• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde Midem Ağzımda Geziyorum

Konuyu atlayarak okudum, tam okuyamıyorum böyle konulari.

Annesi nerede şimdi ? Kaça kadar okudu , mesleği nedir ?
Sevgilisi var mı ?

Çok açık olarak psikolojik sıkıntıları var ve haklı olarak. Babası olacak şahıs hiç mi kolundan tutup götürmedi bir uzmana ? Yazık değil mi, koca bir ömür ziyan oluyor karşısında .

Sizin açınızdan da çok zor. Ergenliğe girmek üzere olan bir çocuk var evde ve sizde çok büyük degilmissiniz o zaman. Üstelik evliliğiniz de güzel gitmiyor.

Evlenmeden önce bu detaylar gelmez tabi insanın aklına. Siz de haklısınız.

Odasını temizlemek için belli bir rutin olusturmak lazım. Koca delikanlı olmuş , kendi sorumluluğunu bilmesi gerekiyor.

Siz bu programı kuramazsiniz , babasının yapması lazım.

Allah sabırlar versin, merhametinizi eksik etmesin. Çocuğa da şifalar diliyorum.
Çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için aynı baba ayrı anneden olan bi ablası var kardeşini benden iyi tanıyor az önce onu aradım sence psikolojikmi bu ona göre konuşalım çocukla yönlendirelim dedim psikoloğa dedim kızda çok aklı başında dedi”babam hiçbir sorumluluk yüklemedi tv nün karşısına sabah bırakıp akşam alıyorduk çok tembel ve pisti sakince konuşsun babam dedi”valla bende şaştım kaldım inanınki hem ailemden hem eşimden hemde çocuğundan çok çektim kalp çarpıntılarım var çok üzülüyorum herşeye artık hiçbirşeye tahammülüm kalmadı

Çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için aynı baba ayrı anneden olan bi ablası var kardeşini benden iyi tanıyor az önce onu aradım sence psikolojikmi bu ona göre konuşalım çocukla yönlendirelim dedim psikoloğa dedim kızda çok aklı başında dedi”babam hiçbir sorumluluk yüklemedi tv nün karşısına sabah bırakıp akşam alıyorduk çok tembel ve pisti sakince konuşsun babam dedi”valla bende şaştım kaldım inanınki hem ailemden hem eşimden hemde çocuğundan çok çektim kalp çarpıntılarım var çok üzülüyorum herşeye artık hiçbirşeye tahammülüm kalmadı
Siz yine de iyi bir psikoloğa götururseniz ne kaybedersiniz? Ablası istediği kadar tanısin bu onun psikologluk bir durum olup olmayacağına karar verebileceği anlamına gelmiyor ki. Bazı insanlar mesela uzun bir süre başarısız olurlar disaridan tembel gozukurler ama altta yatan sebeplerden biri yüksek kaygı, depresyon vs olabiliyor. Yani ablanın dediği gibi olmayabilir. Sizin için de zor bir durum anlayabiliyorum. Ama sadece konuşmak bu zamana kadar belli ki fayda etmemiş, daha en başından denenmesi gereken şeyi yani uzmana (işinin ehli birine) giderek bu yolu deneseniz olmaz mı?

Bakın; aklı başında olmak/görünmek başka bir şey, kişinin iç dünyasının çalkantılı/sorunlu olması başka bir şey.
3 yaşında annesi tarafından terk edilmiş bir çocuktan bahsediyoruz.
Travmanın alâsını yaşamış bir çocuk.

Ablası teşhisi koymuş:
Sorumsuz ve pis, yani bilinçli/gıcıklık olsun diye yapıyor.
O ablaya Allah akıl, fikir ve izan versin.

Benim bir tanidigim babasi ikinci evliligi yapinca ve annesi de gidince bir süre tuvaletin duvarina kaka sürüyormus. Ortaligi dagitip kirli birakiyormus ve eve gelince hemen bütün kiyafetlerini degistirip sepete atiyormus. Kirli olsun olmasin fark etmez. Tepkisi ilk sene böyle devam edince psikologa götürdüler, terapi gördü ve düzeldi. Tepkisi üvey annenin kendisine degildi, ama onun eve gelmesi son damla olmus. Bence bu davranislar normal degil. Ilk terapi almasina ikna edin. Bu tek sizlik bir durum degil, bütün hayati olumsuz etkilenecektir bu huylardan. Allah size sabir versin.

