• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

Ayy anacım bayıldım maşallah ne güzeller yaaa :asigim:
hele menekşelerin süper yaaa a.s.
bende çiçek hastası oldum iyice zemuszemus
bi ev dolusu olsa hayır demem walaaa kaydirigubbakcemile3
ya bide ben nasıl toprak koyduğunuzu merak ediyorum :uhm:
çiçekçilerden mi alıyosunuz
yoksa bahçedeki toprağınızdanmı
çiçeğe göre toprak farkı oluyomu :uhm: :uhm: :uhm:

Ayy anacım bayıldım maşallah ne güzeller yaaa :asigim:
hele menekşelerin süper yaaa a.s.
bende çiçek hastası oldum iyice zemuszemus
bi ev dolusu olsa hayır demem walaaa kaydirigubbakcemile3
ya bide ben nasıl toprak koyduğunuzu merak ediyorum :uhm:
çiçekçilerden mi alıyosunuz
yoksa bahçedeki toprağınızdanmı
çiçeğe göre toprak farkı oluyomu :uhm: :uhm: :uhm:

canım salon çiçekleri genelde nazlı olur bunun için ben her zaman torf toprak kullanıyorum...
hatta şöylede bişiy var çiçeğini toprağa dikiyorsun uzun bir süre idare ediyor fakat zamanla çiçek topraktaki tüm besinleri tüketiyor onun için toprağının yenilenmesi gerekiyor...
ben yılda bir kez muhakkak toprak değişimi yapıyorum..
balkon çiçeklerimi genelde yakınımızda olan seradan temin ediyorum cüzzi bir fiyata gel git zamanla ahbap olduğumuz için minik hediyeler vererek (örneğin bir saksı fesleğen gibi)gönlümü hoş tutuyorlar sağolsunlar...
salon bitkilerime hiç para vermedim eşten dosttan aldım minicik bir çelikten ürettiğimde oldu suda köklendirdiğimde..
salon çiçekleri çok pahalı oluyor çünkü...
ama saksılarda napayım kıyıyorum paraya saksılarım güzel olmalı ki çiçeklerim mutlu olsun...
hani güzel dediysemde pahalı değil pazardan 1 tl 2 tl ye alıyorum....
şimdi evet balkon çiçeklerine bahçe toprağı kullanabilirsin ama sakın salon çiçeklerinde kullanma...
ben gerçi hepsine torf kullanıyorum...
sen bilirsin yani...
birde har sulamada 1 lt suya bir kapak bitki besini atıyorum ve keyifle gelişimlerini izliyorum...

salon çiçeklerim bunlar yakında balkonumuda eklerim...
1004496m.jpg

Son düzenleme:
ya ama yaaaa olmazki buuuu
olan var olmayan var :gitme:
can çekebilir bu kadar çiçeği ortalıkta ne gösteriyon
anacım maşallah ne diyeyim harika bu çiçekler hakkaten bayılıyorum salonunaa naniknanik
sevgi ilgi emek meselesi bu ne kadar özenli olduğun ortada
maşallaaaaahhhhhhhhhhhhhh :nazar: :nazar:
ben salon çiçeklerimi bahçe toprağına diktim
tuttular ama bi müddet sona torf toprağa geceyim bari
tecrübelerin önemli benim için a.s.
çiçekçilerden alınır dimi bun toprak
besin de sanırım çiçekçiden :uhm:
marka felan varmı bu besinde bende alayım bari
ha bide ben şey duymuştum opuyorumnanaktan
salon çiçeklerinin yapraklarını
zeytinyağlı pamukla silinirse
hem besler hemde parlak ve daha güzel görünmesini sağlarmışş
çiçeklerinle çiçek gibi güzel günler :asigim: a.s.

