Evdeki minik toz böcekleri!!!

Lütfen bana da detayları yazar mısınız bende de aynı sorun var minicikler beyazlar ve yürüyorlar çok korkuyorum elbiselre bulaşacak diye uzaktan toz gibi görünüyor bakın büyüteçli foto makinasıyla çektim bu fotoyu

Bu minik toz böcekleriyle maalesef bende tanışmış bulunmaktayım Gecem gündüzüm çoğalmasın diye dua etmekle geçiyor. Bütün yorumları bütün tavsiye ilaçlama yöntemlerini dikkate alıyorum hanımlar fakat benim sormak istediğim bi kaç şey var fikirlerinizii benimle paylaşırmısınız? İlaçlamayı biz kendimiz yapacağız, yeni evli olduğum için çeyiz eşyalarımın bir kısmı kutularda( yedek kahvaltı takımım, tencere takımım,mevsimlik ayakkabılarım vs..) bunları da çıkartıp ilaçlamak mı gerekir yoksa dışarıdan sıkılan ilaçın etkisi kapalı evde ona da etki eder mi? Bir de başka bir sitede araştırmalarım sonucu kıyafetleri falan Boraks ile yüksek derecede yıkayın demişlerdi, ne kadar etkili olur daha önceden bu tarz bişey için Boraks kullanan varmı ?

Benimki daha farkli yada yavru hali olabilir bu sizin cektiginiz fotodaki.genelde rutubetlenmis yerlerde yasiyor.mesela banyo dolabinin suntasi rutubet yapmis bir baktim milyonlarcalar.supurdum sildim ama her yerde olduklari icin en sonunda ilaclatmaya karar verdim.camlarin siyah lastiklerinin koselerinde denuzliklerin altlarida catlaklarda yasiyorlar.dumanlamadan baska fayda eden ilac da yok sanirim.yumurtalari sildigim yerlerde yok olmamis 1.2 gun sonra belirmeye baslamisti.kafayi yedim.ilaclatin rahatlayin ne diim.cok pahali da degil

Ilaclattigimiz sirketin ziraat muhendisi 30 dercede de yikansa olur dedi.benim sikisik camasirlarin arasina islememisti ilac.varsa icinde dokmek lazim ortaya.neyle ilaclicaksiniz.pepsinea ailesinden bir hasere dedi bizim ki icin.

Arkadaşlar merhaba bende de çıktı bu böcekeşrden özellikle dolap içlerimde yeni evliyim ve delirmek üzereyim. İlaçlamalarla geçmiyormuş tam olarak. 60 derece ısıda ancak ölürlermiş. Acaba buharla hijyen sağlayan temizlik robotlarını yer yerde kullansam geçer mi şu an onu araştırıyorum ama alani hiç göremedim. Bu tarz ürnlerin özelliklerinde Zaman'la akarlara katli etkili oldukları yazıyor. Sizce mantikli mı acil cevap belkiyorum. Birde f999 ilaç ismi nedir acaba. Şimdiden teşekkürler

merhaba,yayıldığını düşündüğünüz oda veya nesnede ayrıntılı temizlik yapın.bu kücük böceklere neden olan,biraz daha büyük olanları bulmanız gerekiyor.kücük olanlardan kurtulmak bir işe yaramıyor,yumurtlayan ve bunlara neden olan biraz daha büyük olanların saklanma yerleri genelde mobilya altları,çekmecelerin iç kısımları.ulaşılması çok zor olan yerler olduğundan,ayrıntılı temizlik ile beraber mobilyalarınızı ters cevirmek ve kontrol etmek,çekmecelerinizi söküp,kontrol sonrası yerine takmak cözüm olur.buharlı temizlik bir cözüm değil,tam tersi,evi daha fazla nemli hale getirdiğinden böcekler için daha iyi yaşam şartlarına,mite,akar gibi mikroskobik canlıların coğalmasına neden olur.ilaç veya başka birşeye ihtiyacınız yok,iyice yayıldığı bölgeyi temizleyin ve tırnak büyüklüğünde olanları bulun.ben 4 defa ilaçlama yaptığım halde sifonierin alt kısmında 5-6 tane yayılmalarına neden olan büyüklere ilaç ulaşamadı.sonradan şans eseri fark ettim orada olduklarını ve sorun ilaç vs.birşey kullanmadan cözüldü.önemli olan büyüklerin yerini bulmanız.