Eşinin çocuğu olduğu için bu kadar tepki veriyorsun diyenlere pes diyorum. Konuyu okumadan yazdılar herhalde. Çocuk normal hareketler yapmıyor eminim konu sahibi kendi çocuğu da olsa yine konu açar fikir isterdi.
Juvaderm Juvaderm çocuk umarım en kısa zamanda psikolojik destek alır gerçekten çok üzüldüm size de kolaylık ve sabır dilerim. Umarım terapiyi kabul eder ve terapi fayda eder😓😓

Konu sahibini suclayanlara inanamiorum.Kusura bakmayın ama bu forum o kadar çok duyar kasan,kendi başına gelse bin beterin yapacak olan ama konu sahiplerini suclayan hemcinslerimle dolu.Birincisi bunun sorumluluğu daha 28 yaşında gencecik bı kadın olan hanımefendi değil bizzat 21 yaşındaki çocuğun babası.Sizin kendi öz evladınız yapsa böyle şeyleri delirirsiniz ki ben de kesin deliririm normali bu.Cocuk da bı sorun olduğu belli normal bı insanın yapacağı davranışlar mi bunlar.Babasi önlemini en başından almaliydi,psikiyatriste götürmeliydi hata babada.Soylicek cümle bulamadim sonuna kadar haklısınız.Psikiyatriste de gitmiosa bence de ayrı ev tutsun bu igrenclikle yaşanır mı ya.Bunun özlük uveylikle de alakasi yok öz evladınız da yapsa tepki verirsiniz.Simdi o zaman psikiyatriste goturseydin diyeniniz de çıkar hanımefendiye ama bu da onun sorumluluğu değil babasının sorumluluğu.Zaten kızcağız eve geldiğinde cocuk 14 yaşında kocaman ergenmis bı kere ona annelik yapmaya yaşı tutmaz hanımefendinin.Eger psikiyatriste gidip cabalamayi reddediosa bırakın ayrı eve çıksın.Bu yaşta ne mecburiyetiniz var bu igrencligi çekmeye.

Hic oz babasina laf eden yok sorumluluk babasinda piskolojik veya degil adam bulacakti caresini ama nede olsa temizleyen var diye cokta umursamamis

Zaten cocugun bu durumda oldugunda adamin da payi vardir muhakkak. Benim yukarda bahsettigim cocukta anne baba cocuklari öyle huzursuz bir ortamda büyüttüler ki, piril piril cocuk eridi resmen.

Aramızda sadece 7 yaş var çocukla anlatsam roman olur ben çok zor şeyler yaşadım hem ailem tarafından hem eşim tarafından ilk evliliğim benim herkes çocuğa üzüldüm vs demiş ama kimse bana sormamış senin psikolojin ne durumda ben 28 yaşındayım geldiğimde 21 yaşındaydım ona rağmen anlamaya çalıştım çok zor bir çocuktu çok zor
Kimse size sormuyor, çünkü yaşadıklarınız sizin tercihiniz. 21 yaşında çocuklu bir adamla evlenmeyi siz seçmişsiniz.
Çocukça şuan tercihlerini değil, bulduğu hayatı yaşıyor. Belli ki sorunlu bir çocukluk geçirmiş. Psikoloğa yönlendirebilirsiniz.

Uvey çocuğun diye bunu yapiyorsun diyenler olmus e pes valla. Balgam salya sümük siz temizleyin her gün de bakalim katlanabiliyor musunuz?

Konu sahibi anladığım kadarıyla ailenizden sıkıntı çektiğiniz için sizden yaşça büyük, evlenmis ayrilmis ve neredeyse sizinle yaşıt çocuğu olan bir adamla evlendiniz.

O yaşınızda bu tarz sorunlari öngörememiş olabilirsiniz. Ama keske akli basinda bir aile büyüğü sizi uyarsaymış.

Olan olmus diyerek ana konuya dönüyorum.
Ben de çocuğun psikolojik sorunlari oldugunu düşünüyorum.

Anne birakip gitmis, baba ayri eve ciksin diyecek kadar çocuğa uzak, abla bile umursamiyor. Bu çocuk sevgisiz büyümüş.

Tam ergenliginde hayatina siz girmişsiniz. Babasinin yaninda sığıntı gibi hissediyor belli ki.

Anne baba ikinci evliligi yaptıktan sonra normal aile gibi yasayan cok insan var. Gezen tozan, keyifle birlikte aksam yemegi yiyen, tatile giden vs. Siz oyle olamamissiniz.