yaman canım salon çiçeklerini toprağını değiştir istersen artık çünkü tam zamanı hazır havalar sıcakken aktarırsan yeni toprağına uyum sağlayabilirler torf toprak çiçekçilerde de pazardada satılıyor..
bitki besininin adı çiçek coşturan 1 lt suya bir kapak yetiyor...
ha zeytinyağ ile silme meselesini zamanında bende denedim ama yaramadı fazlasıyla toz topladı yapraklar ve kolay kolayda gitmedi o yağ üstelik yapraklar nefes alamadığı için mutluda olmadılar...
çiçekler duşu çok seviyor ben taşıyabildiklerimi banyoya taşıyor ve duş aldırıyorum..
ama şimdilerde bir fısfıslı şişeye su doldurdum onunla spreyleme yapıyorum hem üzerindeki tozlar gidiyor hem yapraklar parlıyor...
çiçeklerimi beğendiğin için ayrıca teşekkür ederim canım..
biraz emek biraz sevgi ile benimde bir botanik köşem oluştu nihayetinde..
istediğin herşeyi sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
sevgiler canım....

ya ama yaaaa olmazki buuuu
olan var olmayan var :gitme:
can çekebilir bu kadar çiçeği ortalıkta ne gösteriyon
anacım maşallah ne diyeyim harika bu çiçekler hakkaten bayılıyorum salonunaa naniknanik
sevgi ilgi emek meselesi bu ne kadar özenli olduğun ortada
maşallaaaaahhhhhhhhhhhhhh :nazar: :nazar:
ben salon çiçeklerimi bahçe toprağına diktim
tuttular ama bi müddet sona torf toprağa geceyim bari
tecrübelerin önemli benim için a.s.
çiçekçilerden alınır dimi bun toprak
besin de sanırım çiçekçiden :uhm:
marka felan varmı bu besinde bende alayım bari
ha bide ben şey duymuştum opuyorumnanaktan
salon çiçeklerinin yapraklarını
zeytinyağlı pamukla silinirse
hem besler hemde parlak ve daha güzel görünmesini sağlarmışş
çiçeklerinle çiçek gibi güzel günler :asigim: a.s.

Evet canım çiçekçilerde bulabilirsin
Birde zeytin yagı ile silme işine gelince
ben kendi evimde hiç yapmadım o işi ama
Eskiden annemin sarmaşıgı vardı salonda
yaprakları büyüktü,onu silmiştik yag ile
sonra çok pişman olmuştuk.Havadaki tozlar direk yapraklara yapıştı 2 günde
Eger silceksen bence suya batırılmış pamukla sil
yagı tavsiye etmem :olmaz:

yaman canım salon çiçeklerini toprağını değiştir istersen artık çünkü tam zamanı hazır havalar sıcakken aktarırsan yeni toprağına uyum sağlayabilirler torf toprak çiçekçilerde de pazardada satılıyor..
bitki besininin adı çiçek coşturan 1 lt suya bir kapak yetiyor...
ha zeytinyağ ile silme meselesini zamanında bende denedim ama yaramadı fazlasıyla toz topladı yapraklar ve kolay kolayda gitmedi o yağ üstelik yapraklar nefes alamadığı için mutluda olmadılar...
çiçekler duşu çok seviyor ben taşıyabildiklerimi banyoya taşıyor ve duş aldırıyorum..
ama şimdilerde bir fısfıslı şişeye su doldurdum onunla spreyleme yapıyorum hem üzerindeki tozlar gidiyor hem yapraklar parlıyor...
çiçeklerimi beğendiğin için ayrıca teşekkür ederim canım..
biraz emek biraz sevgi ile benimde bir botanik köşem oluştu nihayetinde..
istediğin herşeyi sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
sevgiler canım....