Oyle tabi aslında sıcaktan oluşurlar fakat buhardan sonra iyice havalandirmak gerekiyor bence çözüm olabilir deneyip yazacağim size teşekkürler

Merhaba ben de malesef bu sene ramazana yakın günlerde tanıştım bu lanetle, depresyon dedikleri bu olmalı, yaşadığımız bölge akdenizin oldukća nemli yerlerinden biri old.için oluştu sanırım birden ve eş zamanlı üreyince neye uğradıģımı şaşırdım, 4 kez ilaćlamaya rağmen sonuç alamadık, evi resmen karantinaya aldık, cifle silinmiş boş dolaplarda bile kaybolmadı, tertemiz kıyafetleri hiç söylemiyorum ve acil şekilde içanadoluda havası kuru bir şehire tayin istedik herşeyden soğudum, karantina devam ediyor ve nolacak bilmiyorum..

Arkadaşlardan lütfen bu konuda adamakıllı kurtulan var mı ya da akar olmayan bu böceğin gerçekten ne oldugunu bilen var mı ya da ne yapmamız gerektiğini bilen?

İlacın ismi Blotic arkadaşlar ben veterinerden alıp denedim bu minik böcekleri öldürme konusunda cidden başarılı camsil kutusuna koyup püskürttüm pek görmüyorum artık böcekleri.Ancak ilaç çok etkili dikkatli kullanmak şart.

Ay gerçekten miiii hemen alacağım o zaman faydası olur inş. .

Leyl2016

Yeni mi oluştu sizde ve nasıl birşey, evin her yerinde var mı, eviniz rutubetli mi ve eşya çok mu, bunlar önemli ayrıntılar. Herkes bildiğini yazsın kimse bu berbat konuda mağdur olmasın.

Bu böceğin girdiği kategori psocoptera (kitapbiti) yalnız bir sürü çeşitleri var. Pyrethroide içerikli ilaçlar bu böceği felç edip öldürüyor.. Decis ec 2.5 deneyebilirsiniz onun içeriği de deltamethrin pyrethroidenin bir uzantısı.. Kullanırken dikkatli olun..

Arkadaşlar slm, konu çok eski ama ben genede hakkında bilgi sahibi olduğum bi konuydu ve yazmadan geçmek istemedim. Toz piresi yani türkçe adıyla akarlar hepimizin evlerinin bir köşesinde yaşayan iğrenç canlılarki benim bu şapşiklere alerjim var hemde küçüklüğümden beri. Eğer evinizi istila etmiş durumdaysalar önce şunu bilinki kullandığınız çamaşır suları hiç bir işe yaramıycak. Bu böcekleri öldürmenin tek yolu buhar makineleri. Çünkü akarlar 50°ve üstünde sıcaklıkta ölüyor. Toz piresi denmesinin sebebiyse tozlara tutunup dilwdikleri yere gidebilmeleri. Yani kızlar herşeyinizi buharla ütüler her türlü çamaşırınızı yüksek ısıda yıkar birde buhar makinesi alıp koltuk perde buzdolabı vs heryere püskürtürseniz. Tebrikler kurtuldunuz:)) mite ve akarların alerjik bronşit ve astıma tek sebep olduklarını unutmayınız. Toz değil toza yapışan bakteriler zararlıdır. Özellikle temizlik yaptığını bezleri işiniz biter bitmez atın kaynar suya çünkü milyonlarca yumurtayı temizlediğinizi sandığınız yüzeyden toplayıp başka bir yüzeye taşıyabilirsiniz.. umarım yardımcı olur bu söylediklerim

Kızlar aynı sorun benimde başımda yeni taşındım 3 ay kadar oldu ev sıfır. Bir kez ilaçlattik ve yok olmadilar hala varlar sorunu çözen bir çözüm yolu bulan varsa lütfen bilgi versin 5 yaşında bir oğlum var 2 yaşınav beri astım allerjik ve astima çevirme ihtimali vardı çok şükür bir buçuk yıldır çok iyi ama bu böceklerin alerjisi ni tetiklemesinden korkuyorum.

Ne durumdasiniz neles83 bende 2 aydir ugrasiyorum sizin ilk nerde basladi peki bu bocekler beyaz mi sizin benim krem renkli ve kahverengi kendim ilacliyorum havalandiriyorum amantam yok olmadi ilaclama yaptirsam diyorum bitiremeyenler var burda soylenen ilaclardan hic denedinizmi

Bende de aynı sorun var,yeni bina, yazın iki kere ilaçlattım ama çözüm olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…