Evden gitmeyen görümce :(

kardeşim dahi kalsa ben buna rahatsız olurdum.... yenı evliyiz sncta.. konu sahibini bilemem ama...

Konuşucam eşimle başka yolu yok ister kırılsın ister üzülsün. İnanın iki dk yalınz kalamıyoruz. Eşim sürekli odasında çalışıyor ben onunla oturmak zorunda kalıyorum.çok zor.

A PLANI
eşini kırmadan, o da seni kırmadan konuşman gerekiyor.tatlı dille kardeşin hergün geliyor ben rahat olamıyorum.sana dilediğim gibi yaklaşamıyorum.daha yeni evliyiz.ben söylersem yanlış anlayabilir sen konuşabilir misin de.itiraz ederse.geri hamle yap.tamam hayatım de, kavga etmeyin.sonrasında,
örnek; şöyle giyin, kuşan süslen. eşin eve gelince gözü gönlü açılsın. yemek sonrası için planlar yapsın kafasında.kardeşi de gelince o da rahatsız olacaktır eminim.

B PLANI
eşin odasında çalışırken sen görümcenle zorunlu ilgilenmek durumunda kalıyorsun sanırım.
misafir sayıp hoş tutmaya çalışıyorsan, o da bu ilgiden memnun olup gelmeye devam eder.
görümcen geldiğinde başım ağrıyor deyip yatabilirsin veya gelmeden önce arıyor mu bilemiyorum önceden plan yapıp ''aaa bizim bugün planımız var, sonra görüşelim'' diyebilirsiniz.
laf arasında bu aralar erken yatıyoruz de.hatta bol bol esne.

C PLANI
olmadı mı? benim falanca rakadaşım var, ona hergün misafir geliyor, geç saatlere kadar oturuyormuş.rahatsız oluyor haliyle deyin. alim olan anlar demişler.haa bunu da anlamazsa;

D PLANI
kayınvalidenle konuş. anne biz erken yatıyoruz x bize geldiği için eşimde uykusuz kalıyor sen konuşabilir misin de.bırak kulağını annesi çeksin.

DİPNOT: asla ve asla eşinle bu konuda tartışmaya girme.annesi ve kardeşinden yana olabilir.erkek milleti demişler.kendi evliliğini, huzurunu 2 sene sonra anca düşünürler.tecrübeyle sabit

gelişmeleri bekliyorum. hadi bakalım

Biz oluyoruz da erkekler olmuyor. Çünkü onlar ilgilenmiyor herşeyi sen yapıyosun. o odasına çekilip çalışıyor.

Ben olsam yapmazdım. Bir değil, iki değil.. Önüne çayı demliğiyle koyar, "Kusura bakma benim ilgilenmem gereken işlerim var, siz abla kardeş oturun, zaten bu eve yabancı değilsin" falan der, gider yatak odamda kitap falan okurdum. 10 yıllık bile evli olsanız, sürekli böyle olmaz ki, kendi evinizde ayaklarınızı uzatıp rahat edemeyecek misiniz? Ne kadar ayıp, kazık kadar kadının yaptığı şeye bak.

bazı konularda doru soylemişsiniz ama... benım de basıma geldı uyarmak ıstedim...

1. abisinin yada akrabalarının önunde laf carpmak dogru bırsey olmaz. tepkiyi sen çekersin. baskaları tarafından ayıplanırsın. hatta kocan sana önların önunde ya da baska bır zamanda sana kızabılır bu daha kötü olur.
2. eşinize hiçbir zaman senınle ozel olarak vakıt gecırmak ıstyrm demeyın.. ozel vaktı yaratın.. yok demeyecektır. burada demek ıstedgm ısten gelırken 2 tane kck pasta alın.. grmceyı saymayın.. 2 kısılık yemek hazır olsun evde.. grmceyı goz ardı et.. yok mus gb bıseler hazırla. sakın mı sakın onun onunde pastaneye dgp 2 kısılık bse al demıyrm bak, ya da yemek yap demyrm bu anca terbyesızlık olur... onceden hazırla.. bunu sana dıle getırırse senın gelmeyecegını düşündüm de aldım ya da yazırladım dersın. maksat onu uzaklaştırmak.
3. onun onunde eşini öp, cilve yap bana kalırsa, kendı de kıskanıp kacıyor... özenıyor galıba... halınden anlıyor.... ama şiddetle yapma cunku eşin de senı azarlayablr, böyle davranısları yapma dıyebilir ...
4. size gelıyorsa, kös kös durmamalı bence ona iş ver..... yemek yapıyorsan yardım etsın bısuru ısı ona yık.. bulaşık yıkat msla.. yardım eder msn de...
5. kesınlıkle n kdr yorgun olsan da grmcenı bırakmaya sen de gıt,i gerekırse eşinle orada otur.. cunku aıle tarafından saygı gorursun.. bak gelın gelmemıs bıle derler... eşine baglı dglsın gb dusunurler.. hem eşin de boyle durumda sana daha cok baglanacaktır...