TEŞEKKÜR EDERİM CNM SIK SIK SORARIM O ZAMAN opuyorumnanaktan
1 TANE PEYGAMBER KILICIM VAR AMA DAHA 1 SENE OLDU ALALI SATICI 3 YILDA 1 DEĞİŞTİR DEMİŞTİ TOPRAĞINI :uhm:
ÖBÜRLERİDE YENİ EKTİM ZATEN YANİ ZEDELERİM DİYE KORKUYORUM AÇIKCASI DAHA YENİ TUTTU SAYILIRLAR
MENEKŞEMİN YAPRAKLARI ÜSTÜNDE DE HAFİF SİYAH GİBİ LEKE OLMUŞ ÇOK ÜZÜLDÜM :1no2:
PAZAR BİRAZ GÜNEŞE ÇIKARDIM ONDAN SANIRIM :dilcikar:
BİDAHA DA YAĞLA SİLMEM O ZAMAN opuyorumnanaktan
ŞU ÇİÇEK COŞTURANDAN ALAYIM EN İYİSİ
AMA BEN DAHA ÇOK AMATÖRÜM YAAA
Bİ ANDA SENİNKİLER GİBİ OLSA SÜPER OLUR -tatlicadiarzu-
SENİNKİLER HARBİDEN MÜKEMMEL YAAA
MAŞALLAAAHHHHHHHHHHHHHHH a.s. vereliniortak

Evet canım çiçekçilerde bulabilirsin
Birde zeytin yagı ile silme işine gelince
ben kendi evimde hiç yapmadım o işi ama
Eskiden annemin sarmaşıgı vardı salonda
yaprakları büyüktü,onu silmiştik yag ile
sonra çok pişman olmuştuk.Havadaki tozlar direk yapraklara yapıştı 2 günde
Eger silceksen bence suya batırılmış pamukla sil
yagı tavsiye etmem :olmaz:

BENDE BU TOZLARIN NEDENİNİ ANLAMADIM
EVİM PİS SANIYODUM TOZLAR HERALDE ORDAN GELİYO DİYODUM :roflol:
BİDA SİLMİCEM ZATİ DERS OLDU :lepi:
TEŞEKKÜRLER CNM
AMA AKLIM FENA HALDE MENEKŞELERİMDE TUTACAKLARMI DİYEEE mafoldumben

**lıl@** cnm bıde topraĞı deĞıŞtırırken nasıl yapıyonus
ÖbÜr topraĞından kÖklerını sılkeleyıp yenı topraĞına mı ekıyonuz
ben hepten ÖldÜrmeyeyım ÇıÇeklerımı

canım benimde var kılıcım...
kılıç çok nazlı bir çiçek değil pek kahrıda yok kışın dışarıda kalmadığı sürece donup ölme gibi bişiyde yaşanmaz (ben unutmuştum ve öyle kaybetmiştim çiçeğimi)
kılıcı eğr saksısında iyiyse durumu şu an değiştirme derim...
menekşeler keskin güneşi sevmezler ben mutfak camımda tutuyorum menekşelerimi camın dış tarafında aslan ağızlarım var (balkon tarafında) aslan ağızlarının arasından güneş görüyorlar ve gayette mutlular..
keskin güneşte kavruluyorlar çünkü...
ha menekşeni sularken yapraklarını ıslatmamaya bak canım enfeksyon kapıyorlarmış yaprakları nemli kaldığında...
topraklarını değiştirirken köke zarar vermeden çıkarıyorum canım kökün etrafındaki fazla toprakları arındırıyorum sonra yeni saksının dibine bir tutam toprak serpip tam ortaya çiçeği oturtuyorum sonrada etrafını toprakla kaplıyorum...
eğer çiçek saksıdan çıkmamakta ısrar ediyorsa iki elinle yanlara pat pat diye vur kenarları gevşiyor o zaman...
çokta tedirgin olmana gerek yok canım zaten köküne zarar vermediğin sürece hiç birşey olmaz köklerde o kadar hassas değil zaten :)
bakma sen bana inan canlı çiçek evime sokmazdım hatta anneme bile kızardım nefes alamıyoruz çiçeklerden diye..
bende evlendikten sonra heves ettim ablamın evi orman gibi aman birde ilgilenir onlarla çocuğu gibi...
ama ayrı bir güzellik katıyor evine her gören hayran...
bende öylelikle başladım sonra her bir çiçeğimin adını öğrenip onlara doğru bir bakım sunabilmek için netten uzun uzun araştırmalar yaptım...
yani konuşuyorum ama çok bildiğime değil tebcübelerimle yardımcı olmaya çalışıyorum canım...
merak etme seninde güzel çiçeklerin olur salonunu doldurur..
sonra bir bakmışsın her oturmaya gittiğin evde gözün ilk çiçeklere takılıyor hemen acaba filizi varmı diye arıyorsun :)
ben öyleyim yani...

