Evde köpek bakmak

biricik mericik

Büyü de gel melegimm :D
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2008
864
503
Merhaba Hanımlar,

Çocuklar uzun zamandır evde köpek besleyelim istiyorlar. Ben de çok isterim ama bu güne kadar hiç cesaret edemedim, ya altından kalkamazsak diye hep "siz büyüyünce", "bahçeli eve çıkınca" vs deyip geçiştirdim. Kendim de çok özeniyorum, köpekleri çok seviyorum ve ama evin içinde temizlik ve bakımın altından kalkabilir miyiz diye tırsıyorum. Bu yüzden çocuklar istedikçe aslında "ayyy ben de istiyorum" demek geliyor içimden ama kendimi tutuyorum-tutuyordum:) Taki eşim sahiplendirilmek istenen çok tatlı bir köpeğin resmini gösterene kadar. Bayıldım, bayıldım ve kendimi tutamadım, çocuklardan çok "evet evet alalım" dedim, dolayısıyla çocuklar çok heveslendiler. Bir yanım köpek için heyecanlı, bir yanımda korkular. Tuvalet eğitimi olan, kısa tüylü, küçük cins köpeklerden. Köpeği gezdirme konusunda da tamamız. Tüyleri çok dökülmez sanıyordum ama dökülüyormuş. En çok tüy olayından korkuyorum. Evde iki çocuk var 4 ve 10 yaşında. Yatak odaları ve mutfak kapıları hep kapalı duracak köpek girmeyecek dedim, çocuklar tamam dediler. Yerlere terliksiz basılmayacak dedim, tamam dediler. Koltuklara bindirilmeyecek, kucağa alınmadan sevilecek oyun oynanacak dedim :KK57: tamam dediler. Çalışan biriyim, her akşam süpürge yapmak zorunda mı kalacağım? Koku ile başedebilecek miyim..... Off off, yorumlarınıza ihtiyacım var hanımlar :KK43:

Daha öncede 4 sene Köpek besledim evde çocuk düşün 3 çocuk. Çok sorumluluğu var çok derdi oluyor evde sevgisi hissettirdikleri tartışılmaz ama çok büyük sorumluluk zaman ister. Çok düşünüp karar vermek lazım.

Hangi sebeplerden dolayı? Sağlık açısından mı? Gerçekten atladığım bir şey mi var diye soruyorum.
Evet bnim kuzenim 22 yasinda kopegin kili cigrrine kacmisti kist ameliyati oldu ayrilamadigi kopeginden doktorlarin da israriyla ayrildi :KK43: evin her yeri kaka olacak batacak kil kaka salya hijjen acisindan bnim komsumun kopegi hasta oldu paraziti vardi bide bu tarz sikintilari var. Kopekler de usutup hapsuruyo oksuruyo burnu akiyo çocuklu ev bide kesinlikle onermiyorum tabi bu bnim dusuncem iyi yanindan cok kotu yanlari var . Esim aldi ama icerde degil disarda bakti :-) hayvanlari severim ama evimde istemem :)

Merhaba Hanımlar,

Çocuklar uzun zamandır evde köpek besleyelim istiyorlar. Ben de çok isterim ama bu güne kadar hiç cesaret edemedim, ya altından kalkamazsak diye hep "siz büyüyünce", "bahçeli eve çıkınca" vs deyip geçiştirdim. Kendim de çok özeniyorum, köpekleri çok seviyorum ve ama evin içinde temizlik ve bakımın altından kalkabilir miyiz diye tırsıyorum. Bu yüzden çocuklar istedikçe aslında "ayyy ben de istiyorum" demek geliyor içimden ama kendimi tutuyorum-tutuyordum:) Taki eşim sahiplendirilmek istenen çok tatlı bir köpeğin resmini gösterene kadar. Bayıldım, bayıldım ve kendimi tutamadım, çocuklardan çok "evet evet alalım" dedim, dolayısıyla çocuklar çok heveslendiler. Bir yanım köpek için heyecanlı, bir yanımda korkular. Tuvalet eğitimi olan, kısa tüylü, küçük cins köpeklerden. Köpeği gezdirme konusunda da tamamız. Tüyleri çok dökülmez sanıyordum ama dökülüyormuş. En çok tüy olayından korkuyorum. Evde iki çocuk var 4 ve 10 yaşında. Yatak odaları ve mutfak kapıları hep kapalı duracak köpek girmeyecek dedim, çocuklar tamam dediler. Yerlere terliksiz basılmayacak dedim, tamam dediler. Koltuklara bindirilmeyecek, kucağa alınmadan sevilecek oyun oynanacak dedim :KK57: tamam dediler. Çalışan biriyim, her akşam süpürge yapmak zorunda mı kalacağım? Koku ile başedebilecek miyim..... Off off, yorumlarınıza ihtiyacım var hanımlar :KK43:
Koltuğa çıkmayacak,kucağa alınmayacak köpek öyle evde heykel gibi durmayacak biliyorsunuz degilmi
Temizligide extra arttıracak evde