Canım ben olsam gayet rahat davranırdım gorumcenın yanında,,,Eşimin elini tutamıyorum,dizine yatamıyorum vs dıosun,yap çekınme,o sızı rahatsız etmekten cekınmıyorsa sen de çekinme,belkı gorumcen bu durumdan rahatsız olup gelmelerını seyreklestırır...Bu arada eşinle konus mutlaka, konusamıyorum dıyorsan,,,msla bı aksam eşini çek mutfaga ve ya baska bı odaya öpmeye başla,anlatabılıyor muyum,erkekler ıcın seks onemlıdır bılırsın,o zaman kendı de ıstedıgı gıbı davranamadıgını anlayıp rahatsız olacaktır,,,

Daha önünde çoook yollar var.bende senin gibiydim ve ben yıllarca kayınvalidemin haberli habersiz çıkıp gelmelerine katlandım.ama bu iş bitmez ben sana söyliyeyim.kocam içeri geçer ben mecbur onlarla otururdum.yıllar sonra onları misafir olarak görmemeyi öğrendim onlar her dakika geliyolarsa bende işime gücüme bakıyorum.bi süre sen işini yaparken kocan oturur onunla ve kendi başına gelince rahatsız olmaya başlıycak.görücende sıkılacak ve gelmiycek

arkadaşlar haddim olmayarak bu konuya yorum yapmak istiyorum
ben 6 senelik evliyim ve 2 yıl eşimin ailesiyle oturdum zaten kalabalık aileler ama sıktım dişimi kimseye en ufak bişe hissetttirmedim
daha sonra ailesi kendi evlerini tamamlayıp taşındılar yanımdan ve en ufak olay olmadan eşim ailesine düşkün haftada 2-3 kez gideriz ve onlar iiçin ben kusursuz gelinim 18 yaşında evlendim üstelik, eşim bu yaz onlarla köyde kalalım dedi 1 ay ramazanda yapamayız dedim yaparız dedi gittik (eşimi asla kırmam beni asla ezdirmez ve utandırmaz aileme en ufak bir kelime dahi etmez) ve 1 ay ramazanda o kalabalıkta (eltimler ve çocuklarıda ordaydı eltimle aram iyidir iyi de oldu bi yandan) kaldık.ve karıkoca ilişkisi kalmayınca kendi pes etti kafam almıyor diye apar topar bayramda eve geldik ve şimdi ne olursa olsun asla 2 günden fazla kalmam diyo benim dememe gerek kalmadı onlarda rahatsız oluyolar bir müddet sonra bence bööle bi durum yarat özleyince oda anlar ve bir çare bulur

A planı işe yarar gibi sanki :)

Eşim üzelecek diye katlanıyorum işte. ama kafayı yemek üzereyim.

teşekkürler deniycem

ben de rahatsız olurum kim olmazki gelen annen baban da olsa hergün gelse rahatsız olursun. o hane sana ailt çünkü

anladim cevap icin tesekkurler...ben sizde kaldigini dusunmustum mecburiyetten ama sizinki keyfine gelip gidiyormus sonradan okuyunca yorumlari evet abartmis biraz bu sekilde herkes rahatsiz olur

Seks hayatımız yok gibi birşey çünkü gittiğinde ikimizde çok yorgun oluyoruz. Ama bunu yapabilirsem güzel olur. teşekkürler

