evden çıkmaya korkuyorum

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.856
10.536
408
Rüya görüyordum sabah, karmakarışık bi şeyler, ben nişanlımla evimize geliyorum, annem kapıyı açıyor, ev biraz dağınık, geçip oturuyoruz.. Pencerenin önündeki koltukta.. Perdeleri sonuna kadar açmışız eve güneş girsin diye..

Sonra büyük, rahatsız edici bi ses.. Önce hala rüyadayım sandım, rüyamda oluyor bu ses sandım.. Bi yandan beynimin bi yanı rüyada, bi yanım ise uyanmak üzere.. Nişanlımla oturduğumuz koltuktan kalkıp pencereden bakıyoruz.. Sonra uyanık yanım ağır bastı.. Rüyadan sıyrılıp uyandım, gerçeğe döndüm.. Bunlar sadece bi kaç saniyede oldu. O ürpertici, camları titreten ses gerçek hayattan gelmişti, rüyadan değil..

Doğruldum yatakta, anlamaya çalıştım, sonra ambulans ve polis sirenleri... Hemen kalkıp pencereden dışarı baktım. Karşımdaki hastaneden ambulanslar yola çıktı, doktorlar kapının önünde, sedye falan hazırlıyorlar. Rüyamdaki sakinliğin aksine ana baba günü gibiydi dışarısı. Kuşlar ne tarafa kaçacağını şaşırmış o gürültüden sonra, ordan oraya uçuşuyorlar.

Yoldan bi adam koşarak gidiyor sesin geldiği yere. ''Abi bomba patlattılar emniyetin orda'' diyor. Herkesin elinde telefon birilerini arıyor. Bi süre sonra haberleri açıyoruz sabah sabah, ''Gaziantep'te hain saldırı ! Bomba yüklü araç patlatıldı, 1 polis şehit, dördü sivil 13 yaralı''

Babamı arıyorum hemen, ''iyiyim işteyim'' diyor ''siz evdesiniz değil mi?''

Başka şehirlerdeki akrabalarımız arıyor duydukça ağlamaklı.... Hayatta mıyız diye kontrol ediyorlar.

Annemin hemen işyerinin önü.. Paramparça camlar, duvarlar.. Benim her zaman otobüs kartı aldığım büfe, tanınmaz halde.. Bugün evdeydik evet, oysaki her gün geçtiğimiz yollar....

Güne böyle başladım işte.. Ne güzel, ne umut dolu bir pazar!! Yarın herkes işine, okuluna gidecek... Evden çıkmaya korkar oldum. Ya ölümüm parçalanarak olursa? Ya mezara gömecek parçamı bile bulamazlarsa?
Daha da kötüsü ya sevdiklerimi böyle kaybedersem?

Aklımı yitirecek gibi oluyorum. Araçlardan mı uzak duralım? Sivillerden mi? Elinde çanta taşıyanlardan mı? Yoksa zayıf olduğu halde göbekli gibi görünen siyahlı adamdan mı?

Rabbim bizi neyle imtihan ediyor böyle... Sevdiklerimizin acısını göstermesin bize... Sevdiklerimizi bize bağışlasın, bizi de onlara.. Bu vatanı da hepimize..

Biraz uzun oldu kusura bakmayın, ama ruh halim berbat bugün.

Yazıyı okuyunca çok berbat hissettim kendimi :KK43:
Sizinle aynı duyguları paylaşıyoruz.

aslında aracı daha kalabalık bi yerde patlatacakmış içindeki yaratık. ama polislerden bi tanesi şüphelenip aracı durdurmuş. polis aracın yanına yaklaşır yaklaşmaz içindeki yaratık aracı patlatmış. o polisin bedeni paramparça.. arkadaşları ağlıyor. eğer o polis orda kendini feda etmeseydi, o yaratık kalabalığa girip daha fazla ocağı söndürecekti. galiba polis ona doğru gelince yakalanacağını, planını uygulayamayacağını anladı ve patlattı orda hemen.

Cok zor gercekten allah hic kimseyi boyle sinamasin .. kimse iyi degil yasiyoruz ama korkarak :( okula giderken en tehlikeli olan cnku hep goz onunda olann metroyu taksim metrosunu kullanıyorum.. her gun okuyarak biniyorum yanima biri oturdugunda supe ediyorum bumudur o kisi diye cok zoe gercekten.taksimdeki patlamadan snra bir hafta tranvayi kullanmistim ama mecburum metroya :( cok zor cok boyle yaşamak

Cok zor gercekten allah hic kimseyi boyle sinamasin .. kimse iyi degil yasiyoruz ama korkarak :KK43: okula giderken en tehlikeli olan cnku hep goz onunda olann metroyu taksim metrosunu kullanıyorum.. her gun okuyarak biniyorum yanima biri oturdugunda supe ediyorum bumudur o kisi diye cok zoe gercekten.taksimdeki patlamadan snra bir hafta tranvayi kullanmistim ama mecburum metroya :KK43: cok zor cok boyle yaşamak

bazen burası türkiye mi diye şaşırıp kalıyorum.. kimse dünyaya kazık çakmayacak bunlar ne kadar gereksiz işler aklım almıyor..

ayy canim benim yasadigim yer de size yakin malesef inan acaba bugun bisey olacak mi diye cikiyorum evden. allah korusun.

