Merhaba, sırf bu konuyu takip edebilmek ve paylaşımda bulunabilmek için üye oldum.
Öncelikli olarak 20 yaşında bir öğrenciyim ve ailemle yaşıyorum, 3-4 gün önce kitaplarımın arasında bir iki tane minnacık kahverengimsi böceklerden gördüm. Önce önemsemedim, sonra bu böcekleri evin başka yerlerinde görmeye başlayınca huylanmaya başladım ve araştırdım. Toz böceği, saksı böceği gibi türlerden biri ama bazen beyazı bazen kahvesini görüyorum bilmiyorum tam olarak nedir, fakat sorun şu benim ileri gidince kriz geçirmeme sebep olan kitinofobim var, böceğin hiçbir türüne hatta sineklere bile katlanamıyorum, bu böcekler aşırı minik olduğu için çok etkilenmemiştim fakat çamaşırlarımdan yatağımdan bile çıkınca çıldırmaya başladım, iki gündür yerimde oturamıyorum her eşyayı inceliyorum ve banyoda yıkandıktan sonra omzumda görünce sinir krizi geçirdim, bu böcekler çok ufak ve çok çabuk ölüyorlar sanırım, elimde ezince ölüyorlar ama o kadar çoklar ki, iki ilaçlama firmasıyla görüştüm, toz böceği dediler ve kendiniz temizleyemezsiniz dediler, sıvı-gazlama ile ilaçlıyorlarmış ama %100 garanti vermedi ikisi de ki internette okuduğum yorumlardan da anladım ki tek seferde çoğu kişi kurtulamamış. kalabalık bir aileyiz ve evimizin çok eşyası var ilaçlanma ile bile her yere ulaşabileceğini sanmıyorum. Kafayı yemek üzereyim, yarın öbür gün hemen burada bahsedilen ilaçlardan alıcam ve sirkeli su ile annemle birlikte temizleyebildiğimiz yerleri temizleyeceğiz fakat sanmıyorum bunlardan kurtulabilelelim çünkü dolaptaki kabanımda bile bir tane buldum. Aynı sorunu paylaşan insanlarla iletişimde olursam hem daha hızlı yol kat ederiz hem de derdim biraz olsun hafiflemiş olur diye düşündüm. Öncelikli olarak lütfen ama lütfen bu böceklerden kurtulabilen olduysa iki dk allah rızası için üyelik açsın ve burada paylaşsın çünkü bunlardan kurtulamayacağımı düşündükçe ağlamaya başlıyorum. Verebileceğiniz teselliye ve çözüm yollarına muhtacım şuan şimdiden teşekkürler.