• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

selam çiçeksever dostlarım bişey soracaktım size bugün bi alışveriş merkezinden menekşe aldım ilk kez menekşe yetiştireceğim biraz acemiyim bana biraz tüyo verebilirmisiniz güneşi mi sever gölgeyi mi içeride mi yetişir dışarıda mı kaç günde bir sulamak gerekir başka püf noktaları bilenler cevaplarınızı bekliyorum

selam canim menekseler direk gunesi sevmezler ama isikli bir yer olmali,disarida yetisen menekselerde vardir tabi ama aldigin sanirim icerde yetisendir.
Topragi kuruyunca suluyorum ben,sularken yapraklarina su degdirilmemeliymis
Saksilari derin degil genis olmali
aklima gelenler bunlar.

uzun zamandan sonra açmaya başlıyor kılıç çiçeği canım.benim annemde çiçeksever kılıç çiceğide bakıyor ..açtığı zaman inanılmaz kokuyor balkona çıkınca rüzgarla birlikte o yayılan kokusu burnuma geldi harika ya

burayı yeni buldum bundan sonra sık sık girerim artık inanılmaz böyle çiçek sever insanlarla karşılaşmak. bende eklerim inş en kısa zamanda ben daha yeni aldım 2 tane çiçek ama bakma konusunda sizden ve annemden eğitim almam gerekiyor.

selam canim menekseler direk gunesi sevmezler ama isikli bir yer olmali,disarida yetisen menekselerde vardir tabi ama aldigin sanirim icerde yetisendir.
Topragi kuruyunca suluyorum ben,sularken yapraklarina su degdirilmemeliymis
Saksilari derin degil genis olmali
aklima gelenler bunlar.

çok teşekkür ederim arkadaşım yardımın için eve aldığım afrika menekşesi yani içerde yetişen cinsten şuan küçücük bir saksıda duruyor bahçeden toprak alıp saksısını değiştirsem mi acaba böyle bişeyi de hiç denemedim ama nasıl yapsam ki :uhm:

çok teşekkür ederim arkadaşım yardımın için eve aldığım afrika menekşesi yani içerde yetişen cinsten şuan küçücük bir saksıda duruyor bahçeden toprak alıp saksısını değiştirsem mi acaba böyle bişeyi de hiç denemedim ama nasıl yapsam ki :uhm:

Canim eger saksisi cok kucukse degistirmelisin,yani yapraklardan saksinin topragi gorunmuyorsa kucuk geliyor demektir.Saksisi kucuk olunca cicek acmayabiliyorlar.
Bence cicekcilerde satilan topraklardan alip degistir saksisini,bahcenin topragiyla olurmu acaba hic bilmiyorum ben hic denemedim.
Sonrada buraya resmini ekle cicegi varmi peki?

Son düzenleme:
burayı yeni buldum bundan sonra sık sık girerim artık inanılmaz böyle çiçek sever insanlarla karşılaşmak. bende eklerim inş en kısa zamanda ben daha yeni aldım 2 tane çiçek ama bakma konusunda sizden ve annemden eğitim almam gerekiyor.

Hosgeldin canim aramiza ciceklerinin resimlerini bekliyoruz.
Bende cok tecrubeli degilim ama burda ogrendigim cok sey oldu. a.s.

canım işte yavru menekşem bu çok küçük değil mi ?

dsc00017p.jpg

dsc00018.jpg

ı

kılıç çiçek eçtı resim bulanık olabilir boyu 170 geçti

süper ya umarım benimki de açar kaydirigubbakcemile4

Peygamber kılıcı yapraktan yetişiyorçok fazla suyu sevmiyor,ilk baharda dışarıda sabah güneşi alırsa çok fazla yavru çıkartıyor .Tavsiyem NİSAN 1`den sonra,kış mevsiminde sıcak yer sever yoksa donar ve çiçeğiniz ölur.Kılıç çiçeğinin dört çeşidini gördüm bu güne kadar,,geniş ve uzun yapraklı kenerları sarı,geniş uzun yeşil yapraklı,dar uzun koyu yeşil yapraklı ve hançer gibi kısa yapraklı".Bir saksıda yedi yıl değşmeden kalırsa [toprak ilavesi yapabilirsiniz,saksıyı büyütebilirsinis ama çiçeği bölmeden] çiçek açıyor.Peygamber kılıçı çiçeği çok güzel kokuyor,her bir çiçeğinden bal damlıyor,balı çok leziz.Yaklaşık bir ay çiçeğini tutuyor

böyle bi ayrıntı da var
nette buldum
benim evimde de var peygamver kılıcı ama küçük daha
bu aralar saksısını değiştirsem mi diye düşünüyorum sanki küçük gibi geliyor gözüme

selam çiçeksever dostlarım bişey soracaktım size bugün bi alışveriş merkezinden menekşe aldım ilk kez menekşe yetiştireceğim biraz acemiyim bana biraz tüyo verebilirmisiniz güneşi mi sever gölgeyi mi içeride mi yetişir dışarıda mı kaç günde bir sulamak gerekir başka püf noktaları bilenler cevaplarınızı bekliyorum