Ne kadar aci artik normallesmeye basladi sasiramiyoruz.
Hergun sehit haberleri hergun patlama sesleri ve artik hayatin bir parcasi haline geldi.teaadufen yasiyoruz gibi gelmeye basladi.yillar evvel hatilarsiniz belki sanirim 98 yiliydi bir yolcu otobusu kaza yapmis icindekiler yanarak olmustu bu haber aylarca konuuslmustu.ama alistik galiba bombalara siniri asan top mermilerine, hergun 3 er 5 er sehit haberlerine cok yazik. Allah vijdan merhamet versin

Bnde gune haberle uyandim ve tum gunum allak bullak oldu . Allahim helak et hepsini nolur sehidimix olmasa ordan cok ölü cikcakti sevinim mi uzulim mi ne edim bilemedim

ayy canim benim yasadigim yer de size yakin malesef inan acaba bugun bisey olacak mi diye cikiyorum evden. allah korusun.

aminn hepimizi korusun.. yolda tedirgin yürüyoruz artık resmen..

çok geçmiş olsun ya okurken bile tüylerim diken diken oldu sizi hiç düşünemiyorum

güne bu şekilde uyanmak berbat bi histi.. o bombanın sesi öyle ürpertici ve korkunç ki anlatamam..

Allahim bu zalimleri Kahhar isminle kahret.Turkiyemizi parçalamak isteyenlere firsat verme,onlari parcala.yapmis olduklari tuzaklara kendilerini düşür.
Askerimize,polisimize güç ver ,hafiz isminle muhafaza eyle.

Amin.. Tüm kalbimle binlerce kez amin..

Ne kadar aci artik normallesmeye basladi sasiramiyoruz.
Hergun sehit haberleri hergun patlama sesleri ve artik hayatin bir parcasi haline geldi.teaadufen yasiyoruz gibi gelmeye basladi.yillar evvel hatilarsiniz belki sanirim 98 yiliydi bir yolcu otobusu kaza yapmis icindekiler yanarak olmustu bu haber aylarca konuuslmustu.ama alistik galiba bombalara siniri asan top mermilerine, hergun 3 er 5 er sehit haberlerine cok yazik. Allah vijdan merhamet versin

aynen ya alıştırdılar artık.. insanlar haberlere bakıp ''yine şehit varmış'' diyip geçecek seviyeye geldiler.. akşam haberleri bizim hep akşam yemeği vaktimize denk gelir. artık haber izlemiyoruz sofrada. yemekler boğazımıza diziliyor çünkü :KK43:

Bnde gune haberle uyandim ve tum gunum allak bullak oldu . Allahim helak et hepsini nolur sehidimix olmasa ordan cok ölü cikcakti sevinim mi uzulim mi ne edim bilemedim

aynen öyle.. arkadaşları anlatmış, aracın yanına giderken aracın içindeki yaratıkla göz göze gelmiş, hemen ardından aracı patlatmış pislik.. polisimiz paramparça olmuş, arkadaşları daha uzakta, yaralı, üzgün, şokta..

Ülkem ne hale geldi ,herkes birarada yaşarken , daha uyanamadılar başkalarının aleti oldular ........
canım böyle devam edip ,yarın suriyeliler gibi yola düşecek milletimiz Allah korusun vatanımızı milletimizi

Okurken gözlerim doldu tüylerim ürperdi. Inanın sözün bittiği tek yer bu konu, korkunuza ortagiz burda bir çok insan. Istanbulda yaşıyorum ama toplu taşımalarda metroda insanlar birbirine korku ile bakıyor emniyetin önünden geçmeyi güvenli bilirdik şimdi gecerken ölmekten korkuyoruz. Allah hepsini kahretsin bugün kac eve ateş düştü kac annenin babanin cigeri parçalandı. Sonu gelmiyor her haberleri actigimda kendimi aglar vaziyette buluyorum hepimizin psikolojisi bu konuda bozuk her gün dua ediyorum artık sonu gelsin bitsin bu acılar diye çünkü birimizin ikimizin acısı değil bu tüm ülkenin acısı. Rabbim hepsini kahretsin. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. :KK61::KK61:

Terörü yapanida, destekleyenide, fırsat verenide bu hangi terör örgütü olursa olsun Allah en kısa zamanda yeryüzünden yok etsin.
Korku içinde yaşatmak bile bir terör eylemidir.Allah belalarını versin!

Back
X