Evden homeofis çalışıp şirket kurmak

Hayat ne garip

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
5.761
4.816
698
Bayanlar mrb evden homeofis çalışıp şahıs şirketi kurmak istiyorum ev hanımıyım.sizce kazandığım açtığım şirkete degermi kar getirirmi .başına geceyimmi.
Tecrübeli bayanlardan bilgisi olanlardan bu işi yapabilirmiyim ne önerirsiniz?

Ben fikirden çok açtığım şirket için harcanan yapılan için degermi diye düşünüyorum bu işler nasıl olur sene sonunda borçlu cikmayalim borçlu çıkıp🤭
fikir var fikir var şimdi ne iş yaptığınızı bilmeden ne kazanacağınızı kim nasıl bilsn🤷🏻‍♀️

şirket kurulumunun pek bir masrafı yok, fatura matbu evrak ve maliyeye açılış için yapılan ödemeler olur. ama fazla bir şey tutmaz.
evin bir odasını adres gösteriyorsunuz gelip bir bakıyorlardı eskiden şimdi belki direkt onaylıyorlardır bilmiyorum.

esas masrafınız 1- her ay muhasebeciye ödemek zorundasınız. hiç fatura kesmeseniz geliriniz olmasa bile bizim ülkemizde kendi muhasebenizi kendiniz tutamıyorsunuz (yasal olarak) muhasebecinin tutması gerekiyor. na aylık para vermek zorundasınız
2- SGK. ev hanımı iseniz şu an başka yerden SGKnız yok demektir. o zaman kendiniz şirketten SGK ödeyeceksiniz kendiniz için.
3- asıl kalem: vergi! ne iş yapsanız faturasıyla yapınca vergisi çıkar. bunun takibini yapmak ve ödeyebilmek bir iş..siz ödeme tahsil etmeseniz bile devlet sizden KDVsini peşin peşin tahsil eder mesela...

bunları karşılarım, iş yaparım diyor musunuz?

şirket kurulumunun pek bir masrafı yok, fatura matbu evrak ve maliyeye açılış için yapılan ödemeler olur. ama fazla bir şey tutmaz.
evin bir odasını adres gösteriyorsunuz gelip bir bakıyorlardı eskiden şimdi belki direkt onaylıyorlardır bilmiyorum.

esas masrafınız 1- her ay muhasebeciye ödemek zorundasınız. hiç fatura kesmeseniz geliriniz olmasa bile bizim ülkemizde kendi muhasebenizi kendiniz tutamıyorsunuz (yasal olarak) muhasebecinin tutması gerekiyor. na aylık para vermek zorundasınız
2- SGK. ev hanımı iseniz şu an başka yerden SGKnız yok demektir. o zaman kendiniz şirketten SGK ödeyeceksiniz kendiniz için.
3- asıl kalem: vergi! ne iş yapsanız faturasıyla yapınca vergisi çıkar. bunun takibini yapmak ve ödeyebilmek bir iş..siz ödeme tahsil etmeseniz bile devlet sizden KDVsini peşin peşin tahsil eder mesela...

bunları karşılarım, iş yaparım diyor musunuz?
Sanırım karşılar iş yaparım .

Ne işi yaptığınıza göre değişir kârlılık durumu. Mesela eşimin homeoffice işi var. Evi kiralamış gösterdik. Ev benim üstüme. Gerçi bana hiç kira vermedi, üstelik getir götür işlerini de bana yaptırıyor. Bunu konuşmam lazım 🤔 muhasebecisi var giderleri falan eşim kalem kalem tutup ona gönderiyor. Vergi işleri falan var onu nasıl yapıyorlar bilmiyorum vardır bir hesabı. Tabii eşimin işi finans üzerine danışmanlık fena kazanmıyor.

