• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Evde nişan zor oluyor mu?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

qroniqwaka

nişan hazırlığında <3
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
121
0
46
Bursa
arkadaşlar ocakta nişanım var evde olacak erkek tarafı bayağı kalabalık gelecek ewde nişan ortamı nasıl oluyo?yer sorunu yaşarım diye korkuyorum o kadar insan nereye sığacak bilmiyorum.ailemde salonda yapmak istemiyor.ikram olarak neler veriliyor?yüzükler takıldıktan sonra ne yapıcam yardımmmm lütfennn çok canım sıkılıo düşünmekten uyuyamıyorum :((

tatlım ilk öncelikle stres yapma.
karşıdakilerde insan ve herkesi memnun edemiyorsun.
bende nişanımı evde düşünüyorum ve onlarında tarafı (biz nekadar aile arası desekde)
epey bi kişi olacağa benziyor çünkü amcaları falan kalabalık.

her neyse kaç kişi olacaksınız ?tahminen ve eviniz büyükmü.
salonunuz mesela ferahmı?
hem kız tarafı hep ayakta olacak bazı gençler oturma odasındada oturabilir yani hoş görülecek şeyler..

ikram olarak pasta kesebilirsin 2 katlı birşey(imkanın varsa)
daha sonra zeytin yağlı sarma.
börek
açma
kurabiye
kek
meyvesuyu veya çay
tarzında şeyler yapabilirsin.
yakınında ablan yengen varsa zaten yardım ederler.
benim tek avantajım yengem bi kat aşagıda oturuyor erkekler onlarda olacak kadınlar bizde
yüzük takılacagı ve pasta anı yukarı çıkarlar :)
hayırlı olsun.
eylenmene bak herşey dört dörtlük olmaz..

canım ev çok büyük değil sorunda orda zaten hiç akıl edemdk söz nişan bi arada olsun diye aileden ilk giden ben olunca bu konuda tecrübesiziz biraz..
sözlümün tarafından min.50 kişi gelecek o sa en az rakam bizim taraftanda ortalama 40 kişi gelse nereye sığcaz bilmiyorum...
pek eğlenceli geçiceğe benzemio ama bakalım hayırlısı...

Apartmanda bodrum v.s var mı ?
Uygunsa eğer temizler orada yaparsınız
Bizim bi komşu bodrumda düğün yemeği vermişti

Samimi olduğunuz komşunuz varsa
Karşı komşu olsa daha iyi olur tabi (:
Yüzükler kesilirken bi arada olur herkes
Geri kalan zamanlarda erkekler karşı komşuda,bayanlar sizde olabilir
Evde yapılan çoğu nişan törenleri böyle oluyor

alt katta kiracı var ama yeni evli öyle bişey teklif etsem olur mu komşuya gidicklerine kiracıya insinler (:

Canım öyle olmaz komşuya göndermek bence gelen misafirler sizin misafiriniz bence ayıp olur.. Küçük güzel kafe tarzı bir yer olur bence hemde çok şık olur, kahveler kafeden olur süslersinz hem onlar kazanır hem sizin için rahatlık olur, Bence böyle bişey daha güzel olur evde curcuna kimse kimseyi anlamaz koşturmaca olur hiç bişey anlamazsın hemde perişan olursun..

Hemde ortalama 90 kişi ne pasta börek çörek yeter ne de çay kahve yetişir bardak bile yetiştiremezsin.. Hizmetmi ediceksin kendi nişanında eğlenicek misin? benim sözümde 30 kişi vardı toplam Ben koşturmaktan hiç bişey anlamadm seni düşünemiyorum:) Allah yardımcın olsun ama 90 kişiyi evde ağırlamak imkansız gibi...

canım benim olmaz değil olur tabi ama babam ev haricinde bi yerde istemio inat adam ya çok kızıyorum ona :@
ben gidip düğün salonuyla bile konştum nişan için fiyatta bile anlaştık,annemin akrabalarımın koşturmasına değmyecek herkes anın tadını çıkaracak bi şekilde babamı ikna etmem lazım ama nasıl??

Hemde ortalama 90 kişi ne pasta börek çörek yeter ne de çay kahve yetişir bardak bile yetiştiremezsin.. Hizmetmi ediceksin kendi nişanında eğlenicek misin? benim sözümde 30 kişi vardı toplam Ben koşturmaktan hiç bişey anlamadm seni düşünemiyorum:) Allah yardımcın olsun ama 90 kişiyi evde ağırlamak imkansız gibi...

bende kendimi düşünemiyorum off :(( ne zor şeylermiş...

:) Ah ah kıyamam allah verir kolaylığını ama sen yinede ikna etmeye çalış eve sığdırmak imkansız o kadar kişiyi..

em__oss benimde yakında nişanım evde olucak benim yengemlerde üst katımızda oturuyo bende 2 ev açmayı düşünüyorum çünkü baya kalabalık olucaz 50 60 kişi falan zar zor sığılır aslında kış olmasa salonda yapıcam ama böyle olucak malesef ikramlık siz neler düşünoyonuz hıimm bide hediye olarak ne dağıtabiliriz

TAMAM hepiniz salonda yapın demişsiniz de
konu başlığına uygun yorum yapın da biz evde nişan yapacaklara da fikir olsun.
evde nişan yapan ortalama 30 kişi diyelim, napılır ne edilir. iyice bir detaylı yazsın başından geçenler.
BİR ARKADAŞ HEDİYE SORMUŞ.
ben bugün ankarada küçük magnet sordum 18 tanesi 11 tl ye ben onlardan yaptırmayı düşünüyorum gelenlere anı olarak.
hediye derken bohça anlamında sorduysanız eğer yok onlardan hiç anlamam. gerekte duymuyorum bakalım.