Selcan sakın görümcene surat asma sonra selcan surat astı derler sanki görümcenin yaptığı çok doğru bir şeymiş gibi haklıyken kendini haksız duruma düşürmüş olursun bırak eşin anlasın hatasını. Eşini de kırma gel burda bize anlat sıkıntılarını bence zamanı azalmış yakında eşin de sıkılmaya başlayacaktır bu durumdan. Eşinle birlikte her zaman gidemesen de arada sen de çık git görümceni bırakmaya; bir de görümceni misafir gibi görme yanında rahat ol uzan yeri geliyorsa ona da rica et sana yardımcı olsun. Bir de sizin bir arkadaş çevreniz yok mu arada planlar yapın sinema tiyatro gibi yani sizin de sosyal hayatınızın evde görümcenle birlikte oturmaktan ibaret olmadığını arada gösterin.

ilk olarak eşinle asla bu konu hakkında konuşma .erkekler çeşit çeşittir.senin anlattıklarına bakılırsa sen 'ablan beni dövüdü' desen 'sen bişey yapmışsındır' diyecek türde birisi .sana düşkün ilgigli bir adam olsa zaten sen söylemeden o hallederdi bu olayı.yapman gereken eşinin ilgisini sevgisini arttırmak kendine sana daha düşkün olursa işin daha kolay olur. yani adamın gözü bir seni görsün ablasına annesine ayıracak vakti kalmasın.bunun tek yoluda özel hayyatan geçiyo anlatabilmişimdir umarım.sen kavga ettikçe bağırıp çağırdıkça adam kafa dinlemek için annesine gitmeye devam eder. eski hayatını özler. 'abla' meselesine gelince eşinin yanında bozuntuya verme eşin olmadığı zamanlarda sakın yüz verme surat as abla bu gün bulaşıkları sen yıkarmısın ben çok yorgunum felan de.kendi arkadaşlarını akrabalırını eve akşam oturmaya çağır o rahatsız olsun (hatta yatılı misafir olursa daha iyi olur)haftasonları onlar plan yapmadan sen yap onun sevmediği şeyleri yapki onu çağırmamanın bahanesi olsun.benden bu kadar umarım halledebilirsin çünkü sinir bozucu bir durum...

Eşim üzelecek diye katlanıyorum işte. ama kafayı yemek üzereyim.

Sizi anlıyorum, ama eşinize göre hava hoş, gidip kafasına göre takılıyor. Görümceye göre hava hoş, muhtemelen yaptığı terbiyesizliğin farkında bile değil. E siz?

Belki eve iş getirebildiğim bir mesleğim olduğu için bana böyle kolay geldi bilmiyorum ama sizin de akşamları görümcenizle başbaşa oturmaktan daha önemli işleriniz mutlaka vardır. Yoksa da bulun. "Kusura bakma canım benim şunu yapmam gerekiyor, siz beraber takılın zaten yabancı değilsin" falan deyip gidin, gerekirse temiz dolaplarınızı döküp baştan temizleyin, ama onu ağırlamak sizin için bir zevkmiş gibi davranmayın. Gidip kardeşinin mi başına ekşiyor, kendi kendine mi oturuyor, ne yaparsa yapsın. Eşiniz bir şey derse de "her akşam misafir var, tamam sorun değil ama bu evin düzeninin de bir şekilde yürümesi gerekiyor, ne yapabilirim." falan dersiniz. Eşinizin sizi anlaması için ablasıyla kendisinin ilgilenmesi yeterli bir süre için.

Hiçkimse için hiçbir şeye katlanmayın. Orası sizin eviniz, rahat etmeniz gereken yer.

İnanmayacaksınız ama, geçen gün eve gitmeyim dedim. İş çıkışı arkadaşlarla birlikte kızılaya indim. Bu o aralıkta aradı. Napıyosun diye, arkadaşlarla bi yerde oturacağım dedim. Tamam bende geleyim dedi. Ben bunun dememe rağmen bende geleyim dedi.
Mesela cumartesileri plan yapmak istiyor gelip evi temizleyeceğim diyorum. O 6 gibi işten çıkıyor ben de 1 gibi daha 12 olmadan beni arayıp ne yaptın çıktın mı yanıma gelsene diyor eve gidip temizlik yapmam lazım diyorum tamam ozaman akşam şöyle güzel bir yerde yemek yiyelim diyor. İnanamazsınız. Düşünemiyor mu ben anlayamadım. Çoğu zaman telefonunu açmıyorum ama yine de anlamıyor.

eşimin evdede çalışması gerektiği için hafta içi öyle planlar yapıyoruz ancak hafta sonu yapma şansımız oluyor. kurtulmanın imkanı yok offf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…