Ne işi yaptığınıza göre değişir kârlılık durumu. Mesela eşimin homeoffice işi var. Evi kiralamış gösterdik. Ev benim üstüme. Gerçi bana hiç kira vermedi, üstelik getir götür işlerini de bana yaptırıyor. Bunu konuşmam lazım 🤔 muhasebecisi var giderleri falan eşim kalem kalem tutup ona gönderiyor. Vergi işleri falan var onu nasıl yapıyorlar bilmiyorum vardır bir hesabı. Tabii eşimin işi finans üzerine danışmanlık fena kazanmıyor.
Bizde KV demin evinde oturuyoruz.
Muhasebeci tuttuk tanıdık.
Benim Bağ-Kur primi yatacak .
İş benim üstüme kurulacak.
Planlar bu şekilde .
İşi zaten biliyoruz yurt dışı tasimacilik yapicaz.nakliye

Ben kendime şahıs şirketi kurdum, yukarıdaki yorumlardan birinde arkadaş detaylı anlatmış. Açılış için görevli gelip kontrol edecek, sorular soracak. Içeri girebilirsiniz demiştim ama memur girmeye gerek görmedi. Eve ait fatura aidat gibi giderleri masraf gösterebiliyorsun. Bağkur ödemesi çıkıyor aylık min 1200 yada 1600 TL sanırım, 300 kusur muhasebeci. Birde kazancına göre vergi ödüyorsun. Ne kadar çok kazanirsan o kadar çok vergi ☺️ nakliye işi oldugundan yakıt masrafını da vergiden dusebiliyorsunuz diye biliyorum ama iyice emin olun.

Aşağıda yazdığım gibi planladık.umarim işler istedigimiz gibi gider🙏🙏
Bir planınız yokki
Evden nakilye işi yapıcam demişsiniz?
Naklye aracınız varmı?
Varsa kaçtane
Bunların vergisi, sigortası, bakımı masrafı ne alemde?
Sizin SGK nın yatması gerekiyor
Eleman çalıştırcaksınız mecburen onlarında SGK yatacak aylık düzenli
En azındna asgari ücret vereceksiniz
Kaç çalışan olacak?
Homeofis demişsiniz
Şirkete gider gösterceksiniz sanırım evin bir odasını?
Kira bedeli, elektrik su internet aboneliği şirkete nasıl pay edeceksiniz
Bunlarla ilgili iş planınız vardır sanırım?
Var dimi?
Durup dururken ev hanımlığından sıkıldım dur şirket kurayım diye düşünemişsinizdir inşallah

Ben kendime şahıs şirketi kurdum, yukarıdaki yorumlardan birinde arkadaş detaylı anlatmış. Açılış için görevli gelip kontrol edecek, sorular soracak. Içeri girebilirsiniz demiştim ama memur girmeye gerek görmedi. Eve ait fatura aidat gibi giderleri masraf gösterebiliyorsun. Bağkur ödemesi çıkıyor aylık min 1200 yada 1600 TL sanırım, 300 kusur muhasebeci. Birde kazancına göre vergi ödüyorsun. Ne kadar çok kazanirsan o kadar çok vergi ☺️ nakliye işi oldugundan yakıt masrafını da vergiden dusebiliyorsunuz diye biliyorum ama iyice emin olun.
Tşkler yorum için.tam dediğiniz gibi bağkur odemesi 1400
Muhasebe 500
Ne kazanırsak o kadar vergi 😊😉deneyeceğiz bakalım ne kazanırız göreceğiz.

Bir planınız yokki
Naklye aracınız varmı?
Varsa kaçtane
Kaç çalışan olacak?
Homeofis demişsiniz
Var dimi?
Durup dururken ev hanımlığından sıkıldım dur şirket kurayım diye düşünemişsinizdir inşallah
Bende merak ettim bu soruların cevabını. Birde yurtdışı taşımacılık yani.

Bir planınız yokki
Naklye aracınız varmı?
Varsa kaçtane
Kaç çalışan olacak?
Homeofis demişsiniz
Var dimi?
Ben şirketi kendi adıma kuracağım.
Şu an çalışmıyorum ev hanımıyım(iş hayatım oldu işler nasıl döner biraz bilirim)
Bağkur odemesi yapacağım kendim için yatacak.
Eleman calistirmayacagm.cunku şu an küçük işler gerek yok
Eşimle çevireceğiz o işi biliyor.yurt dışı taşımacılık yapicagiz nakliye yurt içi değil.
Nakliye araçlarını anlastgımız firmalarla sagliyacagiz.biz aracı kurum olacağız.tasimasini yaptırmak isteyen firmaya araç sağlayacağız yurt dışı icin

Back
X