep soru işaretleri vardı, çok fazla merhametliyim, dün gece yazdığı sözü bile kafama takabiliyorum, herhalde çok yeni olduğu için, tabi ki gel dese gitmem, ailem saygın bir aile onların gururu çok önemli benim için...
Çok ince ruhlu bir insansınız.. Kırgınlıklarınızı geride bırakmanız lazım artık ama, .. Tabiki zamana ihtiyacınız var, belki psikolojik destek de almalısınız. (Siz dönmem diyorsunuz ama yazılarınızda ikilemler var onun için kendi fikrimi yazdım ben.) Bir insanın iyi olması, iyi bir koca , iyi bir sevgili olacağı anlamına gelmez. Ayrıca zaten yaradılış zorunluluğumuz iyi bir insan olmak. Zaten olması gereken o. Çevremizde o kadar kötü şeyler duyup bilinçaltımızı dolduruyoruz ki "iyi insan olmayı"artı bir vasıf olarak görüyoruz. Evlilik başlı başına zor bir kurumken "çocuk olunca hiçbirşey düzeltemezdi ne yazık ki". . Herşey oluruna varır, ki emin olun anlattıklarınızdan anlaşılan bu evlilik zaten hiç yokmuş. Sadece siz var olduğunu inanmışsınız. Eşiniz Sizi hayatına ve ailesinin hayatına bir yardımcı, sesi çıkmayan , kendi kararı olamayacak sadece denileni yapacak bir destek olarak görmiş. Asla ayrı bir birey olarak hissedip hayat arkadaşı olarak görmemiş. Yolunuz açık olsun.. Lütfen kendinizi bu duruma kaptırıp daha fazla hırpalayıp üzmeyin.

Olay ne olursa olsun senin aileni arayarak, gelin alın kızınızı dediği an kopmuş ipler.
Siz eşinizle değil de ailesiyle evlenmişsiniz.
Özlediğiniz şey de eviniz değil, eşinizle olan güzel anlar.
Geri dönersen ne yapmayı düşünüyorsun?
Evet doğru diyorsunuz, çok yeni olduğu için belki kabullenememek belki özlem, geri dönmeyi düşünmedim, ne yapmam gerektiği ide bilmiyorum, sadece destek istiyorum

Sizlere nasıl teşekkür etsem az gelir, kendimi çok yalnız hissediyordum, ailemin evine gelmek çok üzdü, abim ve babamın durumu çok iyi Allaha şükür, sana ev tutalım eşya bak, yerleştir kendi hayatını yaşa diyorlar, ama ben hala bir tarafım bişey bekliyor gibi, kendimi de suçluyorum, bana karşı iyiydi ama ailesi arada dengeyi kurmadı, en son annesi eşinin sana iyi davranmasını istiyorsan bizimle iyi olacaksın dedi, hiç ezdirmedim kendimi, saygı çerçevesinde cevabımı verdim, o zaman hiç sevmesin dedim, o yokken tüm eşyalarımı kıyafet olarak topladım çıktım, düğünde takılan bileziklerimi de almış saklamış, vermem diyor, abim boşver biz 20 30 bin liralık insanlar değiliz, aç anlaşmalı boşanma 1-2 ayda bitir, 1-2 sene mahkemelerde uğraşma diyor, ama yüreğim çok tuhaf... Ve önemli bişey, 14 aydır korunmuyorduk hamile kalamadım, şimdi 2 gün geçikti buda çok canımı sıkıyor, bu sürede böyle bişey olmamalıydı
Neredeyse aynı şartlarda boşanma olayım gerçekleşti. Düğündeki altınları geçtim üzerime borç bile çıkarmıştı eski eşim. Ailem kesinlikle çekişmeli olmayacak boşanma anlaşmalı bir ayda bitsin çıksın hayatından dedi. İyi ki onları dinlemişim diyorum. Böylece kısa sürede toparlanıp hayatıma baktım. Çok şükür rabbim onun benden çaldıklarını fazlasıyla geri verdi. Ama ona hakkımı helal etmiyorum ve inşallah bana yaptıkları ondan kat be kat çıkar diyorum. Başlarda üzülmeniz normal ama geri dönüp barışmayın sakın aynı yollardan geçmiş bir kadın olarak söylüyorum

Neredeyse aynı şartlarda boşanma olayım gerçekleşti. Düğündeki altınları geçtim üzerime borç bile çıkarmıştı eski eşim. Ailem kesinlikle çekişmeli olmayacak boşanma anlaşmalı bir ayda bitsin çıksın hayatından dedi. İyi ki onları dinlemişim diyorum. Böylece kısa sürede toparlanıp hayatıma baktım. Çok şükür rabbim onun benden çaldıklarını fazlasıyla geri verdi. Ama ona hakkımı helal etmiyorum ve inşallah bana yaptıkları ondan kat be kat çıkar diyorum. Başlarda üzülmeniz normal ama geri dönüp barışmayın sakın aynı yollardan geçmiş bir kadın olarak söylüyorum
Sizin adınıza sevindim, hakkınızda hayırlısı, peki onlar sizin halkınıza girdiler hiç pişman olmadılar mı? Yada yaptıkları çıktı mı onlardan?

Sizin adınıza sevindim, hakkınızda hayırlısı, peki onlar sizin halkınıza girdiler hiç pişman olmadılar mı? Yada yaptıkları çıktı mı onlardan?
Boşandıktan sonra görmedim hiç onları ama eski ortak tanıdıklardan haberini almıştım bir kaç sene önce. Eski tas eski hamam devam ediyormuş. Daha anlatacaktı ama ben istemedim. Yaptıkları muhtemelen çıkmamıştır. Umarım ahirette hak yerini bulur.

Back