bizde nişanımızı evde yapmıştık.. ilk önce o tarihe kuaför ayarlıyosun..birde pasta siparişi veriyorsun.. sonra bohça verilecekse onları ayarlıyorsun.. birde müziklerin olduğu cd yi ayarlıyorsun.. sıra geldi ikramlara.. biz 6-7 çeşit yapmıştık.. çok kişi için olucağından bir gün önceden yapılabilip bozulmayacak şeyleri tercih etmiştik.. mozaik pasta yapmıştık 2 gün önceden yapılabiliyor çünkü.. sarma sarmıştık, sigara böreği , patates salatası gibi şeyler vs vs. nişan sırasında yüzükler için tepsi kurdale felan hazırlanıyor.. konuşma yapılıp yüzükler kesildikten sonra el öpme ve takı telaşı olmuştu.. ondan sonra maytaplarla süslü pasta geldi... onu kestik müzik koyduk dansımızı yaptık bu sırada ikramlar dağııldı.. ikramlarla birliktede gençler oynasın diye diğer müziklere geçilebilir.. bizim nişanımızda çok kalabalık olmuştu.. yani beklediğimizden kalabalıktı.. ama bişekilde halloluyo.. yaşlılar oturuyo gençler ayakta takılıyor.. işte bukadar umarım yardımcı olabilmişimdir.. hayırlı olsun bu arada Allah tamamına erdirsin..:nazar:

canım bende nişanımı evde yaptım.. biz aile arasında diye konuştuk sagolsun erkek tarafı cümbür cemaat geldi:1:
evimiz küçük degil ama büyükte degil yani.. kadınlar erkekler ayrı oturdu.. sonra yüzükler takıldı dua yapıldı takı takıldı..
sonra ikramlar yapıldı (kolböregi, yaprak sarma, mercimek köftesi, baklava ve nişan pastası)
sonra erkekler muhabbete daldı kadınlarlada bohcayı actık.. sonra millet yavastan dagılmaya başladı.. kalanlarla halay bile cektik salonda :1:

hayırlısı olsun canım merak etme bereketi oluru geliyo..

em__oss benimde yakında nişanım evde olucak benim yengemlerde üst katımızda oturuyo bende 2 ev açmayı düşünüyorum çünkü baya kalabalık olucaz 50 60 kişi falan zar zor sığılır aslında kış olmasa salonda yapıcam ama böyle olucak malesef ikramlık siz neler düşünoyonuz hıimm bide hediye olarak ne dağıtabiliriz

canım hediye olarak magnetler düşünüyorum 1000 tanesi 50-60 tl arasında değişio fazla abartıya gerek yok bence

bizde nişanımızı evde yapmıştık.. ilk önce o tarihe kuaför ayarlıyosun..birde pasta siparişi veriyorsun.. sonra bohça verilecekse onları ayarlıyorsun.. birde müziklerin olduğu cd yi ayarlıyorsun.. sıra geldi ikramlara.. biz 6-7 çeşit yapmıştık.. çok kişi için olucağından bir gün önceden yapılabilip bozulmayacak şeyleri tercih etmiştik.. mozaik pasta yapmıştık 2 gün önceden yapılabiliyor çünkü.. sarma sarmıştık, sigara böreği , patates salatası gibi şeyler vs vs. nişan sırasında yüzükler için tepsi kurdale felan hazırlanıyor.. konuşma yapılıp yüzükler kesildikten sonra el öpme ve takı telaşı olmuştu.. ondan sonra maytaplarla süslü pasta geldi... onu kestik müzik koyduk dansımızı yaptık bu sırada ikramlar dağııldı.. ikramlarla birliktede gençler oynasın diye diğer müziklere geçilebilir.. bizim nişanımızda çok kalabalık olmuştu.. yani beklediğimizden kalabalıktı.. ama bişekilde halloluyo.. yaşlılar oturuyo gençler ayakta takılıyor.. işte bukadar umarım yardımcı olabilmişimdir.. hayırlı olsun bu arada Allah tamamına erdirsin..:nazar:

canım benim ya içime su serptin valla umarım bizimde bi şekilde geçer hediye olarak bişey verdiniz mi?

canım bende nişanımı evde yaptım.. biz aile arasında diye konuştuk sagolsun erkek tarafı cümbür cemaat geldi:1:
evimiz küçük degil ama büyükte degil yani.. kadınlar erkekler ayrı oturdu.. sonra yüzükler takıldı dua yapıldı takı takıldı..
sonra ikramlar yapıldı (kolböregi, yaprak sarma, mercimek köftesi, baklava ve nişan pastası)
sonra erkekler muhabbete daldı kadınlarlada bohcayı actık.. sonra millet yavastan dagılmaya başladı.. kalanlarla halay bile cektik salonda :1:

hayırlısı olsun canım merak etme bereketi oluru geliyo..

sağol tatlım böyle iyi msjlar görmek beni rahatlatıyo çok teşekkür ederim :)

TAMAM hepiniz salonda yapın demişsiniz de
konu başlığına uygun yorum yapın da biz evde nişan yapacaklara da fikir olsun.
evde nişan yapan ortalama 30 kişi diyelim, napılır ne edilir. iyice bir detaylı yazsın başından geçenler.
BİR ARKADAŞ HEDİYE SORMUŞ.
ben bugün ankarada küçük magnet sordum 18 tanesi 11 tl ye ben onlardan yaptırmayı düşünüyorum gelenlere anı olarak.
hediye derken bohça anlamında sorduysanız eğer yok onlardan hiç anlamam. gerekte duymuyorum bakalım.

canım ben bursada oturuyorm 1000 tane magnet 50-60 tl arasında değişio iyice bi araştır istersen..

Back