- Konu Sahibi qroniqwaka
-
Hemde ortalama 90 kişi ne pasta börek çörek yeter ne de çay kahve yetişir bardak bile yetiştiremezsin.. Hizmetmi ediceksin kendi nişanında eğlenicek misin? benim sözümde 30 kişi vardı toplam Ben koşturmaktan hiç bişey anlamadm seni düşünemiyorum:) Allah yardımcın olsun ama 90 kişiyi evde ağırlamak imkansız gibi...
em__oss benimde yakında nişanım evde olucak benim yengemlerde üst katımızda oturuyo bende 2 ev açmayı düşünüyorum çünkü baya kalabalık olucaz 50 60 kişi falan zar zor sığılır aslında kış olmasa salonda yapıcam ama böyle olucak malesef ikramlık siz neler düşünoyonuz hıimm bide hediye olarak ne dağıtabiliriz
bizde nişanımızı evde yapmıştık.. ilk önce o tarihe kuaför ayarlıyosun..birde pasta siparişi veriyorsun.. sonra bohça verilecekse onları ayarlıyorsun.. birde müziklerin olduğu cd yi ayarlıyorsun.. sıra geldi ikramlara.. biz 6-7 çeşit yapmıştık.. çok kişi için olucağından bir gün önceden yapılabilip bozulmayacak şeyleri tercih etmiştik.. mozaik pasta yapmıştık 2 gün önceden yapılabiliyor çünkü.. sarma sarmıştık, sigara böreği , patates salatası gibi şeyler vs vs. nişan sırasında yüzükler için tepsi kurdale felan hazırlanıyor.. konuşma yapılıp yüzükler kesildikten sonra el öpme ve takı telaşı olmuştu.. ondan sonra maytaplarla süslü pasta geldi... onu kestik müzik koyduk dansımızı yaptık bu sırada ikramlar dağııldı.. ikramlarla birliktede gençler oynasın diye diğer müziklere geçilebilir.. bizim nişanımızda çok kalabalık olmuştu.. yani beklediğimizden kalabalıktı.. ama bişekilde halloluyo.. yaşlılar oturuyo gençler ayakta takılıyor.. işte bukadar umarım yardımcı olabilmişimdir.. hayırlı olsun bu arada Allah tamamına erdirsin..
canım bende nişanımı evde yaptım.. biz aile arasında diye konuştuk sagolsun erkek tarafı cümbür cemaat geldi
evimiz küçük degil ama büyükte degil yani.. kadınlar erkekler ayrı oturdu.. sonra yüzükler takıldı dua yapıldı takı takıldı..
sonra ikramlar yapıldı (kolböregi, yaprak sarma, mercimek köftesi, baklava ve nişan pastası)
sonra erkekler muhabbete daldı kadınlarlada bohcayı actık.. sonra millet yavastan dagılmaya başladı.. kalanlarla halay bile cektik salonda
hayırlısı olsun canım merak etme bereketi oluru geliyo..
TAMAM hepiniz salonda yapın demişsiniz de
konu başlığına uygun yorum yapın da biz evde nişan yapacaklara da fikir olsun.
evde nişan yapan ortalama 30 kişi diyelim, napılır ne edilir. iyice bir detaylı yazsın başından geçenler.
BİR ARKADAŞ HEDİYE SORMUŞ.
ben bugün ankarada küçük magnet sordum 18 tanesi 11 tl ye ben onlardan yaptırmayı düşünüyorum gelenlere anı olarak.
hediye derken bohça anlamında sorduysanız eğer yok onlardan hiç anlamam. gerekte duymuyorum bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?