canım benimde var kılıcım...
kılıç çok nazlı bir çiçek değil pek kahrıda yok kışın dışarıda kalmadığı sürece donup ölme gibi bişiyde yaşanmaz (ben unutmuştum ve öyle kaybetmiştim çiçeğimi)
kılıcı eğr saksısında iyiyse durumu şu an değiştirme derim...
menekşeler keskin güneşi sevmezler ben mutfak camımda tutuyorum menekşelerimi camın dış tarafında aslan ağızlarım var (balkon tarafında) aslan ağızlarının arasından güneş görüyorlar ve gayette mutlular..
keskin güneşte kavruluyorlar çünkü...
ha menekşeni sularken yapraklarını ıslatmamaya bak canım enfeksyon kapıyorlarmış yaprakları nemli kaldığında...
topraklarını değiştirirken köke zarar vermeden çıkarıyorum canım kökün etrafındaki fazla toprakları arındırıyorum sonra yeni saksının dibine bir tutam toprak serpip tam ortaya çiçeği oturtuyorum sonrada etrafını toprakla kaplıyorum...
eğer çiçek saksıdan çıkmamakta ısrar ediyorsa iki elinle yanlara pat pat diye vur kenarları gevşiyor o zaman...
çokta tedirgin olmana gerek yok canım zaten köküne zarar vermediğin sürece hiç birşey olmaz köklerde o kadar hassas değil zaten :)
bakma sen bana inan canlı çiçek evime sokmazdım hatta anneme bile kızardım nefes alamıyoruz çiçeklerden diye..
bende evlendikten sonra heves ettim ablamın evi orman gibi aman birde ilgilenir onlarla çocuğu gibi...
ama ayrı bir güzellik katıyor evine her gören hayran...
bende öylelikle başladım sonra her bir çiçeğimin adını öğrenip onlara doğru bir bakım sunabilmek için netten uzun uzun araştırmalar yaptım...
yani konuşuyorum ama çok bildiğime değil tebcübelerimle yardımcı olmaya çalışıyorum canım...
merak etme seninde güzel çiçeklerin olur salonunu doldurur..
sonra bir bakmışsın her oturmaya gittiğin evde gözün ilk çiçeklere takılıyor hemen acaba filizi varmı diye arıyorsun :)
ben öyleyim yani...

DEDİĞİN GİBİ MENEKŞEYİ İLK KEZ GÜNEŞE ÇIKARDIM YAPRAKLARI LEKELENDİ
UMARIM BİŞEY OLMAZ mafoldumben
KILIÇ ŞİMDİLİK İYİ GİBİ AMA GÜVENDE OLMAZ Bİ MÜDDET DAHA İDARE EDER GİBİ
BİRDE ÇİÇEKLERİN ADLARINI BİLMİYORUM Kİİ ÖYLE SEVİYOM ÖPÜYOM KONUŞUYOM ONLARLAAA opuyorumnanaktan
MENEKŞEYLE KAFAYI BOZCAM EKTİKLERİM NE ZAMAN ÇIKCAK DİYE DELİ GİBİ BAKIP DURUYOM HER GÜN :jeyyar:

