sizde haklisiniz yeni evlisiniz biraz dusuncesizlik olmus ama omur boyu kalacak degil herhalde biraz disinizi skn esinizlede huzuruunuzu bozmayin birde soyle dusun gorumcen degilde kiz kardesin sizde kalsa esiniz rahatsiz olsa uzulursunuz simdide esiniz uzulur kardesini istemediginizi dusunur...
kardeşim dahi kalsa ben buna rahatsız olurdum.... yenı evliyiz sncta.. konu sahibini bilemem ama...
Konuşucam eşimle başka yolu yok ister kırılsın ister üzülsün. İnanın iki dk yalınz kalamıyoruz. Eşim sürekli odasında çalışıyor ben onunla oturmak zorunda kalıyorum.çok zor.
Biz oluyoruz da erkekler olmuyor. Çünkü onlar ilgilenmiyor herşeyi sen yapıyosun. o odasına çekilip çalışıyor.
Off canım yaa ne zordur içinde bulunduğun durum
böyle bişey yaşamadım tecrübe değilde sadece ben yerinde olsam napardım düşündüm
1- önce eşimle bu durumu rahatsızlığımı direk yüzyüze konuşurdum
2- evde görümcemden rahatsız olduğumu belli ederdim soğuk davranırım bazı şeylerini duymazlıktan gelirim sohbet etmem sürekli işlerimi bahane eder yanında oturmam,hatta erkenden yatarım yorgunum derim,kusura bakmasın kimse hakedene yapacaksın
3- görümcem çekinmiyorsa sürekli geliyorsa bir denerim onun yanında eşime yakın otururum onun kulağına bişeyler söylerim,hani görümcemin duymamasını sitediğim şeyler olabilir bunu sırf görümcem utansın diye yapardım
4- birlikte bir yere gidileceği zaman görümcemde mi geliyor hemen içeri geçer eşimide çağırırdım direk şunu derdim;
ben 4 aylık evliyim seninle babaşa özel vakit geçirmek istiyorum ama her defasında kardeşinide yanımızda götürüyoruz eğer böyleyse ben gelmiyorum siz kardeş kardeş gidin derim.
5-bütün bunlar işe yaramıyorsa görümceme sürekli laf vurdururum eşimin yanında veya başkalarının yanında.. Mesela vallahi yeni evliyiz ama hiç özelimiz yok hiç başbaşa kalmıyoruz vs vs
kardeşim dahi kalsa ben buna rahatsız olurdum.... yenı evliyiz sncta.. konu sahibini bilemem ama...
konu sahibi yorumumu kaale almadigi icin ne dusundugunu bilemiyorum...
A PLANI
eşini kırmadan, o da seni kırmadan konuşman gerekiyor.tatlı dille kardeşin hergün geliyor ben rahat olamıyorum.sana dilediğim gibi yaklaşamıyorum.daha yeni evliyiz.ben söylersem yanlış anlayabilir sen konuşabilir misin de.itiraz ederse.geri hamle yap.tamam hayatım de, kavga etmeyin.sonrasında,
örnek; şöyle giyin, kuşan süslen. eşin eve gelince gözü gönlü açılsın. yemek sonrası için planlar yapsın kafasında.kardeşi de gelince o da rahatsız olacaktır eminim.
B PLANI
eşin odasında çalışırken sen görümcenle zorunlu ilgilenmek durumunda kalıyorsun sanırım.
misafir sayıp hoş tutmaya çalışıyorsan, o da bu ilgiden memnun olup gelmeye devam eder.
görümcen geldiğinde başım ağrıyor deyip yatabilirsin veya gelmeden önce arıyor mu bilemiyorum önceden plan yapıp ''aaa bizim bugün planımız var, sonra görüşelim'' diyebilirsiniz.
laf arasında bu aralar erken yatıyoruz de.hatta bol bol esne.
C PLANI
olmadı mı? benim falanca rakadaşım var, ona hergün misafir geliyor, geç saatlere kadar oturuyormuş.rahatsız oluyor haliyle deyin. alim olan anlar demişler.haa bunu da anlamazsa;
D PLANI
kayınvalidenle konuş. anne biz erken yatıyoruz x bize geldiği için eşimde uykusuz kalıyor sen konuşabilir misin de.bırak kulağını annesi çeksin.
DİPNOT: asla ve asla eşinle bu konuda tartışmaya girme.annesi ve kardeşinden yana olabilir.erkek milleti demişler.kendi evliliğini, huzurunu 2 sene sonra anca düşünürler.tecrübeyle sabit
gelişmeleri bekliyorum. hadi bakalım
Ben olsam yapmazdım. Bir değil, iki değil.. Önüne çayı demliğiyle koyar, "Kusura bakma benim ilgilenmem gereken işlerim var, siz abla kardeş oturun, zaten bu eve yabancı değilsin" falan der, gider yatak odamda kitap falan okurdum. 10 yıllık bile evli olsanız, sürekli böyle olmaz ki, kendi evinizde ayaklarınızı uzatıp rahat edemeyecek misiniz? Ne kadar ayıp, kazık kadar kadının yaptığı şeye bak.
bazı konularda doru soylemişsiniz ama... benım de basıma geldı uyarmak ıstedim...
