Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Fesleğen canımcım nasıl heyecanlı anlatamam vallahi yarın inşallah daha fazla pörtleyen görürüm![]()
Nıyeki toplanak tenhada dövek .Erkekler anlayamaz canim benimki işten geldi küsüz konuşmuyoruz bir sebepten dolayı![]()
bi alemsiniz yaaaaaaaaaErkekler anlayamaz canim benimki işten geldi küsüz konuşmuyoruz bir sebepten dolayı![]()
yav lavi okadar destan yazmışım yukarı 1 kelime mi yazıp gittinGünaydın.![]()
bi alemsiniz yaaaaaaaaa![]()
ya biz çok naziğiz yada bunlar çok vurdumduymazKiz bu kadar seyi sabahin korundemi yazdin Allah iyiligini versin gözün aydin filizin icin benimkide cogalmis sabaha kadar
erkekler e gelince ayni dedigin gibi bende iyi geceler demeden arkami dönüp yattim acaba dönüp bana sarilirmi diye bekledim havami aldimsabahta bisey yokmus gibi uyandi kahvaltisini yapti gitti öküz
![]()
canım evet şükürler olsunki dediğin gibi yap deyince geçte olsa yapıyorGünaydın kızlarr. Grap'ım çok haklısın. Bebek hariç bizim evle aynıymış eviniz :) akıl etme durumu cidden yok. Ama bence bu biraz da yetiştirilme biçiminden kaynaklanıyor. Bekarken her işleri yapılıyor kolay geliyor onlara bu yüzden. Eşleri ise anneleri gibi değil eşitlik istiyorlar. Bu yüzden bekarlık günlerini özlüyor bir çoğu. İnsanın zoruna gidiyor. Neyse ki bazıları yap deyince yapıyor. Kendisi düşünse daha iyi olurdu ama buna şükür
Bu arada dün akşam ağacın dibinden aldığım buz çiçeği için ben de aynı düşünceler içindeyim. Onu oraya eken kişinin hakkı kalır mı diye.
Biri annemden aldığım kalanşo diğeri buz çiçeği.
"toplu dövüklere indirim"Hangisini dövek kaktüsle eziyet edek .toplu dövüklere indirim
En iyisi hiç tribe girmemek dan diye söylemek .![]()
Amin canım inşallah hepimizin çiçekleri uzun ömürlü sağlıklı olsunlar :)canım evet şükürler olsunki dediğin gibi yap deyince geçte olsa yapıyor, bu da büyük bir nimet olarak düşünüp kendimizi avutalım bari
eski tip erkekleri göz önüne getirdiğimiz zaman bizimkiler zemzem suyu ile yıkanmış olarak kalıyor onların yanında
ayyyy maşallah buz çiçeğin ve kalanşon çok güzel yemmmmyeşil diri diri görünüyorlar maşallah Allah nazardan korusun ve inşallah kolayca tutup uzun ömürlü olmalarını nasibetsin.bende dün eve gelirken bir an sanki bir evin bahçesinden sarkan bi yeşilliği ona benzettim ki hızlı geçtik tamda göremedim. bugün bütün radarlarımı açıcam, eğer oysa hemen fırlar giderim.
bu arada ben internetten diyanet işlerine bir mail atayım bakim ne diycekler bu çiçek kopartma işi ile ilgili.
ama mantık olarak komplesini almadığımız ve bunu çoğaltmak amacı ile aldığımız için inşallah günahı yoktur.
Peygambet efendimizin bir hadisi şerifi var bu konuya benzer;
İstanbul’dan okuyucumuz: “Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz” hadisini açıklar mısınız?”