Ayrica psikologa goturelim mi diye öz ablasına niye soruyorsunuz? O ne alaka? Sizinle mi yaşadı bunca zaman? Insan üstün zekali bile olsa haksizliga sevgisizliğe uğradığı zaman psikolojik destek ihtiyaci hisseder. Babasi olacak adam azicik sevgi gostersin çocuğa.

21 yasindaki çocuğa sen ayri eve çık demek daha büyük sorunlara kapi açar.

Ben şeyi çok merak ettim. Evlendiğimde 21 yaşındaydım demişsiniz. Eşinizin çocuğu da 14'müş o zamanlar. Peki bu adamda ne buldunuz tüm bunları göze alacak? Gencecik kızmışsınız değdi mi göze aldıklarınıza? Yaşıtlarınızın aile düzenine özlem duymadınız mı hiç? Ne bileyim çok mu yakışıklıydı çok mu zengindi? Gerçekten 21 yaşında bir genç kız 14 yaşında çocuğu olan bir adamda ne bulur onu anlamaya çalışıyorum.

Eşinin çocuğu olduğu için bu kadar tepki veriyorsun diyenlere pes diyorum. Konuyu okumadan yazdılar herhalde. Çocuk normal hareketler yapmıyor eminim konu sahibi kendi çocuğu da olsa yine konu açar fikir isterdi.
Juvaderm Juvaderm çocuk umarım en kısa zamanda psikolojik destek alır gerçekten çok üzüldüm size de kolaylık ve sabır dilerim. Umarım terapiyi kabul eder ve terapi fayda eder😓😓
Çok teşekkür ederim anlayışınız ve güzel dilekleriniz için çok doğru özlük üveylik değil mesele takıntılı oldum artık evde sürekli elimde bez zaten eşimle aram yok iki tane çok yaramaz çocuğum var salı günü kalp doktoruna gidecem çarpıntım var ki yaşım daha 28 sağlık ve psikolojik durumum çok kötü babaannemle dedemi kaybettim gözyaşım dinmiyor herşey üst üste geldi babamla görüşmüyoruz.Sanki tek derdi olan eşimin çocuğu millet neler neler atlatıyor koca adam oldu bi yere kadar

Ben şeyi çok merak ettim. Evlendiğimde 21 yaşındaydım demişsiniz. Eşinizin çocuğu da 14'müş o zamanlar. Peki bu adamda ne buldunuz tüm bunları göze alacak? Gencecik kızmışsınız değdi mi göze aldıklarınıza? Yaşıtlarınızın aile düzenine özlem duymadınız mı hiç? Ne bileyim çok mu yakışıklıydı çok mu zengindi? Gerçekten 21 yaşında bir genç kız 14 yaşında çocuğu olan bir adamda ne bulur onu anlamaya çalışıyorum.
Ailem beni başkasıyla evlendirecekti eşimde ailesinden ilgi görmeyen birinden nasıl faydalanacağını iyi biliyordu ailemde hakaret şiddet vardı amcamınoğlu tarafından tacize uğradım bir Allahın kulu arkamda durmadı babam benim karşımda o çocuğun bayramını kutladı olaydan 1-2 gün sonra.Deniz yılan misali

Hayatında anne figürü eksik olduğu için psikolojik problemlerinin olduğu apaçık ortada. Eşinize uzman desteği alması gerektiğini söyleyin. Direkt şikayet etmek bir çözüm olmayacaktır.

Kimse size sormuyor, çünkü yaşadıklarınız sizin tercihiniz. 21 yaşında çocuklu bir adamla evlenmeyi siz seçmişsiniz.
Çocukça şuan tercihlerini değil, bulduğu hayatı yaşıyor. Belli ki sorunlu bir çocukluk geçirmiş. Psikoloğa yönlendirebilirsiniz.
Asıl sıkıntılı baba burada bence.
14 yaşında oğlun varken, 21 yaşında genç bir kızla ne mantıkla evlenebilirsin? O yaşta biri nasıl kaldırabilir böyle bir evliliği. Çocuk sahibi olan,daha önce evlilik yapmış taraf düşünmeli ilk önce bunu.
Karı koca arasında epey bir yaş farkı da var muhtemelen çocuğun yaşını da düşününce.

Şimdi de oğlunun bulunduğu durumu görmezden gelip sorumluluk almayıp, ayrı ev tutmayı bulmuş çözüm olarak.
Oğlunun anormal derece pislettigi odayı da eşine temizletiyor farklı çözümler bulmak yerine. Olan çocuğa genç yaşta böyle bir evliliği yapan konu sahibine olmuş.

Back
X