1. abisinin yada akrabalarının önunde laf carpmak dogru bırsey olmaz. tepkiyi sen çekersin. baskaları tarafından ayıplanırsın. hatta kocan sana önların önunde ya da baska bır zamanda sana kızabılır bu daha kötü olur.
2. eşinize hiçbir zaman senınle ozel olarak vakıt gecırmak ıstyrm demeyın.. ozel vaktı yaratın.. yok demeyecektır. burada demek ıstedgm ısten gelırken 2 tane kck pasta alın.. grmceyı saymayın.. 2 kısılık yemek hazır olsun evde.. grmceyı goz ardı et.. yok mus gb bıseler hazırla. sakın mı sakın onun onunde pastaneye dgp 2 kısılık bse al demıyrm bak, ya da yemek yap demyrm bu anca terbyesızlık olur... onceden hazırla.. bunu sana dıle getırırse senın gelmeyecegını düşündüm de aldım ya da yazırladım dersın. maksat onu uzaklaştırmak.
3. onun onunde eşini öp, cilve yap bana kalırsa, kendı de kıskanıp kacıyor...özenıyor galıba... halınden anlıyor.... ama şiddetle yapma cunku eşin de senı azarlayablr, böyle davranısları yapma dıyebilir ...
4. size gelıyorsa, kös kös durmamalı bence ona iş ver..... yemek yapıyorsan yardım etsın bısuru ısı ona yık.. bulaşık yıkat msla.. yardım eder msn de...
5. kesınlıkle n kdr yorgun olsan da grmcenı bırakmaya sen de gıt,i gerekırse eşinle orada otur.. cunku aıle tarafından saygı gorursun.. bak gelın gelmemıs bıle derler... eşine baglı dglsın gb dusunurler.. hem eşin de boyle durumda sana daha cok baglanacaktır...
ben de rahatsız olurum kim olmazki gelen annen baban da olsa hergün gelse rahatsız olursun. o hane sana ailt çünkü
Canım ben olsam gayet rahat davranırdım gorumcenın yanında,,,Eşimin elini tutamıyorum,dizine yatamıyorum vs dıosun,yap çekınme,o sızı rahatsız etmekten cekınmıyorsa sen de çekinme,belkı gorumcen bu durumdan rahatsız olup gelmelerını seyreklestırır...Bu arada eşinle konus mutlaka, konusamıyorum dıyorsan,,,msla bı aksam eşini çek mutfaga ve ya baska bı odaya öpmeye başla,anlatabılıyor muyum,erkekler ıcın seks onemlıdır bılırsın,o zaman kendı de ıstedıgı gıbı davranamadıgını anlayıp rahatsız olacaktır,,,
Eşim üzelecek diye katlanıyorum işte. ama kafayı yemek üzereyim.
Sizi anlıyorum, ama eşinize göre hava hoş, gidip kafasına göre takılıyor. Görümceye göre hava hoş, muhtemelen yaptığı terbiyesizliğin farkında bile değil. E siz?
Belki eve iş getirebildiğim bir mesleğim olduğu için bana böyle kolay geldi bilmiyorum ama sizin de akşamları görümcenizle başbaşa oturmaktan daha önemli işleriniz mutlaka vardır. Yoksa da bulun. "Kusura bakma canım benim şunu yapmam gerekiyor, siz beraber takılın zaten yabancı değilsin" falan deyip gidin, gerekirse temiz dolaplarınızı döküp baştan temizleyin, ama onu ağırlamak sizin için bir zevkmiş gibi davranmayın. Gidip kardeşinin mi başına ekşiyor, kendi kendine mi oturuyor, ne yaparsa yapsın. Eşiniz bir şey derse de "her akşam misafir var, tamam sorun değil ama bu evin düzeninin de bir şekilde yürümesi gerekiyor, ne yapabilirim." falan dersiniz. Eşinizin sizi anlaması için ablasıyla kendisinin ilgilenmesi yeterli bir süre için.
Hiçkimse için hiçbir şeye katlanmayın. Orası sizin eviniz, rahat etmeniz gereken yer.
Selcan sakın görümcene surat asma sonra selcan surat astı derler sanki görümcenin yaptığı çok doğru bir şeymiş gibi haklıyken kendini haksız duruma düşürmüş olursun bırak eşin anlasın hatasını. Eşini de kırma gel burda bize anlat sıkıntılarını bence zamanı azalmış yakında eşin de sıkılmaya başlayacaktır bu durumdan. Eşinle birlikte her zaman gidemesen de arada sen de çık git görümceni bırakmaya; bir de görümceni misafir gibi görme yanında rahat ol uzan yeri geliyorsa ona da rica et sana yardımcı olsun. Bir de sizin bir arkadaş çevreniz yok mu arada planlar yapın sinema tiyatro gibi yani sizin de sosyal hayatınızın evde görümcenle birlikte oturmaktan ibaret olmadığını arada gösterin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?