İslâmiyet şefkat dinidir. İslâm peygamberi Hazret-i Muhammed (asm) âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. İslâm Dininin canlılara şefkati, merhameti ve hizmeti el üstünde tutması ve teşvik etmesi, Allah’ın birer masnûu olan canlıların başıboş olmadıklarını, tesadüf oyuncağı olmadıklarını, kıymetsiz bulunmadıklarını ve Hâlık Teâlâ’nın her bir can ve yürek sahibine birinci derecede ehemmiyet verdiğinin birer tescilidir. “Merhamet etmeyene merhamet olunmaz”1 hadisinde veya kuyu başında susuzluktan toprak yiyen bir köpeğe kuyudan su çıkarıp su veren günahkâr bir adamın sırf bu merhametinden dolayı bağışlanmasında2 bu merhamete önemle vurgu vardır.
Dinimizde sıla-i rahim önemli farzlardandır. Yani en yakından en uzağa bütün canlılara şefkat ve merhamet duymak Allah’ın emridir. Bir ağaç dikmeyi veya bir yaş ağaca bakmayı ya da bağlarda, bahçelerde yeşil bitkilerin yaşaması ve gelişmesi için hizmet etmeyi başka kategoride değerlendiremeyiz.
Yani bir ağaç veya fidan bir canlıdır. Onun hayatı toprağa kavuştuğu anda başlar. Ona duyulan merhamet ve ona yapılan sıla, onu toprakla buluşturmaktır. Can çekişen bir balık için deniz ne ise, havasız bir ortamda ölüme terk edilen insan için temiz hava ne ise, ağaç için toprak da odur. Ağaçlar toprakla buluşunca hayat bulurlar, toprakla birleşince gülümserler, toprakla buluşunca Sânî-i Kerimlerini bir başka tesbih ve tazim ederler, Allah’ı zikrederler, toprakla buluşunca çiçek açarlar ve meyveye dururlar.
Kıyametin kopması Cenâb-ı Hakk’ın emri ve iradesi üzerine vâki olacağı bildirilen, tamamen bizim dışımızda bir vakıadır. Oysa bir fidan dikmek, bir canı toprakla buluşturmak, bir ağacı güldürmek bizim amelimizdir. Çoğu zaman bizim elimizdedir. Biz kıyamet de kopsa, elimizde imkân varsa, amelimizden vazgeçmeyiz. Bizim için fazilet, sevap ve şeref, bizim amelimizdedir.
evet yaa dur ben şimdi diyanete mail attım soru bölümünden , bugün yarın cevap gelir burdan paylaşırım.Amin canım inşallah hepimizin çiçekleri uzun ömürlü sağlıklı olsunlar :)
Hadisi paylaştığın için de teşekkürler. Bu açıdan bakınca evet erdemli bir hareket ama geçenlerde konuşmuştuk ya komşunun biri habersizce evdeki çiçekten dal almış ben bunu dikeyim demiş. Ne kadar kızmıştık habersiz alınır mı diye.
Aklıma bunlar geliyor. Buradaki işyerlerinin birinin önünde çiçek taşları var hani betondan oluyor ya, onlara ekmişler buz çiçeği. Ben haklarına girerim belki onlara aittir diye uzanamadım. Oysa ki sokakta duruyor değil mi ama yok yapamadım. Gittim ağacın dibinde buldum ondan aldım. Günah değilse bile içime sinmiyor![]()
Aklında kalmasın canım iyi yaparsın bence de. Ah bu temiz kalpli insanların işi ne zor ya :) Öteki dünyada rahat ederiz inşallahevet yaa dur ben şimdi diyanete mail attım soru bölümünden , bugün yarın cevap gelir burdan paylaşırım.
şöyleki tabiki birinin gözü gibi baktığı bir çiçeğe hiç elimi bile sürmem. ama bu hastanedeki orta malı olmuş koridorda kaderine terk edilmiş, heralde bir doktora hediye gelmiş, o da koridora atmış, orda kendi kendine büyümüş ağaç gibi olmuş diye aldım. ama ben şimdi ne olur ne olmaz diye şu hastaneyede bir mail atayım bakim beni kaale alacaklarmı :)) diyanet eğer günah derse götürürüm hastane yönetimine veririm napim.![]()