Evde Kedi veya Köpek Beslemek / Bakmak Çocuk İçin Zararlı mı

Benim de bir köpeğim var. Henüz çocuğumuz yok ama mutlaka köpeğimizle beraber büyütmek istiyoruz. Bence kardeş kadar gerekli bir şey. Evet kıldı tüydü biraz temizlik işi çıkıyor ama değer. Tabi ki önemli bir şey daha var LÜTFEN AMA LÜTFEN SATIN ALMAYIN, SAHİPLENİN. Sevginin fiyatı olmaz :)

Öyle güzel ve sevimli şeyler neden çocuklar için zararlı olsun ki :) Şu an nişanlıyım. Allah kısmet eder de çocuğum olursa sorumluluk duygusunu geliştirmek için küçük yaşta almayı düşünüyorum. Beraber büyürler hem.

Aynı durum bende var kollarım kabarcık oluyor ve nefesim kesiliyor ama hayvanlarıda çok seviyorum çok istiyorum evde bakmayı işte korkuyorum alıp onu eve alıştırıp sonra hasta olup da onu bırakmayı of bu Aralar deli gibi aklımdan geciyor

paylaşım güzel teşekkürler, evde 2 yaşında bir dişi pekinezim var bu aralar sürekli tüy döküyor bende arkasında temizliyorum :).daha önce evinde köpek bakmayanlar bu tüy konusuna dikkat etsinler sabır gerektiren bir şey.

Kendimi bildim bileli hayvanlarla iciçeyim..su ana kadar sadece kuş bakmadim..kediler kopekler kaplumbagalar baliklar allah ne verdiyse :)) su an evimde 4kedim var ve yarin öbür gun bebek de olursa 5 evladim olacak..hayvanlar cok cok iyi dadilardir..sizden bizden iyi bakarlar bebege..gözlerini ayirmazlar bir saniye..dunya uzerinde evlatlarimdan beni vazgecirecek hicbisey yok..nasil dogurdugumuz evlatsa onlar da evlat gözümde..sloganimiz da "her eve en az 3 hayvan" :))

hic bir zarari yok bende hamileligimde korkmustum evde kedi vardi.o geldimi kaciyordum yaninda uzuluyordu sanki dayanamadim sarildim sevdim allahim sen koru dedim sonra test sonuclarim geldi cok cok cok onceden topsaplazma gecirmisim yani artik bana etkisi olmazmis.dogal olarak bebegede bulasamazdi hemen kedilerin kraliyla bunu kutladik

Yeğenim bize geldiğinde kedimizle hep oyun halinde... Ben çocukken evde 2 köpek 4-5 kedimiz vardı, kesinlikle sorumluluk almayı öğretiyor çocuklara. Hayatımda evimizde evcil olmadığı bir dönem olmadı, bir sürü sokak hayvanını da barındırdığımız oldu- sokaktan alıp bakımını aşısını yaptırıp ailemizden saydık .

Bebek doğunca kedi nolcak sorusundan bıktım valla. Dikkat ettikten sonra ne olcakki. Asla vermem kedimi ölene kadar benimle olacak inşallah. Çocuğumuz da hayvan sevgisiyle büyüyecek. Çocuk daha sağlıklı olur böyle hem de merhametli olur.

Hayvansever arkadaslar aklima takilan bir sey var .Bir arkadasimin evine gitmistimKedileri vardi.Ama heryer kanepeler yatak dahil cok sayida tuydu.Ve bundan rahatsiz olmami cok yadirgadi.Gucendi.Boyle mi bu kedi severlerin evi?Yoksa bu arkadas mi pasakliydi?

Kediler dogaları gereği tüy dökerler ve bu tüylerde fiziksel özellikleri nedeniyle yüzeylere yapışırlar. Arkadaşına belki süpriz bir ziyaret yaptıysan temizleyememiş olabilir. Kedisinin tüy yapısına bağlı olarak dökülen tüy fazla ya da az olabilir. Arakadaşa pasaklı demek haksızlık olabilir. Genelde bizler buna çok alışmış oluyoruz ve sağlık açısından da genelde zararı pek yok (ev kedisi olduğundan aşıları tam olarak varsayoyorum). Belki bu alışmışlığımız yüzünden sizlere fazla gelen ya da gerçekten fazla olan tüy bize az ya da normal geliyor :) Ameliyat eldivenleri çok güzel tüy topluyor, arkadaşına önerebilirsin.

Yok hic de supriz ziyaret degildi.Yer kirli ilabilir de oturacagim yatacaim yer bari temiz olsun hani.Boyle olacaksa olmaz olsun vallahi.

Evet insan bir hayvan ile yaşadığında tüylere alışıyor ama bizim evimiz dediğin gibi değil :) Arkadasınızınki abartılı baya temizlemesi gerekir devamlı.

Tuyler gorunmuyor yani sizde?

kızmayın ama bence zararlı çünkü tüyleri ciğerlerie giderse sorun olur bende ciğerlerimden rahatsızım ve dr yaklaşmamı yasakladı

Kendi kendime alıntı yapıyım. İyiki bu siteye üye olmuşum.çıldırmak üzereydim. İkinci gebeliğim ve toxoplasma pozitif çıktım. Yine test istiyorlar.ve ben bir türlü önceden geçirdiğime emin olmadım. Beynim bana oyun oynuyor gibiydi. Şimdi bu yorumunu gördüm. Ve yaşancı pozitif olduğuma emin oldum. Yine testimi yaptıracağım Tabikide ama şu yazım bana yetti

biraz daha açabilir misiniz ben anlamadım da
toxoplasma ne demek yani tüylerin hamilelikte gerçekten zararı var mıymış ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…