canm öncelikle kesinlikle direk güneşe çıkarma ben ilk kez 5 dk çıkardım
yaprakları lekelendi :çok üzgünüm:
sadece ışık alsın ama direk güneş ışığı değil
sularkende sakın yapraklarını ıslatma
çok hassas hemen yaprakları etkileniyo
bende bu aralar menekşe çoğaltma işiyle kafayı bozcam 2 ayrı yere diktim bakalım çoğaltabilcemmi :uhm: -tatlicadiarzu-

canm öncelikle kesinlikle direk güneşe çıkarma ben ilk kez 5 dk çıkardım
yaprakları lekelendi :çok üzgünüm:
sadece ışık alsın ama direk güneş ışığı değil
sularkende sakın yapraklarını ıslatma
çok hassas hemen yaprakları etkileniyo
bende bu aralar menekşe çoğaltma işiyle kafayı bozcam 2 ayrı yere diktim bakalım çoğaltabilcemmi :uhm: -tatlicadiarzu-

inşallah çoğalırlar canım da bol bol resimşerini gösterirsin bize önerilerin için çok teşekkürler kaç günde bir sulayayım ben menekşeyi kızlar ?

[ı]inşallah çoğalırlar canım da bol bol resimşerini gösterirsin bize önerilerin için çok teşekkürler kaç günde bir sulayayım ben menekşeyi kızlar ?[/ı]

inş cnm ya tutar yapraklar solgun ama anlamadım gitti
ben 2-3 günde bir çok az suluyorum
ama asıl tavsiye edilen saksının alt tepsisinde su koyup ordan
gerçi ben direk toprağa döküyorum yaprağa değdirmeden

süper ya umarım benimki de açar kaydirigubbakcemile4

Peygamber kılıcı yapraktan yetişiyorçok fazla suyu sevmiyor,ilk baharda dışarıda sabah güneşi alırsa çok fazla yavru çıkartıyor .Tavsiyem NİSAN 1`den sonra,kış mevsiminde sıcak yer sever yoksa donar ve çiçeğiniz ölur.Kılıç çiçeğinin dört çeşidini gördüm bu güne kadar,,geniş ve uzun yapraklı kenerları sarı,geniş uzun yeşil yapraklı,dar uzun koyu yeşil yapraklı ve hançer gibi kısa yapraklı".Bir saksıda yedi yıl değşmeden kalırsa [toprak ilavesi yapabilirsiniz,saksıyı büyütebilirsinis ama çiçeği bölmeden] çiçek açıyor.Peygamber kılıçı çiçeği çok güzel kokuyor,her bir çiçeğinden bal damlıyor,balı çok leziz.Yaklaşık bir ay çiçeğini tutuyor

böyle bi ayrıntı da var
nette buldum
benim evimde de var peygamver kılıcı ama küçük daha
bu aralar saksısını değiştirsem mi diye düşünüyorum sanki küçük gibi geliyor gözüme

tavsiyen için tşk bu çiçeği 6 yıl önce dikmiştik yerini hiç değiştirmedik çiçeği dikerken dilek tutarsan büyüdüü zaman dilek kabul olurmuş kmşu söylemişti boyu 160 geçerse ev sahibi olurmuşsun bizimki 170 geçti

BENıM KILICIMDA BU SENE ÇıÇEK AÇTI..
GÜZELDE KOKUSU VARDI..
ÖNCELERı ANLAM VEREMEDıM BU NEDıR DıYE BAKTIMKı AÇAN ÇıÇEKMıŞ :)
ÇOK FAZLA ıLGıLENEMEDıM TAM SOlma döneminde görmüşüm...
öyle geçti gitti işte..
(bu arada sonradan gördüm büyük yazdığımı silemedim de kusura bakmayın kızlar)

kızlar ya acil yardım
hani benim ufak açan menekşem vardı ya
ben onu fazla sulamışım
kaç gündür ıslak kurumadı
çürücek die korkuom
saksının alttan deliğide yokmuş
napıcam been:(

Cnm korkma
ama sakın kurusun dıye dırek gÜneŞ ıŞıĞına Çıkarma
altına acıl delık aÇ
eŞınden yardım al hatta
bıÇakla tornovıdayla fln delık aÇabılırsın
ÜzÜlme bıŞıy olmaz
ama Çok sulama bıdaa

Bekar yazıyomuş :asigim:
eşinden yardım alamazsan :kedi:
kendin yap yaw zemuszemus
ne olcak opuyorumnanaktan
kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

kızlar ya acil yardım
hani benim ufak açan menekşem vardı ya
ben onu fazla sulamışım
kaç gündür ıslak kurumadı
çürücek die korkuom
saksının alttan deliğide yokmuş
napıcam been:(

Evet canım saksının altını del bir bıcakla hatta bıçagı ucunu ocakta ısıt çok kolay delersin.
Korkma bişey olmaz
YAMAN
Bekar yazıyomuş
eşinden yardım alamazsan
kendin yap yaw
ne olcak
Allah iyiligini versin kaydirigubbakcemile3

Back
X