TEŞEKKÜR EDERİM CNM SIK SIK SORARIM O ZAMAN opuyorumnanaktan
1 TANE PEYGAMBER KILICIM VAR AMA DAHA 1 SENE OLDU ALALI SATICI 3 YILDA 1 DEĞİŞTİR DEMİŞTİ TOPRAĞINI :uhm:
ÖBÜRLERİDE YENİ EKTİM ZATEN YANİ ZEDELERİM DİYE KORKUYORUM AÇIKCASI DAHA YENİ TUTTU SAYILIRLAR
MENEKŞEMİN YAPRAKLARI ÜSTÜNDE DE HAFİF SİYAH GİBİ LEKE OLMUŞ ÇOK ÜZÜLDÜM :1no2:
PAZAR BİRAZ GÜNEŞE ÇIKARDIM ONDAN SANIRIM :dilcikar:
BİDAHA DA YAĞLA SİLMEM O ZAMAN opuyorumnanaktan
ŞU ÇİÇEK COŞTURANDAN ALAYIM EN İYİSİ
AMA BEN DAHA ÇOK AMATÖRÜM YAAA
Bİ ANDA SENİNKİLER GİBİ OLSA SÜPER OLUR -tatlicadiarzu-
SENİNKİLER HARBİDEN MÜKEMMEL YAAA
MAŞALLAAAHHHHHHHHHHHHHHH a.s. vereliniortak

ben sana süper bi tio vereyim benim eşim şeker hastası insülin kullanıyor ben o insülinden biraz çiçeklerimin dibine fışkırtıyorum ve hormon aldıkları için hemen bir kaç gün içine acayip büyüyorlar çiçek açıyorlar tabi herkes insülin bulamaz ama dert etme onun yerine doğum kontrol hapıda olur ez suya karıştır sula çiçeklerini onunda içinde hormon olduğu için çiçekleri besliyor
bide bildiğim yapraklar muz kabuğu ile silinirse tozdan eser kalmıyor parlıyor ne güzel

ben sana süper bi tio vereyim benim eşim şeker hastası insülin kullanıyor ben o insülinden biraz çiçeklerimin dibine fışkırtıyorum ve hormon aldıkları için hemen bir kaç gün içine acayip büyüyorlar çiçek açıyorlar tabi herkes insülin bulamaz ama dert etme onun yerine doğum kontrol hapıda olur ez suya karıştır sula çiçeklerini onunda içinde hormon olduğu için çiçekleri besliyor
bide bildiğim yapraklar muz kabuğu ile silinirse tozdan eser kalmıyor parlıyor ne güzel

:uhm: :uhm: :uhm: DOĞUM KONTROL HAPI MI
İNSÜLİNMİİ
SÜPER YA İŞE YARIYOSA
BENDE ÇİÇEK COŞTURANMI NE VARMIŞ ÇİÇEKÇİLERDEN ONDAN ALCAM
UMARIM İŞE YARARLAR
BEN DE MENEKŞELERİM ÇOĞALSIN DİYE BEKLİYOM
ACANA HHER MENEKŞE ÇOĞALIRMI EKİNCE :uhm: :uhm:

:1shok::1shok::1shok: okuduklarıma inanamadım yani bu çiçekler hormonu seviyorlar çok ilginç ya ölürlerse denicem bakalım bır tanesinde.Eger çiçegime bişey olursa... :oklava:

YAMAN ne zaman ekmiştin sen bu menekşeleri 2-3 ay da çıkmıştı benim ki
Topragını kuru bırakma hiç tabi çokta sulama

2-3 AY DAMI ÇIKARMIŞ zemuszemus zemuszemus zemuszemus
SÜPER YA İLK EKDİĞİM 1,5 AY OLDU
2, EKTİĞİM 2 HAFTA
WAY BE DAHA SÜREM VAR YNİ OLEYYYYYY
DELİ GİBİ GİDİP GİDİP BAKIYOM BENDE UMUTSUZCA
BU HABERE ÇOK SEVİNDİM YAA opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

selam çiçeksever dostlarım bişey soracaktım size bugün bi alışveriş merkezinden menekşe aldım ilk kez menekşe yetiştireceğim biraz acemiyim bana biraz tüyo verebilirmisiniz güneşi mi sever gölgeyi mi içeride mi yetişir dışarıda mı kaç günde bir sulamak gerekir başka püf noktaları bilenler cevaplarınızı bekliyorum

benim çiçeklerim annemin evinde kaldı. peygamber kılıcı yetiştiriyorum sadece.

Back
X