:1shok: ben ilk kez goruyorum kilicin cicek actigini bendede var ama ben bilmiyordum ciceginin oldugunu cok sasirdim.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
selam çiçeksever dostlarım bişey soracaktım size bugün bi alışveriş merkezinden menekşe aldım ilk kez menekşe yetiştireceğim biraz acemiyim bana biraz tüyo verebilirmisiniz güneşi mi sever gölgeyi mi içeride mi yetişir dışarıda mı kaç günde bir sulamak gerekir başka püf noktaları bilenler cevaplarınızı bekliyorum
selam canim menekseler direk gunesi sevmezler ama isikli bir yer olmali,disarida yetisen menekselerde vardir tabi ama aldigin sanirim icerde yetisendir.
Topragi kuruyunca suluyorum ben,sularken yapraklarina su degdirilmemeliymis
Saksilari derin degil genis olmali
aklima gelenler bunlar.
çok teşekkür ederim arkadaşım yardımın için eve aldığım afrika menekşesi yani içerde yetişen cinsten şuan küçücük bir saksıda duruyor bahçeden toprak alıp saksısını değiştirsem mi acaba böyle bişeyi de hiç denemedim ama nasıl yapsam ki :uhm:
burayı yeni buldum bundan sonra sık sık girerim artık inanılmaz böyle çiçek sever insanlarla karşılaşmak. bende eklerim inş en kısa zamanda ben daha yeni aldım 2 tane çiçek ama bakma konusunda sizden ve annemden eğitim almam gerekiyor.
canım işte yavru menekşem bu çok küçük değil mi ?
![]()
![]()
ı
:1shok: ben ilk kez goruyorum kilicin cicek actigini bendede var ama ben bilmiyordum ciceginin oldugunu cok sasirdim.![]()
selam çiçeksever dostlarım bişey soracaktım size bugün bi alışveriş merkezinden menekşe aldım ilk kez menekşe yetiştireceğim biraz acemiyim bana biraz tüyo verebilirmisiniz güneşi mi sever gölgeyi mi içeride mi yetişir dışarıda mı kaç günde bir sulamak gerekir başka püf noktaları bilenler cevaplarınızı bekliyorum
canm öncelikle kesinlikle direk güneşe çıkarma ben ilk kez 5 dk çıkardım
yaprakları lekelendi :çok üzgünüm:
sadece ışık alsın ama direk güneş ışığı değil
sularkende sakın yapraklarını ıslatma
çok hassas hemen yaprakları etkileniyo
bende bu aralar menekşe çoğaltma işiyle kafayı bozcam 2 ayrı yere diktim bakalım çoğaltabilcemmi :uhm: -tatlicadiarzu-
[ı]inşallah çoğalırlar canım da bol bol resimşerini gösterirsin bize önerilerin için çok teşekkürler kaç günde bir sulayayım ben menekşeyi kızlar ?[/ı]
süper ya umarım benimki de açar
Peygamber kılıcı yapraktan yetişiyorçok fazla suyu sevmiyor,ilk baharda dışarıda sabah güneşi alırsa çok fazla yavru çıkartıyor .Tavsiyem NİSAN 1`den sonra,kış mevsiminde sıcak yer sever yoksa donar ve çiçeğiniz ölur.Kılıç çiçeğinin dört çeşidini gördüm bu güne kadar,,geniş ve uzun yapraklı kenerları sarı,geniş uzun yeşil yapraklı,dar uzun koyu yeşil yapraklı ve hançer gibi kısa yapraklı".Bir saksıda yedi yıl değşmeden kalırsa [toprak ilavesi yapabilirsiniz,saksıyı büyütebilirsinis ama çiçeği bölmeden] çiçek açıyor.Peygamber kılıçı çiçeği çok güzel kokuyor,her bir çiçeğinden bal damlıyor,balı çok leziz.Yaklaşık bir ay çiçeğini tutuyor
böyle bi ayrıntı da var
nette buldum
benim evimde de var peygamver kılıcı ama küçük daha
bu aralar saksısını değiştirsem mi diye düşünüyorum sanki küçük gibi geliyor gözüme
kızlar ya acil yardım
hani benim ufak açan menekşem vardı ya
ben onu fazla sulamışım
kaç gündür ıslak kurumadı
çürücek die korkuom
saksının alttan deliğide yokmuş
napıcam been![]()
Allah iyiligini versin kaydirigubbakcemile3YAMAN
Bekar yazıyomuş
eşinden yardım alamazsan
kendin yap yaw
ne olcak