Eviniz kaç metre kare bilmiyorum ama köpekler hareketli hayvanlar, geniş alan isterler. Onları bir eve tıkmak zaten eziyetken, bir de odaların kapıları kapalı duracaksa, iyice kısıtlı bir alanda yaşamaya mahkum olacak. Pek doğru bulmadım bunu. Nasıl ki aile bireyleri için yasaklı odalar yoksa, kediye, köpeğe de olmamalı, o da ailenin bir üyesi olacak neticede. Hele kucağa almadan sevme şartını hiç anlamadım. Çocuklarınız sevgilerini doya doya istedikleri gibi bile yaşayamayacaklar mı? Bu kuralın mantığı ne? Koltuğa çıkartılmaması ayrı korkunç yav. Köpeğinize ailenin bir üyesi gibi değil de, arada sevip okşanacak, beslenecek, istemediğinizde ayak altından çekilmesi gerekecek, duygusuz bir canlı gibi bakıyorsunuz gibi geldi. İstediğinizde düğmesine basıp kapatıp, rafa kaldırabileceğiniz oyuncak değil ki bu. Bizim dört ayaklı bir aile üyemiz yok. Şahsen sorumluluğunu şuan kaldıramam. Bence siz de iyi düşünün ve bakış açınızı gözden geçirin.

hem köpek hem de kedi beslemiş biri olarak köpek evde daha zor. Evlenmeden önce de annemin evinde kedi besliyorduk. Şimdi kendi evimde kedi var. Köpek yerine belki kedi düşünebilirsiniz. Köpeğe kıyasla dah temiz bana göre daha zahmetsiz bir hayvan. Köpek daha uğraştırıcı kedi kumuna yapar köpeği her gün dışarıya tuvalete çıkartmazsan yer fark etmez evin ortasına yapar. Tabi eğitim de önemli onu atlamayalım. Ama ikisini de beslemiş biri olarak köpek zor diyebilirim.

Ben senelerdir bakiyorum illaki zorluklari var ama aşılamayacak şeyler degil kesinlikle...
Aşılarini yaptirir beslenmesine dikkat ederseniz. Tuvalete de disari alistirirsaniz pek sorun kalmiyor.

Ben köpekleri çok severim. Apartman katları küçük oluyor. Biraz köpekler zorluyor ama alerjilerim olmasa alırdım. Köpek en iyi can dostu.
kendi kendine süpüren süpürgelerden alabilirsiniz. Onların yardımı oluyor . Hayvanlı evlerde çok işe yarıyormuş.

evde 2 kopegi ve 2 yas bebesi olan biri olarak asla almayın diyorum. gencliginize yazık. evi gunde 2 defa supreceksiniz, dunyanın parasını kopek otellerine bayılmadan ha diyince bir yere gidemeyeceksiniz. yuzlerce lira aşı, parazit tedavisi masrafı olacak. yaslanacak ve hastalanacak. hastalandıkça daha beter kokacak. en kotusu de herkesin hevesi kacacak, butun yuk size kalacak. dısarıda milyonlarca yardıma muhtac hayvan var enerjiniz varsa onlara harcayın derim.

Bu ne ya kucaga alinmayacak, koltuga cikmayacak, bilmem hangi odaya girmeyecek. Arada şarja da takın oynarken pili bitmesin

Siz besliyor musunuz köpek? Tecrübeleriniz neler? İnternetten biraz araştırdığım kadarıyla bazı odalara girmemesi koltuğa çıkmaması vs zaten olması gereken kurallar. Benim abartıp koyduğum kurallar değil.

Benim de evimde bi kızım var 🐶 ilk başlarda çok tüy döküyordu ama düzgün bir mama alırsanız, evden yiyecek vermezseniz ve düzenli tararsanız dökülmesinde müthiş bir azalma oluyor

Siz daha köpek eve gelmeden oraya girmeyecek, koltuğa çıkmayacak, kucağa alınmayacak eee napilacak, köpekler sürekli ilgi ve oyun isterler siz köpek zahmetine katlamazsiniz bence çünkü çok zor baktığımdan biliyorum
tuvalet eğitimi alana kadar pisleyecek bazı yerleri
ne kadar temiz baksanız da illa ki kokusu olacak
Tuvalete kuma değil dışarı alışırsa sürekli bu görevi siz veya eşiniz üstlenecek çocuklar küçük olduğu için eğer eşinizde çalışıyorsa siz yapacaksiniz
Köpek eve geldikten sonra koltuğada çıkacak kucagada alınacak bunu bir kere unutun mümkün olmaz çünkü biblo almıyorsunuz eve
Benim size tavsiyem o köpeği bir iki ay sonra bırakacaksaniz hiiiiic sahiplenmeyin yazık etmeyin hayvana

X